Pudrování s Alverde

Asi jste si všimly, že jsem poslední týden byla trošku mimo, bylo to výpadkem internetu u nás v lese. Takže se omlouvám, že jsem neodepisovala na komentáře a nepsala články ani posty na sociálních sítích, už je všechno při starém ;).

Jelikož mám mastný čumák, pudr je v mé kosmetické taštičce na prvním místě. Potřebuju matovat na co nejdelší dobu bez zalézání do pórů, moučného efektu, mapování a viditelného nánosu. A to všechno nejlépe přírodní. Páč co si dávám na celý obličej, to chci mít pod kontrolou. Takže u pudru a makeupu si hlídám složení ;). Samozřejmě jsem lovila nejdřív v dražších vodách, dokud jsem nezjistila, že stačí zaparkovat u stojanu Alverde a za pár šupů koupit funkční produkt. Nebo ne?


Alverde Kompaktpuder, odstín 030 Biege




Nejdřív jsem zkusila kompaktní variantu, která se prodává v zeleném plastovém balení. To sice nevyhrává cenu za nejkrásnější skvost dekorativní sbírky, ale je funkční. Otvírat jde v pohodě, ale bez obav, že by se vám v kabelce vysypal.

Jako u všech produktů značky jsem očekávala klasickou vůni, pudr je však bez parfemace. Což beru jako plus, i když mi nijak nevadí.

Než do panu zarejdíte štětcem, najdete na povrchu vystouplé lístečky. Moc hezký detail, který se samozřejmě během používání ztratí (já už tam mám pěkný důlek).




I když jsem si vybrala odstín číslo 3, je krásně světlý a přizpůsobivý. Jak vidíte, na ruce nejde skoro vůbec vidět, takže se ho nemusíte bát.

Pudr nepráší a nanáší se bez jakýchkoliv neplech. Nemapuje, nesedí na pleti, neleze do pórů. Hezky splyne s okolím. Nemění barvu líčení ani neoxiduje. V tomto ohledu mu není co vytknout.

S matováním už to tak slavné není. Pro mastný čumák nedostačující, ale v zimě jsem ho vynosila dost. Pokud jste sušenky nebo s normální pletí, bude vám vyhovovat ;).

Obsah: 9g
Cena: cca 130 Kč
Kde koupit: v drogérii DM


Alverde Mineral puder, odstín 02 Natural



Minerální pudr Alverde je všeobecně vychvalován i jako minerální makeup, já jsem jej takto samozřejmě zkoušela, ale přišel mi málo krycí. Pokud ale nepotřebujete maskovat nedostatky a stačí vám sjednocená pleť, není důvod ho za tímto účelem nezkusit ;).

Balení je opět plastové, se šroubovacím vrškem. Uvnitř najdete labutěnku, kterou nepoužívám a chtěla bych poznat někoho, kdo jo :D. Poté už se dostanete rovnou k dírkám, ze kterých se sype prášek. Chybí mi nějaký uzávěr, páč takto je pudr naprosto nevhodný na cestování. Navíc jak je otvorů hodně a jsou celkem velké, stačí jen trošku naklonit a už máte pěknou hromádku všude kolem.

Tady už parfemaci najdete, je ale jiná než na kterou jsme zvyklé! ... právě jsem kelímek vzala, že si k němu čmuchnu a prášek se rozletěl po celém počítači, jako kdybych to před chvilkou nenapsala :D ... Připomíná mi vůni kosmetiky, kterou používaly naše babičky. Jemná a příjemná, každé ráno se na ni těším.




Jsem ráda, že jsem nebrala úplně nejsvětlejší odstín, myslím, že na ruce jde jasně vidět, že bych v něm vypadala jako mrtvola a že mi dvojka naprosto stačí. Myslím, že je i docela neutrální, takže by měl sedět všem barevným typům.

Aplikace a chování na pleti opět bez potíží, nemám námitek.

Zato matování je o hodně lepší než u kompaktního předchůdce! Samozřejmě nevydrží celý den. To se mi u žádného pudru ještě nestalo, takže nic podobného neočekávám. Po obědě je potřeba přepudrovat, ale líbí se mi, že i když to neudělám, tak pořád nevypadám jak oka na vývaru.

Obsah: 10g
Cena: cca 150 Kč
Kde koupit: v drogerii DM


Závěr je, myslím, jasný. Pokud máte suchou nebo normální pleť, kupujte kompaktňáka. I když já si ho mileráda pořídím po vypotřebování znovu, na zimu mi v pohodě stačil. Pokud jste mastňáci jako já, poohlédněte se po minerální verzi. Kromě toho, že je naprosto nevhodný k přenášení mu není co vytknout a překonal svým efektem i mnohem dražší a chválenější konkurenty ;).


Kupujete Alverde dekorativku? Matujete čumáčky? Máte radši slisované nebo sypké produkty?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Hlásím se jako uživatelka té mini labutěnky :-) Tuhý jsem nezkoušela, četla jsem většinou záporné ohlasy a tak jsem na ně dala. Ten sypký jsem měla a opět plánuji koupi a jelikož se snažím pudr plošně omezit a pudruji jen T-zónu tak právě tahle pidi labutěnka mi k tomu přijde vhod :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to teda čučím jak puk! :D a neumývá se špatně? je po umytí tak hebká nebo zdrsní? a nedělá to mapy? mám samé otázky! :D

      Vymazat
  2. Čumák pudruju denně, teď zkouším od Essence transparentní, ale úplně ideální není. A ten sypký od Alverde vypadá nadějně, tudíž díky, jdu si ho uložit do seznamu budoucích nákupů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od Essence jsem nikdy pudr neměla, ve svých "nepřírodních" dobách jsem ráda používala NYC ;) ale Alverde zkus, určo neurazí a třeba překvapí ;)

      Vymazat
  3. Používám sypký. Je dobrý, ale pro mě ne úplně geniální. Pořád mám ještě poměrně čerstvé srovnání s chemií :).
    Ten kompaktní snad obsahuje mastek? Nejsem si teda 100% jistá...
    Jinak bych radši ten, to rozsypávání u sypkého je děs :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky bych ráda nějaký přírodní kompakt, ale zatím jsem žádný dobrý nepoznala :( to rozsypávání je na naštvání, občas mě to ráno vytočí, ale co nadělám ...

      Vymazat
    2. Přitom by stačilo jen to otáčecí víčko a míň dírek ;).
      No jo no, vzhledem k ceně mu to odpustím :).
      Navíc když mám zrovna lepší období a pleť mi nekvete, tak mi docela vyhovuje jako make-up.

      Vymazat
    3. jako makeup jsem ho zkoušela zatím jen "na doma", jináč mám lepší favority ;)

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych ráda používala ten sypký, ale je na mě světlý.. :( což mě pěkně štve, protože vyhovuje tobě, tak by mi seděl.. že bych si do něj přimíchala bronzer? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha, světlý? :D to napiš všem těm sněhurkám a bledulkám tady v blogo rybníčku, je trefí šlak :D

      Vymazat
  6. Mam doma este zo zasoby povodny sypky puder v odtieni Trasparent, je super a krasne matuje ale skoda ze sa uz neda kupit, je krasny doruzova, kupila som si aj mineralny sypky puder tiez je dobry, na leto su podla mna lepsie asi sypke pudre hlavne pre mastnu a zmiesanu plet. Su jemnejsie a tym nevytvaraju efekt masky. Je pravdou ze to balenie neni ziadna vyhra ale da sa na to zvyknut :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten původní jsem nikdy neměla, ale jestli byl lepší než tento, tak můžu být ráda, teď bych akorát nadávala, že už se nedělá :D jj, na léto jsou lepší minerály, jen se mi ráno občas nechce je nanášet (když už nanáším i minerální makeup), proto ta touha po kompaktu ;)

      Vymazat
  7. Ten sypý je super! :) Nemám tak moc mastný čumák, tak mi vydrží až do odpoledne a navíc fakt mám moc ráda tu vůni :) I na to balení už jsem si zvykla a ta labutěnka je super, když s ním člověk chce někam cestovat, funguje jako "ucpávka" těch dírek, takže se to tolik nesype :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky tam mám labutěnku jako vycpávač, ale na cestování bych to neriskovala, to beru radši ten kompakt a přes den přepudruju ;)

      Vymazat
  8. Mne plet viac zmatnuje ten kompaktny. Sypky ma zase super krytie. Skoda, ze nie je nieco medzi tym.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych to chtěla spojit tak, aby účinky toho sypkého byly v kompaktní formě, to bych byla úplně nadšená ;)

      Vymazat
  9. Měla jsem od Alverde oba tyto pudry a ten kompaktní opravdu moc nezmatňuje, ale používám ho raději než ten sypký, protože ten mi ucpává póry jak jsem zjistila :(. Ale nevím tedy proč. Nicméně mi nevyhovuje a tak jsem ho dala kamarádce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kompaktní byl super na zimu, teď už můj mastný čumák bohužel nezvládá :( ... abych pravdu řekla, tak jsem nikdy nepřemýšlela nad tím, že by mohl pudr ucpávat póry ... vím, že teď možná vypadám jak kosmebarbar, ale vždycky jsem dávala vinu spíš krému nebo makeupu, pudr jde až nakonec, takže jsem to brala tak, že se v podstatě k pokožce ani tak nedostane :D

      Vymazat
    2. No to je tak že já nepoužívám make-up :D A když tak mám od Alverde minerální a ten mi třeba dělá dost matný efekt, takže na ten už pudr nedávám. Spíš jen sem tam lehce přepudruju T-zónu když je potřeba, jinak mám hodně ráda takový ten vzhled kdy nejsem matná, ale přirozeně a zdravě lesklá :).

      Vymazat
    3. tak to já jsem právě lesklá až moc :D a taky bych ráda nepoužívala makeup, to by bylo na světě krásně, kdybych nemusela! :D

      Vymazat
  10. Posílám díky do lesa! Po dlouhém hledání se mi podařilo jeden kousek v odstínu 02 sehnat a paráda. Ta barva, ta vůně a hlavně ten výsledek! Už dlouho lovím rozumný pudr, ale ty kompaktní mi dělaly strašně divnou fasádu, hodně nepřirozenou.
    A samozřejmě jsem prvně sáhla po 01, ale ta je světlá i na mne, jak v létě, tak v zimě, to potřebuju dodat barvu a ne vápno ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem moc ráda, že jsem dobře poradila a že pudr sedí! :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)