Jak odlíčit čumák složitě a pomalu!

Není to tak dávno, kdy jsem dokázala kázat hodiny o tom, že si prostě čumák odličovat na mokro nebudu, ani kdyby mi za to zaplatili! Že je to na dlouho. Vyplácá se tuna vody. Budu si šmrdlit špínu po obličeji. A pak stejně všechno budu muset dočistit vatovým tamponem, páč nebudu mít jistotu, že je pleť bez poskvrnky. Ehmmm ... stalo se. Sama nevím jak, prostě jsem zase trošku dospěla? Už jsem se nudila a potřebovala vyzkoušet něco nového? Přečetla jsem si super recenzi na nějakou pěnu? Každopádně jsem to zkusila! A dobrý! Nejdřív jsem ale musela prohrabat arzenál a taky něco dokoupit.


OWAY ROLLAND BEAUTY Perfect Skin Cleansing Cream




Tento čistící krém jsem vyhrála a předtím jsem o značce neměla ani ponětí. Takže jsem si ji musela první vygůglit a nebudu kecat, když jsem viděla cenu, málem jsem spadla ze židle. Bílá hliníková tuba o objemu 270 ml vyjde na 1 067 Kč. Po tomto zjištění okamžitě narostla má očekávání a zvýšila se hladina kritičnosti :D. Páč za ty prachy to musí nejen vyčistit čumák, ale i uklidit byt, vyžehlit a upéct bábovku!

Balení vypadá luxusně, čistě a elegantně. Horší už je jeho praktičnost, páč mokrýma rukama ve sprše se vám nechce šroubovat víčko, mačkat malé množství, lovit víčko z podložky sprcháče a pak opakovat vše znovu, páč ta potvora krém mezitím stekl z dlaně :D. Jako dá se to samozřemě vychytat, ne že ne.

Co mě teď strašně štve je fakt, že nemůžu na netu nikde dohledat složení. Na ofiko stránkách nic, na přeprodávajících eshopech nic ... Jako ono se blbě fotí, chápu. Ale vypsat by ho někdo mohl, že ...



Krém jsem promnula v dlaních, plácla na obličej a jemně masírovala. Přejela jsem i oči, nikde nic neštípalo ani nedráždilo. Musím uznat, že oční makeup odlíčil Oway hezky. Ne úplně beze zbytku, ale tak na 90 procent jo. S pletí to už bylo horší, zůstal na ní vždy povlak. A tonikum odhalilo i vady ve funkčnosti, páč tamponek nezůstal úplně čistý. Póry naštěstí neucpával, ale na řadu musel přijít další čistič, aby ten povlak (a zbytky makeupu) smyl.



REN Rosa Centifolia Cleansing Gel




Zato značku REN jsem znala moc dobře a strašně dlouho toužila něco od nich vyzkoušet. Třeba tonikum. Které bylo jednoho dne v akčním setu s čističem. Buch a bylo to! Balík letěl do lesa! :D

Tentokrát by bylo balení super, kdyby eshop byl schopný krabici zabezpečit a Česká pošta s ním nezacházela jako s nevlastním. Takže bylo po vršku a pumpička do lahvičky už nezapadala a netěsnila. Každopádně má všechny body za obal, který by ve 100% stavu byl plně vyhovující!

Použití stejné jako u předchozího - bezbarvý gel plcnout do dlaně, nanést na obličej, masírovat a pak smýt teplou vodou. Pění málo, ale od gelu by nikdo ani pěnu nečekal (i když já byla zvyklá na MyChelle, fňuk!). A tady nastává okamžik, kdy se oba čističe začaly krásně doplňovat. Zatímco Oway stáhl makeup z očí, ale na tváři pokulhával, REN byl na odlíčení očí naprosto neschopný, zato dokázal zničit povlak na pleti, který tam jeho předchůdce zanechal. Takže suma sumárum - REN na odlíčení ne, na dočistění ano ;).

Opět nebyl problém s ucpanými póry, pokožka byla lehce stáhnutá, ale ne vysušená, krém se samozřejmě vítá.

Složení: Rosa damascena flower water, aloe barbadensis leaf juice, glycerin, coco glucoside, polysorbate 20, xanthan gum, phenoxyethanol, panthenol, sodium lauroyl oat aminoacids, ethylhexylglycerin, lactic acid, rosa damascena flower oil, citronellol, parfum (fragrance), rosa damascena flower oil, pelargonium graveolens flower oil, cymbopogon martini oil, rosa centifolia flower extract


Na závěr už snad jen to, že ani jeden z uvedených mě vyloženě nenaštval, používat se dali oba, ale znovu bych si je nekoupila. Oway už jen kvůli šíleně vysoké ceně, REN mě zase nepřesvědčil natolik, abych nehledala v jiných vodách.


Čím odličujete vy? Jedete metodu s vodou nebo bez? Která je šetrnější a lepší? Máte zkušenost s těmito výrobky?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Ahoj Lisko, pozdravuju do lesa :) ja dlouho dlouho odlicovala olejem na navlhcene kuzi, ale vzdycky me po case zacal drazdit oci (nejdriv Cannaderm myci olej, pak Saloos - odlicovaci i myci oleje, ted Sebamed nebo neco podobneho). Navic mam rozhazene hormony a hlavne okoli brady se obcas tvari jako pubertak po kilu cokolady :-/ Tak oleje odkladam, koupila jsem si sonicky kartacek a hledam cistici gel, ktery nebude vysusovat - pokoukavam po znacce Cetaphil, jako provizorni reseni mam odlicovac od Alverde s mesickem, pripomina mi olejovejsi odlicovaci mleko. Treba nam nekdo da lepsi tip :) mej se krasne, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K oleji jako odličováku jsem ještě nedospěla, Saloos hydrofilní nenadchl, pak jsem jednu dobu odličovala oči jojobákem od Desert Essence, což nebylo vůbec špatné, ale na celou pleť si to nedokážu představit, potřebuju pocit čistoty ;) a jak jsi spokojená s kartáčkem?

      Vymazat
    2. Pouzivam ho jen asi dva tydny, ale stal 500 a baterka v nem drzi, tak spokojenost :) finalni verdikt bych prohlasila tak za mesic az dva.

      Vymazat
  2. Tak já bych ani od jednoho z těch výrobků nečekala, že sám o sobě odlíčí a vyčistí. Já nejdřív používám krémový odličovač, balzám nebo olej na rozpuštění make-upu (oči odličuju zvlášť dvoufázovým odličovačem) a pak finálně dočistím gelem na Clarisonicu, nakonec použiju tonikum.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že hodně lidí preferuje dvojí čištění, ale po tom, co jsem vyzkoušela MyChelle nebo Antipodes, kteří to zvládnou sami a pořádně, jsem prostě očekávala víc ;) zvlášť, když třeba Oway má přímo v popisu od výrobce uvedené, že odlíčí všechen makeup ...

      Vymazat
  3. Název článku mě hrozně pobavil :D Odličování je hrozná věda a je vtipné, jak každá odličujeme úplně jinak. Já nejdřív odlíčím tamponkem a nějakým mlíčkem, květinovou vodou, olejem, pak vlezu do sprchy a použiju nějaký gel a nakonec, když mi přijde, že mám ještě pořád zbytky malovátek, to vezmu zas to květinovou vodou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, já jsem vyzkoušela už kde co, začínala jsem mlékem, pak micelárka, voda, olej, ... A vždycky jsem si myslela, že je to super a pak vyzkousela něco, co bylo ještě lepší :D jsem zvědavá, co objevím příště! ;)

      Vymazat
  4. Ren jsem měla moc ráda (a fakt jen na dočistění, já s Foreem), asi se mi stýská, ale mám levnější a podobně účinný Urtekram, tak budu utrácet (a utrácím) za finální péči spíš.. Chmchm, no kdyby zas něco, sem s tim!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On ten REN bývá dost často v akci na anglických eshopech, takže stačí číhat ;) a to samozřejmě nenabádám k nákupu ... Vůbec! :D

      Vymazat
  5. hele (a já tedy oway neznám, jen si myslím, že je to opět taková lehce předražená hajpovina, co z ní bude peněžence ovej)... a nemá se to oway dávat na suchou pleť a stahovat teplým hadříkem? když je to ten čistící krém?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak to je klidně možné ... Ale stejně si myslím, že by výsledek nebyl o moc lepší ... I když ještě mi tam troška zbyla, takže zkusím!

      Vymazat
  6. Já odličuju zásadně olejem, kdysi jsem kupovala hydrofiláky, teď doma míchám nějakou směsku, a stačí mi to bohatě ;-) Jediné, čím ještě čištím po oleji obličej je nějaká čistící pěna, gel nebo krém, a zjistila jsem, že nejraději mám asi rival de loop za pár kaček ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olej odlíčí taky moc dobře, i když třeba ten odličovací od Navia nedá ani makeup :D

      Vymazat
  7. Já jsem stará konzerva a odličuju zásadně za sucha, a to s tamponkem, čistícím mlékem a případně nějakou tou květovkou :)

    Sladká soutěž o tělové suflé Soaphoria

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mlékem jsem jednu dobu taky odličovala, super bylo mandlové od Weledy nebo Lavera ;)

      Vymazat
  8. Mě v poslední době dost překvapil odličovací olej od Alverde (je takový žluto oranžový). Oči sice moc neumí, ale pleť odlíčí hezky - dočišťuju ještě micelárkou, protože jsem nedůvěřivá, ale musím přiznat, že na něm už žádné stopy make-upu nebývají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě potřebuju něco, co dá spolehlivě i ty oči, páč ty si líčím docela dost a nesnáším, když se ráno vzbudím jako panda :(

      Vymazat
  9. Ahoj Liško. Poslední dobou nejdřív odličuji oči měsíčkovou micelárkou od SoBio, jeden vatový tamponek stačí a přejedu i obličej. Pak dočistím krémovou pěnou od Mossa s ovocnými kyselinami. Někdy když mám čas a chuť čistím olejem. :)
    Ten čistící krém Oway mi přijde podivně drahý ...

    Měj se moc hezky

    Amaring

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu micelárku SoBio jsem se už několikrát dívala, ale nikdy se mi ta velká flaška nechtěla nosit :D Oway je drahý zbytečně, ale svou cílovku určitě má ;)

      Vymazat
  10. Ja momentalne pouzivam najprv umyvaci krem na necistu plet s bahnom od alverde, na docistenie pletovu vodu s hamamelom od thayers a na oci hydrofilny olej od saloos. Potom ked nebude v penazenke prievan pojdem asi do odlicovacej emulzie od Dulcia, mala som vzorku a bola uzasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O značce Thayers slyším poprvé, musím na ni mrknout ;) Dulcia je chválená ze všech stran, už bych taky mohla něco vyzkoušet!

      Vymazat
    2. Urcite odporucam, Thayers ma zlozenie take kombo, ze tonere a kvetove vody 2 v 1 a su rozne varianty, ja mam napr hamamelovu s ruzovymi listkami ale su aj varianty uhorkove , alove vera ci citron. A Dulcia tiez zasluzene, mam od nich viacero produktov a napr lepsi krem ako ich ovocny s q10 som asi este nemala

      Vymazat
  11. Já mám od Dulcia Natural odličovací emulzi a jsem spokojená jak s odličováním (i když já se maluju jednou za uherský rok), tak s cenou i složením :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  12. Já si jedu na klasických chemických micelárkách, asi jediná nepřírodní věc v mé péči. Nejradši mám dvoufázovou od Garnier. Ale teď jsem viděla, že má micelárku i Alverde, tak ji musím vyzkoušet. Jo a v posledních dvou týdnech odsunuje micelárku na vedlejší kolej takový můj experiment. Už dřív jsem si koupila od Alverde takovou tu oranžovou lahvičku s dvoufázovým odličovákem s goji. Podle návodu se měl používat k odličování na mokro, mělo to pěnit a tak. No mně přišlo, že to nepěnilo, neodličovalo a fest pálilo v očích. Tak se mi jen tak povaloval na stolku. A před dvěma týdny mi ho bylo líto, tak jsem ho zkusila nalít na tampónek jako klasickou micku a světe div se, odličovalo to líp než jakákoli micelárka, kterou jsem kdy zkusila. :D Akorát v očích štípe pořád, takže je musím mít zavřené, což zhoršuje odličování očních linek, ale i tak. Pleť se mi tím nezhoršila, naopak vypadá už jen po odlíčení krásně svěže. Samozřejmě pak pleť ještě oplachuju, to bych nedokázala ani představit, že bych se něčím odlíčila, pak to neomyla a rovnou naplácala krém, to by u mě nešlo.

    OdpovědětVymazat
  13. Dříve jsem používala micerálky, ale pak jsem si přečetla nějaké články ohledně složení a začala hledat alternativu. Koupila jsem odličovací olej s bambuckým máslem od L'occitane. Používám během koupele. Vůně úžasná, ale neodlíčí až tak perfektně jak bych chtěla.
    Minulý víkend jsem si na Spa and Beauty koupila novinku od Maat - mycí emulzi - https://www.aromaaterapie.cz/category/pece-o-oblicej/myci-emulze/31. Používám stejně jako L'occitane, ale výsledek je lepší. Pokud je potřeba, oči doodlíčím s odličovačem očí od yves rocher.
    Potom ještě používám pleťovou vodu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)