Zimní péče o problémový kožich

Zatímco čumák se mi mastí jak kachličky po denní směně v Mekáči, zbytek těla bych mohla mazat každou hodinu a ještě by to bylo málo. A s nástupem podzimu začínám zažívat učiněná muka. Na krku vyraší ekzém, paže a záda ozdobeny vysušenými fleky (fakt sexy) a pokud na sebe po sprchování nenaplácám pořádně výživný a hutný krém, tak se do rána rozsypu na tisíc šupin. Nejhorší ale je, že ta mrcha kůže si rychle zvyká, takže co fungovalo minulý rok, nemusí fungovat letos. Nezbývá než zkoušet, zkoušet a zkoušet ...




MuLondon konopný krém je letos favorit číslo jedna! Pokud jste četly článek o jeho čokoládíčkovém bráchovi, určitě tušíte, že nadávat na něj rozhodně nebudu. Dostala jsem ho od majitele značky k recenzi a původně měl sloužit jako krém na obličej. Mimochodem, víte, jak se se mnou Boris spojil? Sám si našel na netu mou recenzi, přeložil si ji do angličtiny a ozval se mi s nabídkou testování dalšího výrobku.




Původně jsem jej tedy používala na čumák a nemám mu vůbec co vytknout! Hydrataci plnil na jedničku, proto mě napadlo, že bych jej mohla plácnout na problematické paže (mapy suché kůže). Navíc je všeobecně známo, že konopný olej je na podobné nechutnosti machr. A jo! Ten krém je geniální! Nedám ho z ruky, klidně bych za něj i vraždila! No dobře, to ne, ale víte jak to myslím ... ;)




Ve skleněném kelímku najdete hutnou hmotu, která v kontaktu s kůží začne hezky tát a povolovat. Vůně je opravdu specifická, cítím v tom samozřejmě konopí a ještě něco jakoby zemitého. Nebudeme si nic nalhávat - fetovat potají jej chodit nebudete, ale vzhledem k účinkům mu to nemůžete mít za zlé ;). Ty jsou totiž takové, že ihned po nanesení na vlastní oči vidíte, jak se kůži uleví. Červená suchá místa pomalu mizí a paže si chrochtají blahem. Dokonce si troufám říct, že je to nejlepší mazadlo, které jsem zatím na problémová místa zkusila!

Obsah: 60 ml
Cena: 15 liber
Kde koupit: jedině tady





Atopinal od Hadka jsem zkoušela už loni, ale přece jen se mu nedostalo zas až takové pozornosti a místa k vyniknutí. Letos jsem opět koupila vzoreček, který mi naprosto stačí. Ekzém mám jen na krku (aspoň nějaké pozitiva si člověk najít musí :D), takže tolik produktu zase nespotřebuju. Byla jsem fakt zvědavá, jak se předvede sám a na vlastní zodpovědnost.




Vůni a konzistenci jsem popisovala už v článku minulém, takže není potřeba, stále se v krému vyskytují malé hrudečky bambuckého másla, které ale při styku s pokožkou okamžitě tají. Vůně je hodně zajímavá a těžce popsatelná, mému čumáku docela lahodí, ale já jsem na zvláštní pachy ujetá :D.

Složení: Aqua, Butyrospermum parkii Butter, Sorbitan oleate, Urea, Cetyl alcohol, Cera flava, Hypericum perforatum Flower Extract, Methoxy PEG-22/Dodecyl Glycol Copolymer, Lanolin, Simmondsia chinensis Seed Oil, Olea europaea Fruit Oil, Tocopheryl acetat, Panthenol, Glycerin, Glyceryl stearate SE, Retinyl acetat, Lecithin, Cymbopongon citratus Leaf Oil, Melissa officinalis Leaf Oil, Veti­vera zizanoides Root Oil, Boswellia carterii Oil, Santalum album Oil, Juniperus communis Fruit Oil, Beta‑carotene, Lactic Acid, Melaleuca alternifolia Leaf Oil, Styrax benzoin Gum, Thymus vulgaris Flower/Leaf Oil, Rosa damascena Flower Oil, Thymus serpyllum Oil, Salvia officinalis Oil, Lavandula hybrida Oil, Rosmarinus officinalis Leaf Oil, Eugenia caryophyllus Flower Oil, Piper nigrum Fruit Oil, Citrus limon Peel Oil, Thymus serpyllum Oil, Allantoin




Bohužel jsem se ale žádných zázraků nedočkala. Krém sice namazal, zklidnil, ale ekzému mě nezbavil. Přijde mi spíše jako takový udržovač, který zařídí, že se pohroma nerozšíří a stav nezhorší. Což jako taky není špatné, ale očekávala jsem víc. Takže příště neberu, ani ve vzorku.

Obsah: 5 ml
Cena: 34 Kč
Kde koupit: na ofiko stránkách, kde je samozřejmě více velikostí na výběr, dá se sehnat i v kamenných obchodech




Nakonec největší překvápko aneb Topvet třezalková bylinná mast! Zaujala mě ve zdravé výživě, byla za pár kaček a řekla jsem si, že i kdyby mi na ekzém nepomohla, tak ji můžu mazat kamkoliv jinam na tělo a nic špatného se mi určitě nestane ;). A čučela jsem jak puk!




V hliníkové piksličce se šroubovacím vrškem se ukrývá bezvodá náplň, která opět taje až po lehkém zatlačení prstem na povrch. Ze všech dnes zmíněných je nejvíc tuhá, ale při aplikaci to vůbec nevadí. I po zaboření čumáku do nejvnitřnějších útrob nejsem schopná identifikovat nějakou vůni, takže bez zápachu ;). Složení je jednoduché jak facka a jak se mi už několikrát potvrdilo - v jednoduchosti je krása!




Páč stačilo mazat 1x denně a za 14 dní bylo po ekzému. Pokožka přestala svědit, neměla jsem nutkání ji drbat jak divá, postupně se zklidňovala až bylo po trápení. Víc k tomu asi psát netřeba!

Obsah: 50 ml
Cena: 69 Kč
Kde koupit: na netu tady, jináč se dá vyčmuchat i v obchodech s přírodní kosmetikou nebo bio potravinou ;)


Takže stav je momentálně takový, že ekzému jsem se zbavila a zbytek těla mažu konopákem od MuLondon a jsem spokojená jak blecha! Nutno ještě poznamenat, že i když se zdá, že ve skleněné lahvičce z Londýna je produktu málo, tak není! :D Stačí malé množství na velkou plochu, takže i když mažu už asi měsíc každý den, jsem teprve v půlce.


Co na to váš kožich v zimě? Má nějaké speciální požadavky? Vymýšlí si a frfní nebo je mu změna počasí jedno?

Užívejte!

L.









Komentáře

  1. Chjo, ten MuLondon! To prostě potřebuju! Ale když já mám teď mazadel asi bambilion, vykoupila jsem všechny alverdí limitky, co šly :D Topvet si u mě získal své mistečko na pracovním stole, a to v podobě balzámu na rty (kupovala jsem ho tenkrát ve zlíně, a už bych ho ráda dopotřebovala, je bezedný >D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MuLondon potřebuješ určitě, nutně a neprodleně a absolutně nechápu, že jej ještě nemáš, páč žádná alverdí limitka se mu nevyrovná! ;) ... jooo, to znám, taky mám pár produktů, které jsou sice v pohodě, ale už bych ráda, aby byly na dně a zrovna tyto potvory pomalu ubývají :D

      Vymazat
  2. Tu třezalkovou mast musím mít! Na konopí mám alergii, takže MuLondon mě neláká. Moc ti přeju, aby ti kůže bez ekzému dlouho vydržela, nejlépe napořád!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MuLondon dělá krémy i v jiných variantách, třeba čokoládové pralinky nebo levandule ;) a Topvet je momentálně můj největší objev, za ty prachy snad zkusím všechny varianty těchto mazadel, aspoň je můžu střídat! ... a díky moc :*

      Vymazat
  3. Byly doby, kdy moje kůže neevidovala, že se nějaké počasí vůbec mění, ale teď je dost problematická. V létě jsem měla klídek, ale s příchodem zimy už zase blázní, vyskakuje mi ekzém a je celá vysušená. Nejvíc se mi zatím osvědčily bezvodné balzámy s co nejkratším složením a bez parfemace, což za mě do puntíku splňuje můj oblíbený rakytníkový balzám od Saloosu. Za ten bych zase vraždila já! :D

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsme na tom stejně, v podstatě všechny tady zmíněné jsou bezvodé, Saloos jsem měla taky, taky mi jednu zimu pomohl zbavit se ekzému, jen prostě musím značky střídat, páč ta blbácká kůže si vždycky zvykne :(

      Vymazat
  4. Musím to zaťukat, ale má pokožka nijak zvlášť na změnu teplot/počasí citlivá není. Mažu se mléky, krémy, másly podle nálady, stejně tak vůně střídám. Jen ty parfemace nějak nedovedu většinou sladit s momentálním obdobím, takže v prosinci třeba kraluje levandule a máta a v létě med a vanilka.:D Teď mám nejraději mléka od zn. Weleda, taky Deep Steep a až všechno spotřebuji, pustím se do těch od zn. Soaphoria a vrátím se k 100% Pure. Mu London bych moc ráda taky vyzkoušela, tak uvidíme, zda a kdy si ke mně najde cestu. ;)
    Přeji krásný advent, Veronika. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já na parfemace nehraju vůbec, hlavně to musí fungovat, ale chápu, že když nemáš nijak náročný kožich, tak si můžeš vybírat :) Weleda voní nádherně, mám od nich spoustu výrobků i na obličej nebo do sprchy a všechny bych mohla fetovat celý den :D Deep Steep to samé, po 100% Pure toužím už hodně dlouho, jen jsem se pořád ještě nepřenesla přes tu cenu, zvlášť při mé spotřebě, ale jednou na něj taky dojde ;)

      Vymazat
  5. Znacka mi nic nehovori ale tiez patrim ku koznym krokodilom takze dobre vediet :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)