Weledí čvachtání ve vaně

Kdo mě aspoň trošku zná, tak ví, že na nějaké koupání mě neužije. Za prvé je mi furt vedro a za druhé to můj kožich těžce snáší. Zato chlap, ten by mohl ve vaně i spát. Takže pokud někam jedu na výlet bez něj, dárek je jasný - různé pěny, soli, olejíčky, šumíky, ... Bohužel jsem si ho moc zhýčkala a hned tak něco ho neohromí. Pak se ale stalo, že jsem dostala od Weledy nečekaně masážní olej na vyzkoušení a všechno bylo jinak. My se totiž v lese nemasírujeme. Teď se koupeme. Všichni!




Levandulový olej má prý zklidňující účinky a je vhodný po náročném dni nebo psychickém vypětí. Je určený na masáž, ale doporučuje se přidávat i do vodní lázně.

Složení je jednoduché a čitelné - mandlový olej, sezamový olej, levandulový olej, parfém*, limonen*, linalol*, geraniol*, kumarin* (složky s hvězdičkou jsou z přírodních éterických olejů).

Weleda má ve svém portfoliu i olej přímo určený do koupele (najdete tady), ale tam mi složení přijde o trošku horší, obsahuje totiž alkohol a glycerin.




Vůně je krásná, levandulová, přirozená a fakt má zklidňující účinky. Do vody stačí pár kapek a provoní celou koupelnu. Pokud potřebujete vydechnout, vypnout, pohladit smysly a uvolnit tělo, naprosto ideální. Pro milovnice levandule nutnost!

Co je ale na oleji nejlepší - opečovává kožich jedna báseň. Koncem minulého roku jsem měla hodně náročné období v bývalé práci, chodila jsem domů ve stresu a s nervy na dranc. Chlap už nevěděl, co se mnou, tak mě jednou donutil naložit se do vody. S Weledou. Remcala jsem a bála jsem se, že se ráno svléknu z kůže nebo budu muset mazat tři vrstvy krému, abych se nerozsypala na prach.

Nic takového! Olej kožich nevysuší, naopak jej chrání před zákeřností vody. Vím, že to teď zní divně, ale pokud máte citlivou kůži, tak chápete - voda jí prostě nedělá moc dobře. Mazat jsem se sice musela (ale to musím vždycky), ale žádné červené fleky ani podrážděná místa, jak tomu bývalo s jinými přípravky do koupele.

Obsah: 100 ml
Cena: 319 Kč
Kde koupit: na netu tady




No a když už jsme u toho, u jedné verze nezůstalo. Oranžová lahvička s arnikou je určena na prohřívání a posílení tkáně, odstranění svalového napětí a ztuhlosti. Takže třeba pro sportovce nebo někoho, kdo trpí na ztuhlá záda (což jsem já).



Arnikáčka už jsme na masáž využili, zvlášť, když např. chlap v noci špatně spal a ráno měl ztuhlý krk. Na pokožce začne okamžitě hřát a následuje pocit úlevy. Ne, že by vám samozřejmě odblokoval záda, na to už musí odborník.

Sportovci můžou použít k aktivizující přípravné masáži před tréninkem (olej pomáhá prokrvit a prohřát svalovou tkáň, zabraňuje vzniku křečí) i k masáži pro uvolnění a regeneraci po fyzické aktivitě (svalstvo nevychladne příliš rychle a nedojde tak k přetažení či namožení svalů). Olej zároveň podporuje přirozenou regeneraci pokožky.




A stejně jako u předchozího fialového zástupce, i arnikáče kapu do koupele. Vůně je přesně podle mého gusta - bylinková, neobvyklá, lesní. Bohužel nemůžu říct, jak voní arnika a ve složení najdete i extrakt z listů břízy ... Prostě příroda ve skle ;).

Když už jsme u toho skla, jsem zapomněla napsat, že obal je boží. Weledí se mi odjakživa líbily a uznejte, že tmavě zelená skleněná lahvička je luxusní!

Obsah: 100 ml
Cena: 319 Kč
Kde koupit: třeba tady


A jestli jste ještě nepostřehly - do konce června se můžete na Instagramu Weledy zapojit do soutěže s názvem "Můj důvod". Stačí sledovat jejich účet, nahrát svou fotku na téma aktivní zdravý životní styl a přidat hashtag #mujduvod. Vyhrává pět originálních a kreativních fotek ;).


Koupete se rády? Používáte oleje? Masírujete se? Soutěžíte?

Užívejte!

L.





Komentáře

  1. Ahoj Lisko, ja koupani v teple vode nesnasim :))) ale pritel je presny opak a dela mu to dobre na zada - jestli budeme mit v pristim bydleni vanu, tak aspon vim, cim mu udelam radost - soli jste nezkouseli? Dekuji za tip a mej se, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky :D kdysi mi chlap chtěl napustit vanu, dal tam teplotu vody, ve které se čvachtá on, já tam strčila první naštěstí jen nohu a málem se mi uvařila :D takže já se koupu ve vlažné a vydržím tam maximálně půl hodiny ;) soli máme samozřejmě taky, nejvíc se líbila Baleácká červená, páč zabarví vodu a já jsem si koupila čistou mořskou (v DM ta jejich privátní značka), na ekzém nebo citlivou pokožku je super ;)

      Vymazat
  2. Já se rochním ve vaně kdykoliv... i když je 40 ve stínu :o)) ale to tě asi nepřekvapilo, že, ;o)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se vždycky koupala hrozně ráda, ale s nástupem ekzému jsem si toto potěšení musela odepřít :( Naštěstí se mi ale dost zlepšil, tak bych se k nějaké kratší koupeli odhodlat mohla :) Levanduli zbožňuju, takže to je něco pro mě. A máš pravdu, že toto je lepší varianta oproti tomu přímo určenému do koupele.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem se koupání kvůli ekzému vyhýbala, ale občas si do vany vlezu, a to dávám jen tyto oleje, pěnu ani sůl bych asi neriskovala ;)

      Vymazat
  4. Jo, tak to mě právě na koupaní moc užije a miluju citrusovou koupel od Weledy! Arnikový masážní olej mám také a jsem z něj nadšená! A ta jho vůně, to je panečku lahoda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. citrusovu vůni mám moc ráda, na léto je osvěžující ;) arnika nemá chybu a hlavně je netradiční a zajímavá!

      Vymazat
  5. Miluji ten levandulový olej! Vlastně vše, co je z levandule.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. levandule je super! ;) ale ne, když ji musím každý rok na zahradě zastřihovat :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)