Srovnání top coatů

Drápky si lakuju pravidelně několik let a už si nedokážu představit je nosit "nahé". A ze své zkušenosti můžu říct, že výdrž laku závisí na dvou faktorech - na stavu nehtů a na top coatu. Ano, kvalita laku je taky důležitá (samozřejmě se najde i nějaký šmejd), ale týden mi prostě bez průhledné vrstvy nevydrží nic. Ani Dior. Vyzkoušela jsem jich spousty, nejlepším byl NYC, kterého zrušili (díky, čau). Takže jsem začala hledat náhradu a můžu vám říct, že žádná sranda. Pro dnešek tu máme tři zástupce z různých cenových kategorií - drogérka, střed a parfumérka ;).


Essence The Gel Nail Polish Top Coat



Od Essence byl odjakživa chválený top coat v černém obalu, jenže na ten jsem nikdy nenarazila. U nás v lese byl beznadějně vyprodaný. Takže jsem místo něj zvolila tenkrát novinku - stříbrňáka s gelovým efektem.

Nevýhoda obalu je, že nevidíte dovnitř, takže nevíte, kolik laku ještě zbývá. Na druhou stranu vás nemusí iritovat ten moment, kdy přestane být tekutina bezbarvá, páč ji nějaký (většinou červený) krasavec zašpiní (jo, mám z toho vždycky tiky).

Štětka je užší, střižená do rovna (o tom by se dalo možná polemizovat) a nemám proti ní žádné námitky.




Konzistence je opravdu gelovitá a hustá, proto si při nanášení musíte dávat pozor, abyste nedávaly moc silnou vrstvu. Bohužel díky tomu začne lak po čase houstnout ještě víc a tahá za sebou nitky. Asi po měsíci jsem ho přestala vytahovat úplně, protože mě aplikace štvala. Pořád se dal použít, ale žádná rychlovka a bezproblémovka to rozhodně nebyla.

Jináč ale svou funkci plní dokonale. Nehty se krásně lesknou, opravdu vytváří efekt gelových laků. Navíc vám manikůra vydrží v pěkném stavu 5 dní, což beru jako výhru ;).

Obsah: 8 ml
Cena: 75 Kč
Kde koupit: v drogériích se stojanem Essence



Sally Hansen Insta-Dri Top Coat



Barevné laky od Sally mě zklamaly, proto jsem ani k top coatu neměla velkou důvěru, ale byl chválený, takže jsem ho jednou v akci koupila. Červená lahvička s bílým vrškem. Jediná jeho nevýhoda je, že nemáte nikdy šanci vypotřebovat lak do konce. Jasně, toto se stává snad se všemi laky, ale tento top coat je jejich král. Lahvička je totiž docela vysoká a štětka v ní krátká. Pro snadné nabírání, kdy nemusíte zašroubovávat a vyšroubovávat u každého namočení, se dostanete tak do půlky. Pak už začínají galeje. A přijde mi to fakt škoda.

Štětka opět černá a úzká, tentokrát perfektně zastřižená a lakuje se s ní pohodlně.



Tady je konzistence řidší než u předchozího zástupce, takže se s ním lépe manipuluje. Nicméně houstnutí vás po nějaké době čeká taky, jen mi přijde, že po delší než u Essence. Prostě v půlce balení házíte Sally do koše, což je teda plýtvání nehorázné, to mi nikdo nevymluví!

Ale efekt na nehtech je na jedničku, schne rychle, nemusíte se bát otisků z povlečení a drží. Taky dá s klidem pět dní, ani nemrkne.

Obsah: 13,3 ml
Cena: 99 Kč
Kde koupit: určitě v drogérii Teta a v DM (možná i jinde, ale to nemám ověřeno)



Collistar 3 in 1 Base - Strengthener - Fixer



Collistar jsem si koupila jen kvůli tomu, že byl v akci v sadě s barevným lakem. Jináč bych do něj neinvestovala, to říkám rovnou. Dát 350 Kč za lak, to už by musel za mě vynášet i koš. Ale barevňáky od této značky mám hodně ráda, takže jsem skočila na lep ;).

Obal je elegantní a jednoduchý, rozhodně se mi líbí nejvíc z celé dnešní partičky. Kdybych měla být hnidopich, tak musím konstatovat, že zlatý proužek na víčku se už mírně ošoupal.

Štětku řadím taky na první místo, tady už se projevuje trošku vyšší cena. Je bílá, úzká, rovně střižená a precizní. Radost ji používat.




Konzistencí je asi nejtekutější a tady přesně mám problém s tím, že se zabarvila. Nejen obsah, ale i štětka. A vypadá to hrozně ušmoulaně a špinavě. Bleh!

Aplikace je snadná, ale pak přichází zásadní problém - schne strašně pomalu a obtiskne se vám na nehty kde co. A na to já nemám nervy. Abych tři hodiny nehybně seděla a čekala, až mi zaschne lak. Momentálně ho používám jako base coat, páč přece to nevyhodím, že ...

Jinak výdrž by byla dostačující, ale kdo chce mít pět dní na nehtech obtisknutou peřinu?

Obsah: 10 ml
Cena: okolo 350 Kč
Kde koupit: v parfumerii Douglas


Sečteno a podtrženo, já si v dalším kole koupím Sally Hansen. Sice má své chybky, ale ve výsledku ze souboje vychází nejlíp. Essence taky není špatný, ale brzo zhoustne a značně se tím ztěžuje aplikace. Collistar je vyloženě průšvih a za ty prachy bych čekala o hodně víc.

Jaký top coat používáte? Kolik jste ochotné do nich vrazit peněz? Lovíte raději v drogérii nebo parfumérii?

Užívejte!

L.






Komentáře

  1. Já mám zkušenost jen s SH, a nebyl špatný. Jen mě mrzelo, že když se dostanu do půlky lahvičky tak top coat ztuhne a jeho aplikace se zhorší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě to je jeho největší slabina, ale v porovnání s konkurencí mu to ráda odpustím ;)

      Vymazat
  2. Hehe, čekala jsem ještě hejty na gábinu! :D Já mám nejlepší zkušenosti taky se SH, dokonce jsem tak šetřivá, že ho od půlky ředím lakem (já vím, že by se to nemělo :D), ale vydrží mi díky tomu docela dlouho ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. gábina bude v dalším kole, jak mě vytočila, tak jsem ani neměla chuť ji fotit :D ... na ředění nemám nervy, to by zas bylo všude, radši to hodím do koše rovnou ...

      Vymazat
    2. Taky ředím. Dokonce jsem takový barbar, že si na pomoc beru odlakovač :D Ale překvapivě to až tak nenarušuje původní schopnosti laků, top coat stále poměrně rychle schne a lak se neloupe.

      Vymazat
  3. Mě zatím nejdýl mani vydržela s topem od Catrice ze 3 step systému "gel-like" jen tak v půlce balení děsně zoustne, dělá bubliny a nitě, ale vydržela mi mani i 8 dní. Fajn byl i Essie Gel-like, teď mám od essence taky nějaký gel-like jen v průhledné lahvičce.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o Catrice jsem u tebe četla a je další na řadě, akorát si myslím, že to bude hodně podobné jako ten můj od Essence s tím houstnutím a nitkováním ... ale zase si říkám, že je to daň za ten krásný efekt a dlouhou výdrž ;)

      Vymazat
  4. Taky tým Sally... a s tím, že vždycky půl lahvičky vyhodím, už jsem se smíříla.. z toho gelového od Essence jsem byla nadšená do chvíle, než začal nitkovat (cca 14 dní..) a letěl... na to nemám nervy.. :o) a laky kupuju zásadně levné, zlaté laky od Miss Sporty za pár kaček..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. plácneme si, ségra? :D Miss Sporty jsou nejlepší laky z drogérky, ještě když zrušili moje oblíbené Rimmeláky a dali za ně jakési zrůdy za nehorázné prachy! :/ jen je blbé, že všechny odstíny, které se mi líbí, už mám, takže musím hledat jinde (ne, že bych potřebovala další laky na nehty, samozřejmě :D)

      Vymazat
  5. Já mám od essence v průhledné lahvičce a je fajn,pak byl dobrý od astoru base i top coat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za tipy, Astor by mě upřímně vůbec nenapadl, ani jsem o něm nikdy nečetla žádnou chválu, příště prozkoumám ;)

      Vymazat
  6. ja mam od essence ten isty, ale myslim, ze uz sa vyraba v priehladnom obale :) pouzivam ten, s nitkami je to naprd, ale zatial som lepsi nenasla. predtym som mala od GS a to sa mi robili odtlacky perin tak tri dni :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o GS mi ani nemluv! byla jsem tak vytočená, že lítaly chlupy všude okolo! :D okamžitě jsem odlakovávala a šel z domu, páč větší hrůzu jsem snad nikdy neviděla! :/

      Vymazat
  7. Mám od Essence tento topcoat asi popáté. Teď jej již dělají průhledný. No a je parádní, ale jak píšeš, pak začne vytvářet ta vlákna a tuhnout. Takže tak čtvrtka balení letí do koše. Dlouho chci ale zkusit Sally Hansen, tak snad až vychytnu nějakou akci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aha, jsem zase 100 let za opicema :D nevadí, efekt bude asi stejný ... Sally určitě zkus, uživatelsky je lepší a výdrž má stejnou jako Essence ;)

      Vymazat
  8. Helemese, další fanynka NYC turbolaku :D Doteď mne štve, že ho zrušili, byl jednoznačně nejlepší.
    Od Sally jsem myslím měla dvě balení, je dobrý, ale nějak mi přišlo, že to není ono. Jako jo, je fajn, že lak vydrží týden, ale to jaksi beru jako standard a top coat jen s touhle schopností mě neohromí. Holt mě rozmazlil NYC a jeho turborychlé zasychání. Sally schne pomaleji. A zasychá, přesně jak píšeš.
    Pak jsem zkoušela ten gelový od Catrice, lak schnul ještě pomaleji než se Sally a navíc extrémně tuhnul a nitkovatěl (mimochodem super slovo, dokonale výstižné). Ale po zaschnutí už se lak ani nehnul, to zas jo.
    Poté přišel na řadu nadlak od Astoru, blbé je, že se mi ho ještě nepovedlo spotřebovat :D Zabarvil se od červeného laku někdy při druhém použití, teď je průzračně růžový. Zasychá pomalu a nehty sice dají týden s lakem, ale je to tak tak. Navíc, NYC dokázal na nehtech udržet i velmi nekvalitní laky (ehm, Essence), v podstatě bylo úplně jedno, jakou značku měla ona barevná vrstva. U Astoru to neplatí, paradoxně nejhůře drží Astory.
    Ještě jsem zkoušela ten vychvalovaný nadlak od Four Seasons, byl asi jediný, který mi výdrž laku zkracoval a to výrazně.
    Až mi konečně dojde Astor, dám šanci tomu od Essence. A když se neosvědčí, vrátím se k Sally Hansen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NYC už beru jako takovou kultovní záležitost, jen si občas říkám, jestli si ho už moc neidealizuju, páč je to přece jen nějaká doba, co ho zrušili :D tak Catrice a Astor jsem měla v hledáčku, po tvém shrnutí je zase škrtám, fakt mě štve, že není v drogérce žádný top coat, který by neměl žádné "ale" ... Essence kup raději v tom černém balení, je lepší, není tak hustý a nenitkuje (používám teď, konečně jsem ho sehnala) ;)

      Vymazat
    2. Ne ne, NYC topcoat byl úžasný :D Pokud bys měla vybírat mezi Catrice a Astorem, Catrice byl o dost lepší. Ale horší než Sally Hansen.
      A Essence v černém balení, dík za tip, píšu si :)

      Vymazat
    3. blbouni, nechápu, proč ho zrušili, navíc co jsem se dívala, tak neudělali ani žádnou náhradu nebo inovaci, což by mi přišlo logické ...

      Vymazat
    4. Mam ho doma a fakt byl NYC super. Asi nechtej vydelavat...

      Vymazat
    5. Mam ho doma a fakt byl NYC super. Asi nechtej vydelavat...

      Vymazat
  9. pouzivam Wet Glaze a pride mi, ze je taky dobry ako bol NYC. este mi tusim vyhovuje viac, lebo nehustne. mam uz asi 3 flasku...
    rychlo schne (vysusi aj lak pod nim), pekne sa leskne a predlzuje vydrz farebneho. za mna spokojnost
    dozvedela som sa o nom na tomto blogu (neni moj) http://veve-nails.blogspot.sk/2012/02/seche-vite-vs-wet-glaze.html

    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za tip, o Wet Glaze jsem snad nikdy neslyšela, musím se mrknout, kde se dá sehnat ;) a i kdyby byl blog tvůj, tak to vůbec neva, když je článek k věci, tak proč odkaz nesdílet! ;)

      Vymazat
  10. U nás jede už několik let FLORMAR. Je krásně tekutý, precizní štěteček, nízká cena a lak s ním vydrží krásný týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. flormar jeden mám, moment, musím se podívat, který ... tak je to Pure O2 Treatment, a je strašný! dokonce jsem ho kdysi dávno i pomluvila v samostatném článku :D http://zapisky-pro-lisku.blogspot.cz/2014/10/flormar-smradlava-zbytecnost.html

      Vymazat
  11. Taky jsem čekala nějakou tu jedovatou slinu na Gábinu :-) Mám zkušenosti s tím starým od Essence, ten jsem měla ráda, jen mě štvalo, že někdy stahoval lak ze špiček. A teď mám obligátní Sallynu :-) Jen se obávám, že se už blíží ta kritická houstnoucí chvíle..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábina ještě dostane na frak, neboj ;) Sally se prostě kupuje už s vědomím, že jde po půlce balení do koše, ale co naděláme ... příště zkus mrknout na Essence v černém balení (doufám, že ho zas nezměnili), používám teď a přijde mi ze všech nejlepší, hlavně nehoustne ani nenitkuje (zatím, mám už přes měsíc) ;)

      Vymazat
  12. Momentalne pouzivam Cuccio high gloss top coat a je skvely do 2/3 a pak zhoustne, ale je fakt dobry. Musi byt ovsem se slevou. Ten novy sedmi vterinovy v cerne lahvicce neni spatny, ale tenhle je lepsi.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)