Letní marnotratnění

Léto je pro většinu lidí nejoblíbenějším ročním obdobím. Slunko paří jak praštěné, teče ze mě pot, v práci je mou nejlepší kámoškou klimatizace a do chlorované vody mě nikdo nedostane! Naštěstí mám kosmetiku, díky které jsem ochotná tyhle strasti přežít :D. A i když bych se chtěla vyhnout stereotypům, tak k létu prostě patří zářivé barvy. Ty, které jsou po zbytek roku moc šílené, výrazné nebo křiklavé. Teď se to všechno tak nějak snese ...




Zleva: Estée Lauder, 100% Pure, Clinique

Estée Lauder Pure Color Hot Coralline (kde koupit) - moje první dospělácká rtěnka! Zamilovala jsem se do ní na Instagramu a musela jsem ji okamžitě mít. Světlounce korálová plná zlatých třpytek. Na sluníčku nepřehlédnutelná krémovka, která se dá nanést i poslepu. Výdrž není samozřejmě nijak dechberoucí, ale to se od ní neočekává. Pití zvládne, malou svačinku už ne. Komfort ale za tu cenu stojí a po vypotřebování (vypadá to, že ten okamžik opravdu jednou nastane!) koupím další. Více písmenek asi netřeba.

100% Pure hydratační rtěnka Peach (kde koupit) - nejdřív musím zmínit obal, páč je nádherný a neokoukaný. Pak taky fakt, že rtěnka je pigmentovaná ovocem a přírodní. Odstín je zářivý, výrazný a oranžovo-korálový. Opět se jedná o krémovku, lesklou a hydratační. Takže žádný držák, stejný efekt jako u předchozí. Jen si musíte dávat větší bacha u nanášení, tentokrát to zrcátko vyžaduje. Nicméně ten efekt za to stojí, věřte mi ;).

Clinique Chubby Stick Intense 05 Plushest Punch (ke koupit) - já vím, že jste možná znechucené vlnou, která okolo těchto "čubin" prošla ... taky jsem byla. Pak jsem jednou podlehla slevě a od té doby chápu všeobecné nadšení. A žádná jiná levnější varianta se jí nevyrovná, fakt! Protože se počítá nejen sytá barva, zajímavé odstíny, obal, který se neošoupá ani díky nošení v kabelce, ale hlavně pocit na rtech. A výdrž, tu má ze všech dnes zmíněných nejlepší. Navíc se ztrácí rovnoměrně a bez problémů, což je vzhledem k opravdu výraznému odstínu skoro zázrak.






Cosm´etika Mineral Foundation 02 - musím uznat, že tento minerální makeup by byl na žebříčku mých oblíbenců docela vysoko (budu muset aktualizovat srovnávací článek)! Odstín dvě sice vypadá docela tmavě, čumáku se ale přizpůsobí a hezky splyne s pletí. Nevysušuje a nezvýrazňuje neplechy. Dokonce bych ho doporučila pro normální a sušší pleť. Matuje sice trošku míň než bych potřebovala, ale má zase jiné výhody. Hlavní je pro mě přirozenost, ale zase dokáže zakrýt a sjednotit. Jediný problém je, že už je nesehnatelný v českém kyberprostoru :(.

Alverde Mineral Makeup 01 Naturelle (koupíte v DM drogerii, recenze tady) - teď už má jiné balení, obsah je ale prý stejný. Pro každého nebude, páč musíte dbát na aplikaci, hlídat, jestli je všude dobře rozetřený a pracovat rychle. Jinak ho mám ale ráda. Na poměry přírochních makeupů má vyšší krytí a hezky matuje. Když nemám náladu na crcání se s práškem, sahám po bílé tubě. Zatím jsem nenašla jiný přírodní tekutý makeup, který by mi seděl líp. I když bych chtěla ...





MUFE Hight Precision Waterproof Eyeliner 9 (koupíte v parfumerii Sephora) - k létu prostě patří barevné linky! Tekuté jsou pro mě nejlepší, ale zase je problém sehnat je v jiných odstínech než je černá a hnědá (i když tu aby člověk taky pohledal). Takže jsem odhodila zábrany a zabrousila do dražších vod. Růžová byla ve slevě, ale i tak mě vyšla na 390 Kč. Nelituju. Aplikace precizní, štěteček tenký a praktický, nevynechává, kreslí sytě a barva drží celý den. Dokonce tak dobře, že mám leckdy problém ji odlíčit. A nechtějte mi namluvit, že ty od Miss Sporty jsou srovnatelné, protože nejsou! :P

Barry M Waterproof Eyeliner Bold Bronze (kde kupit) - tužky na oči nepoužívám, páč mi nedrží. Existují ale dvě vyjímky, které potvrzují pravidlo. Tou první je Barry M, má nejoblíbenější. Dokonce věřím, že ji někdy ostrouhám až na pidi konec. Za 129 Kč docela zázrak. Je krásně měkká, kreslí se s ní jedna radost, dávám ji na vrchní i spodní linku, na obojím drží celý den. Do teď se divím, že nemám víc odstínů! Bronzový dostál svému jménu, hezky se třpytí a podle mého je strašná škoda, že se o značce v bjůty sféče moc nepíše!

Yves Rocher Botanical Color Eye Pencil 12 Bleu Agave (kde koupit) - o této krásce se naopak píše dost. Nutno říct, že oprávněně. Nabídka odstínů je ohromující, vybrat si musí každý. Není tak měkká jako Barry M, ale na víčku nedrhne, nevynechává, nemusíte tlačit a nakreslíte sytou čárku jedním tahem. Tyrkysově modrá je na léto jako dělaná, obzvláštní nejedno líčení a já se nebojím ji dát i na spodní linku. Celodenní výdrž samozřejmostí!



Jo, musela jsem vám ukázat nové boty! :D


Dermacol 12 Neon Love (koupíte v každé drogérii) - i když ke značce absolutně netíhnu a snad nic jiného od ní nemám, tato malá lahvička se povedla! Nevím, jak je to s dalšími odstíny, někde jsem četla, že potřebují bílý podklad. Neod Love k dokonalosti stačí jen dvě vrstvy. Nádherný růžový odstín s kapkou oranžové, který září na všechny strany a s opálenou pokožkou vypadá naprosto dokonale. Šetřím si jej vyloženě na léto a jsem ráda i za velikost, aspoň jsem schopná jej někdy vypotřebovat.

L´Oreal Color Riche 856 Peach Nelige (právě teď v Tetě ve výprodejových košíčcích za 50 Kč, jinak v každé drogérce) - tihle krasavci se za chvilku budou rušit a nahradí je hnusácké a humpolácké mega lahvičky. Takže je na čase vykoupit veškeré zásoby drogérií a odstíny, které ještě nemám. Pastelové barvy jsou mé oblíbené, tahle bílá s kapkou korálové jen rozšířila mou sbírku a samozřejmě jsem se do ní ihned zamilovala. Je jemná, něžná, ale pořád zajímavá a neokoukaná. Na fotce vidíte lak po týdnu od nanesení (jen mírně ošoupané špičky).

Femme Fatale Grandfather Of The Desert (kde koupit) - jestli si říkáte, že jste značku ještě nikdy neviděly, tak nejste samy. Narazila jsem na ni díky Brunwen. Jejich laky jsem obdivovala už dlouho, páč mají neuvěřitelné odstíny, o kterých jsem si mohla do té doby nechat jen zdát. Ale cena byla 9,9 dolarů. A zkušenost s jejich laky žádná. Risk je zisk, řekla jsem si. A teď chci všechny! :D Tohle je totiž zlatá s miliony barevných třpytek. Lze dát buď přes jiný lak nebo ve dvou vrstvách samotný. Nemohla jsem se na něj vynadívat, je prostě úžasný! A na to, že je třpytkoidní se dá docela dobře odlakovat. Zázrak!




Alverde Deo Roll-On Máta a Bergamot (koupíte v DM drogérii) - byly doby, kdy jsem se potila jak vrata od chlíva a použití přírodního deodorantu bylo scifi. Nevím, co se stalo, ale teď mi v pohodě stačí Alverde. Můj laický názor je, že jsem pokožku přestala ucpávat a trápit chemickýma dryjákama a ona se mi odvděčila tím, že přestala produkovat pot :D. Samozřejmě zveličuju, potím se pořád. Ale nesmrdím a už nemusím 3x denně měnit tričko. To mi stačí. Takže kupuju Alverde stále dokola, jen měním varianty. Nejlepší je ta čirá (mám dojem, že modrá), páč nezanechává stopy na černých látkách. Není to nic hrozného a když si dáte pozor, tak se tomu dá vyhnout, ale zmínit to musím ;).

Weleda balzám na nohy (kde koupit) - kdybyste mi ještě nedávno řekly, že si budu mazat nohy, tak se vám vysměju! Nesnáším krém na rukou a nohou! Začnu se pod ním potit, je mi vedro a ten pocit mi prostě nedělá dobře. Balzám se ke mně dostal náhodou, v liščím setu. A naštěstí jsem mu dala šanci. On totiž nádherně bylinkově a osvěžujícně voní! Je lehký, snadno se rozetře a ihned se vstřebá. Fakt okamžitě. Nejvíc mě ale dostaly účinky. Já mám totiž divné packy a jakékoliv nové boty mi vytváří hnusné, velké a krvavé puchýře. Je jedno, jak jsou drahé, kvalitní, značkové ... Začátkem léta už jsem vždy psychicky připravená na hrůzy spojené s přechodem z uzavřených bot do sandálků. A letos nic! Jeden malý puchýřek na palci, který se ihned zahojil. Může za to Weleda, jsem si jistá!

Alverde limitkový balzám na rty (koupíte v DM drogérii) - normálně by tu ani nebyl, ale je limitkový, takže si vysloužil své místo na slunci. Nemůžete o něj totiž přijít! Voní sice jako přeslazené růžové cucací bonbóny (fuj!), ale na rtech vypadá božsky! Čekala jsem plno stříbrného lesku alá rtěnky našich babiček (to už u Alverde balzámků jednou totiž bylo). Naopak! Jemný růžový nádech a milion malých mikrotřpytek, které nepřekáží a dělají efekt mokrých rtů. Foto na pysku zde.


Jaké produkty používáte v létě vy? Vybíráte dekorativku podle ročního období? Jaké odstíny máte v parném počasí nejraději? Doporučíte mi nějaký funkční přírodní deodorant?

Užívejte!

L.














Komentáře

  1. Já si ted na léto hodně oblíbila minerální makeupy, ale super je i 100% Pure tonovací krém, který jsem použila zrovna dneska :). Moc se mi líbí 100% Pure rtěnka, ale přijde mi, že obsahuje docela málo produktu, za tu cenu..
    Alverde deodorant jsem měla a za mě hrůza, bohužel. Šíleně štípal, a dělala se mi z něj vyrážka. Naopak miluju Alva kuličkové deodoranty, mám už asi 5. balení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla od 100% Pure makeup a strašně mi ucpal póry, takže do tónovacího krému bych nešla, hlavně za ty prachy :( ale neříkám, že je špatný, jen vzhledem k výdajům už člověk musí rozmýšlet ... oni tu dekorativku mají cenově na parfumerkové úrovni, ale zase je to pigmentované ovocem a neobsahuje opravdu žádné fujtajbly, takže se musí člověk rozmyslet, jestli je ochotný dát ty prachy za hezké složení ;)

      o Alverde jsem právě už několikrát četla, že hodně lidem nevyhovuje, takže se docela divím, že zrovna mně jo :D na Alvu mrknu příště! ;)

      Vymazat
  2. Oujee, čubíci od Clinique jsou parádní, jedu taky na jejich vlně ;-) Barevné linky taky miluji, teď experimentuji se shiro stíny rozmíchané v lavera bázi pod oční stíny (když mám čas) a k tomu nějakého méně nápadného čubíka. Nebo naopak jenom řasenku a Clinique pop. Já patřím k těm, které propadly bronzerům, takže v létě té své bílé kůži dopřeju ještě zahřátí bronzerem ;-) Jo a lakuji taky pastelově - bílá, světle žluťoučká lorealí nebo korálová. A ten zlatý třpytečkový lak je prostě ♥♥♥!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš můj obdiv, že děláš linky pomocí Shiro! já bych na to ráno neměla ani čas ani nervy :D už i tak kolem mě chlap pochoduje a významně se dívá na hodinky, že už bysme jako mohli jít a já nemám ještě ani řasenku :D ... sakra, já si ten bronzer asi fakt koupím nebo co! akorát mi asi není souzen, chtěla jsem ten limitkový od Clarins, dokonce jsem kvůli němu šla do Douglasu a oni ho neměli - pche! :/ ... vidím, že lakujeme stejně, já jsem teď trošku vybočila a díky nové čubce nalakovala bobuloidní Miss Sporty barvu a jsem z toho nadšená, občas to chce obvzláštnit ;)

      Vymazat
    2. Každý den pomocí shiro neliknuju, ale tak 2x týdně se dokopu :D Ten limitkový od Clarins se mi líbil, ale usoudila jsem, že zrovna bronzer mi stačí jeden :D Mám se mrknout po něm u nás? ;-)

      Vymazat
  3. och, Ty jsi tak krásně marnotratná dcera! :-D Och opět! ty boty a barvičky!! Mám to stejně, třpytky shimmery, jasné barvy - to všecko léto snese a já v létě nosím to, co během roku ne :-D...A nech toho s těma chubbinama, už jsem ulítla na čubině na oči - superluxus a teď asi musím mít i čubinu na čuminu :-DD Jinak úplně miluju tu Weledu na nožičky :-) a Shiráček láček je top!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. drahá, úplně na rovinu a beze srandy ti říkám, že čubinu na čuminu (boží!) nutně potřebuješ! aspoň jednu! a budeš ji milovat, to ti garantuju ;)

      Vymazat
    2. Souhlasím a podepisuji v plném znění!

      Vymazat
    3. jste jako obě nade mnou vyslovily ortel, jo? Dobrá přijimám a podrobím se v plné výši (teda pokud možno ve slevě :-DD) píšu si ty odstíny...

      Vymazat
    4. ježiš ale já minula tu barry emku! tuhle značku jsem si fakt zamilovala a tužku potřebuju furt! máš pravdu, moc se o ní nepíše musíme to napravit :-D

      Vymazat
    5. teď mají zase výhodný set - tvářenka, čubina a opalovací krém za 990 Kč, ale ke koupi pouze v Praze :(

      Barry M je boží a určitě si koupím další ... možná i dvě! :D

      Vymazat
  4. Samé krásné věci, asi nutně chci ten balzám na nohy! (Protože barvičky jsou fajn, ale nohy bez puchýřů? Sem s tím!)
    A souhlasím, že tyhle barevné čubičky jsou skvělé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako fakt bych tomu nevěřila, že krém může fungovat preventivně na puchýře! dokonce jsem to ani nevěděla, že má mít weledí kousek takové účinky, prostě jsem s ním mazala nohy každý večer před spaním jen tak pro osvěžení až pak jsem si říkala, že je fakt divné, že toto léto žádný mega puchýř přes celou patu a pak se dívám na popisek na ofiko stránkách a ono to tam bylo napsané! :D

      Vymazat
  5. Zaujimava uvaha o poteni. Mozno na tom nieco bude. Nieco podobne pozorujem aj u seba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já nejsem samozřejmě doktor a mám to ověřené jen na sobě, ale fakt mi přijde divné, že jsem se jednu dobu potila opravdu nadměrně, měla jsem velikánské kruhy v podpaží, střídala jsem několik triček za den, kupovala v lékárně "vyžírací" přípravky (přes noc mi to vyžralo barvu na pyžamu) a pak jsem začala používat jen přírodní deodoranty a je po problému ...

      Vymazat
  6. To o tom poteni sa mozem potvrdit. Odkedy som presla na prirodu, tak neviem, co je to zapach potu. Potit sa potim, ale beriem to ako sucast leta. Proste niekde sa voda vyparit v tej horucave musi. Momentalbe ficim na Biophe s vonou lanoveho kvetu. Skusala som Alverde, ale to mnozstvo alkoholu ma velmi stipalo. Aj ked sa pohravam s myslienkou skusit teb ruzovy perlovy. Ale az ked sa minie Biopha.
    Alverde balzam mam uz tiez, dala som sa zlakat Instagramom 😀
    A co sa farieb tyka, tie skor na nechty, to musia byt hlavne neonky. V lete az na par vynimiek dekorativku obchadzam... Skoda sa malovat, ked to hned zlezie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem vůbec neměla tušáka, že má Biopha deodorant! takže díky za rozšíření obzorů, na ten se musím příště zaměřit ;) kupuješ ho někde v drogérii nebo přes net? u nás mají tuto značku v DM i v Rossmannovi, ale deo jsem tam ještě neviděla ... já jsem frfňa a maluju se i v létě - full makeup, prostě mi to nedá :D a kdybych ztratila i tu špetku rozumu, co mi zbyla, tak se maluju i o víkendu na doma, páč mě to baví, hlavně oči ;)

      Vymazat
  7. To o tom poteni sa mozem potvrdit. Odkedy som presla na prirodu, tak neviem, co je to zapach potu. Potit sa potim, ale beriem to ako sucast leta. Proste niekde sa voda vyparit v tej horucave musi. Momentalbe ficim na Biophe s vonou lanoveho kvetu. Skusala som Alverde, ale to mnozstvo alkoholu ma velmi stipalo. Aj ked sa pohravam s myslienkou skusit teb ruzovy perlovy. Ale az ked sa minie Biopha.
    Alverde balzam mam uz tiez, dala som sa zlakat Instagramom 😀
    A co sa farieb tyka, tie skor na nechty, to musia byt hlavne neonky. V lete az na par vynimiek dekorativku obchadzam... Skoda sa malovat, ked to hned zlezie.

    OdpovědětVymazat
  8. Ty botičky jsou fakt krásné!!!
    Jinak, ségra, asi jsem nějak vážně ochořela, dnes jsem byla v Marionaud... hlavně pro bázi Artdeco, tu jsem koupila a pak ještě jeden stín Artdeco, protože jsem měla slevový kupón a ta báze stála míň než ta sleva... a já jsem prostě nic nechtěla!!! No chápeš to?? :o) chodila jsem tam mezi regály, všechno ve slevě a se mnou to ani nehlo.. to bude asi tím ochlazením.... ánébó mi chyběla ta správná nakupovací parta!! snad je to jen dočasné.. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :*

      počkat, počkat, tady je někdo nemocný? resuscitace? rehabilitace? pouštění žílou? :-O toto snad ani není možné, ty potřebuješ nutně meeting, ségra! v rámci zachování rovnováhy vesmíru, zdraví a tuzemské ekonomiky!

      Vymazat
  9. S tím pocením musím potvrdit i já, před lety jsem používala taky silnou chemku, pak přišla na lékárnu bez hliníku a nakonec na přírodní. Stav podobný jak píšeš, znatelně menší pocení a zbytek zvládne nějak udržet přírodní deo.
    Nejlepší mi přišel bezbarvý Korres, vydrží dlouho, docela i zabraňuje pocení, s ním přišel největší zlom. Vcelku jsem hodně spokojená i s deo Madárou verzí s kamencem.
    Jinak Chubby a léto k sobě patří i u mě. Barvy jsou fajn, ale už druhým rokem jedu v bílé a pastelových ,metalických a holografech. :) měla bych se nad tím zamyslet...
    PS :ty botky jsou boží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korres mě vůbec nenapadlo zkoumat, jako značku ji mám zařazenou jako předraženou a ne úlně přírodní, takže obcházím s nafrněným výrazem :D ale na deouše bych se mohla mrknout, to zas jo ;)

      a jaký máš bílý lak? mám s nimi všeobecně problém, nestačí dvě vrstvy, a když jo, tak se po pár dnech začnou dělat jakoby pavučinky a už to nevypadá dobře :( přitom se mi strašně líbí právě na léto nebo i na zimu ...

      díky, to byl zas jednou impulzivní nákup a úlovek ve slevě, aneb za 600 Kč kožené boty - to jsem tam nemohla nechat! :D

      Vymazat
  10. Ten balzámek od Alverde si taky plánuju pořídit, tak mě těší, že jsi s ním spokojená :) Pokud máš ráda levanduli, tak doporučuji levandulový deodorant od Jasonu. Budu na něj určitě psát i recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alverde určitě kupuj, stojí za to ;) ... levanduli ráda mám, takže se těším na recenzi!

      Vymazat
  11. Ten MU od Alverde mám taky. Bohužel mi dělá po obličeji mapy. Stále mu dávám šanci a stále jsem zklamanější a zklamanější. Asi poletí. Škoda :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, četla jsem na něj hodně rozporuplných názorů, on sedí asi jen určitému typu pleti, páč mapy mi vůbec nedělá, jen rychleji zasychá, ale jinak ho mám ráda ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)