Proč nejsem slavná blogerka

Je na čase dát si oraz od kosmetických blbinek a zamyslet se nad o mnoho vážnějšími tématy. Aneb nalijme si čistého vína! Liščí blog bude mít za nějaký ten měsíc a fous tři roky a bohužel nedostál svých cílů. Víte jak to bylo v Básnících - dovolená, automobil, 1. dítě ... Je na čase zjistit proč tu není tisíce čtenářů, proč mi nechodí každý den domů minimálně jeden balíček na testování a proč nejsem zvána na večírky a akce pro elitu. Nemluvě o tom, že se neozvala ani jedna agentura, která by mě chtěla zastupovat!


Zdroj


1. Nemám zrcadlovku. Jen obyčejný kompakt. Asi pět let starý. Jediný režim, který na něm umím nastavit je makro. A na ten fotím všechno. Kosmetiku i líčení (proto tady žádné líčení není :D). Nemluvě o tom, že neumím naaranžovat předměty na fotku tak, aby to vypadalo stylově, upraveně, kůl a nenuceně. Vezmu krém, dám ho ke kytce, vyfotím. Na makro.


Zdroj


2. Neumím s fotošopem. Ani ho nemám nainstalovaný. Takže jestli ve vás byla špetka naděje, že co neudělá foťák, to se opraví v počítači, tak smůla. Používám trapně Picasu, páč je zdarma. A blbuvzdorná. Tentokrát mi stačí tři funkce - světlo, stíny a jas. Taky slouží k oříznutí, vyrovnání a dopsání textu. Víc kouzel netřeba.


Zdroj


3. Neovládám sociální sítě. Facebook mě už dlouho nebaví. Na Instagramu jsem byla jednu dobu vcelku závislá, dokud neproběhla aktualizace. A nevím, co to je Snapchat. Nemluvě o tom, že se teď houfně natáčí krátká videa. Což o to, můj starouš mobilní by to možná zvládl, ale co mám točit? Jak si lakuju nehty? Jo a když už jsme u toho telefonu - potřebovala bych nový. Se selfí kamerou, lepším foťákem a místem na všechny ty vytuněné aplikace.


Zdroj


4. Nemám vystajlovaný diář. Žádné nálepky ani washi pásky. Když jdu kolem papírnictví, nic to se mnou nedělá. Leda, kdyby vedle byla cukrárna ... Já vlastně diář mám, ale nepoužívám ho. Neplánuju články dopředu. Nevím, o čem budu psát příští týden a už vůbec ne příští měsíc. Navíc jsem levá jako turecká šavle, takže nějaké vystřihování a zdobení jde mimo mě. Beru to jako ušetření času a peněz. Aspoň za něco!


Zdroj


5. Nechutnají mi makronky a nepiju kafe z kelímku za kilo. Ne, že by mi bylo líto peněz. Za čokoládičku a dobré kafe jsem ochotná obětovat půlku nájmu. Ale jako řekněme si na rovinu - vám fakt chutná přebarvená přeslazená laskonka? A kafe se sirupem? V papírovém kelímku? Jo, napíšou vám tam jméno. Pak si to vyfotíte na Insta a pak? Pije to vůbec někdo?


Zdroj


6. Neumím konturovat obličej. Vlastním jeden rozjasňovač (a to ještě vzorek od Shiro, takže žádný Nars nebo Dior) a ani jeden bronzer. K prvnímu - lesku se dost i bez něj, k druhému - na co to vlastně je? Jako jo, mohla bych si najít  nějaký tutoriál na Youtube ... A pak hodinu šmrdlat štětcem po obličeji. Nanést milion vrstev, načež by mě ani vlastní matka nepoznala. Jen by mě zajímalo, jestli ty kočky musí vstávat ráno do práce. Jestli taky v 5:30 jako já ...


Zdroj


7. Nepropaguju zdravý životní styl. Cvičení je pro mě sprosté slovo. Běhat jsem nebyla nikdy. A nevlasntím ani jedny barevné tenisky. Nesnáším sport, nikdy mi nešel a nevidím důvod se dál trápit. Shopping je taky pohyb, víme? Nemluvě o tom, že nesnáším saláty. Nemám ráda syrovou zeleninu a miluju čokoládu. Asi už chápete, že modelka ze mě nikdy nebude. Možná tak XXL ... I když ... já vlastně neumím to konturování ... Tak nic :(.


Zdroj


8. Nemám černou kartičku do Sephory. Je to hrozné až tak, že nejbližší Sephora je od lesa víc jak 100 km. A když už se tam dostanu, skoro nikdy nic nekoupím. Páč je to předražené. A sekjuriťák i s paními prodavačkami zaručeně poznají, že mám kartu jen bílou. Což se u pokladny potvrdí. Pravidelně navštěvuji jen trapný Douglas a Marionnaud. A ani tam nenechávám horentní sumy.


Zdroj


9. Neumím psát krátké recenze. Jsem se jednu dobu i snažila. Mustr byl jasný - co nejvíc fotek, málo textu. Prý to teď frčí. Nikdo není zvědavý na obal, obsah, účinky ... Buď je to super nebo ne. A já datluju do klávesnice, mažu věty, roztrhávám souvětí. Recenze na jeden produkt jsou na nic, nejlíp nacpat do jednoho článku péči i dekorativku. V praxi to vypadá asi tak, že mám nafocené tři peelingy pro srovnání. Napíšu "stručné" pojednání o jednom z nich. Pak zjistím, že kdybych měla dodat ještě další dva, bude z toho trilogie hodná Stmívání. Takže z toho vyleze článek o jednom peelingu. Další dva si necháme na příště ...


Zdroj


10. Neumím napsat recenzi po týdnu používání. Tuhle dovednost obdivuju nejvíc. Přitom nic těžkého - dostanu nový krém, nafotím, naplácám na obličej, pak ještě dvakrát, aby se neřeklo a napíšu, že je super. Hydratační a tak. Jo a voní! Hm ... Proč já musím všechno testovat tak dlouho? Nejlépe do spotřebování celého balení. Mohla bych mít tolik kosmetiky! Střídat jeden výrobek za druhým! A pak se osypat až na zadku! Jupiiiiiiiiii!


Zdroj


Tak a teď co dál? Okavidně jsem na tom dost zle. Měla bych se zlepšit, zapracovat na image... Bude to asi chvíli trvat. Možná si najmu nějakou tu agenturu. Člověka na marketing, veřejné vystupování, píáristu, na nové trendy a technologie. Takže mě omluvte, jdu si dát inzerát ... "Liška hledá slávu" ... Nebo tak nějak ;).

Užívejte!

L.












Komentáře

  1. Haha tak teď jsem se vážně pobavila. :-D Ale na obranu makronek a kafe za stovku v papírovým obalu se smajlíkem a jménem musím říct, nám s mamkou třeba to jejich kafe vážně chutná a vždy se těšíme, když si ho jednou za půl roku dáme, takže jo, někdo to pije! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono to bylo hodně nadnesené a jestli to někomu chutná, nechť si to klidně kupuje a pije každý den, i kdyby to stálo tisícovku ;)

      Vymazat
  2. Super clanok. Mne sa blog paci taky aky je, takze inzerat vobec nepodavaj:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, pobavil :-D
    Makronky jsem měla před pár týdny poprvé (ve slevě z Lidlu) a i když jsou dobré,tak za ty prachy si nemyslím, že úplně stojí.
    Mě nejvíc baví snídaně s tulipánama :-P :-D Doufám teda, že jsou ještě tulipány in.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla ty "pravé" od Paula a taky mě nepřesvědčily, takže v Lidlu jsem je s klidem přešla (aspoň jsem se vyhla té šílené mánii, tentokrát tam asi nestáli řadu jen důchodci, ale i mladší osazenstvo :D) ... vidíš, na tulipány a snídaně jsem úplně zapomněla!

      Vymazat
    2. Hele, ony zrovna ty z Lidlu a Paula jsou nejhnusnější. Kdybyste ochutnaly ty od mojí mamky, tak už nikdy nebudete chtít nic jinýho;-)

      Vymazat
    3. takže to můžu brát jako takové nenápadné pozvání na makronku? :P

      Vymazat
  4. Haha, taky jsem spatna blogerka, uz ctyri roky nefotim a netocim nicim jinym, nez mini kompaktem, kilo za kafe fakt nedam - anzto kafe vubec nepiju a i kdyby, tak kilo za piti je pro me demence :), nesnasim zeleninu a u behu premyslim, jestli driv omdlim nebo se pobliju...jo a kazdy den vstavam taky v 5:30 :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, ale ty aspoň běhat jdeš! a pak fakt běháš! já neběžela snad nikdy ... no, dobře, možná někdy jo, ale max na autobus :D ... vy pražáci vstáváte tak brzo? :-O já myslela, že chodíte na 10! :D

      Vymazat
  5. :) Hele, mě na rovinu makronky chutnaj, ale musej bejt správně upečený. A nefotim je. A ty z Lidlu jsou odporný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Resp. z Lidlu to nejsou makronky, ale nějaký sušenky, na to, kolik jich tam je, jsou levný a taky tomu odpovídá ne-kvalita.

      Vymazat
    2. JJ, odporné, umelé, s palmovým tukom a kadejakými arómami - raz mi ich muž kúpil a aj si ich musel sám zjesť :))

      Vymazat
    3. Žejo :) my je snědli napůl, protože jsem si nepřečetla složení :)

      Vymazat
    4. já měla makronku 2x, jednou z nějaké domácí pekárny a podruhé z Paula a ani jednou mě to za srdce nechytlo ... ale já jsem prostě na tu čokoládičku ;)

      Vymazat
  6. Liško já Tě miluju!!!!!!!! Aháá a já si furt říkám, proč nejsem slavná, když můj blog už má čtyři roky :-D a mám zrcadlovku, kterou jsem si sama koupila a nikdo mi ji nedal!!!!! :-) S photoshopem ještě neumím, dcera se mě to snažila naučit, mám jiný finty na to, prostě fotit dobře haha. Ale vidíš, ani tak nejsem slavná. Holt zbylý body prostě nesplňuju, předražený kafe si fakt kupovat nebudu a nebudu fotit kdejakou kravinu, co mají ostatní "slavně blogerky! Ale jako z oboru bys teda měla se svým marketingem něco udělat Drahouši! hehe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já tebe taky! :* ty žádný fotošop nepotřebuješ, páč tvé fotky, to je umění! se můžou jít všecky programy zahrabat :P a tu zrcadlovku by ti už někdo zadara poslat mohl, podle mě bys byla jediná, kdo by s ní uměl pracovat :D ... no dyť já vím, marketérka liška a nic z toho! :/

      Vymazat
  7. Boží článek, ztotožňuju se naprosto se vším!Skvěle napsané :)) A být slavnou blogerkou se zdá poněkud...nudné :D

    OdpovědětVymazat
  8. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

    to mě zabilo :D Třeba tě potěší, že pro mě jsi absolutní hvězda! ♥

    OdpovědětVymazat
  9. PS: Nemám černou kartu Sephora! :-D nemůžu najít ani tu bílou :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tom případě nechápu, jak se s tebou můžu vůbec kámošit! :D

      Vymazat
    2. Noooo, je to na zvážení :-D a představ si až se to dozví Enka, už mě nebude chtít, ona černou kartu má :-))))

      Vymazat
    3. chudina Enka, ani neví, že se s námi nemá vůbec tahat! :D

      Vymazat
  10. Slávna možno nie si, ale týmto si dosť ľudí pobavila :D Ja síce kontúrovať viem a zeleninu milujem, ale inak som na tom podobne. A u seba ešte doplním bod 11. Postujem raz za uhorský rok, takže slávy sa v tomto živote určite nedočkám :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co víš, třeba to jednou nastane ;) a až budu potřebovat kurz konturování, tak se ozvu, určitě to bude lepší, než ty videa na 30 minut šmrdlání štětcem ze strany na stranu :D

      Vymazat
  11. Hele, já většinu superpopulárních a slavných blogů stejně nečtu, protože mě nebaví. :D Tvůj je super takový, jaký je. :) Jinak pod většinu bodů se můžu podepsat, asi s výjimkou šestky (trochu se konturuju, ale s mírou - tzn. tmavší pruh pod tvářenkou - a občas rozjasňuju) a sedmičky (trochu sportuju, ale nikde to nepropaguju).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky moc ne, páč je to všechno na jedno brdo ;) a děkuji :* ... dyť já bych taky ráda ten bronzer použila, ale nevím jak, tak do toho radši nešťourám, páč bych si musela pak koupit samoztný bronzer a štětec na něj a pak by to zas jelo, se znám ;) ... jj, ty tvoje šílené sporty, které ani nevím, jak se jmenují - máš můj obdiv, že tam vůbec dojdeš (a z tama taky :D)!

      Vymazat
  12. :-D Lisko, ten dinosaurus se Starbucksem me uplne znicil. Dekuju za prodlouzeni zivota, mej se v lese krasne, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není vůbec zač! :* hledání obrázků byla další třešnička na dortu tohoto článku :D

      Vymazat
  13. Líštička,podľa mňa si super blogerka. Každý deň sa na Tvoje stránky pozerám, či si nepridala niečo nové :)...Ty nemusíš mať zrkadlovky a fotošopy a iné blbosti,lebo Ty si originál, ktorý nepotrebuje žiadne zlepšováky :)
    Nemeň sa, my Ťa máme radi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, takový komentář mě potěší víc, než 10 nabídek na spolupráci :*

      Vymazat
  14. Liško, právě o tutom jsem taky premýšlela, na co se vlastně snažím psát objektivní recenze? A proč jsem vybírava v kosmetice? A proč vlastně ještě píšu, když každý čumí na jútúb a insta a je líný něco číst. Ale pak ty přijdeš s tímhle článkem a vidím, že v tom nejsem sama, kdo píše blog pro radost ne pro zisk a koho občas zabolí, že přírodní kosmetiku dostane k recenzi nějaká slečna, které je úplně jedno, co si na sebe napatlá a celý přírodní kousek shodí ze stolu s tím, že to divně voní. A že vlastně tyhle trubky nesleduju a baví mě blogy jako je ten tvůj. Takže prostě pokračuj, dokud tě to bude bavit, já se k tobě vždycky ráda vrátím.
    BTW. sportuju, doma, podle mě je sport strašně důležitý, ale každý si musí najít takový pohyb, který ho bude bavit. Já třeba propadla swingu a to je pořadné kardio.
    Kafe z řetězců za stovku je nedobré, za polovic mám skvělý aeropress od hipsterských frajerů, kteří milují svou práci. Makronky jsem taky nepochopila. Taky mam jen kompakt a chci lepší kompakt, na zrcadlovku nemam čas se s ni učit. A v Sephoře nakupuju tak jednou za rok když se můžu za něco opravdu odměnit.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, doba se mění, už nikdo nemá čas na dlouhé články plné informací, jednu dobu mě to fakt štvalo a přemýšlela jsem, jestli má vůbec cenu psát dál, když to nikdo nečte, ale pak jsem si řekla, že na všechny prdím a že si budu psát po svém, ono se to zase jednou musí vrátit zpět, až se všichni tím Instagramem a bůhví čím přesytí ;) jen se bojím, aby pak ještě zůstaly nějaké blogerky, které jsou schopné napsat souvislý text o více než dvou odstavcích :D

      Vymazat
  15. ani já nejsem slavná blogerka. a to budu mít blogovacích dvakrát tolik... hm... asi mě to trápí. jak se s tím mám jenom vyrovnat? jde to vůbec?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si myslím, že by sis měla koupit makronku ... a kafe ... a dalších 10 krémů a masek ;)

      Vymazat
    2. spíš jsem si říkala, že by to možná chtělo nějakou terapeutickou skupinu. (stejně starbucks u nás nemáme, makronky taky ne) pro anonymní blogerky? AB

      Vymazat
    3. Buďte šťastné, že vaše čtenářky zvládnou přelouskat souvislý text. Není to samo o sobě odměnou? A kdyby ne, vždycky se můžete přihlásit do Elite blogers nebo Blogerky.cz :-D

      Vymazat
    4. se bojím, že do EB si jen tak nemůžeš podat přihlášku. to je elitní klub a stejně by mě nevzali... asi se teď budu ještě víc trápit.

      Vymazat
    5. terapeutická skupina není špatný nápad! a léčit se budeme nákupama, co? ;)

      Vymazat
  16. Haha! Liško, vůbec nic si z toho nedělej, my tě máme rády takovou jaká jsi, opravdovou ♥! A super článek, pobavila jsem se ;-) Zrcadlovku jsem měla zapůjčenou, ale když jsem zjistila, jak moc jsem líná tahat fotky z ní do počítače, a ještě je upravovat, vyprdla jsem se na to, a v poslední době používám telefon (a ještě nepíšu články :D). Takže klííídek, a jedeme dál!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. drahouši, já jsem zrcadlovkou fotila jednou a ta fotka byla rozmazaná jak prase, takže asi tak :D a dej za to pak 10 litrů, abys zjistila, že jsi nemehlo! :/ a jináč tě samozřejmě taky miluju! :*

      Vymazat
  17. :D :D a já myslela, že nejsem slavná, bo nepíšu :D Fakt jsem se zasmála a až na makronky myslím se pod to můžu podepsat :)

    OdpovědětVymazat
  18. Na ničem nepracuj!Mámě tě rádi takovou jaká jsi!

    OdpovědětVymazat
  19. Díky za článek, jsi fakt vtipná :o)) Pobavilo.

    OdpovědětVymazat
  20. Haha, pobavila jsem se a v některých bodech s tebou souhlasím. Já teda rozjasnovače miluju už tak 6let (používám ale opravdu malinko). Každopádně vytvářet složité líčení jako většina slavných youtuberek by se mi v 5 ráno nechtělo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem to myslela samozřejmě nadneseně, když někdo s rozjasňovačem umí pracovat a neleskne se sám od sebe jako já, tak to vypadá dost dobře ;) ale dávat si ho tuny pod oči a já nevím kam ... to už mi přijde fakt moc!

      Vymazat
  21. Amen, sestro. :D Já sice piju kafe z kelímku za kilo (jsem pizda, nebudeme si lhát do kapsy :D), zeleninu mám ráda a fotím Olympusem, ale jinak jsem strasně nudná a spousta těch módních záležitostí jde úplně mimo mě... :D
    Každopádně buď ráda, jaká jsi. Vím, že je článek nadsázka, ale přece bys nechtěla být další načinčaný blogerský klon. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. počkat, počkat! ty piješ kafe za kilo??? :-O to je dost zásadní informace! :D ... a blogerské klony nebrat! ono to pak časem degeneruje a nedopadá to dobře ;)

      Vymazat
    2. Piju, občas. Akorát si ho moc nefotím, protože ho piju spíš proto, že mi chutná. :D Takže jsem stejně divný případ. (Ale nejraději stejně piju kafe, které mi osobně umele a uvaří drahá polovička. :) )

      Vymazat
    3. no to jsi fakt divný případ, když piješ kafe a nefotíš ho! :D

      Vymazat
  22. Ségra, já tě žeru!!!!!! :o)
    Já slavná blogerka být nemůžu, protože jsem líná psát :o)
    Makronky mi nechutnají, stárbax taky ne, zrcadlovku nemám.. no aspoň mám ajfoun :o)) ale broznery mám tři, heč!! jenže s nima nekonturuju, ale poprášením celého xichtu předstírám opálenost :o) konturovat neumím..
    Dej si čokoládičkový dortík, dobré kafe a panáka a vyrovnej se s tím, že slavná blogerína holt nebudeš.. ale stejně tě miluju :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na ajfouna jsem úplně zapomněla! :O ... to poprášení celého xichtu mi musíš příště názorně předvést, to bych třeba mohla zvládnout! ;) ... jako fakt nebudu? ani trošku? žádná maličká naděje tam není? :( ... tak jo, jdu si dát ten dortík, ať se s tím líp vyrovnám! :*

      Vymazat
  23. Tak teď jsem se dost pobavila :D Ono ani ,když člověk umí aspoň polovinu tak to taky nic neznamená a sláva se nekoná..ono totiž stačí,když je člověk líní a nechce se přetvařovat :D Mě párkrát někam zvaly ,ale vždycky jsem odmítla...mě se prostě asi nechce za kupou holek na párty firem co mě zas tak neberou nechat si cpát do hlavy ty jejich zázračné pravdy, jako kosmetička jsem za život zažila tolik školení a nějak neumím sedět tiše a neříct svůj názor, pak se usmívat a tlachat o tom co mě neba a ještě tím zabít x hodin , to dám radši pusu příteli, podrbu psa, pustím Harryho Pottera a koupím si kosmetiku co chci :) Jsme strašný lenoch :) A kafe ze Starbucks miluju :) Mají pro mě směs kterou miluju a kupuji i dom. A makronky bych jedla po tunách kdyby nebyly tak nezdravý a drahý :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš pravdu, ono na to ty holky musí mít taky žaludek, tahat čtenáře za nos, já bych si v životě nedovolila vychválit něco, za čím si nestojím, aby to pak koupil i jeden jediný člověk a vyhodil za to své peníze ... a párty mi taky nechybí, páč bych se tam neměla s kým bavit asi :D

      Vymazat
  24. a teď si to ještě pořádně představ .. z tuny kosmetiky, kterou musíš zrecenzovat, protože jsi ji dostala, by se z čase stala nudná dřina (a ještě špatně placená, za tu nudu) ... z akcí, kde musíš být povinně sluníčková, i když většinu osazenstva považuješ za střeva, a ještě musíš vést povinně chit chaty o zbytečnostech, jelikož o čem jiným, taky nejsou zrovna výhra ... a jako bonus ke všemu tomuhle by tě začaly číst tisíce dvanáctiletejch dětí ... tkž já bejt tebou, tak ten tvůj inzerát zase pěkne rychle smažu .DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím ;) občas si říkám, co ty holky s tou kosmetikou dělají, kam to dávají, když jim třeba dojde 10 rtěnek na otestování zaráz, dyť já nejsem schopná napsat recenzi na jednu, a to ji ještě musím nosit půl roku, abych ji mohla vůbec zhodnotit :D

      Vymazat
  25. P.S. makronky miluju (ale jen ty pořádné, poctivě vykoumané, tkž já si třeba v ČR ještě žádný nekoupila, čekám na francouzský .) ... a sladký kafe za kilo taky můžu - jelikož kafe nepiju a v tomhle je jen tak nějak naoko a k tomu tuna šlehačky .D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takže musím jet kvůli makronkám do Francie, jo? :D tak to se prodraží ještě víc, taková sranda :D ... to bude asi ten problém - že to vedle kafe ani nestálo a já potřebuju kafe pořádné ;)

      Vymazat
  26. Haha, dobrý článek:) Ale taky myslím, že není o co stát. Já mám ráda takové ty "normální" blogy jako je ten Tvůj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :* taky mám radši blogy menší, kde je přátelská atmosféra a autorka má "duši" ;)

      Vymazat
  27. Pro mne jsi slavna az az! Ema, Enka, Clair i An taky...skoro vsichni, co tu komentuji. No a uz vim tech nekolik duvodu, proc slavna nikdy nebudu, ale u mne to bude hlavne lenosti... jo a makronky obcas fotim jako dekoraci s sitim, pac sici stroj a latka by uz vubec nikoho nezajimala.

    Zustan sva! Mne moc bavis.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, Marti! ty jsi podle mě slavná dost, už jen ta tvá elegance a vkus jsou známé široko daleko ;)

      Vymazat
  28. Sláva je asi relatívna...raz som bola pozvaná nejakou zvláštnou náhodou na blogerské stretko, kde bola aj jedna veľmi známa blogerka...až na to, že ju žiadna z ostatných prítomných blogeriek nepoznala :D Nuž, asi sme neboli jej cielovka. Ja slávna teda tiež nie som, myslela som, že s blogom to bude lepšie :D Čo už, nejaké sny treba mať :D No ak nič iné, mám to ako kozmetický "denníček" :) Makrónky mám inak rada (aj šaláty zvládam), ale karamelový veterník je aj tak naj :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha, tak to musel být dobrý trapas! :D ... ono je lepší mít chytré a pravidelně se vracející čtenářky než být slavná ;)

      Vymazat
  29. :D Já ten Tvůj humor prostě miluju ;)
    Skvěle sepsáno a k zamyšlení mě přivedlo jedno, že hodně z těch jmenovaných věcí jsem měla dřív ráda. Kupovala jsem si roky ráda Makronky ve Francii a bavil mě sport, třeba nejen běh a spousta dalších věcí, ale dneska jsem tak přesycená vším, že se třeba ani na tenisky nemůžu občas podívat. Nerada bych došla k tomu, že tak budu reagovat i na zeleninu a nakonec umřu asi hlady... :D

    Takže je potřeba to trochu regulovat :)
    A co se týče úspěchu a slávy, tak myslím, že blog máš skvělý a v tomhle ohledu můžeš být spokojená. A co se slávy týče, myslím, že není zas tak super a pozitivní, jak se může zdát.
    Možnost jít si koupit rohlíky bez toho, aby se otáčel celý obchod je někdy daleko víc, než všechna pozornost světa.
    Proto jsem ráda, že já mám blogy dodnes velmi komorní, neb nezáleží ani na počtech, jako na atmosféře, která na tom, kterém blogu je.
    A Ty ji tady na liščím blogu máš skvělou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwi, díky za názor! ... taky si občas říkám, že ta oblíbenost dané věci hodně škodí, já měla třeba vždycky ráda tulipány, dostávala jsem je odjakživa na všechny narozeniny, svátky atd. jenže pak začaly být strašně in a už je bohužel nemůžu ani vidět :( ... na druhou stranu je jasné, že taková naaranžovaná fotka sklidí hodně lajků, tak proč vymýšlet něco jiného ... a taky jsem od začátku blogování měla jasné, že nechci ukazovat obličej, zůstat anonymní ... a máš pravdu - 100x lepší chytré čtenářky a komenty k věci než 1000 sledovatelů a komenty typu "super článek" nebo žádné ;)

      Vymazat
  30. Mám ráda saláty a syrovou zeleninu a to je mezi námi jediný rozdíl :-) :-) Super článek :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Super článek, pobavila jsem se....děkuji za něj. Taky se přidávám k těm, co si jednou za čas kafe za kilo dopřejou :D. Mě ti nějak ta blogosféra otrávila život, až jsem přestala sama blog psát a spoustu blogů číst. Docela se mě dotklo, jakým je teďka trendem kupovat si nějaké super cute zvířátko, a kolik blogerek, (počítačově gramotných!!) podpoří množky, aby se mohli chlubit na instasráči módním plemenem. To mě opravdu výsostně vytáčí, protože tyhle holky mají právě spoustu obdivovatelek, které je pak vesele napodobí a vždyť je to cajk bez papírů, ne? O nějakých skandálech, pomluvách a milionech selfíček z blogosrazů ani nemluvě. A reklamy na Mattonku, taveňák, aféry s kupovanýma followers, tisíckrát ročně pořádat bazar, kde prodám plno hader, i ty, co mám zadara? Ale pořád jsem nezavrhla možnost, že zase psát začnu, kolikrát si říkám "o tomto bych mohla napsat článek", prostě vykašlat se na tu auru, která kolem toho všeho panuje a psát pro ty reálné, milé lidi, které mě sledují a komentují na instagramu, i když jich nejsou desetitisíce, ale (poctivá) pětistovka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *mohly, většinou to jsou ženské, jak jsem si všimla... :)

      Vymazat
    2. úplně tě chápu, ale na druhou stranu si právě říkám, že jestli přestanou psát všechny "poctivé" blogerky, které jsou znechucené momentální atmosférou, tak to půjde úplně do kytek! takže lepší vytrvat, ono se to zase vrátí zpět si myslím, všeho se jednou přejí a pak se oddělí ty zrna od plev ;) já třeba podobné aféry nesleduju vůbec nebo se ke mně dostanou a já se nad nimi jen pousměju, ale rozčilovat se nad nimi nemá smysl, stejně s tím nic neuděláš ... a jak píšeš - pořád existuje ta poctivá pětistovka, která tvůj článek ocení, pro kterou má smysl to dělat ;)

      Vymazat
  32. Teď jsem se opravdu zasmála :D Boží článek! Myslím, že jsem na tom dost podobně (a teď to myslím spíš obecně, ne, že bych se považovala za blogerku :D). Diář nevedu, kafe nepiju, photoshop nemám a vše fotím mobilem. V Sephoře jsem dokonce nikdy nebyla :D Jediné, o co se občas pokouším, je to konturování obličeje. Běžně nosím jen řasenku, ale na zvláštní příležitosti občas použiju bronzer a rozjasňovač a to je můj absolutní vrchol, co se make-upu týče :D Na druhou stranu mi zas nic neříká tvářenka, pudr, make-up nebo rtěnky.
    Btw. myslím, že právě proto, že nejdeš s davem a jsi výjimečná, tě čte spousta lidí :) A tvůj osobitý styl psaní mě hrozně moc baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :* a považovat za blogerku se klidně můžeš, máš to ode mě potvrzené! ;)

      Vymazat
    2. Jéé, tak když to teda říkáš :* :D

      Vymazat
  33. Lištičko, díky za super článek, opravdu mě pobavil a zlepšil mi náladu :-) Tvůj blog čtu už nějaký ten pátek a moc se mi líbí právě tvoje osobitost a originalita.A myslím, že většina tvých čtenářek tohle oceňuje ;-)
    Já si teda jednou za čas kafe ve Starbucks dám, protože mi chutná... Makronky miluju, ale ty francouzský - ty z Lidlu jsou odporný a na ty od Paula jsem zatim neměla odvahu :-D Zeleninu ráda mám... ale jinak se stebou shodnu :-)) Těším se na další článek! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky děkuju za milá slova, to je pro mě 100x lepší než 10 tisíc čtenářů! ;)

      Vymazat
  34. Makronky si dělám sama a je to veliká zábava a výzva v jednom, někdy jsou úžasný, někdy nestojí za nic. Z Lidlu jsem neměla a ani nehodlám, od Paula jednou, no a... ty domácí mně prostě chutnají víc :-) Kafe se sirupem piju párkrát do roka, saláty mám ráda taky. Ale jinak... souhlas ve všech bodech. Čtu tě ráda, a jak vidím, je nás spousta. Moc lidí už dlouhý důkladný články nečte a tím pádem klesá i poptávka, o to větší radost pak mám, když někde takový najdu. Takže - jen tak dál, prosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. domácí makronka - to je výzva! pro mě ale jen na ochutnání, péct bych je nemmohla, páč jsem strašný nervák a tohle musí být hrozná piplačka! takže máš můj obdiv! ;) ... děkuji moc za podporu i milá slova, právě to člověka občas ubíjí, že si dá tu práci napsat podrobnou recenzi a pak má menší čtenost než kde jaký článek se spoustou naaranžovaných fotek o pár slovech ... ale já už se stejně nezměním, takže psát budu dál! :*

      Vymazat
  35. Beztak te mam rada a tve clanky si moc rada ctu. Diky,ze blog stale provozujes:-)

    OdpovědětVymazat
  36. Vypsala si všechny důvody proč nemám blog ..teda až na ten sport ,ale velká sláva to semnou taky není,slovo BĚHAT je pro mě sprosté slovo, tak jsem se dala na dráhu lezkyně, to ai jediné co mě dokáže motivovat k nějaké činnosti. O blogu jsem přemýšlela dlouho, tak jsem si na just rovnou vytvořila eshop...tak nějak se pustím vždy do většího extrému...holt neumím jít s dobou :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lezení je hodně zajímavý sport, ale já se bohužel bojím výšek, takže máš můj obdiv! ;) ... eshop musí být dobrá makačka, taky jsem o něm párkrát přemýšlela, ale neměla jsem na to ty koule! takže přeju hodně zákaznic!

      Vymazat
  37. Nedá mi to nereagovat. Z mnoha důvodů asi nemůžu být taky blogerkou, i když jsem o to několikrát uvažovala. Kosmetiky mám mraky, ale jaksi mi chybí čas a spousta dalšího. Kafe v kelímku se jménem si občas koupím, ale to jen proto, že nic lepšího než karamelové frappe prostě neznám. Makrónky ano. Sice je mi líto dát za jednu obarvenou laskonku takový prachy, ale občas si jednu, dvě...neee sežeru je na posezení. Fakt. Ale nikde to nefotím. Nic nefotím. A fotit neumím a fotit kafe v ruce a čumět při tom na boty už vůbec ne. Z toho důvodu asi nebudu nikdy blogerkou. Život je holt někdy takovej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten čas je hlavní komodita, se kterou člověk při psaní blogu musí počítat ... ono se to nezdá, ale fakt to zabere strašně moc volných chvil, nejde jen o psaní, ale i focení, upravování, vymýšlení ... takže pokud to není vyloženě koníček nebo obživa, tak to za to nestojí, možná to zní blbě, ale je to tak ;)

      Vymazat
  38. Parádně jsem se pobavila! :D někdy - vlastně vždycky - je nejlepší zůstat svá/svůj, než se stát součástí masy, která ej ve výsledku nicneříkající. A u blogů to platí dvojnásob. ;-)

    OdpovědětVymazat
  39. Tohle je tak luxusně napsané, že nemám slov! :D :D Jsem se fakt pobavila a téměř ve všem jsem se našla taky :) Ale díkybohu za naši "obyčejnost", někdo musí zastat i tato místa! :D ;)

    OdpovědětVymazat
  40. Toto je ten najdokonalejší článok aký som kedy čítala! Vidím sa absolútne v každom bode a neskutočne sa smejem. :-D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)