Nejhorší a nejlepší za rok 2015 + vyhlášení soutěže

Vím, že přijít s tímto typem článku v půlce února není zrovna rychloakce. Budeme si říkat, že po novém roce se o objevech a propadácích psalo všude, takže jste byly přesycené. A teď nastal správný čas i na zprávy z lesa. Nejdřív jsem se zeptala vás v narozeninové soutěži, abych si mohla udělat představu, čemu se mám vyhnout a co naopak nutně potřebuju. Jj, zneužila jsem vás - muhahá! :D Samozřejmě se podělím i o své tajnosti a na konci článku se dozvíte, kdo vyhrál (a žádné přeskakování! :P). Vždy zařadím odkazy na produkty, o kterých jsem recenzi už psala a pak přidám jednoho zástupce, kterého jsem si nechávala speciálně pro tuto příležitost.


Propadáky roku 2015

Max Factor gelové oční stíny Excess Shimmer Eyeshadow (recenze) - za ty prachy ani náhodou! Špatně se nanáší, na víčko se přenese minimum barvy a i s bází vydrží jen pár hodin.

Bioargan balzám na rty s arganovým olejem (recenze) - moc tekutá konzistence, balzám na rtech sedí a nechce se vsáknout, tudíž výživa a hydratace žádná.

Alverde šampon Color - Glanz lipový květ a brusinka (recenze) - nezkoušet na citlivou pokožku hlavy, v žádném případě! Mohla jsem se po něm udrbat, neskutečné svědění a lupy. Momentálně používám na čištění štětců, na to je dobrý ;).

100% Pure Super Fruits Healthy Foundation (recenze) - ze začátku to vypadalo jako láska nebeská, pak mi ale, miláček, neskutečně ucpal póry. Velká škoda, sázela jsem na něj dost :(.

Essence Nailpolish Remover Ultra (recenze) - odlakovač, který sundá dolů všechno, i vaše nehty. Zničil mi drápky tak, že jsem je musela dávat hodně dlouho dohromady.

The Balm Sexy Mama Anti-shine Translucent Powder (recenze) - po všech nadšených zkušenostech jsem čekala pudrové nebe, dostavilo se jen velké zklamání. Práší, rychle ubývá, na čumáku jde vidět a ještě k tomu nematuje. Pche!


Clinique High Impact Extreme Volume Mascara



Posledním zklamáním je řasenka od Clinique, kterou jsem koupila v rámci setu. Kdo zná liščí blog ví, že na drahé řasenky si nepotrpím. Málokterá se mi neobtiskává pod obočí a než riskovat zklamání za velké prachy, raději si koupím ověřenou Miss Sporty, která navíc udělá na mých řasách krásný efekt. Byla jsem po dlouhé době zvědavá, jak se ukáže řasenka za šest stovek.




Rychle a stručně - ten štětec je na facku! Hrdlo řasenky je moc široké, takže se barva dostatečně neotře a štětinky zase moc krátké, takže se mezi nimi všechna nahromadí. I po půl roce je strašně mokrá, blbě se nanáší, řasy neskutečně obalí a vy akorát chytnete nerva. Po pár tazích mám chuť ji vyhodit z okna, toto se mi ještě nikdy nestalo. Než dospějete k nějakému koukatelnému výsledku, stihnou vám odrůst děti. Podruhé ani zadarmo!


Objevy roku 2015

Sephora Long-lasting Eyeliner (recenze) - naprosto boží tekuté linky, lehce se s nimi manipuluje, štěteček kreslí jedním tahem a bez mezer a hlavně je v nabídce spousta krásných odstínů. Nakoupila jsem ve výprodeji, ale jsou součástí i stálé nabídky, rozhodně si brousím zuby na zelené a fialové ;).

Šampon Sante BIO pomeranč a kokos (recenze) - občas se mě někdo zeptá, jaký je můj nejoblíbenější šampon a i když tyto otázky nemám ráda, tak odpovídám, že Sante. Na normální vlasy naprosto ideální, hezky voní, důkladně čistí, nevysuší a dodá lesk a hebkost. Navíc kadeře do dalšího mytí vydrží neskutečně dlouho.

Mořské houby (recenze) - bez nich si už nedokážu odličování ani sprchování představit. Jsou krásně měkké, lehce omyvatelné, nasají veškerou nečistotu a dají se použít na tisíc způsobů. Nemluvě o ušetřeném množství odličovacích tampónků.

Zelený jíl (recenze) - nejlepší maska pro mastnou pleť, kterou jsem kdy vyzkoušela! Dokonce jsem ochotná ji jako jedinou používat pravidelně, páč vidím výsledky. Pleť je vyčištěná, póry stáhnuté, pupence eliminované. Jakmile vysadím, okamžitě poznám rozdíl.


MyChelle White Cranberry Cleanser



Díky mořským houbám a čističům od MyChelle jsem se letos začala odličovat ve sprše. Dřív jsem tuto techniku zavrhovala a dokonce i pomlouvala :D. Jenže stačilo najít správné nádobíčko a hned jsem začala mluvit jinak. O kyselinovém bráchovi jsem už psala, jeho místo nahradil brusinkáč. Koupíte např. na Feelunique, momentálně za 14 liber.




Proč je tak výjimečný? Nejen, že stáhne dolů veškerý makeup (a na rozdíl od AHA čističe neštípe v očích), ale nevysušuje pleť, dokáže stáhnout póry a udržovat čumák v rovnováze. Pění obstojně i bez obsahu sulfátů a jemně voní po brusinkách. Za svou cenu určitě stojí a já se děsím toho dne, kdy mi dojde a budu muset shánět náhradu.


Výsledky soutěže

Konečně se dostáváme k tomu, na co všechny netrpělivě čekáte ;). Děkuji za milá přání i gratulace, udělaly mi radost!

Dlouho jsem přemýšlela, jak losovat, nakonec jsem na dva papíry napsala jména podle toho, jaký balíček jste si přály. Pokud jste napsaly, že se vám líbí oba, dostaly jste šanci u obou výher. A pak už jsem klasicky počítala podle oblíbené tabulky písmen a číslic podle názvů značek.





LAVERA = 12 + 1 + 22 + 5 + 18 + 1 = 59
                     5 + 9 = 14
                     1 + 4 = 5






URTEKRAM = 21 + 18 + 20 + 5 + 11 + 18 + 1 + 13 = 107
                             1 + 0 + 7 = 8






Holkám moc gratuluju a prosím je, aby mi na mail zapiskyprolisku@gmail.com zaslaly své adresy.


A vy ostatní nezoufejte a do komentářů mi klidně napište, jestli máte s nějakým produktem z mých propadáků a objevů zkušenost a jestli se naše názory na ně shodují nebo liší ;).

Užívejte!

L.





Komentáře

  1. No neke! Že bych po sto letech něco vyhrála? Díky moc! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji! Houbicky miluju a linky teda musis vyzkouset!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. linky doporučuju, mají úžasné odstíny a krásně se nanáší ;)

      Vymazat
  3. Gratuluju holkám. :)
    A ty linky musím konečně taky zkusit (zrovna nějaká zelená nebo fialová by se mi náramně hodila.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdybych měla Sephoru v lese, už mám určitě všechny barvy! ;)

      Vymazat
  4. Já vyhrála? Nemožné :). Poprvé v mých 38 letech :). Děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, tak to jsem ráda, že jsem udělala radost, jednou musí přece vyhrát každý ;)

      Vymazat
  5. Liško, jsem moc ráda, že se ti Sante šampón zalíbil, i když se k tobě dostal naprostou náhodou (haha, přicestoval se mnou z německa :D), a gratulace výherkyním!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hihi, k šampónu jsem se dostala jak slepý k houslím a jak jsem z něho byla nadšená, taková překvápka jsou nejlepší! :*

      Vymazat
  6. gratulujem :) a určite vyskusam Sante sampon na hrivu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sante doporučuju na normální vlasy, je to miláček a hlavně za příznivou cenu ;)

      Vymazat
  7. V první řadě bych Vám chtěla oznámit, že jsem nesoutěžila a žádnou soutěžící neznám. Přesto jsem z vyhlášení výher zklamaná. Jedná se o balíček Lavera, kde bylo 15 soutěžících. Pokud sčítáte 12 + 1 + 22 + 5 + 18 + 1 = 59 => 5 + 9 = 14. To by podle mě mělo být konečné číslo výherce, protože pokud ne, tak jste měla rovnou vyhlásit, že mohlo soutěžit pouze 9 osob, protože kdyby Vám vyšlo 13 => 1 + 3 = 4, 12 => 1 + 2 = 3, 10 => 1 + 0 = 1.
    Je to jako kdyby osoby od čísla 10 nebyli zařazeni do slosování => šance na výhru absolutně nulová.
    Zdeňka S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš pravdu a příště si na to dám pozor ;) já do konce soutěže nevím, jak budu vybírat výherce, rozhodnu se vždy až na poslední chvíli, abych nikomu nenadržovala nebo nevěděla dopředu, jak to dopadne, proto se losování mění a není dopředu promyšlené ... rozhodně to tedy nebylo schválně ;)

      Vymazat
    2. Chápu, možná by stálo za to udělat si několik návrhů vyhodnocování a ty pak třeba vylosovat a podle toho pak losovat výherce. Je to totiž škoda, když pak člověk přijde na to, že z 15-ti osob jich 6 bylo neúmyslně vyřazeno.
      Jinak na blog chodím cca rok a stále se vracím, chodím se sem inspirovat :) Jsem takový tichý čtenář :) až výsledky soutěže mě donutili se vyjádřit.
      Zdeňka S.

      Vymazat
    3. tak to mě mrzí, že to byla zrovna má chyba, která tě donutila se vyjádřit, příště to snad bude za jiných okolností ;) a jinak díky za dlouhodobé sledování, právě takové čtenářky by se měly soutěží účastnit jako první!

      Vymazat
  8. Tak já uvažovala o účasti, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Obě značky znám (od Lavery jsem měla různé zubní pasty a mám doma krém na ruce a univerzální krém a od Urtekram jsem měla jednu zubní pastu a šampon na vlasy.....zubní pasty od Lavery už asi kupovat nebudu, je to spíš taková z nouze ctnost. Krém na ruce už si taky nekoupím (Basis sensitiv) - celá lavera mi strašně evokuje Alverde výrobky. Maximálně někdy možná koupím ten univerzální krém (ale určitě bych se bez něj obešla a stejně ho na obličej mazat nebudu). Zubním pastám od urtekram chci časem dát ještě šanci, ale prostě mám problém, že se mi nějaká pasta líbí a v půlce pasty už se modlím aby byla pryč. No a šampon nebudu hodnotit, protože teď mam velké problémy s pokožkou hlavy....čekám na vyšetření, ale předpokládám, že od dětství trpím na seboreu (jen teda netuším čím to budu léčit).
    Tak proto jsem se pak na účast vykašlala :)
    Zdeňka S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chápu, chápu, pokud nenajdeš pro výrobky uplatnění, tak nemá cenu soutěžit ;) od Lavery jsem byla spokojená s šampónem a plánuju koupit další druh, jinak mi jejich pleťovka nesedla a v tělové péči díky ekzematické pokožce potřebuju něco výživnějšího ... na zubní pastu jsem se zrovna tento týden dívala, protože bych potřebovala novou, takže jsem ráda, že jsem ji nakonec nevzala ;) ... doufám, že vyšetření dopadne dobře, seboreu bych nikomu nepřála a problémy s pokožkou hlavy jsou za trest, moc dobře vím, o čem mluvím :(

      Vymazat
  9. Tak já ty problémy mám už od dětství (a lékař na to kdysi rodičům řekl, ať to vyčesávají hřebínkem pro panenku....takže tím skončil pokus o řešení problému). Pak jsem měla velké problémy na základce....a od té doby už tak velké problémy nebyli, až do podzimu 2015. Tak jsem se rozhodla, že s tím začnu něco dělat....a protože už si nevím rady s šamponem, tak zkusím doktora (jinak jsem zkoušela Alverde na citlivou pokožku, Urtekram, Cannaderm, Logonu s kopřivou a teď mám šampon od Natura Siberica proti lupům. Takže to nemůže dopadnout jinak než, že mi řekne co to je a jak na to :)
    Nedávno mi jedna paní doporučila zubní pastu Apeiron, chystám se jí časem koupit, ale teď doma mám od ESI, Weledu rathanovou (tu používá přítel, jiná mu zatím nevyhovuje), Logodent a (nechala jsem se nachytat) Sumudu Ajurvédskou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to věřím, když už není zbytí, ať poradí odborník, já jsem do dneška nepřišla na to, proč mi některé přírodní šampóny sedí a po jiných se můžu udrbat, i když neobsahují sulfáty ... s weledí pastou jsem byla spokojená, pak jsem koupila taky ajurvédské a byla jsem strašně naštvaná, páč obě obsahovaly SLS a přišlo mi, že nic nedělají ... v zásobě mám ještě Urtekram, ale kvůli příteli jsem vybrala dětskou příchuť tutifruti (on je takové velké dítě), která mi moc nejede :/ jinak kupuju Dentodent z DMka, složení není čistě přírodní, ale stojí pár korun, má obrovské balení a žádné škodlivé slsožky jsem v ní nenašla ;)

      Vymazat
  10. Tu dontodent z DM jsem taky kupovávala (a kdysi dávno i pronamel). Teď už ne. Ale kdybych potřebovala levnou pastu, tak tu z DM klidně zase vezmu. Pořád ale nevím, jestli používat fluor v pastách nebo ne....nakonec jsem si odpověděla jednoduše. Pokud zubní lékaři pacientům radí čistit zuby bez pasty, ale dlouho a pořádně, tak vlastně ani ten fluor v pastě nepotřebuju....pasta je jen doplněk na osvěžení dechu, popř. má pomáhat s nějakým problémem (např. citlivé zuby, bělení apod.) ale stejně si ráda vybírám a pořád zkusím jinou a jinou....joooo ty ajurvédské hodně naštvou, hlavně já se na jí těšila kvůli hřebíčkovému oleji a teď mě štve. Levné to nebylo, nabušené to je SLS a v puse mi to přijde takový až nechutný strukturou té pěny.
    Takže tutifruti radši nebrat? :)
    Zeptám se, třeba mi poradíš. Čím si mazat ruce, když mi ta jedna úplně extrémně schne? Druhá je docela v pohodě...ale ta jedna je fakt popraskaná, žádné mazání mi nezabralo (krém na ruce od Alterry - ten brusinkový nebo co to je, krém od Lavery Basis sensitiv ani 100% bambucké máslo, olej Buriti. Namažu, chvilku to jde, ale pak to vyjde nastejno jako kdybych se vůbec nenamazala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem slyšela, že pasta je v podstatě zbytečná a používáme ji jen proto, abysme měli dobrý pocit, že něco pění (klasika) a že něčím čistíme, ale co je na tom pravdy ... když jsem se ptala zubařky, kterou pastu používat, tak mi řekla, že je to asi jedno, takže mi tu teorii jen umocnila :D u Tutifruti mi vadí příchuť, je opravdu sladká, ale cítím tam i něco jako křídu a vůbec pak nemám pocit vyčištěné pusy, možná je to jen o zvyku ...

      krémy na ruce skoro nepoužívám, páč se mi hodně potí a po namázání je to ještě horší, takže aspoň na něčem ušetřím ;) ale zkus mrknout ke Zdenuli, ta má podobný problém jako ty: http://beautyandsensitivity.blogspot.cz/search?q=kr%C3%A9m+na+ruce

      Vymazat
  11. Zajímavé čtení:). Ty odličovací houby musím zkusit a Sante šampon taky...stále jsem ve fázi hledání pana šampona božského na vlasy, přesněji na mých 25ks vlasů :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hehe, to byla rychlost! ;) na houby už nedám dopustit, podle mě by je měla zkusit každá, opravdu stojí za to! ... hledání pana božského šampóna je běh na dlouhou trať, já vím, ale jednou to přijde, uvidíš! a třeba bude i 50ks vlasů ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)