Aktuální péče o čumák

Jsem si v zimě užila. Veškerou péči jsem musela vyměnit, páč se z mastné pleti stala smíšená. A musím uznat, že smíšená je 100x horší než mastná! :D Když jsem plácala hutnější krémy, měla jsem ucpané póry, když jemnější, naskákaly šupinky. Nevěděla jsem si rady a byla jsem docela zoufalá. Nakonec jsem dospěla ke kompromisu, kterého se zuby nehty držím. Páč když něco změním, začne být zle. Na testování nových kousků to moc není, ale co nadělám. Co teda patlám na čumák?


Ráno





Natura Siberica Anti-Age tonikem stáhnu nečistoty a póry. Je jemné a neobsahuje alkohol. Docela mě zachránilo, páč nevysušuje, ale na druhou stranu hezky čistí. Nelepí a zanechává osvěžující pocit. Anti-age efektu jsem si nevšimla, ale nic podobného jsem od něj ani nečekala. Bílá lahvička je první věc od ruské značky, kterou mám a na základě této zkušenosti bych klidně vyzkoušela víc.








Nobilis Tilia hyaluronové sérum používám místo denního krému. Póry nejsou ucpané a suchá místa zmizela. Četla jsem, že smrdí jako kozí chlívek. Jako ... jo. Trošilinku. Když do toho strčím čumák a zavětřím, tak tam ten kozí bobek cítím. Nepobuřuje mě to. Páč jsem spokojená s účinky. Má podporovat regeneraci a hydratovat. První bod neposoudím, s druhým naprosto souhlasím a tento efekt mi stačí.

V zimě následovala ještě květinová voda a bambucké máslo, teď stačí samotné sérum ;).


Večer



Desert Essence jojobový olej (samostatný článek) - je nejlepší na odlíčení očí. Páč stáhne všechno. Tekuté linky, stíny i řasenku. Není hustý a neucpává póry. Navíc ta mini lahvička (60 ml) mi vydržela asi dva roky. A to jsem ho jednu dobu používala místo nočního krému, což se taky osvědčilo. Takže po vypotřebování kupuju další, není co řešit ;).

MyChelle White Cranberry Cleanser (samostatný článek) - na odlíčení zbytku čumáku. Miluju ho nade vše! Nutno říct, že je to můj 3. gelový čistič, takže moc zkušeností jsem v této sféře ještě nenabrala. První bylo Laidbare (hrůza děs, vysušuje), druhý MyChelle kyselinový (super, ale na léto se nehodí), třetí tento. Po jeho použití nezbude na obličeji nic. Jen vaše kůže. A nevysušuje. S mořskou houbou ideální kombinace a rychlovka.

Pak následuje opět tonikum od Natura Siberica, ne, že by bylo potřeba ještě něco šmrdlat, tamponek je vždy naprosto čistý. Ale na stáhnutí pórů před nanesením péče být musí ;).




Aköma růžová voda - moje první růžovka. Není ničím speciální, jen prostě musím pod bambucké máslo pleť navlhčit, aby se líp roztíralo. Trochu mě mrzí složení, stačila by jen jedna položka... Rozprašovač chrlí jemnou mlhu, nemůžu si stěžovat. Vůně je hodně výrazná, pokud se dostane voda do nosu, tak začne vadit (kýcháte jak alergik v trávě). Znovu nepotřebuju, koupím jinde.




Aköma bambucké máslo - je nerafinované, takže v dost tuhé formě. Hůř se nabírá, lezu do něj nehtem. Díky tomu si ale zanechalo všechny dobré vlastnosti. A je jediné, které mi dokáže pleť hydratovat, ale neucpat. Vyzkoušela jsem krém Alverde, Dr. Hauschka, Lavera i Weleda a ani jeden tohle nesvedl. Takže si ho hýčkám jako limitku dekorativního kousku parfumérkové značky.





Chtěla jsem ještě pokračovat maskovací částí, ale to už by bylo asi na dlouho, co? :D Tak příště!

Každopádně tyto výrobky mám osvědčené a kromě růžové vody bych je všechny koupila znovu a nelituju jediné utracené koruny. Bohužel mi MyChelle čistič a jojobák dochází, takže budu mít zase perné chvíle s tím, jak je nahradit. I když jojobák se dá koupit i u jiných značek a čistič je na cestě, tentokrát od REN (modlím se každý den, aby za ty prachy stál).


Co používáte v teplejších měsících na čumáček vy? Máte osvědčené produkty, kterých se nevzdáváte?

Užívejte sluníčka!

L.








Komentáře

  1. a já mám tedy podezření, že to hyaluronové sérum ucpává. a tak jsem ho uklidila na poličku v koupelně a od té doby na sebe jen nevraživě koukáme a nemluvíme spolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od té doby, co sis koupila hyaluron od Nobilisu i Saloosu, o nich vážně uvažuju. Ale jestli ucpávání, tak raději Saloos. Potřebuju něco lehkého na den, ale pořád nevím co,... tak raději nepoužívám nic!

      Vymazat
    2. zajímavé ... takže můžu být ráda, že mě neucpává! ;) a taky bych chtěla nepoužívat nic, jenže pak se vyrojí suchá místa, což jsem teda nikdy neměla ...

      Vymazat
    3. A já mám podezření, že mně je ucpává taky. Mamka se po něm pro změnu osypala. Trochu jí závidím, aspoň hned poznala, že tohle tedy ne, a nemusela nic řešit. Tak uvidíme, co ukáže jeho vysazení.
      Kateřina

      Vymazat
    4. saloos je v pohodě. ten mi nedělá nic. ani pozitivního ani negativního. takový neutrál. ale ten nobilis fakt podezírám, jsem se po třech dnech obsypala a po vysazení zase odsypala. ale zkusím to ještě jednou a uvidíme, jaký bude výsledek. hlavně, že jsem si koupila to větší balení, že jo. kdyžtak ho dostane liška.

      Vymazat
    5. haha, se mi ani nechce věřit, že já jsem jedna z těch, které něco neucpává, páč většinou to bývá naopak :D

      Vymazat
    6. Mně teda neucpává nic :-), a voní mi jako kvetoucí hrušně(bobek žádnej!), ale taky nic zvláštního asi nedělá, jen se mi po něm rychleji hojily stroupky a pupínky. Gel REN mám a mám ho ráda, já zas (kvůli ceně) plánuju po dodělání zkusit po vzoru Yvonne Urtekram, ale asi mi REN a jeho jemnost a vůně bude chybět... Mám taky smíšenou, ale já bych měla obavy, že sérum na den mi bude málo a naopak máslo na noc moc - přes den krémuju zlehka a teď přidávám asi týden vyšší spf, na noc olejové balzámky nebo oleje, ale ne tak hutné. Na maskovací článek se těším, to je moje! :-)

      Vymazat
    7. hmmm, kvetoucí hrušně! ;) taky jsem nevypozorovala nějaký zvláštní efekt kromě hydratace ... tak to se na REN fakt těším! Urtekram jsem po vzoru Yvonne chtěla koupit už několikrát, ale u nás v kamenném obchodě ho nemají, i když je tam jejich sortiment zastoupen ve velkém složení, pořád čekám, že ho třeba ještě naskladní nebo ho budu muset objednat z netu (a to se mi nechce, páč bych toho vzala 3x víc :D) ... a jaký krém používáš? to mě zajímá!

      Vymazat
  2. Mám to se sérem úplně stejně jako trb, ucpávalo mi póry, a tak šlo z domu (takyj jsme asi půl roku na sebe koukali).

    OdpovědětVymazat
  3. Tak mě neucpávalo nic, nesmrdělo, ale samostatně bez krému bych ho nemohla. Ta růžová voda není hydrolát, ale jakési tonikum/pleťová voda. Hydrolát je to, co zbýde při destilaci éterického oleje. A taky si "užívám" smíšený čumák - fakt terno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sranda je, že každému to voní/smrdí jinak ;) ... já jsem myslela, že když je tam napsané růžová voda, tak je to prostě růžová voda, už ani na ten popisek se člověk nemůže spolehnout! :D

      Vymazat
  4. NT sérum mám taky, ale žádný chlívek tam teda necítím, zdá se mi naopak, že docela voní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha, to je přesně ono, co jsem četla všude možně, někdo v tom cítí kozu a někomu to zas voní ... zajímavé! ;)

      Vymazat
  5. Natura Siberica je fajn, jen to chce vychytat ty správné produkty. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem se jí vyhýbala obloukem, páč nejdřív se mi nelíbílo, že byla všude (na blozích), pak zase aféra s ne zase tak přírodním složením ... ale tonikum je super, fakt dost překvapilo ;)

      Vymazat
  6. Má péče o pleť je hodně jednoduchá :D Ráno používám jen karotkový krém od Lavery a večer odličuji mandlovým čistícím mlékem a namažu se rakytníkovým balzámem od Saloosu. Vím, že bych o ni měla pečovat víc, ale problém je, že jsem hroozně lenivej člověk :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)