Reniu předražený kokosák

Jak už určitě víte, můj kožich potřebuje mazat. Každý den, ihned po sprše, jináč by se rozsypal na kousky. Ráda krémy a másla střídám, páč jich spotřebuju hodně a nebavilo by mě používat pořád to samé dokola. Potrpím si i na vůni (když už musím, tak ať z toho něco mám), konzistenci (hlavně rychle a bezbolestně) a samozřejmě účinek. Packama mi prošlo už spoustu značek, v podstatě bych mohla psát recenze jen na tělová patlátka, ale to by vás asi nebavilo. A někdy to prostě nevyjde. Nejhorší však je, když za podobnou srandu vyplácnete půl státního rozpočtu nějaké africké pidizemičky a ono to pak stojí za prdku.





Tohle byla chyba hned od začátku a jsem si svého selhání plně vědoma. Objednala jsem na Alza.cz, páč mi od nich došel kupon na 200 Kč za dřívější nákupy. Elektronika v tu chvíli samozřejmě nepřipadala v úvahu, zvlášť, když jsem zjistila, že prodávají i kosmetiku. Značku Reniu jsem znala jen díky minibalením vlasovky Pure Fiji (je to její odnož) z Ladyboxu, o kterých jsem se mimochodem nevyjádřila zrovna pochvalně. Což mě mělo varovat. Nemluvě o tom, že mi lahvička přišla špinavá a odrbaná bez jakékoliv krabice nebo jiného obalu. Takto si servis u jednoho z největších eshopů nepředstavuju ...




Každopádně u krému za 360 Kč bych chtěla trošku jiné složení, než jen kokosák a glycerin. Jasně, může být z Fiji, já jim to neberu, ale víte jak ... Načež se nabízí otázka, proč jsem si ho teda kupovala. Klasika - zatmění mysli, nedohledávala jsem složení, navíc sleva, žejo. Napsala bych, že jsem se poučila do příště, ale bohužel...

Ještě musím upozornit na příšerně sladkou melounovou vůni. Věřím tomu, že hodně z vás se bude líbit, zvlášť, pokud milujete ovocné parfemace. Já jsem si ale mazání moc neužívala, byla hodně výrazná, ale naštěstí na kůži nedržela nijak dlouho.




Konzistence byla řidší, krém se pohodlně roztíral a nemapoval. Aspoň něco! Páč dál už to moc slavné nebude. Pokožka jej okamžitě nasála a tvářila se, jakoby se nic nestalo. Chtěla další dávku, mléko jí nestačilo. Ok, tohle ještě dokážu pochopit, každý nemá takovou mrchu vysušenou jako já. Ovšem co neodpustím nikdy je podráždění. Suchá a červená místa na pažích mě utvrdila v tom, že Reniu vypatlám na nohy a budu se od značky držet co nejdál. Podle mě je zbytečně předražená a cena neodpovídá složení ani účinkům.

Obsah: 240 ml
Cena: 360 Kč
Kde koupit: seženete pouze na netu, např. tady


P.S.: konečně jsem si zřídila liščí Instagram, takže pokud si na něm frčíte taky, mrkněte na profil "zapiskyprolisku" nebo klikněte na odkaz v pravé liště blogu ;)

Užívejte zkráceného týdne!

L.

Komentáře

  1. Takze sa mi opat raz potvrdilo, ze na eshopoch s elektronikou nemam kupovat kozmetiku :) Radsej si ani nebudem predstavovat ako dlho im to tam stalo na sklade.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi tak ... jako možná to byla náhoda, co já vím, ale čekala bych, že mléko dostanu aspoň v balíčku a ne jen tak do ruky a ještě špinavé a ošoupané :/

      Vymazat
  2. Tak to mě překvapilo, že s Alzou takové negativní zkušenosti, to je škoda . Já tam nakupuju kosmetiku už dlouho, právě i pro ty slevíky, nechávám si to vyzvednout na pobočce. Takže nikdy fakt žádný podobný problém.

    Co se týče mazání, tak škoda za ty prachy... taky bojuju s kůží a nakonec jsem přešla skoro úplně na oleje, protože mi fungují nejvíc. Sem tam mažu i mléka, másla, ale ty oleje mi sedí asi nejvíc. Zas ale je fakt, že to ohledně vůně není většinou takové wauuu. Ale já primárně nejvíc řeším, že se mi nemůže produkt vsáknout do kůže a čučí na ní jako igelit. Což u olejů problém není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si ho taky byla vyzvednout na pobočce ... ale samozřejmě neříkám, že to nebyla náhoda, od té doby jsem tam neobjednala, takže další zkušenost nemám ;)

      já bych tak ráda taky používala oleje! jenže ty potvory mi nestačí, navíc nesnáším, když to musím mazat na mokrou kůži, mi je pak po sprše strašná kosa, než to naplácám na celé tělo ... jaký bys mi doporučila? na léto bych to zase mohla zkusit ;) jináč já jsem si teď oblíbila mandlový tělový balzám od Dr. Hauschka, je řidší, hned se vstřebá, jemně voní a hydratuje neskutečně! jen ta cena a velikost balení mě štve ... zkus mrknout: http://www.yinyang.cz/product_info.php?cPath=85_55&products_id=920

      Vymazat
  3. Mně se líbily od Pure Fiji cukrové peelingy (white gingerlily), ale ty ceny jsou děsná pálka a složení je obyčejné. Ale fakt pěkně voní...

    OdpovědětVymazat
  4. Momentálně používám od Pure Fiji jejich peeling. Koupila jsem malé množství za velké peníze a když jsem si pak přečetla složení, málem jsem omdlela. Kokosák s cukrem! Jenže voní to úžasně a tak si říkám, že jsem si za ty peníze koupila krásnou vůni. Další balení si koupím, až budu bohatá :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)