Cargo setkávačka v Paříži

Paletky očních stínů jsou moje zkáza! Dokážu se do nějaké zamilovat jen díky obrázku, stačí mi krásný obal a zajímavé odstíny. Mona kromě pár výjimek vůbec nepoužívám. Od dobré paletky očekávám, že s ní vytvořím celé líčení a nemusím sahat po jiných. Nějaké nude barvy mě už taky neoslní, těch je všude plno, takže sem s modrou, zelenou, fialovou, stříbrnou ...  Takže když se kdysi dávno chlap ptal, který dárek by mě potěšil, nenápadně jsem mu přeposlala odkaz na černou Cargo krabičku s poetickým názvem Let´s Meet In Paris ;).





Design balení se podle mého povedl - černá látka s vintage vzorem a zlatým nápisem působí elegantně a neokoukaně. Zavírá se na magnet a vevnitř kromě dvanácti stínů najdete velké zrcátko (nezkresluje) a oboustrannou štětku, která se dá s klidem použít (i když určitě doma máte lepší). Všechno hezky drží, neotvírá se ani neošoupává. Jedinou výtku mám k velikosti - paletka v žádném případě není skladná a navíc je docela těžká, takže nepřipadá v úvahu, že byste se jednou rukou líčily a v druhé držely arzenál.





Jednotlivé stíny se nacházejí ve čtvercových chlívečcích a mají roztomilé francouzské názvy. Paletka je poskládaná zajímavě, ze studených i teplých tónů, tmavých i světlých barev a různých konzistencí. Její hlavní nevýhodou je, že docela dost práší. Co jsem hrábla do prvního chlívečku, už nikdy nebyla paletka čistá a ve vyfotitelném stavu. Některé stíny obsahují obří třpytky, které jsou všude kolem (a na oku bohužel taky, k tomu se ale ještě dostaneme).



Horní řada, vlevo na sluníčku, vpravo ve stínu



Macaron - ideální barva na celé víčko jako podklad, neutrální se zlatým třpytem, lehkou rukou využitelná i jako rozjasňovač

Eiffel Tower - střední zlatá, dokáže krásně rozzářit líčení, jedna z oblíbených

Louvre - jsem si myslela, že studená světle modrá se stříbrným třpytem bude pro teplé typy oříškem, ale nakonec vytahuji paletku kvůli ní (a ještě kvůli jednomu, na kterého dojde později). Málokde se podobný odstín vidí.

Créme Brulée - měděná, krásně pigmentovaná a hodí se mi k vlasům ;)

Bonjour - tady už začíná trošku problém, v panu tmavě hnědá se zlatými třpytkami, na oko se hodně špatně přenáší, je suchý a třpytky opadávají vesele všude okolo

Café - jedna z matnějších barev (při bližším ohledání ale nějaký třpyt najdete), střední teplá hnědá, vhodná do ohybu oka


Spodní řada, vlevo na sluníčku, vpravo ve stínu


Baguette - na ruce nevypadá moc výrazně, což ostatně vůbec neva, páč díky své nenápadnosti se hodí na ztrácení a pod obočí

Croissant - pamatujete na Louvre, kvůli kterému otvírám paletku? Tak k němu patří ještě "krosán", páč je neskutečný! Z různých úhlů totiž vypadá jinak. Buď vidíte tlumenou oranžovou, jakmile ho ale trošku pootočíte, vykoukne zlato-zelená. Kouzlo!


Croissant a jeho podoby - na sluníčku, ve stínu a změna barvy po pootočení rukou


Versailles - a zase nastává průser. Ostatně celý zbytek spodní řady je tak trošku na facku. Vévodí tmavě zelená se stříbrnými třpytkami. Blbě se nanáší, opadává a na oku nerozpoznáte barvu. Velká škoda, zvlášť u tohoto odstínu :(.

Madame - s temnou fialovou je to o fousek lepší, alespoň se dá hezky nanést, ale opět ztrácí svou rozpoznatelnost a pokud se nezkoumáte zblízka, nepoznáte, jestli na sobě máte šedou, černou, modrou nebo fialovou ...

Bastille - tmavě šedá, opět suchá a blbě se s ní pracuje, dá se ale použít jako linka, takže aspoň něco

Beret - fuj těch třpytek, které padají, kam nemají! Na víčko se už ani nesnažím přenášet, stejně je s tím práce jak na kostele, raději používám jako linku, spolu s Versailles nejslabší stín z celé paletky.


Ze začátku jsem byla z paletky ohromená, většina stínů je dobře pigmentovaná a já si s ní hrála jako malé děcko. Postupem času mé nadšení vyprchávalo a čím víc jsem se seznamovala s jednotlivými stíny a hlavně jinými paletkami, tím víc zapadala do pozadí kosmetického šuplíku. Už jsem se zmínila, že práší, některé stíny obsahují zbytečně velké třpytky, které při líčení opadávají pod oko (a všude okolo) a některé jsou dokonce svou kvalitou hodně špatné (suché, dělají mapy, špatně se nanáší a barva nelze na oku rozlišit). Jsou tu i oblíbenci, kteří všechno výše zmíněné popírají a dobře se s nimi pracuje (Macaron, Eiffel Tower, Créme Brulee, Café), mají zajímavou barvu (Louvre) nebo dokonce ojedinělý efekt (Croissant).








V prvním líčení jsem použila Macaron na celé víčko jako podklad, na střed Eiffel Tower, do záhybu oblíbený Croissant a pod obočí Baguette. Jako linka poslední Beret.





  
Druhé líčení a opět Macaron jako základ, na něj fialová Madame, kterou jsem musela nanášet ve více vrstvách, doprostřed víčka a na spodní linku Louvre, do záhybu oka Café a vše rozmazáno pomocí Baguette.


Nakonec se nabízí otázka, jestli bych paletku doporučila. Za mě ne. Má sice krásný obal, obsahuje pěkné odstíny a její cena je oproti high end značkám poloviční. Kvalita všech stínů ale není stoprocentní a já se ji musím nutit používat. Upřímně jsem už několikrát uvažovala, že ji prodám, ale vždycky si vzpomenu na muže a na to, že mi ji koupil jako dárek. Takže si ji nechám, ale dávám přednost jiným - Sephora paletce z vánoční edice, UD Smoked (která mimochodem obsahuje dost podobné odstíny), Clinique nebo Bobbi Brown. Cargo silně pokulhává.

Nutno podotknout, že se mi postupem času zvyšovaly nároky na kvalitu očních stínů. Není to tak dávno (cca 2 roky), kdy jsem si vystačila s paletkou od MUA a ťukala si na čelo, když byl někdo ochotný dát za zkrášlovadlo 1 400 Kč. A pak přišla první výplata a šlo to se mnou z kopce :D. Ovšem když už dám za něco své těžce vydělané peníze, tak očekávám plné nasazení!

Obsah: 12 x 0,8 g
Cena: 689 Kč
Kde koupit: v kamenném obchodě nesehnatelná, musíte přes net, např. tady



Znáte Cargo? Která paletka očních stínů je vaše nej? A taky se vám zvyšují nároky na kosmetiku?

P.S.: na FB jsem přidala album PRODEJ, kde můžete najít produkty, které mi nějakým způsobem nesedly a chtěla bych je za příznivé ceny poslat dál ;).

Užívejte!

L.















Komentáře

  1. Paletky Cargo mám ráda, několik jich i vlastním.. mám i tuhle, je zajímavá, ale já častěji sahám po její Vintage ségře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už bych si další nekoupila, jsem zhýčkaná a radši si našetřím na jinou značku, ale třeba jsou matné verze lepší, to posoudit nemůžu ;)

      Vymazat
  2. Z celýho článku mě nejvíc zaujalo to, že máš Smoukynu, jakto, že to nevím? :-o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo už to vím, já si ji spletla :-D

      Vymazat
    2. hehe, proto jsem tam schválně dala odkaz, páč mě to v první chvíli taky zmátlo ten název :D ... a neboj, ty bys tohle věděla rozhodně první! :*

      Vymazat
  3. Zase něco, co nepotřebuju, to se člověku vždycky tak uleví na duchu. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Paletka je krásná, ale tuhle bych vůbec nevyužila.

    OdpovědětVymazat
  5. Paletka má opravdu krásný obal a chápu počáteční nadšení. Pokud ale některé stíny takhle zlobí, je to velká škoda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, je jí velká škoda, páč odstíny jsou zajímavé a i když to tak na první pohled nevypadá, tak dobře vybrané, ale u některých kvalita bohužel pokulhává :(

      Vymazat
  6. Cargo znám, ale moc mě nebere. Možná bych dala šanci tvářenkám, kdybych si musela vybrat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tvářenku jsem jednu dobu chtěla taky, ale než jsem se rozhoupala, tak byla na Galaxii Přání vyprodaná, ale teď jsem i trošku ráda, že to tak dopadlo (i když ten plechovčičkový obal ... :D)

      Vymazat
  7. Já ještě jedu na té "nudnější" vlně, k takovým barvičkám se dostávám jen a jen pomalu - i když, díky naší adoptivní slíkačce se teď odvazuji a sem tam používám i modré stíny a další, do kterých bych se normálně nepustila :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neboj, k tomu se dostaneš, taky mi to nějakou dobu trvalo ;) takže slíkačka dobré, jo? to jsem ráda, jenom si hezky maluj! :*

      Vymazat
  8. Ehm... když se podívám na svůj úplně první článek na blogu s tím, že si dobře rozmyslím, zda za kosmetiku utratím víc jako dvě stovky... :D :D :D

    Croissant vypadá krásně, škoda (ne)kvality jiných odstínů. Pokud by se někomu líbil ale jen ten Croissant, tak doporučuji stín I Loved A Maid od Shira.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám to úplně stejně, kde jsou ty časy, kdy jsem za šampón byla ochotna utratit maximálně stovku :D ale tak s věkem se zvyšují nároky, ne? musíme si to nějak ospravedlnit ;

      Croissant je jedinečný, škoda, že takové nejsou všechny, jen se trošku nevyplatí dávat skoro 7 stovek za jeden stín, to už bych si radši koupila mono od UD, některé jsou podobným efektem vyhlášené ;) a Shiro se vůbec nedá srovnávat, do teď nechápu, jak může něco podobného existovat! článek je v přípravě, jen je fakt těžké to všechno nafotit, máš můj respekt, že si s tím dáváš takovou práci! ;)

      Vymazat
    2. Děkuji! No a ještě horší je, když pak zjistíš, že jsou i jiné super indie značky... :D To pak leze ještě víc do peněz. :D

      Fakt si myslím, že je podobný I Loved A Maid:

      https://4.bp.blogspot.com/-Nssz4nPoDnU/VTWBgMRoGEI/AAAAAAAAFxI/2uyfXsYof7M/s1600/8.JPG

      Vymazat
    3. nestraš, žádné další indie značky neexistujou! a u toho zůstaneme, jo? :D ... podobný určitě je, možná i dokonce stejný ;)

      Vymazat
  9. Na Cargo paletky jsem se dívala několikrát, ale zatím mě barevně žádná neoslovila až tak, že bych ji nutně chtěla :) . Když ano, většinou jsem zjistila, že ji u nás neseženu :) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možná dobře, že tě žádná až tak nezaujala, páč si myslím, že se dají koupit lepší ;)

      Vymazat
  10. Mám to úplně stejně. V začátcích velká láska a v oblibě jsem měla totožné barvy. Teď už ale má láska k paletce umřela a nevím co s ní... :D Už jsem po ní asi rok nesáhla... chm. Mimochodem krásné líčení Lištičko. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viděla jsem u tebe recenzi ;) je mi to jasné, vedle čokolády se musí krčit v koutě hambou! :D a děkuji, potřebovala bych nějaký kurz focení líčení, pořád s tím nejsem spokojená ...

      Vymazat
  11. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchod odkudkoli Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)