Weledí citrónová nálož

Někdo by řekl, že používat tonikum je zbytečnost. Další položka v odličování navíc. Taky jsem si to myslela, dokud jsem ho nezačala používat. Jeho velkou výhodu vidím v dočištění pleti, ale hlavně - stáhnutí pórů a připravení pokožky na krémování. Mohla by stačit i květinová voda, ale pro mou mastnou pleť si představuju něco víc. Chci ten efekt vyloženě cítit, jestli si rozumíme :D. Čistící tonikum 2 v 1 od Weledy jsem měla kdysi dávno ve vzorečku a když mi ze zastoupení napsali, nechť si vyberu produkt k recenzi, byla jsem si jistá, že chci právě tuhle voňavou vodičku.





Kdybyste mě vzbudily v temné noci uprostřed spánku a chtěly po mně, ať k němu něco řeknu, okamžitě bych vypálila - obal a vůně!

Malá modrá skleněná lahvička je totiž nádherná. Ozdoba poličky. Ladné křivky, které padnou přímo do ruky a luxusní dojem - tak na mě působí. Všeobecně se mi weleďácké obaly líbí, ale tonikum jim jasně vévodí ;).

Vůně je silná a pokud se vám nebude líbit, budete mít problém, takže doporučuju dopředu pozjišťovat, jestli jo nebo ne. Citrusy se v ní rozhodně nezapřou, navíc jsou okořeněné bylinkami, víc můj čumák není schopný dát dohromady. Pro mě relaxační záležitost, po ránu nakopne, večer pohladí po duši.





Ve složení najdete na posledních příčkách i alkohol. Raději na něj upozorňuju, páč sušší pleť s ním nemusí kamarádit. Já se mu vyloženě nevyhýbám a pokud výrobek nesmrdí jako opilcův dech a nedělají se mi kvůli němu šupinky, jsem ochotná ho akceptovat ;).




Tonikum používám na odlíčenou pleť. Výrobce uvádí, že s ním můžete stáhnout i makeup, ale na tohle mám lepší pomocníky. Naliju trošku na vatový tampónek a jemně jím přejedu obličej a oči. Zvládne odstranit poslední zbytky řasenky, popřípadě držáků v podobě tekutých očních linek (Alverde jdou samy, ale třeba taková Sephora potřebuje větší kalibry). Nikde nic nepálí ani neštípe.




A jak poznáte, že tonikum funguje? Pleť je zklidněná, póry stažené a máte pocit čistoty. V létě bych ani nepotřebovala na noc dávat krém. Nestahuje ani nedráždí pokožku. Používám i třeba před nanesením masky, když mám nenechavé packy a vymáčknu nějaký ten pupenec (samozřejmě náhodou a nepravidelně :D) nebo potřebuju osvěžit pleť. Všechno Weleda zvládá s přehledem a grácií.

S klidným svědomím můžu doporučit a vůbec se nebudu bránit dalšímu balení. Už teď mi ta vůně chybí! Nemohla jsem si odpustit srovnání s Mádarou, páč na tu též vzpomínám s láskou (teď si trošku připadám jako magor, ale fakt) a nevím, které je lepší. Mádara vyjde levněji a obsahuje 2x víc produktu. Weleda nabízí boží vůni a skleněnou lahvičku. Jinak je mám na stejných příčkách.

Obsah: 100 ml (mohlo by ho být víc, to je má jediná výtka)
Cena: 329 Kč
Kde koupit: nejsem si jistá, jestli jej najdete i v DM drogérii, ale určitě tady


Používáte tonika? Vadí vám alkohol ve složení? Nebo výrazná vůně u pleťových výrobků? A co říkáte na Weledu?

Užívejte snížek!

L.

Komentáře

  1. Jsi mě zase nalákala! Tonika já můžu a zvláště takováhle! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já moc dobře vím jaké to je, když někdo láká, ale co naděláš, když je super ;)

      Vymazat
  2. Já jsem zrovna z těch, co toníky nepoužívají... zato na sebe pořád liju růžovou vodu. :D Ale tohle zní podle tvého popisu fakt dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a mně zas přijde, že růžovka nic nedělá, fíkám to pod olej a rozdíl mezi obyčejnou vodou nepoznám, maximálně, že je voňavější ;)

      Vymazat
  3. Tonikum používám ráno po očištění micelárkou. Ale momentálně mám velmi citlivou pleť, takže nic s alkoholem a parfemaci nejlépe žádnou. Zjistila jsem, že ani éterické oleje mi nedělají moc dobře, takže jsem si musela přiznat, že přírodní kosmetika mi prostě nedělá dobře. A fakt jsem se snažila asi dva roky, možná dýl. Ale k tobě ráda chodím dál na čumendu - píšeš moc příjemně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že přírodní kosmetika není samospásná, nejde říct, že jakákoliv sedne, i když má sebelepší složení, taky mi některé složky dělají paseku, takže musím zkoumat, co krémy (hlavně ty pleťové) obsahují ;) a díky za pochvalu, moc mě potěšila! :*

      Vymazat
  4. Hmm tak ted jsi mě nalákala. Ale Mádara tonikum mi nic nedělalo a ani mi nevonělo, tak tohle asi bude pro mě lepší volba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem z něj skoro žádnou vůni nevyčmuchala, ale je pravda, že s tím mám trochu problém :D a co se tak dívám, tak změnili složení, což mě mrzí, páč jsem si ho chtěla zrovna znovu objednat :( každopádně Weledu zkus, za tu strčím packu do ohně, klidně nejdřív jen vzoreček ;)

      Vymazat
  5. Tonika mám ráda (a nejlepší je levandulový Hádek, fakt. :D). Tohle jsem zkoušela taky a vzpomínám na něj docela ráda... Možná po něm někdy zase sáhnu, když si vzpomenu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. levandulového Hádka mám teď a přijde mi, že absolutně nic nedělá :D asi potřebuju větší dryjáky (myšleno v dobrém samozřejmě) ;)

      Vymazat
  6. Toto som pouzivala dost dlho. Paci sa mi, ze fakt velmi dobre cisti. Teraz mam podobne vyzerajuce pletove mlieko a je trosicku jemnejsie, co mi na zimu vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mléka bych se bála, že mi bude ucpávat póry a mastit čumák, já raději vodičku na osvěžení, i když teď v zimě bych potřebovala hydrataci jak sůl, jen bych po všem nesměla mít pupence :(

      Vymazat
    2. ale to mlieko ma velmi podobnu konzistenciu tomu toniku 2v1, ved to tonikum tiez nie je uplne riedke ako byvaju niektore ine :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)