Lesní sbírka řasenek

By mě zajímalo, jak se stane, že máte zničeho nic doma deset řasenek ... Přitom člověku stačí bohatě jedna, že? Navíc po otevření řasenky vysychají, takže to není jako třeba tvářenky, kterých můžete mít klidně padesát (tam jsem se naštěstí ještě nedopracovala :D). Dlouhou dobu jsem vlastnila vždy jen jednu, maximálně dvě. A pak se najednou prohrabuju květináčem, ve kterém mám štětce a řasenky a zjistím, že je jich tam jaksi moc! Tak už jsem je rovnou vytáhla, nafotila a roztřídila ;).





Nejprve ale něco málo o mých řasách. Páč řasenky jsou dost indivindi odvětví a jedna a ta samá z vás může udělat mrkací pannu, zatímco z kamarádky pandu obecnou. Má výbava není nic moc - řasy mám skoro bezbarvé a bez jakéhokoliv nátěru neviditelné. Takže potřebuju hodně očernit. Zároveň jsou docela dlouhé (i ty spodní), ale řídké. Hodně řasenek se mi díky jejich délce obtiskává. Více mi vyhovují plastové kartáčky s malými štětinkami. Prahnu hlavně po zvýraznění a zahuštění.


Řasenky jsem rozdělila na dva tábory - drogérkové a parfumérkové, začneme těmi levnějšími.




Miss Sporty Studio Lash 3D Volumythic Mascara (cena okolo 70 Kč) - má stálice, psala jsem o ní článek snad před sto lety (klik) a stále si stojím za tím, že je to nejlepší řasenka pro mé řasy. Navíc za úplně směšnou cenu a lehce sehnatelná. Jen ten žlutý obal bych vyměnila, ale to je detail. Kartáček je plastový, lehce prohnutý, řasy obarví černo-černě, zahustí a efekt drží celý den. Nedám na ni dopustit a kdybych měla vybrat jen jednu, byla by to ona!




Alverde řasenka pro natočení (cena cca 130 Kč, limitovaná edice) - na začátek nutno říct, že řasenky Alverde mi vyhovují. Četla jsem ale i názory, že někomu nedrží, mažou se anebo vůbec nezvýrazní řasy. Já je mám ráda hlavně proto, že se dobře odličují a člověk nemusí tak trápit řasy jako normálně. Čas od času si nějakou koupím, většinou v limitce nebo ve výprodeji a přijdou mi všechny stejné. Tato řasy zvýrazní o něco míň než předchozí Miss Sporty, ale jinak je hezky oddělí, trošku i zahustí a drží. Kartáček opět plasťák, tak jak to mám ráda ;).




Miss Sporty Studio Lash The Miaoww Lood Mascara (cena okolo 70 Kč) - jsem potřebovala novou řasenku, šla najisto pro MS žluťačku a vedle ní vidím novou, mintovou, s divným kartáčkem a ve slevě ... Jak to asi mohlo dopadnout, že :D. A samozřejmě jsem se hned po prvním použití bila do hlavy. Páč s tím divnokartáčkem se nedá pracovat. Nabarvit řasy mi s ním trvá snad 3x dýl než s čímkoliv jiným. A to po ránu nechceš. Jináč vlastnosti stejné jako u žluté kolegyně - drží hezky celý den. Za tu námahu to ale nestojí, věřte mi!





Pokračujeme pozvolna do parfumérkové sekce. Upřímně říkám, že ke všem těmto zástupkyním jsem se dostala buď díky výhodným setům nebo hodným kamarádkám. Vzhledem k tomu, že jsem absolutně spokojená s řasenkou za 70 Kč, nemám potřebu vrážet do jiné desetinásobek nebo i víc ;).




Clinique High Impact Extreme Volume Mascara (cena 760 Kč) - v kuloárech velmi oblíbená a já si na první pohled myslela, že ji budu taky milovat. Kartáček by naprosto odpovídal mému vkusu, víc přece netřeba. A ejhle, někde se stala chyba. Páč ona je neskutečně mokrá. A to ji už nějakou dobu syslím. Kartáček je obrovský a po aplikaci mám černou barvu všude. Blbě se s ní manipuluje, nanáší strašně silnou vrstvu a pro dosažení hezkého výsledku je třeba snad půl hodiny. Nekoupila bych už ani za stovku!




Sephora Atomic Volume Mascara (cena ve výprodeji 90 Kč, už se neprodává) - tato krasavice těžce šlapala na paty žluté Miss Sporty. Dokázala zvýraznit a oddělit řasy tak, že jsem si připadala jako v reklamě. Body navíc získala i za elegantní černý obal. Bohužel jsem ji koupila ve výprodeji s tím, že proběhla inovace a už nikdy nebude k sehnání. Kdybych to tehdy věděla, vezmu jich klidně pět do zásoby. Páč tohle byla pecka! Při vypotřebování mi i slza ukápla :(.





Estée Lauder Sumptous Extreme Lash Multiplying Volume Mascara (aneb čím delší název, tím dražší cena - 850 Kč) - byla součástí vánočního kufříku a já ji dostala od kamarádky. Má klasickou štětku, která se ke špičce trošku zužuje. Opět je trošku větší, než by bylo zdrávo a musela jsem si na ni zvykat. Namalovat spodní řasy byl boj a k vypíchnutí oka jsem taky neměla daleko. Stejně jako Clinique byla ze začátku strašně mokrá, po čase trošku vyschnula, takže problém vymizel. Omluvit se ale nedá fakt, že se obtiskává. Za ty prachy ani náhodou!




Clinique High Impact Mascara (cena plného balení 660 Kč) - miminko bylo součástí nějakého setu a byla jsem velmi zvědavá na srovnání s předchozí stříbrňačkou od stejné značky. Má totiž na rozdíl od ní klasický kartáček, který moc nevyhledávám. A opět nastalo překvápko, páč jsem ji i přesto shledala 10x lepší. Zároveň ale pořád nejsem stoprocentně spokojená a znovu bych ji nekoupila. Řasy mi totiž pořádně nezahustí, slouží spíš jen na zvýraznění. Což je zatraceně málo. Jinak ale drží a neobtiskává se, takže aspoň něco ;).




Závěr je jasný - stačí mi žluťačka Miss Sporty za pár kaček! Uf! Jsem ráda za fakt, že nemusím utrácet tisíce za řasenku. Samozřejmě se nebráním prozkoumávání dalších značek a adeptů na první příčku seznamu, ale s rozmyslem. Vzhledem k tomu, že se mi každá druhá obtiskává, mě nebaví vyhazovat peníze komínem kvůli každé novince.

Jakou řasenku máte nejradši? Kolik jste ochotné za ni utratit? Chodíte pro ni do drogérky nebo parfumérky? Ovlivňují vás reklamy?

Užívejte!

L.












Komentáře

  1. Taky mám teď řasenek, no habaděj! Ráda zkoumám ty z parfumerie, ale najdu si i favorita z drogérie za pár korun, což se vždycky hodí, že jo. :-) Ale co si budeme povídat, je to i řasami, kdo nemá do vínku dáno, věřím, že utrácí za řasenky a jen tak s Essence spokojený nebude. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jaké máš nejoblíbenější? :) jj, máš pravdu, někdo má řady husté a dlouhé a stačí mu je jen obarvit, to vždycky trošku závidím (se přiznávám :D) ... ale pořád si myslím, že i když někomu nebylo do vínku dáno, tak se pořád dá vybrat v drogérii, že řasenky zrovna nejsou ta kategorie, kde je nutno utráčet za high end značky ;)

      Vymazat
  2. Miss spotrty jsem nikdy nezkoušela. Taky mi vyhovují plastové kartáčky. Podle mě se dají sehnat dobré řasenky za rozumný peníz. Já měla dlouho oblíbené L'Oreal Million Volume klasickou nebo excess. Pak jsem ale byla c Kanadě a přivezla si nejlepší řasenku, kterou jsem kdy měla. Covergirl plumpify (recenzi mam nekde na blogu). Pro dokonalý efekt doporučuju dvě vrstvy a líčení s ní trochu trvá, efekt ale stojí za to. Jen se u nás samozřejmě neprodává, takže teď obtěžuju každého, kdo letí za oceán,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud máš v oblibě plastové kartáčky, tak Miss Sporty žluťačku určitě vyzkušej, mohla by ti sedět ;) L´Orealku jsem měla taky, Millionku v červeném provedení a byla super, jen se mi nechce za to dávat 3 stovky, když můžu mít stejný efekt za 70 Kč, v tomto ohledu jsem prostě šetřivá (aspoň v něčem :D) ... Covergirl jsem u tebe viděla, ale radši jsem na to zapomněla, když se u nás nedá sehnat :D

      Vymazat
  3. Na reklamy na řasenky přece člověk dát nemůže, vždyť tam mají všechny umělé řasy... :D Jinak já mám ráda klasickou žluto-fialovou od Maybelline, a hodně fajn je Roller lash od Benefitu, ale tam se mi právě moc nechce dávat ty těžké prachy... Žlutá Miss Sporty je taky fajn. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. se divím, že je ještě někdo nezažaloval za klamavou reklamu :P Maybellinky jsou hodně chválené, ale bohužel se mi obtiskávají (ale je pravda, že jsem naposledy nějakou zkusila tak před 3 rokama, takže už to může být dávno jinak) a za Benefit se mi utrácet taky nechce, leda tu mini verzi bych byla ochotná zkusit, ale to už mě zas víc láká UD ... tak uvidíme ;)

      Vymazat
  4. Naprostý souhlas, taky mi vyhovují řasenky Miss Sporty. Žluťačku jsem už vypotřebovala a sáhla prakticky po stejné, jen v černém obalu a ta mi drží ještě krapet víc a kartáček je totožný. Pak jsem ještě spokojená s Maybelline Lash sensational, ale ta zas moc neprodlouží, takže nej pro mé řasy je kombo obou zmíněných :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. černý obal říkáš? na to se musím příště mrknout, páč ta žlutá barva mě fakt vytáčí! :D po tom, co jsem improvizovala s tyrkysovou verzí se mi už nechtělo zkoušet nic nového, ale tohle vypadá slibně! ;)

      Vymazat
  5. Pěkná sbírka :). Já se snažím mít vždycky otevřené maximálně tři řasenky najednou, dlouhodobě nejraději mám ty od Bourjois (kdyžtak je najdeš na blogu), myslím, že by Ti mohla vyhovovat tahle, třeba: http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2014/01/rasenka-bourjois-twist-up-volume.html

    Za řasenku nejsem ochotná dát více než dvě až tři stovky, pár jsem jich měla od Clinique (v rámci setů nebo ve slevě), byly fajn, ale Bourjois stále vedou - celodenní výdrž, neslepují, drží, nejsou ani moc mokré ani moc suché. Jinak mám moc ráda Maybelline Colossal Volume a Maybelline Lash Sensational, více tu:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2015/09/maybelline-lash-sensational-rasenka.html

    Řasenky jsou tak trochu moje úchylka :D. Díky za přínosný článek a mrzí mě, že ta Sephorácká už není k sehnání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to chápu, já stejně používám jen žluťačku MS a občas ji prostřídám s Alverde, zbytek leží ladem :D aspoň jsem je díky článku vytřídila - tyrkysová MS letěla do koše, stejně tak Sephora, která už to chudinka měla za sebou, malou klinču jsem darovala dál a s tou velkou mám stejné plány ;)

      Bourjois řasenku jsem nikdy neměla, páč nebyly dostupné, ale teď se na ně v DMku mrknu, díky za připomenutí, vždycky ten jejich stojan minu, páč mě dlouho nic nezaujalo ... když se dívám na tvůj článek, tak musím říct jen wow! fotce tvých řas, to mě teda hodně nalákalo!

      po Sephorácké řasence teskním každý den, byla nejlepší, jakou jsem kdy měla a vypotřebovala jsem ji snad do úplného vyschnutí :(

      Vymazat
  6. Žlutá Miss Sporty na mě bohužel nefungovala. Mám tu teď v záloze mini Benefit Roller Lash a Better than sex od TF a tajně doufám, že nebudou super, ptž tolik peněz za řasenky by se mi dávat nechtělo, ale je pravda, že z drogerie žádného favorita nemám, vše mi přišlo zatím jako průměr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám takovou teorii, že se řasenkomaniačky dělí na dva tábory - jednomu funguje klasický kartáček a druhému ten plastový a asi patříme každá do toho jiného ;) ... u těch dražších řasenek se vyplatí kupovat miniatury ve slevě nebo si počkat na nějaký výhodný set, teď jich bude zase před Vánoci spousta, už se těším!

      Vymazat
  7. Já mám asi nejvíce ráda Miss sporty milionářku, ten obal je ovšem fuj fuj fuj, pak maybelline smoky eyes colosall (žluto černý obal, fuj fuj). Teď jsem si díky akci pořídila Goshku rebelku, a myslím, že by ti mohla vyhovoat, podle popisu. Já z ní moc nadšená nejsem, mám raději klasické kartáčky, a dělá mi hezké jen jedno oko, to druhé jsem si dokonce musela všera rozčesat jinou řasenkou :D Jo ta mini Clinique mi sedí! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na Gosh rebelku se těším moc, jestli ti nesedí, tak mně bude! ;) prý "dělá mi hezké jen jedno oko", to by mě jeblo! každé crcání se s řasenkou navíc je po ránu vražda, horší už je jen to, když se nepovede linka :D

      Vymazat
  8. Taky mám řasenek tři prdele, ale používám jednu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že nejsem jediná! :D nejhorší na tom je, že ty potvory časem vyschnou, takže se to nedá sbírat jako třeba stíny nebo tvářenky :/

      Vymazat
  9. ale já tu Ludráckou řasenku miluju úplně do bezvědomí...fakt! Plnou cenu bych za ni nedala, to bych si rači ruku usekla... ale ten efekt na mých řasách je neuvěřitelný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. faaakt? tak to jsi měla říct ovšem dřív! no nic, aspoň vím, co bude v další zásilce ;)

      Vymazat
  10. Ja ich mam doma tiez viac ako potrebujem ale snazim sa ich striedat. Najhorsie je, ked natrafis na take co su uplne ze nic moc,ale co s nimi urobis? Vyhodis? Blbo si kupila, tak sa trap :) - tak aspon fungujem ja :) Drahe som inak este nemala najdrahsie su pre mna Lorealky a tie stoja okolo 14€ a asi si aj myslim, ze su aj najlepsie :)

    Pozyvam na luxusnu GIVEAWAY o ROWENTA kulmu a cely rad vlasovej kozmetiky DOVE tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/09/obrovska-dove-rowenta-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně - koupila sis řasenku, je na prd, ale přece ji nevyhodíš, žejo ... takže ji občas vytáhnu, nanesu, pak zjistím, že MS žluťačka je lepší a zase ji schovám :D

      Lorealka mi hodně vyhovovala červená milionová, ta byla suuper, ale taky jsou u nás vcelku drahé, takže Miss Sporty vede ;)

      Vymazat
  11. Ahoj Liško, já mám doma řasenky dvě a obě přírodní. Alverde, ta co máš ty, je fajn, obarví, vypadá to pěkně, ALE ten alkohol... asi mám citlivé oči nebo co, prostě mě to štípe v očích a navíc ze mě během dne udělá pandu. Druhou, kterou mám je od 100% Pure, prodlužující Dark Chocolate. K ní nemám jedinou výtku, nicméně je drahá. Krásně zahustí, neobtiskává se, nepálí, neštípe a voní jako čokoška a jeden by jí snědl... když jsem jí poprvé zkoušela, dostalo se mi podezřívavého komentáře od rodičů "Ty máš umělé řasy?!" což mluví za vše (umělé řasy nepoužívám a ani je používat nechci). :D Momentálně bych chtěla zkusit řasenku Lily Lolo. :) a pak je ještě taková ne-řasenka - od Alverde, barevný gel na obočí a řasy, ten tmavý. Přestože alkohol obsahuje taky, tak mě neštípe v očích ani nedělá jinou neplechu a pro jemné zvýraznění řas, když se nechci moc líčit, ale pořád chci vypadat upraveně je boží. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o Alverde jsem už četla několikrát, že dělá pandu, což je zajímavé, páč já už mám třetí druh a ani u jedné se mi to nestalo, záhada! ;)

      jak píšeš o 100% Pure, tak bych ji asi strašně chtěla :D ale ta cena! ještě jsem k ní nedospěla, ale třeba jednou ...

      a v životě by mě nenapadlo použít gel na obočí na řasy, to není vůbec špatný nápad! já ho teda používám ke svému účelu velmi ráda, ale příště zkusím prohrábnout i řasy a uvidíme, co se stane, díky za tip!

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)