Lavera tekutý makeup

Jsem naprosto spokojená s minerálním makeupem. Fakt! Klidně bych se za něj provdala a každý den děkuju, že vůbec existuje. Pro můj mastný čumák je vysvobozením. Ale i přes to všechno mi občas chybí tekutá konzistence. Jednoduše prsty rozetřít po obličeji, jako krém. Nějaké zkoušky už proběhly, např. u Alverde nebo 100% Pure. Žádný se zatím MMU nevyrovnal. Co na to Lavera?




Lavera Natural Liquid Foundation má za úkol zjemnit a rozzářit pleť. Obsažené bio oleje a výživující másla pokožku zvláční a dopřejí jí extra dávku hydratace. Díky svému přírodnímu složení make-up pleť nezatěžuje ani nedráždí. Zakrývá drobné nedokonalosti pleti a zanechává ji matnou a hladkou. Je velice lehký, působí přirozeně, nevytváří na pleti masku, snadno se roztírá a nedělá fleky. To vše tvrdí výrobce.

Lahvička se povedla - bytelný plast, dostatečně sedící vršek a praktická pumpička. Rozhodně ostudu na kosmetické poličce neudělá, je funkční a dobře se na něj dívá.




Složení: Water, Alcohol1), Carthamus Tinctorius Seed Oil1), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil1), Argania Spinosa Kernel Oil1), Lauryl Laurate, Dodecane, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil1), Myristyl Myristate, Glyceryl Stearate Citrate,Fragrance (Parfum)2), Xylitylglucoside, Cetyl Alcohol, Lauroyl Lysine,Butyrospermum Parkii (Shea Butter)1), Cocos Nucifera (Coconut) Oil1), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Rosa Centifolia Flower Extract2), Malva Sylvestris Flower Extract1), Tilia Cordata (Linden) Flower Extract1), Glycyrrhiza Glabra Root Extract 1), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract1), Camelina Sativa Seed Oil,Anhydroxylitol, Glycine Soja (Soybean) Oil1), Tricaprylin, Glucose Glutamate,Xylitol, Microcrystalline Cellulose, Xantan Gum, Dehydroxanthan Gum, Algin,Hydrogenated Palm Glycerides, Tocopherol, Vegetable Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Hydrogenated Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Limonene2), Benzyl Salicylate2), Linalool2), Geraniol2), Citral2), Citronellol2),Benzyl Alcohol2), Benzyl Benzoate2), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77499), Silica, Mica (CI 77019)

1) Organic agriculture, 2) Natural essential oils

Složení dominuje voda a alkohol, pak ale následují oleje - světlicový, arganový, jojobový, kokosový, sojový... Najdete tu i bambucké a kakaové máslo. Pro mastnou pleť docela hutné kombo, zvlášť, když kokosák a kakaové máslo mi samostatně ucpávají póry. Takže jsem byla docela zvědavá.




Makeup jemně květinově voní, při nanášení jde cítit, na pleti už pak ne. V tomto mi připomíná Alverde, ale nijak mi parfemace nepřekáží, i když bych ji klidně oželela.

Konzistence má formu řidšího krému, dobře se nanáší i roztírá. Nezanechává za sebou stopy, nemapuje ani nezalézá do pórů. Můžete použít štětec, ale prsty naprosto stačí. Po zapudrování vydrží na obličeji celý den, hezky si sedne a splyne s pletí. Působí opravdu přirozeně a netvoří masku. Rozhodně není matující, lehce rozjasní.




Odstín Ivory Nude 02 vypadá na fotce možná hodně tmavě, ale po rozetření se přizpůsobí. Má žlutý podtón, na to bacha. V nabídce je i 01 Slonová kost, pokud se vám tento nezamlouvá. Určitě bych se jej ale nebála, nejsem žádný jižanský typ a sedí mi dokonale. Ostatně můžete posoudit samy z fotky na čumáku ;).




Vlevo fotka bez makeupu, vpravo s Laverou. Tady jde jasně vidět, že krytí je nižší, v podstatě obličej sjednotí, ale pupence a nedokonalosti budete muset korigovat korektorem. Po zimě, kdy mi všechny krémy ucpávají póry, ale zároveň se mi tvoří suchá místa, pro mě zrovna není ideální. Těším se zase na jaro, kdy ho budu moct používat i místo denního krému.

V létě je pro mastnou pleť jeho použití vyloučeno, páč díky obsahu olejů a másel se lesknu snad ihned po nanešení. Póry mi ale překvapivě neucpává. Proto bych jej doporučila pro suchou a normální pleť. A taky pro ty, které nepotřebují vysoké krytí a spokojí se se sjednocením barevného tónu pokožky (závidím!).

Makeup jsem si nekoupila sama (bez vzrorku bych se bála už jen kvůli tomu složení), ale vyhrála jsem ho na FB Zpátky k přírodě.

Obsah: 30 ml
Cena: 295 Kč
Kde koupit: našla jsem třeba na Biooo.cz


P.S.: ještě dnes do půlnoci můžete přidávat příspěvky do narozeninové soutěže
P.S.S.: spustila jsem opět hlasování o téma příštího článku, zapojit se můžete v pravé liště nahoře


Jaký makeup používáte v zimě? Preferujete přirozený vzhled nebo vyšší krytí? Co říkáte na Laveru?

Užívejte!

L.

Komentáře

  1. Vypadá na pleti hezky přirozeně, pěkně sjednotí. No a pumipičky já mám nejraději.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pumpička je praktická věc, jen v ní zbytek makeupu zasychá a pak po dalším vyplcnutí dělá ze začátku malinké červíky, ale s tím se počítá ;)

      Vymazat
  2. Vypadá dost oranžově, ale na pleti paráda :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, na ruce je to docela děsivé, ale naštěstí se krásně přizpůsobí pleti ;)

      Vymazat
  3. Ať je léto nebo zima, s tekutým MMU Alverde je mi prima. :)

    Ale tenhle vypadá taky hezky, já mám právě radši přirozený vzhled a nepotřebuji silné krytí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tekutý Alverde teď nemůžu používat vůbec, ty suchá místa jsou na facku! :( přirozený vzhled je dle mého 100x lepší než vykonturovaná maska s rozjasňovačem přes půlku obličeje, což je teď prý v módě :D

      Vymazat
  4. Hehe, já bych se se sypkým MMU taky oženila, klidně :D Tekuťáka mám teď jen MMU od Alverde (ten co jsem ti dala), a používám jej jen při vyjímečných příležitostech, moc tna ty tekuťáky nejsem ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uděláme hromadnou svatbu? :D ... tekuťák mi bohužel leze do pórů, potvora jedna! což je škoda, páč dělá nádherně sametovou pleť :(

      Vymazat
  5. Něco podobného jako v úvodu jsem před časem četla i u Mitsuuko, asi to takhle má více lidí. Já budu dost možná jediná, ale mně tekuté makeupy ani trochu nechybí :) Používám MMU už třetím rokem a ta sypká konzistence je pro mě nejlepší možná, neměnila bych :)
    Podle fotky sjednocuje moc pěkně :)

    A ohledně hlasování, dostane se časem i na některá témata, která nevyhrají? Mě osobně by velice zajímalo ono srovnání topcoatů (a lakovací články obecně, ty u tebe čtu velmi ráda) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych za minerály taky neměnila, to v žádném případě! ale občas mě prostě honí mlsná zkusit zase něco jiného a pak se k nim pokorně vrátím, páč zjistím, že nic lepšího pro mou pleť stejně není :D nebo možná je, ale ještě jsem na to nepřišla :D

      neboj, z hlasování vybírám samozřejmě téma s největším počtem hlasů, ale pak se postupně objevují i ostatní, páč mám stejně všechno nafocené, jen když něco nezíská skoro žádný počet bodů, tak se na to vyprdnu ;) ... a s lakovacími články bych se měla polepšit, já vím, jenže mám úplně dorasované nehty, takže je nechci moc vystavovat :(

      Vymazat
  6. Mně teda ty tekuté makeupy chybí... ale co nadělám.. chjo.. a bylo mi hned jasné, že ani tenhle nebude nic pro mě.. tak dík ségra za otestování a hledáme dál! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a myslíš, že někdy něco najdem? :( teď jsem zkoušela vzorek So´Bio, který je všude chválený a málem jsem se taky zamilovala, páč je boží, ale ne pro mastnou pleť (po dvou hodinách jsem se leskla jak prase a ani pudr tomu nepomohl) :(

      Vymazat
  7. Ahoj Lisko, zdravim do lesa :) ja jedu v BB a ted uz i CC kremech, kryti mi staci minimalni, spis chci sjednoceni - a co hlavne chci je mega velka davka hydratace :)) zimu a nezimu odlisuji spis kremem pod BB kremem (samotny mi nikdy nestacil), kdyz je moc vedro, tak beru jen opalovak. Mej se pekne, Veronika ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsi šťastná žena! co já bych za to dala, kdybych potřebovala jen sjednocení a neleskla se po každém nátěru :/ podle popisu si ale myslím, že by ti Lavera sedla krásně, páč ta hydratace tam je určitě ;)

      Vymazat
  8. U mňa tiež stále vyhráva minerálny makeup, skúšala som vzorky viacerých prírodných tekutých aj krémových makeupov, ale zatiaľ žiadna sláva :/ Jedine CC krém od Physicians formula je dobrý, ale ich najsvetlejší odtieň mi sedí akurát tak v lete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je jak naschvál, co? :( já se snad dám na věděckou kariéru, lupnu do minerálů trošku jojobáku, spojím to bambuckým máslem a budu to prodávat za těžké prachy jako makeup pro mastnou pleť! :D (tak jednoduché by to asi nebylo, ale víš jak ;)

      Vymazat
  9. Já jsem HO objevila - bohužel až v parfumce, ale ten efekt, barvu jsem v drogerce prostě nenašla. Mojí novou láskou je Teint Miracle, nejsvětlejší odstín přesně odpovídá světlosti a hlavně tónu pleti (béžový), krytí střední, přitom absolutně ani po čase nezvýrazňuje póry. Pro mě fakt dokonalost, že jsem ochotná za něj ty prachy dát. MMU možná zkusím v létě, to mám pleť taky mastnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když já už bych si na obličej nechtěla dávat silikony, páč mi ucpávají šíleně póry, takže v parfumérce ani nehledám :( neříkám, že bych nebyla ochotná za to ty prachy dát, kdybych byla 100% spokojená, tak klidně, ale musí se mi líbit složení ;)

      Vymazat
  10. Pokukuji po něm už dlouho a stále jsem se neodhodlala si ho koupit. Bojím se, že to bude stejné fópá jako MU od Alverde. Ten mi vůbec nejde roztírat, začne puckovatět a žmolkovatět. Hlavně jsem si teď zvykla na sypký minerální. Věřím, ale, že jednou se odhodlám a zkusím ho :) i když těžko říct, co by udělal s mou mastnou a problematickou pletí. Hlavně bych se určitě leskla jak zrcadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. roztírání se bát vůbec nemusíš, jde to lehce, ani nedělá cucky a žmolky, fakt! ;) mám taky mastnou pleť, potřebuje rozhodně zapudrovat, ale nelesknu se s ním nijak víc než s jinými makeupy (minerální nesrovnávám, tam je to trošku o něčem jiném)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)