Jarní líce s Lucy Minerals

Občas mi v mailu přistane nějaká nabídka na spolupráci. Já se podobným věcem nebráním, ale mám určitá pravidla, přes která nejede vlak. A pak se třeba stane, že už mi firma neodepíše, páč se asi zalekne faktu, že nebudu psát pochvalnou recenzi, když mi výrobek nesedne. Nebo nebudu brát peníze za napsání článku. Kdybych se chtěla blogováním živit, tak to dělám trošku jinak. Naposledy mě pobavila slečna z nejmenované PR agentury, která mi napsala, že se jí strašně líbí můj blog a styl psaní a jestli bych nechtěla vyzkoušet novinky od Astrid. Haha, kdyby si přečetla aspoň jeden článek, tak by jí došlo, že fakt nechtěla.

Najdou se ale i výjimky. Třeba eshop Blueberryhill.cz. Pod článkem o minerálních makeupech jsem se v komentářích jedné čtenářce zmínila, že se mi nechce nabírat tvářenku Lucy Minerals ze vzorečkového balení. Bez jakéhokoliv varování mi přišel balíček se třemi tvářenkami a zmínkou, že teď už ji třeba budu používat. Tomu já říkám marketing, vážení! Mou adresu si zjistili sami podle objednávky, kterou jsem předtím na eshopu dělala. Jo, dalo to o hodně větší práci, ale výsledek vypadá 100x líp, než poslat stejný mail deseti blogerkám, což? ;)




Tvářenky jsem tedy dostala rovnou tři a ze začátku jsem se jich trošku bála. Přece jenom vypadaly hodně pigmentovaně a třpytivě. A co když to přeženu? Jak budu dávkovat? Nabírat? Jakým štětcem? A vydrží na mastném čumáku celý den?





Balení se nijak neliší od jiných minerálních produktů - plastový kelímek s černým šroubovacím vrškem. Na něm vidíte logo značky a jednoduchý modro-stříbrný design. Líbí se mi, že vevnitř najdete otáčecí mechanismus, který brání tomu, aby se produkt při přenášení vysypal. Ten totiž u každé značky nenajdete (např. Bare Minerals ho nemá) a cestovat s něčím takovým je o hubu. Jednotlivé odstíny jsou napsané zezadu krabičky, takže je mám v šuplíku položené na víčku, abych hned věděla, která je která. Dostala jsem Kristal Rose, Petal a Matte Apricot.





Kristal Rose je podle ofiko popisu tlumený růžovo-cihlový odstín s jemným shimmerem. Když jsem si poprvé přečetla název, čekala jsem spíš vintage růžovou se spoustou třpytu. Docela jsem byla překvapená, když po nanesení vykoukla jemná cihlová, ve které růžovou nevidím ani při nejbližším ohledání. V tomto případě název klame. Naštěstí je shimmer jemný, žádná diskoška se nekoná a na tvářích se vytrácí do nenápadna. Až na sluníčku vykoukne, ale rozhodně se nemusíte bát, že budete posílat prasátka na všechny strany.







Petal naprosto splňuje má očekávání u odstínu výše - růžová s jemným shimmerem. Je trošku tmavší než obvyklá tvářenková růžová a má spíš teplý podtón. Líbí se mi, jak se hezky leskne (na první části fotky to jde líp vidět), opět není třpyt do očí bijící a obtěžující. Kdybyste mi všechny tři tvářenky ukázaly bez možnosti vyzkoušení, tvrdila bych, že tento odstín budu používat nejméně. Opak je pravdou, strašně jsem si jej oblíbila a těžko bych se s ním loučila.





Už z názvu je jasné, že Matte Apricot žádný shimmer neobsahuje. Je popsán jako matný meruňkový odstín a dle mého skromného názoru to naprosto sedí. Oproti Kristal Rose je barva světlejší a jemnější. Pokud se bojíte experimentů, bude pro vás ideální. Dá se nanést v tenounké vrstvě a rozmáznout do ztracena tak, že budete vypadat naprosto přirozeně alá nomakeup princezna ;).




S nanášením nakonec problém vůbec nebyl. Stačí pootočit plastovým držátkem tak, aby byly volné jen dvě čtvercové dírky. Pak vklepnout prášek do víčka, zakroužit v něm štětcem a ťupnout na tvář. Na druhou líc opakovat stejný postup. K jemnému a přirozenému líčení víc není potřeba. Tímto způsobem vám tvářenka vydrží do konce života, nedokážu si představit, že se dá spotřebovat.

Efekt je přirozený, tvářenky nemapují, netvoří ostré hrany ani nelezou do pórů. Všechny odstíny se chovají stejně a nevidím mezi nimi kromě barvy rozdíl. A teď to nejpodstatnější a nejlepší - na tvářích vydrží celý den. I na mastných. Ráno nanesu, večer odlíčím. Je pravda, že během dne trošku ztratí na intenzitě, ale nic podstatného, rozhodně nemusíte domalovávat.

Pokud jste si nevybraly, v nabídce jsou ještě i další odstíny - Juicy Peach (broskev se shimmerem), Matte Rose (matná růžovo-cihlovka) a Precious (růžová broskev ve shimmerem).

Já můžu doporučit všemi deseti a dám packu do ohně za to, že si je zamilujete stejně jako já. Používám je denně, odstíny střídám podle nálady. A to mám ve sbírce i poklady typu Clinique, BeYou nebo opěvovanou Bourjois ;).

Obsah: 5 g
Cena: 319 Kč
Kde koupit: eshop Blueberry Hill


Jaká je vaše nejoblíbenější tvářenka? A který odstín používáte nejčastěji? Znáte značku Lucy Minerals?

Užívejte jaro!

L.







Komentáře

  1. Já používám jejich makeup a transparentní pudr a jsem velice spokojená! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. makeup mě v porovnání s Just Pure Minerals zase tak neokouzlil, ale na transparentní pudr se jdu hned mrknout, to mě láká! ;)

      Vymazat
  2. Ajaj, fakt jsem ráda, že nemám co utrácet, tam bych se dovedla odvázat ;).
    Vypadají hezky, asi bych vybrala matte rose.
    A musím si, sakryš, pamatovat, že tam mají transparentní pudr...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já tam nakukuju denně a dovedla bych tam utratit majlant, ale musím se krotit ;) transparentní pudr mám taky v imaginárním košíku, mimo jiné :D

      Vymazat
  3. super, že neobsahují karmín! Nejvíc se mi (překvapivě :D) líbí Petal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, Petal je i můj favorit, strašně krásný a zajímavý odstín, i když jsem měla už hodně tvářenek, tak žádnou podobnou ;)

      Vymazat
  4. Ta čtenářka jsem byla já! :-))Mám právě ve vzorku Matte Rose, je prostě skvělá, jedna z mých nej, i bych si objednala plné balení, ale ten vzoreček je snad bezedný :-) Ale úplně nej nej tvářenka je pro mě shirácká Teach Me Howie To Love!
    Jinak co se mmu týče, všimla jsem si, že na e-shop naskladnili oil control variantu, což mě docela láká. Tím spíš, že to poštovné ze Států je čím dál vyšší..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tom případě jsem tvářenky dostala díky tobě! :* jj, taky mi přijde, že vůbec neubývají, už jsem si několikrát říkala, že je musím zkusit i jako oční stíny, ale ještě jsem se k tomu v záplavě Shiro vzorků nedostala ... Shiro tvářenky jsem si objednala teď, takže s napětím čekám balíček a jsem ráda, že je chválíš, už se nemůžu dočkat! ;) ... já si brousím drápky na oil control transparentní pudr a o poštovném mi ani nemluv, když k tomu ještě připočtu kurz dolaru ... :/

      Vymazat
    2. Takové zásluhy bych si zase nepřipisovala. :-)) Jaké tvářenky máš objednané? Chválím, chválila bych kudy chodím, ale nikoho to nezajímá. :-) Protože spolu s tou Matte Rose a pár dalšími vyvolenými jsou ty Shiro jediné, které mi pořádně drží. To je ten úděl nás mastňáků, ale zase už jsem se definitivně smířila s tím, že vybírat v drogerii nemá v tomhle cenu.. Aspoň ušetřím.. :-)

      Vymazat
    3. drogérka se se Shiro nemůže absolutně rovnat a troufnu si tvrdit, že u očních stínů ani slavné UD! ;) objednala jsem 1-UP a Teach Me Howie to Love (ty názvy nemají chybu :D)!

      Vymazat
  5. No ty jsou parádní! Mě se asi nejvíce líbí ta první cihlovka, nečekaně :D Já teď používám svého mazlíka Diora, kterého občas prostřídám s MUA. A pak mám ještě jednu alverďáckou, kterou teď moc nepoužívám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, cihlovka a meruňka jsou přesně naše odstíny ;) příště donesu vzorečky, ale chápu, že Dior je Dior! <3

      Vymazat
  6. Jů, ta Petal je překrásná! :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se líbí kupodivu všechny :D Ale Petal beztak nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  8. No tak Petal je opravdu nádhera! :) Už přemýšlím, že po tvé recenzi nepotřebuju žádnou jinou tvářenku, s těmahle bych si vystačila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě stojí za hřích, minimálně Petal! a kdybych nebyla tvor hrabivý, tak mi naprosto tyto tři stačí do konce života :D

      Vymazat
  9. Značku Lucy Minerals mám moc ráda ♥ Jejich minerální MU patří k mým nejlepším. Stejně to tak je i u očních stínů. S eShopem jsem moc spokojená. Vždy rychlé a bezproblémové doručení a vždy nějaké dárečky pro radost :) Nejvíc spokojenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MMU jsem zkoušela, nebyl špatný, ale mám větší oblíbence, např. JPM ;) jináč jsou to pro mě zatím neprobádané vody, ale už jsem si vyhlídla matující pudr, takže jak bude potřeba se za něco odměnit, tak je můj :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)