Sprchovačka lesní, mandlová a hrušková

Dneska je Mezinárodní den žen, takže přeju všechno nejlepší všem krasavicím, co nakoukly do lesa! Ne, že bych podobné svátky nějak prožívala, ale proč zahazovat další důvod dát si čokoládu ;). Nebo rozmazlit sama sebe naplácnutím masky na pleť a vlasy, povalováním se ve vaně se sklenkou vína a dobrou knížkou nebo lakováním drápků. Já jsem si pro vás připravila článek na přání, tentokrát jste si odhlasovaly přírodní sprcháče, což mě docela překvapilo. Kolikrát si řeknu, že moc dobře vím, jak anketa dopadne a pak se nestačím divit!



Weleda mandlový sprchový krém na citlivou pokožku 



Nutno na začátek zdůraznit, že se nejedná o sprchový gel, ale krém. Jaká novinka! Je určený pro citlivé kožichy (takže přímo pro ten můj), měl by udržovat hydrataci pokožky v rovnováze, šetrně mýt díky rostlinným tenzidům a zároveň i pečovat.

Weledí obaly mě baví, k designu nemůžu nic vytknout, víčko se zaklapává bez ulámání nehtů a všechno doplňuje jemná růžová barva. Kdybych chtěla být urýpaná, tak bych ocenila ještě pumpičku. Recenzi na krásně voňavé tělové mléko ze stejné řady najdete tady.





Ve složení dominuje voda a mandlový olej, najdete tam i bambucké máslo. Nikde žádný sulfát (díky za ty dary!), kterému se vyhýbám na sto honů, páč vysušuje jak prase. Obešla bych se bez alkoholu.

Z krému cítím marcipán, ale míň výraznější než u tělového mléka, což je docela škoda. Vůně je příjemná, lehká, neobtěžuje a budete si ji užívat. Na pokožce se po umytí nedrží.




Konzistence opravdu připomíná spíš krém bílé barvy a musíte si zvyknout na jednu zásadní věc - jako krém se i chová. Takže žádné bubliny ani pěna. Není ale hutný a nezanechává za sebou mastné a kluzké stopy jako takové ty hnusácké věci alá 2v1 od Nivei. Používala jsem ho moc ráda, mou vysušenou kůži nedráždil a já se těšila na každé další sprchování.

Pokud vám mandle nevoní, je v nabídce ještě verze s arnikou, citrusy, rakytníkem, granátovým jablkem, pupalkou, levandulí a růží.

Obsah: 200 ml
Cena: 209 Kč
Kde koupit: v DM drogérii nebo na netu



BioPha sprchový gel hruška



BioPha je značka, která se nedávno objevila v českých drogériích, potichoučku a nenápadně. Upozornila na ni Zdenule, a to rovnou díky hruškovému krasavci. Kupovala jsem ho v DMku a říkala jsem si, že je škoda, že nemají ze sortimentu víc kousků než jen sprcháče. A pak jsem ve velkém Rossmannovi v Novém Jičíně objevila ještě i intimní gel, pleťovou vodu a mám dojem, že i deodorant. Tenkrát bych si koupila minimálně vodu na čumák, ale nechtělo se mi nic tahat (přece jen jsem byla na výletě), jaké bylo pak mé zklamání, když jsem zjistila, že u nás v lese nic takového nevedou :(.

Obal se mi líbí moc, trošku změna oproti klasickým sprcháčům, takže chválím za tvar a hlavně pumpičku! Všechno funkční, pumpa se dá i otočením uzavřít, což se na cestování hodí. S obrem jsem ale nikam necestovala a ani nebudu, páč by mi asi upadly ruce :D. Takže nemůžu posoudit, jestli těsní nebo ne.




Gel je v podstatě postavený na aloe vera, někde na konci složení se krčí ještě extrakt z oříšku. Pokud valíte oči na sulfát na třetí příčce, nejedná se naštěstí o SLS ani o kokouše. Ammonium lauryl sulfate je šetrnější a méně dráždivá náhrada, která je povolená v přírodní kosmetice. I tak jsem si ale na něj dávala pozor a sledovala, jestli se po prvním použití náhodou do rána nesvléknu z kůže.

A teď to nejvíc boží - vůně! Hrušková, zralá, sladká, autentická, vůbec ne chemická. Jak se jim něco takového povedlo nechápu, ale smekám všechny pokrývky hlavy, které mám doma. Je docela výrazná, ale pořád ne vlezlá ani obtěžující. Provoní celou koupelnu a i když si na sladké parfemace zrovna nepotrpím, tato mě dostala do kolen.




Konzistence nepřekvapí - klasický průhledný gel, který jemně pění. Oproti předchozí Weledě teda pění dost :D. Pokud nanesete do dlaní a packama šudlíte po těle, žádné bublinové orgie se konat nebudou. Já používám v kombinaci s mořskou houbou, která z gelu dokáže vydolovat mnohem větší pěnu. Pořád se ale bavíme o přírodním sprcháči, jo? ;) Kožich nevysuší, ale ten můj citlivý ani nijak nevyživí. To mi ale žíly netrhá, stejně musím vždycky nanést ještě krém.

Prodává se ještě ve variantě zelené jablko, žádné další bohužel nejsou.

Obsah: 400 ml
Cena: okolo 150 Kč
Kde koupit: v DM drogérii určitě nebo na netu


Teď se logicky nabízí srovnání dnešních bojovníků, i když jsou každý konzistenčně jiný.

Weleda mandlový sprchový krém                                           
                                                                                               
+ pečující složení bez sulfátů                                                      
+ jemná mandlová vůně                                                              
+ zajímavá konzistence                                                                                         
+ více variant na výběr                                                                
                                                            
- dražší cena
- obsah jen 200 ml                                                                       

BioPha sprchový gel hruška

+ boží hrušková vůně
+ nízká cena
+ velké balení 400 ml
+ praktická pumpička

- jednodušší složení založené na aloe
- nijak o pokožku nepečuje
- pouze ve dvou variantách


Já bych si s chutí koupila znovu oba dva, každý má své přednosti, na zimní měsíce spíše Weledu, na léto zase BioPha.


Čím se mydlinkujete vy? Vyzkoušely jste některého z dnešních bojovníků? Jakým vůním dáváte přednost?

Užívejte svůj den!

L.





Komentáře

  1. Hruška je moje oblíbené ovoce a mít ji i ve sprše musí být skvělé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám taky hrušky moc ráda a tato vůně se v kosmetice moc nevidí, proto mě sprcháč hned upoutal ;)

      Vymazat
  2. Já chci hrušku!!! :o)
    Sprchuju se s mýdlem od Jazzberry.. aktuálně panem perníčkem.. mělas je vlastně někdy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hrušku musíš mít! ;) jasné, že znám a mám - momentálně jehličí a čeká na mě ještě Costa Coffee, mňam! škoda, že se nedají kupovat kdykoliv, nemyla bych se už ničím jiným ;)

      Vymazat
    2. Jak jsem mohla pochybovat, že? :o) a jestli je miluje tvůj citlivý kožich, tak to je nejvyšší punc kvality! jazzberry do každé rodiny! :o)

      Vymazat
    3. přesně tak! u žádného jiného čističe jsem se zatím nesetkala s tak krásně krémovou pěnou! <3

      Vymazat
  3. Jsem ráda, že ses přidala do klubu nadšenců z hruškového sprcháče :-) Jen pak bacha na ten se zeleným jablkem, nevoní totiž tak hezky... spíš už trochu chemicky. Weleďácké sprchové krémy už mám vyzkoušené skoro všechny, jen tenhle mandlový a arnikový se ke mně ještě nedostaly. Co do účinků jsem byla spokojená, ale co do vůně mi sedl zatím jen citrus. Ale když by byla vůně mandlového podobná jako tělové mléko nebo krém na ruce, tak by mi rozhodně nevadil :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jablko mě právě vůbec neláká, škoda, že nemají víc variant :( citrus od Weledy mi voní taky a nevadí mi ani růže, ostatní jsem nezkoušela, v zásobě mám ještě rakytníkový krém na ruce, tak uvidíme, jak mi sedne tato parfemace ... vůně mandlového je stejná jako u tělového mléka, jen není tak výrazná ;)

      Vymazat
  4. Ten mandlový taky mám! Voní opravdu maličko, ale když už se mi povede tu vůni vypátrat, tak se tetelím blahem. A hrozně si ho šetřím (za ty prachy, žejo) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, je to miláček a na citlivou pleť ideální, čemuž odpovídá i ta cena ;) ale občas se dá koupit ve slevě (momentálně v DM za jejich slevovou knížku je 25% sleva na sprchové krémy a peelingy Weleda) - http://www.dm-drogeriemarkt.cz/linkableblob/cz_homepage/669618/data/muj_nakupni_bonus_42.serie_nahledy-data.pdf?v=1456298353000

      Vymazat
  5. biopha mam v plane vyskusat, ale neviem kedy :) ale marcipanova weleda uz ma caka. momentalne mam v sprche citrusovu. musim povedat, ze sprchove kremy od weledy ma hodne bavia, skoda, ze nie je viac verzii :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BioPha určitě vyzkoušej, za tu cenu se opravdu vyplatí ;) ... vymyslet sprchový krém byl boží nápad, pro citlivou pokožku ideální, variant je podle mě hodně, jen ne všechno člověku voní ...

      Vymazat
  6. Hrušky mám již druhé balení a nemám jí co vytknout. Po Weledě koukám, ale odrazuje mě ta cena :-(
    Zkus ještě od Ziaji jejich sensitive sprchový gel - má dobré složení, ale je bez vůně. Já ho můžu používat i při nejhorších stavech ekzému a kůže obecně, dám za něj ruku do ohně! http://ruzova10.cz/cs/sprchove-gely/403-kremovy-myci-gel-pro-oblicej-a-telo-400ml-5901887006947.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u Weledy je cena sice vyšší, ale na druhou stranu opodstatněná složením, takže mi nevadí, navíc se dá vychytat ve slevě ;) ... možná jsem frfňa, ale jak vidím značku Ziaja, tak mám osypky :D dívám se na složení a je tam kokosulfát, což není tak hrozné, já vím, ale z pečujících složek jen panthenol, to raději BioPha ;)

      Vymazat
  7. BioPha jsem předevčírem zahlédla v drogerce a musím zkonstatovat že jsem se hodně držela abych ho nekoupila a ty jsi tady podala takovou recenzi že o něm uvažuji znova. Já mám pokožku zcela odlišnou než ty. Tělové mléko nepotřebuji používat měsíce a nijak mě to nevadí. Ze sprchových gelů používám typické z drogerky jako jsou Aroma Rituals, Balea, Original Source a nikdy se mi nestalo že bych měla sebemenší problém s nimi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. buď ráda, že máš odolnou kůži a nemusíš tyto problémy řešit ;) ale BioPha příště klidně kup, už jen kvůli té vůni!

      Vymazat
  8. Jo, hruška je v plánu, ale ne dřív, než spotřebuju moje šílené zásoby. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)