Nejhorší malovátka roku 2016

Existuje jediná kategorie, u které dokážu odpustit nepřírodní složení. Kromě makeupu a pudru jsou to všechna ostatní malovátka. Miluju líčení! Stíny, tvářenky, rtěnky, laky na nehty ... Sbírám je jako Pokémony. Všechny barvy světa! Každé ráno se těším, co nového vytvořím. Někdo si myslí, že jsem blázen, já to beru jako koníček. S přechodem ze školy do práce se má sbírka rozšířila i o dražší kousky a já je beru jako své malé poklady. Ovšem není všechno zlato, co se třpytí. Jako u všeho i tady platí, že drahé nerovná se nutně dobré. A že nemusím mít všechno, i když si to někdy myslím :D.


Guerlain Rose Aux Joues tvářenka




Guerlain by měl být okrasou sbírky každé kosmetické nadšenkyně. A s tímto pocitem jsem kupovala jejich tvářenku. Na koule mě neužije, lesknu se sama od sebe. Těšila jsem se na legendární fialkovou vůni. Na jemnou barvu, která se lehce leskne, na ten pocit luxusu, na tváře jako políbené růžemi. Bohužel asi nejsem ta správná Liška pro Gerléna. Nebo jsem do něj ještě nedorostla. Nebo prostě ta tvářenka stojí za prd! Je hodně jemná, takže to chce tvrdší štětec a rejdit. Navíc má dost suchou konzistenci a práší. A nevydrží se mnou celý den. Což beru jako největší prohřešek. Takže ne, nejsem nadšená ani spokojená.



Nars Audacious Lipstick



Jak já po ní toužila! Jak jsem ji chtěla! Ten krásný obal, elegantní, promyšlený, nevídaný. S magnetem na zavírání. S logem značky vyrytým do samotné rtěnky. Se spoustou krásných odstínů. A pak ... Zklamání. Obrovské zklamání. Protože ona na rtech sedí. Nepřizpůsobí se jim, obtiskne se všude a ještě k tomu se rozmaže. Stačí se jen napít obyčejné vody a hned ji máte na kůži okolo rtů. Musíte si dávat setsakramentský pozor, aby zůstala tam, kde má. Nevydrží nic! A absolutně nechápu, jak ji může tolik lidí chválit. Měla jsem už dva odstíny, doufala jsem, že se budou lišit třeba kus od kusu, ale ne. I slza mi málem ukápla :(.


Too Faced Better Than Sex řasenka



Řasenky beru jako nejvíc individuální kategorii v dekorativce. Protože každá z nás má trošku jiné řasy, tudíž i požadavky. Někdo preferuje plastový, jiný klasický kartáček. Různě zahnutý, pro objem nebo délku, někdo raději výraznou barvu, jiný přirozenost ... Ale pořád se bavíme o černém nánosu k orámování kukadel. Takže hned tak nějakou neodsoudím. Ovšem když dáte skoro sedm stovek za tyčinku, která je prý lepší jak sex, tak máte vyšší očekávání než obvykle. A pak se bijete do hlavy, páč i když se dočkáte zahuštění, tak prodloužení už moc ne a jakmile se začne obtiskávat, začnete tušit, že je něco špatně. To ale není všechno! Ta potvora strašně rychle vysychá! Jakože za měsíc bylo po ní. Pche!


Alverde Pure Teint Makeup



Najít ten pravý tekutý přírodní makeup pro mastnou až smíšenou pleť je skoro nemožné. Něco o tom vím. V rámci zkoušení v levných drogérkových vodách přišel na přetřes samozřejmě Alverde. Pure Teint je strasně tekutý, až vás to překvapí. Na pleť se roztírá dobře, přilne k ní a ze začátku jste naprosto nadšené. Páč ji dokáže vyhladit, je dokonce sametová! Pořád si na ni musíte sahat a kontrolujete se v zrcadle, páč tomu nemůžete uvěřit. Jenže jakmile si makeup sedne, začíná peklo. Zvýrazní všechny nedostatky - rozšířené póry, suchá místa, vrásky. A už se na sebe do zrcadla dívat nechcete.


ColourPop Ultra Matte Lip



Značka, která byla u nás nesehnatelná (teď už se koupit dá, ale samozřejmě s vysokočeskou přirážkou). A kolovaly kolem ní samé chvalozpěvy. Takže dva faktory, které způsobují naprostou poblázněnost, znáte to. Nakonec jsem podlehla taky a do teď nechápu, co na matných rtěnkách od ColourPop všichni mají. Vybrala jsem si špatný odstín, ale o něm to vůbec není. Ta mrška totiž zaschne, zvýrazní všechny rýhy a šupiny a vysuší. Strašně vysuší! Navíc nemizí nenápadně. Všichni vidí, že vám chybí kus rtěnky, není to hezké a po doplnění si můžete zažádat o nové rty. Páč ty staré vám vysušením upadnou.


Marionnaud kabuki štětec



Rada dnešního dne - pokud si nemůžete před koupí štětec osahat, začíná být něco podezřelé a pokud vám prodavačka řekne, že vám ho ani sama neukáže, berte nohy na ramena! Aneb zatmění mozku v Marionnaud, kdy jsem nutně potřebovala kabukáč a jediná další možnost byla drogérie. Když nad tím tak přemýšlím, měla jsem koupit raději Ebelin, ušetřila bych půlku peněz a kdyby nebyl o chlup lepší, tak by to vyšlo aspoň nastejno. Protože toto je prosím štětka tak pichlavá, že by se hodila leda tak na holení mého dědy. Za čtyři kila, nekup to!


Gabriella Salvete Nail Care Topcoat



Do některých vod nemá smysl se pouštět. Jako třeba do hledání nového top coatu na nehty. Pokud máte nějaký ověřený, držte se ho! Páč pak se může stát, že absolvujete hodinu nad manikúrou, hezky jedna vrstva podkladového laku, dvě barevného a navrch top coat, aby to všechno vydrželo minimálně týden. Necháte řádně zaschnout, jako vždy. A jdete spát. Ráno vstanete a málem dostanete infarkt. Gábina se postarala o to, že jsem měla na nehtech obtisknuté povlečení a barevný lak rozrytý jako pole po žních. Na výsledek můžete juknout sem. Nepřejte si slyšet, jak jsem nadávala! Sprostě! Jako dlaždič!


SpaRitual laky na nehty






Kolem značky opět proběhla vlna nadšení, nejen, že jsou laky přírodní, ale zlepšují stav nehtů, a tak dále, a tak dále. Měla jsem dva barevné zástupce a všude vychvalovaný topcoat. A říkám rovnou, že jsem je chtěla milovat. Moc! Ale nestalo se. Nanášení barevných laků byla noční můra. V první vrstvě jen pruhování, o nějakém obarvení se moc nedalo mluvit, druhá vrstva to s trochou úsilí napravila, pro dokonalé krytí byla potřeba třetí. Následoval slavný MULTI TASKER a já čekala zázraky. A opravdu jsem vše používala podle jejich návodů! Pravidelně, nejen jednou a konec (i když po tom, co se mi druhý den po nanesení ošoupaly a odlámaly špičky, viz foto, se mi pokračovat moc nechtělo). Dala jsem tomu šanci. Výsledkem je, že z jejich sortimentu bych si znovu koupila už jen base coat. Nic víc!


Tímto končím sérii "Nej 2016" a doufám, že rok 2017 bude plný nových kosmetických kousků, zajímavých zkušeností a objevů :).


Která malovátka naštvala vás? Podléháte nátlaku sociálních sítí a nadšeným recenzím? Taky vás nejvíc láká nedostupná kosmetika?

Užívejte!

L.





Komentáře

  1. guerlain, to musí naštvat. Já sice nic Guerlain ještě nemám, ale vzhledem k ceně by všechno mělo být dokonalé :D. S Audacious rtěnkami souhlasím, taky nejsem vyloženě nadšená, a měla jsem mnohem lepší rtěnky. BTS řasenku mám ráda, líbí se mi ten efekt, jenže máš pravdu, vysychá hodně rychle.. a taky dost opadává. Pro mě bylo zklamání Velvet Matte Skin Tint od Narsu, po kterém se mi zhoršila plet o 300%, a taky Urban Decay tužky na rty. Hrozně lepí a vysušují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, od Guerlain člověk fakt očekává, že za ty prachy dostane pomalu půl firmy a rtěnku k tomu :( a NARS to samé, všichni ty rtěnky chválí a já do teď nechápu za co ...

      Vymazat
  2. Miluju tě, Liško! :D :D :D Jsem ráda, že to tak hezky otevřeně píšeš, protože si dám díky tobě bacha :D Mě nejvíc zklamala rtěnka Nyx Lip Lingerie, kterou všichni hrozně milují a instagram jí staví sochu slávy. A přitom je to jak natírat se starou omítkou. Skvělý článek :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky! :* někdo tu pravdu napsat musí, víš jak :D ... o NYX rtěnkách jsem přemýšlela několikrát, ale už jsem taky někde četla názor, že nestojí zase až tak za ten velezájem, takže jsem si penízky nechala hezky na něco dražšího :D

      Vymazat
  3. Mě úplně nejvíc zklamala rtěnka Sisley. Totálně...suchá hned se zlomila...hlavně že má sametové pouzdro. A celkově mi tahle kosmetika vůbec nesedí. Naštěstí, protože je pěkně drahá. Potom řasenky Alverde...jsou úplně na nic, makeupy Alverde, cokoliv od Garnier, kromě okurkové čistící masky, cokoliv od Dove, protože mi tahle kosmetika neskutečně smrdí, kromě Secret a Driclor mi nefunguje žádný antiperspirant a po tom, co jsem nemohla zvednout ruce, jak mě bolelo zanícené podpaží, tak už ani Driclor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sisley dekorativka mě naštěstí vůbec neláká, ale teda za ty prachy, aby se rtěnka hned zlomila - to bych jim šla omlátit o hlavu! :( řasenky Alverde mi naopak sedí, sice ne všechny, ale svou favoritku mám, ale vím, že hodně holkám se rozmazávají a nedrží :( Dove ani Garnier bych si na sebe už nedala, ani kdyby mi za to někdo zaplatil! :D ... a Driclor jsem používala v pubertě, kdy jsem propotila 3 trička za den, ale poté, co jsem po něm měla na pyžamu vyžranou barvu (bílé kruhy v podpaží) jsem si řekla, že když toto dělá s látkou, tak co dělá s mojí pokožkou a vyhodila ho do koše ;)

      Vymazat
  4. Naštěstí jem nic z toho nezkoušela :-D Vloni mě snad nějak dramaticky nezklamalo nic z dekorativky, to spíš z pečující kosmetiky.
    Já na dekorativku zas tak náročná nejsem, takže mi většina věcí sedí, nebo minimálně nejsou tak hrozný, aby se nedaly používat :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už od dekorativky očekávám určitý komfort, kor, když za ni dám takové prachy ;)

      Vymazat
  5. Ja som v roku 2016 moc dekorativku nekupovala, takze ani neviem, ze by ma nieco nejak nastvalo. ale ten makeup alverde mam aj ja, je fakt dost naprd. ale v lete ked je 40 stupnov, tak sa sem tam pouzit da, nosila som ho, ked som len tak niekam vybehla, napr. do obchodu. inak ma celkom sklamal aj bourjois healthy mix, lebo mi tiez zvyraznuje suche miesta... asi problem mojej pleti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když bylo 40 stupňů, osvědčil se mi pudr Lancaster. Místo makeupu, jentak přetřít a má i ochranný faktor, letos si ho koupim znovu, v zimě mi fungoval skvěle jako bronzer i jako opalovák.

      Vymazat
    2. kušujte s létem a 40 stupni! :D to mi nepomohlo nic, teklo ze mě jak z vola a myslela jsem, že pojdu! celou zimu se modlím, aby bylo v létě maximálně 25 stupňů! ;)

      Vymazat
  6. Já jsem si v nějakém pomatení smyslů koupila essence stíny a znovu si potvrdila, že jsou vážně naprd. :D Ale to moji peněženku zas tak nebolelo. Guerlain naštve víc. Já mám od nich jen jednu limitovanou rtěnku a s tou jsem spokojená. Měla bych ji nosit častěji. Jinak koule mě taky nelákají ze stejných důvodů a taky jsem se podívala na Youtube na video Make-up Break-up, kde je rozšrotují v mixéru, smíchají a znovu slisují a výsledný produkt není ani trochu pěkný. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak Essence stíny mě vůbec nepřekvapují, od nich bych si koupila už jen lak na nehty, a to jen z limitky :D a jdu se okamžitě podívat na to video! :D

      Vymazat
  7. Zkušenost mám jen s color pop stíny a ty mi fakt vyhovují. Třpytí se krásně. Od Sparitual mi vyhovuje basecoat a odlakovač. Topcoat ani trochu. Ten je nejlepší od Revlonu. To i mně, které nedrží nic, nehty vydrží i tři dny! s lakem třeba od GS.

    Mrzí mne, když něco nesedne. Mně třeba úplně neoslovily lisované meteoritky. Dost se leskne, i když mám pleť normální až suchou, ale samu o sobě rozzářenou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Basecoat od Sparitual mi vyhovuje taky, ten je jediný, který bych si od nich koupila znovu ;) za odlakovač nejsem ochotna zatím dát takovou částku, ale třeba se jednou stane :D ... ten Revlon topcoat musím vyzkoušet, jaký přesně myslíš? mají víc druhů?

      Vymazat
  8. Zkušenost mám jen s color pop stíny a ty mi fakt vyhovují. Třpytí se krásně. Od Sparitual mi vyhovuje basecoat a odlakovač. Topcoat ani trochu. Ten je nejlepší od Revlonu. To i mně, které nedrží nic, nehty vydrží i tři dny! s lakem třeba od GS.

    Mrzí mne, když něco nesedne. Mně třeba úplně neoslovily lisované meteoritky. Dost se leskne, i když mám pleť normální až suchou, ale samu o sobě rozzářenou.

    OdpovědětVymazat
  9. Slušná nasírací sbírka.. :/ ale aspoň mě tyhle zkušenosti brzdí v nákupech.. o víkendu jsem 2x vlezla do Sephory a nekoupila jsem si nic!! Jsem dobrá, co? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to jsi teda fakt kápo, ségra! já v Sephoře nakupuju jedině ve slevách, jináč taky dycky vylezu bez úlovku ;)

      Vymazat
  10. Skvělý článek. :) Mě minulý rok zklamaly stíny Guerlain - téměř nulová pigmentace, výdrž nic moc a cena odzbrojující.. :( A z Nars rtěnkami jsem moc spokojená, mám čtyři odstíny a všechny jsou skvělé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stíny Guerlain jsem měla možnost vyzkoušet a taky mě moc nezaujaly, sice mi držely hezky (s bází), ale jak píšeš - pigmentace nic moc :( asi nejsem ta pravá pro Nars rtěnky! ;)

      Vymazat
  11. Guerléníček naštve, i jako mastňák jsem si jedny kulky dopřála a jeden z mála důvodů, proč mám ráda zimu je, že je to jediné období v roce, kdy můžu pořádně provětrat všechny rojašňovače. :-) Narsí rtěnku plánuju už dlouho a ty jsi první, která ji nechválí. Tak asi ušetřím, protože obtiskávání bych nepřežila. Naopak Colourpop tekutých rtěnek bych se chtěla trochu zastat. Kdybych si vybrala lepší odstín, byla by to ta nej tekutá matná rtěnka, kterou jsem vyzkoušela. Že bude trošku vysušovat u tohohle typu rtěnek tak nějak počítám, výborně mi drží a naopak jako jediná mi mizí hezky přirozeně, ne že se ze středu vydrolí.
    SpaRitual mám teda jen pár barevných laků a přijdou mi strašně kvalitativně nevyrovnané. Některé zralé tak na prohození oknem a některé mám fakt ráda a drží suprově.
    A jediné kosmetické zklamání loňského roku, které se mi opravdu vrylo do paměti, byla Maybelline Colossal kočičí oči či co. Ta byla teda kolosálně ...
    To je zase slohovka. Tak jen nakonec, pokud Fb nekecá, všechno nej nej k narozeninám! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za přání :* fejsbuk ví všechno!

      já už jsem se osmělila a rozjasňovač používám každý den, ale trvalo mi to teda hooodně dlouho a dávám ho jen lehkou rukou ;)

      Nars rtěnku bych doporučila před koupí nejdřív vyzkoušet, opravdu ji všichni chválí, ale za ty prachy se podle mě nevyplatí!

      já mám tekuté matné rtěnky od Too Faced a od Sephora a obě jsou teda 100x lepší než Colour pop! jasné, že trošku vysušují, ale abych si pak musela dva dny dávat rty dohromady, to zas jako pr! ;)

      o Sparitual jsem už slyšela, že mají výkyvy v kvalitě, ale za ty prachy bych teda čekala něco úplně jiného, tak blbě se mi snad nikdy žádný lak nelakoval :/

      Vymazat
  12. mi colourpop matná tekutá taky vysušuje, ale dá se to docela vydržet, vadit mi to začne až tak po čtyřech hodinách. to spíš mám problém s jejich očními stíny. mám doma tři a jenom jeden je takový pigmentovanější a ty druhé dva jsou spíš suché a prostě tak nějak nic moc. ale se rtěnkou jsem se nakonec i sžila, hlavně mi fakt drží hodiny a hodiny, pak stačí jen opravit kolečko uprostřed a je to zase v pohodě. ale teda po opravě to vysušuje už maximálně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stín mám jen jeden, ten z fotky a unešená z něj taky nejsem ... odstín je to na pohled nádherný, strašně jsem se na něj těšila, ale přenést ho na víčko je umění vyššího kalibru, musí se buď na mokro nebo prstem, a to se mi teda v šest ráno fakt nechce! :(

      Vymazat
  13. Uff! Nemám z toho naštěstí nic, u nákupů jsem dost obezřetná a zkouším, někdy i víckrát, jednou jsem riskla - jen na doporučení mitsuko, foundation Hauschka - a dopadlo to dost dobře. Doporučuju zkusit třeba v Greenwave, odtud ho mám já.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kéž já bych byla obezřetná! jako fakt se snažím, ale pak se nechám nachytat na švestkách a už to jede! :D Hauschku jsem zkoušela ze vzorečku a ucpal mi póry, ten kokosák ve složení se nějak projevit musel :(

      Vymazat
  14. A stejně mám sparitual laky ráda, jen to s nimi chce zvláštní zacházení (a některé se bohužel kvalitou liší). Jinak u té rtěnky se mi chtělo taky malém až brečet, ale prostě to nejde.:-( Každopádně jsem si početla a jsem ráda, že ušetřím... ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, četla jsem o tom, že jsou různě kvalitní a líbí se mi, že mají spoustu odstínů a hezké složení, ale já na to nanášení fakt nemám nervy! :D ... že je Narska na prd? jsem ráda, že nejsem sama, kdo si to myslí, páč to není ani možné, aby ji tak všichni chválili! to bych si radši koupila 10 Rimmelek než toto! :D

      Vymazat
  15. Tak to je slušně děsivé čtení, milá Liško :-) nejvíc by mě asi nakrkla ta řasenka a top coat od GS. A přesně jak píšeš - jakmile jednou objevíš geniální top coat, drž se ho! Já taky experimentovala, taky lakovala večer... a taky našla ráno reliéf povlečení na nehtech a zuřila jak bůh pomsty :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejhorší na tom je ten ztracený čas! člověk se piple s manikúrou hodinu, deset vrstev, pak se nesmí ničeho pomalu ani dotknout, aby ta potvora barva někam nesklouzla, máchá rukama jak idiot, chlap se směje nahlas a ťuká na čelo a pak? pak je to všechno v čoudu jen kvůli blbácké poslední vrstvě? největší zrada kosmetického průmyslu, to mi nikdo nevymluví! :D

      Vymazat
  16. No jo - nedostupná kosmetika ... :) Blogerky něco začnou (Too Faced, Urban Decay) , člověk se do toho zblázní, následně firmy dorazí do ČR a je z nich "nudná masovka" . Načež blogerky změní level a nasadí Kat von D a Anastasia Beverly Hills ... :) :) Já už se na to ve svých 28 jenom dívám, ale bývaly doby, kdy jsem to těm blogerkám dost žrala :) .

    Jinak, za mě největší průšvih loňského roku obecně tekuté matné rtěnky. Blogerky přísahají na celodenní výdrž i s grilovačkou, a mně ani jedna "nedala" ani párek v rohlíku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To fakt některé blogerky slibují? :D Já myslím, že žádná rtěnka na světě mastné jídlo nepřežije.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)