Urtekram pro hedvábné kadeře

Jsem už několikrát plácla, že kondicionéry nepoužívám. Což jako je pravda, stačí mi šampón a když už jde do tuhého, tak maska. Kde jsou ty časy, kdy jsem si myla hlavu snad půl dne! Všechna ta séra, olejíčky, mastičky, uhlazovače, ochrany proti teplu, vlnovače a já nevím co všechno. Zbytečnosti! Čím míň, tím líp, věřte mi. Ale občas mě dokáže díky mé zdechlosti něco zaujmout. Jako třeba kondiš ve spreji, který se nemusí oplachovat.




Urtekram dětský sprej s aloe vera, meduňkou a heřmánkem jsem si koupila z jednoduchého důvodu - jiný druh v obchodě neměli (v nabídce je ještě verze aloe vera, růže a kokos). Aspoň jsem tam nemusela stát půl hodiny a rozhodovat se, který by byl asi tak nejlepší. Měl by zajistit snadné rozčesávání jemných dětských vlasů a pečovat o citlivou pokožku hlavy. Dá se použít jak na mokré, tak na suché kadeře buď jako klasický kondicionér, který smyjete nebo jako intenzivní péči bez umývání.




Složčo je krátké a jednoduché, což se mi líbí - aloe vera a výtažky z měsíčku lékařského a magnolie.

Pojednání o vůni bych nejradši vynechala, páč z toho necítím nic. Právě jsem si nafíkala kondicionér okolo sebe i na ruku, zabořila do toho čumák a výsledek žádný. Ne, že by mi to nějak vadilo, ale nečekejte, že vám budou kadeře suplovat parfém, když s nimi budete nadšeně házet kolem hlavy.

Dávkování je naprosto praktické, rozprašovač vypouští jemnou mlhu, kterou bych se nebála aplikovat i na obličej. Ze začátku jsem z toho byla nesvá, páč jsem měla furt pocit, že mám vodičky ve vlasech málo a šplouchala jsem na všechny strany. Po pár použitích jsem si ale zvykla, fíkám pouze do délek a stačí třikrát na vlasy do půli zad.




Takže umyju hřívu šampónem, vlasy lehce prosuším ručníkem a nafíkám Urtekram. Pak zabalím turbanovou metodou a je hotovo. Nesmývám, kdo by se s tím piplal. Navíc ve složení není nic špatného ani zatěžujícího, tak proč splachovat do odpadu. Vlasy nechávám proschnout bez zásahu fénu.

A musím uznat, že funguje! Kadeře jdou opravdu lehce rozčesat a hlavně se pak krásně lesknou. Nejsou mastné a nepotřebují žádnou další péči. Nutno dodat, že pro suché a zničené kadeře budete potřebovat větší kalibry (např. oleje). Ale sprej není na nic takového určený, takže mu to nemůžete vyčítat. Pro normální vlasy ideál a troufám si říct, že bych se nebála ho použít i na mastné hlavy.

Jsem ráda, že jsem po Urtekram spreji sáhla, páč mi usnadňuje mytí. Rychle se nanáší a má více způsobů využití, takže je vhodný i na osvěžení vlasů během dne. Nemluvě o tom, že strašně pomalu ubývá - stačí párkrát stříknout a je hotovo. Takže doporučím bez jakýchkoliv výhrad ;).

Obsah: 250 ml
Cena: 179 Kč
Kde koupit: já kupovala v obchodě s přírodní kosmetikou, na netu např. tady


Čím rozmazlujete své kadeře vy? Používáte kondicionéry? A co říkáte na "sprejovací" metodu?

Užívejte!

L.

Komentáře

  1. Na tyhle kondicionéry ve spreji jsem koukala už dřív. Jenže mi od Urtekramu nic nesedlo natolik, abych měla potřebu pořizovat produkt znovu. Ale na suché vlasy, třeba druhý den po mytí by to asi prošlo ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím si, že určitě, přijde mi to jako květinová voda na vlasy - osvěží, ale nijak nezatíží ;)

      Vymazat
  2. Minulý týden jsem si koupila ten růžový. Dokonce i voní, ale ještě jsem ho nezkoušela. S tou malou spotřebou mi děláš radost, protože klasické kondiše moje vlasy, taktéž do půl zad, doslova žerou. Tak se těším, až zkusìm.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viděla jsem v nákupech, doufám, že ti sedne i Santé šampón ;) a budu se těšit na recenze obojího!

      Vymazat
  3. tak na toto si ma teda nalákala :) ja a moje vlasy pri rozčesávaní vždy potrebujú pomôcť ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky běžně nekondišuju, používám jen masky. Teda momentálně si liju do vlasů olejíčky od SBP, ale tak to se dá taky brát jako maska, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jistě, já taky všemu říkám maska :D olejíčku můžu dávat jen trošku a ještě nějaký lehký, jináč mám vlasy strašně mastné ... ale chápu, že těm tvým krásným kadeřím to prospívá ;)

      Vymazat
  5. Aha.. takže zase něco, co chci.. :o) přestože všechno, co jsem měla od Urtekramu mi nesedlo... ale stejně to chci.. ani nemoc :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pardón! :D já jsem se rozhodovala mezi tímto a fíkátkem od Lavery, které jsi myslím chválila zrovna ty a nakonec zvítězila cena a větší balení :D

      Vymazat
  6. Aaa, to zní dobře :-) Já používám kondicionér spíš občas - když mají vlasy nějakou větší zátěž, ale tase jsou bez šance na masku (takže tábor, lyže...), nebo mám prostě pocit, že potřebují po umytí nějaký bonus. Jinak je většinou po umytí polívám kapkou meruňkového oleje (Rossman) a konečky se díky tomu třepí výrazně méně. Na bezoplachový kondiš bych určitě taky našla využití (nejspíš pro to oživení :-)) a navíc je to Urtekram, což je pro mě jedna ze srdcovek :-)). Takže díky za recenzi, až půjdu přes biokrám, podívám se na něj :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidím, že jsme na tom stejně ;) ten meruňkový olej mě zaujal, to je přímo nějaká privátní značka? Alterra? mám pocit, že ho totiž mám taky :D na Urtekram kondiši je super, že nezatíží, takže jak píšeš - klidně se dá použít na oživení i na suché vlasy ;)

      Vymazat
  7. Jo, je to Alterra, taková pidilahvička, která ale strašně dlouho vydrží :-)Prima, tak to se na kondiš těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tu mám na mysli ... ale musím s olejem šetřit, jináč mám pak mastné vlasy, takže jen kapičku do konců a jde se ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)