Přírodní linkovači

Jak už jsem několikrát psala - bez linek z nory nevylezu! Používám jedině tekuté, které se mi za ty roky osvědčily nejvíc. Tužky se mi většinou obtiskávají a s gelovkami to neumím. Poslední asi rok jsem si zvykla na produkty přírodních značek, páč mají jednu velkou výhodu - lehce se odličují. Někdy stačí jen voda a jdou dolů, pápálálá ;). Než se dostaneme k jednotlivým zástupcům, řekneme si, co od linek očekávám:


  • nejdůležitější je štěteček, to mi nikdo nevymluví! musí se s ním dobře manipulovat, žádné ztvrdlé cosi, co vytváří rýhy nebo naopak vypelichané nic,
  • ocením hezkou linku vytvořenou jedním tahem, nikomu se nechce 10x namáčet a přetírat,
  • taky by mohla rychle schnout, aneb černou čáru pod obočím jedině když chci (což se ještě nikdy nestalo :D),
  • měla by vydržet celý den na svém místě, včetně ocásku,
  • a dobře se dát odlíčit, aneb držáky, které musíte drhnout půl hodiny, nejsou moc pro jemná oční víčka fajn.


Tekuté oční linky Cosm´etika


Se značkou se mnozí asi seznámili díky Ladyboxu, já jsem to neměla jinak. Sice jsem tenkrát vyfasovala tuhý makeup, který jsem poslala dál, ale díky výměnnému systému jsem se dostala k očním stínům, minerálnímu makeupu (o těch jindy) a právě k tekutým linkám. Oproti ostatním dnešním zástupcům mají tmavě fialový odstín a díky němu si jich cením, i když mám pár výhrad. Páč sehnat barevné tekuťáky je někdy fakt výzva. Možná ještě tak hnědé, ale ostatní odstíny aby člověk hledal lupou.

Štěteček mají tvrdý a neohebný. Což je někdy trošku problém, páč pokud si nedáte bacha, udělá rýhu. Jde samozřejmě vychytat nanášení, musíte si na něj zvyknout. Nejlíp se aplikuje na stíny, pokud chcete udělat jen linku na nahé víčko, musíte přetírat. U mě to je jak kdy, asi jak se vyspím a mám pevnou ruku :D. Moc tomu ani nepřidává fakt, že je konzistence docela vodová.




Barva mě ale dostala - tmavší, teplá, švestková. Pokud se vám černá zdá moc tvrdá, určitě ji oceníte. Ráda ji používám s fialovým líčením, umí ozvláštnit i nude tóny, šedou nebo stříbrnou. Určitě se s ní dá hezky vyřádit. V obalu jdou vidět i menší třpytky různých barev, na oko se ale asi nedostanou, protože jsem si jich nikdy nevšimla.

Obal nijak neuchvátí, nese se v duchu celé značky - bílá v kombinaci se zelenou a červenou na kartonu a plastu. Musím přiznat, že z něj nejsem zrovna dvakrát odvázaná, ale zase ocením, že je ekologický.




Suma sumárum, kromě prvních dvou bodů z mého očekávacího seznamu plní vše - drží hezky, nemažou se a jdou v pohodě odlíčit. Velkým plusem je odstín, díky němu odpouštím vše, co jsem vytkla ;).

Obsah: 8 ml
Cena: ?
Kde koupit: linky prošly inovací (jsem zase něco zjistila pozdě), nová verze zde, bohužel už jen v černé barvě :(


Černé oční linky Avril



Maily s novinkami a slevovými nabídkami jsou zlo, to vám říkám rovnou! :D To mi tak jednou přistálo ve schránce nenápadné psaní od NuSpring, že zařadili do sortimentu novou přírodní značku dekorativky. Hádejte, co se pak stalo ... Jo, musela jsem ji vyzkoušet a aspoň něco objednat. Vyhrály tekuté linky a lak na nehty. V podstatě jsem vůbec nevěděla, co očekávat, takže trošku sázka do loterie, vyplatila se?

Štětec je docela dlouhý a úzký. Ze začátku jsem s ním bojovala a linky zavrhla do šuplíku. Pak jsem si to zase rozmyslela, že je jich škoda. Musíte mít pevnou ruku a pokud chcete tlustší čáru, budete muset přidávat. Naopak kdo touží po tenké lince, je pro něj Avril výhra. Dá se s ním ale naučit a pak se vám hezky odvděčí ;).




Černá je opravdu černá, nehraje si s vámi hru na 50 odstínů šedi, jak zaschne (netrvá jí to nijak dlouho), tak drží. Neobtiskne se ani se neztrácí intenzita a nesmazává ocásek.

Obal je klasický černý a plastový, ničím nezaujme ani nepohorší. Má delší vršek než Cosm´etika, takže máte ruku dál od oka a při malování je to znát. Nesmíte mít prostě klepavku :D.





Linky bych v klidu doporučila, jen musím brát v úvahu vyšší cenu a fakt, že musíte být trošku zručnější při práci se štětkou. Všeobecně je linkování o cviku, já už ji za ty roky udělám i v polních podmínkách, ale musím mít produkt "zajetý" a osahaný. S Avril jsem se ještě dokonale nesžila a bude to chvilku trvat.

Obsah: 4 ml
Cena: 199 Kč
Kde koupit: na eshopu NuSpring


Tekuté oční linky Alverde



Alverde vám asi nemusím představovat, co? Nejdostupnější levná přírodní kosmetika u nás a napsalo se o ní už spousta řádků. V případě linek to pro mě byla znouzecnost, docházely mi ty aktuální a já bloumala drogérkou, kterými bych je nahradila. Nikde se mi nic nepozdávalo, bez wifi a bez recenzí, nerozhodnost hrozná ... znáte to :D. Nakonec jsem to riskla a vzala zelenáče.

A nebudu napínat - udělala jsem dobře. Štěteček mi maximálně vyhovuje, je to zlatá střední cesta mezi výše zmiňovanými. Není tuhý, je složený z více vláken, na rozdíl od Avril se postupně ztenčuje, takže se s ním dá vykouzlit jak tenká, tak tlustší linka. Nijak se neohýbá a jde to s ním jak po másle.




Obal žádná přehlídka, typické Alverde. Jediné, co mě sejří je, že tekutina na hrdle zasychá a při každém odšroubování vršku mi vypadne pár černých drobků. Pokud se líčíte nad umyvadlem, nebude to zas taková hrůza, pokud nad stolem jako já, budete muset mít v pohotovosti nějaký kapesníček.

Někomu by mohla vadit i klasická květinově-sladká alverdovská vůně. Osobně mi problém nedělá, ale chápu, že nemusí být příjemná. Moc nefandím parfemaci u dekorativky, přijde mi naprosto zbytečná (i když čokoládová vůně paletky očních stínů Too Faced je úžasná vyjímka). Pokud netušíte, raději před koupí načmuchňete, ať pak nejste nepříjemně překvapené.




Tyto linky mám už podruhé, a to myslím mluví za vše. Na jeden zátah nakreslím plnou čáru, která drží až do odlíčení, které je mimochodem jednoduché jak facka. Nechápu, jak to dělají, ale produkt jsem z ruky smyla obyčejnou vodou a nemusela jsem se ani moc snažit. Přitom na oku se nikam na průzkum nevydává. Ze všech dnešních zástupců můžu absolutně doporučit i s ohledem na fakt, že jsou nejlíp dostupné a nejlevnější. A hodně mě mrzí, že není v nabídce víc odstínů, v limitkách sice občas něco vykoukne, ale třeba linky z té puntíkaté se s těmito naprosto nedají srovnat, barva sice boží, ale ten štětec je za trest :(.

Obsah: jsem nikde nenašla (a fakt jsem se snažila)
Cena: okolo 80 Kč
Kde koupit: v DM drogerii


By mě zajímalo, jestli se někdy naučím psát krátké recenze :D. Si vždycky řeknu, že jen pár faktů, žádné okecávačky a pak z toho vypadne litanie pomalu na pokračování. Co se mnou naděláte...


Používáte tekuté oční linky? Poohlížíte se v přírodních vodách? Kde koupím nějaké, které předčí Alverde? (potřetí kupovat stejný produkt, za to bych přišla do blogerského pekla! :D)

Užívejte!

L.







Komentáře

  1. já mám ráda minerální stíny, např. Lily Lolo, které smíchám s kapkou vody a je z toho nejpřirozenější tekutá linka :). Stará verze Cosm´etiky mi taky vyhovovala, tu novou se trochu bojím zkoušet (zvlášť když linky jsou u mě spíš sváteční :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě vůbec nenapadlo, dělat minerálama linku, to musím vyzkoušet! ;) právě na tebe jsem si vzpomněla, když jsem napsala článek, že bych se mohla nechat inspirovat, páč tvůj stručný a informacemi nabitý souhrn o pleťových krémech je vedle toho mého románu o třídu výš :D ... novou verzi Cosm´etiky mám doma (vyhrála jsem v rámci Lohas), ale ještě jsem neotevřela, musím spotřebovat aspoň jednu z těchto, tak pak dám vědět ;)

      Vymazat
    2. na recenzi se těším :). Haha, děkuju, ale nesouhlasím, vždycky si tu hezky počtu, a u sebe si naopak občas říkám, jestli nejsem stručná až moc (v mluveném projevu je to ještě horší, ideál pár slov k věci a šmytec, jako chlap :D)!

      Vymazat
    3. v tom případě se musíme někdy sejít, já budu pořád mluvit a ty mi budeš jednou větou odpovídat - jako doma :D

      Vymazat
  2. Tak ty aleverde vedou. Vždy mám radost, když je to něco z DMka, Tety případně Rossmana. To je pak mnohem jednodušší utrácet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, kolikrát se mi nechce čekat na zásilku z eshopu, navíc i ta cena je poloviční ;)

      Vymazat
  3. Mají Alverde i v černé? Já zatím měla linky jen od Miss Sporty a essence, ale jestli je i přírodní extra černá varianta, co se nemaže...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ony jsou právě jen v černé barvě ;) Miss Sporty jsem měla taky, ale tam mi na 100% nevyhovovala štětka, samozřejmě jsem se s nimi v pohodě namalovala, ale čím větší komfort po ránu, tím líp ;)

      Vymazat
    2. Mně vyhovoval jejich starý štěteček, to kopyto, co tam dali místo něj, je o nervy. Takže ten starý štěteček schraňuju a vždycky jen vyměním vršek za ten se štětečkem. :)

      Vymazat
    3. máš recht, teď jsem si vzpomněla, že jsem používala starou verzi a po inovaci jsem koupila jednou a pak hledala jinde, akorát jsem nebyla tak prozíravá se schraňováním štětky :(

      Vymazat
  4. Škoda té absence dalších odstínů. Fajn by byly třeba tmavě modré, hnědé, šedé nebo fialové.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám teda čierne tekuté z Alverde-veľká spokojnosť (a skúšala som čierne, fialové a hnedé gelovky z Alverde , ktoré som teda poslala ďalej, keďže po dvoch hodinách som na očiach nemala nič, proste sa vyparili :O... na můj údiv kolegyni držia celý deň) Farebné-hnedú a zelenú mám z TANFu (chystám na sa ešte bronzovú)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se do gelovek raději ani nepouštím, už několikrát jsem právě nad těmi alverdími stála, páč jsou hodně chválené, ale jak si představím, že bych je musela malovat štětcem ... to radši ne :D ... ohohooo, dívám se na TANF a tolik krásných odstínů! chci je všechny! o značce jsem jednou četla u trb a pak na ni zapomněla, díky za připomenutí ;)

      Vymazat
  6. Jediné tekuté a k tomu přírodní linky, které mám jsou právě ty Alverdí s puntíkaté kolekce a přijdou mi fajn, se štětečkem resp. hrotem nemám problém a kromě ocásků mi drží dobře.
    Ale stejně jako Yvonne nahoře teď dost často linkuju vlhkým štětcem a stínem (to abych si užila i tmavých Shiro stínů přes den :-) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jaký máš odstín? já mentolově-modro-zelený a ten štětec mi dělá vyloženě rýhy na očích, přitom velká škoda, páč ten odstín je boží :( ... hehe, tmavé Shiro stíny dávám klidně i přes den, na ně do středu víčka nějaký hodně světlý a boží efekt zaručen ;)

      Vymazat
  7. Hele já jsem vyhrabala tak před půl rokem ve výprodejovém košíku Alverdí linky s třpytkama, a jsou celkem fajn, když je nanesu na stín (nebo aspoň na pudr). Tak výdrž se dá, ale není to nic peckovního. Oproti tomu hnědé gelovky od alverde jsou zatrest, a nedrží vůbec, což je mi hrozně líto, protože se mi líbí jejich barva. A teďka jsem se musela rozloučit s těma sephoráckýma, co jsme loni koupily ve výprodeji, byly perfektní. Ale došly (nebo možná trochu vyschly).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bůh žehnej za výprodejové košíčky! :D jsem ráda, že jsem ty gelovky nekoupila, páč jsem uvažovala i nad něma, teď je zrovna u nás mají ve slevě totiž :D ... neee, sephorácké došly? já si je nejvíc šetřím, páč jsou boží, zrovna dnes mám na sobě ten bronzový odstín, který jsi mi splašila, a to je teprv nádhera! oni je mají i ve stálé nabídce, ale už samozřejmě za jinou cenu :/

      Vymazat
    2. Jo, právě z výprodejového košíčku jsem jej vytáhla :D Ale barvička je docela hezká, a dá se nouzově použít jako vykreslovač obočí :D Mě je to jasné, že jsou za jinou cenu, ale možná i za tu cenu bych do nich šla (s nějakou dvackovou akcičkou) ;-)

      Vymazat
    3. já taky, myslím, že se normální cena pohybuje okolo 200 Kč, to ještě není taková hrůza ;) a za ty boží odstíny, jednoduchost nanášení a efekt na očích to stojí ;)

      Vymazat
  8. Jo, taky jsem já blázen koupila ve slevách hned dva odstíny těch gelovek od Alverde, fialové a hnědé a jsou za trest :-( Fialové po nanesení vypadají spíše jako tmavě šedé a oboje se rozmazávají jako blázen. Marně sháním hnědé gelovky (se stejnou výdrží jako třeba černé Astor) v českých luzích a hájích :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uff, jsem fakt ráda, že jsem je nekoupila, docela dlouho jsem nad nimi stála, ale pak zvítězil zdravý rozum :D ... co vím, tak gelovky má Inglot v docela hodně odstínech, jsou chválené, ale odzkoušené je nemám ;)

      Vymazat
  9. Linky od Cosm´etika boli dlho moje obľúbené, teraz používam od značky ZAO (recenzia na blogu) a tiež sú super :) Síce po tom tvrdom som si musela zvykať na dlhší, tenší a mäkkší... :D Ale maluje sa s ním dobre :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidím, že jsme to měly přesně naopak, já byla zvyklá na měkký štětec a pak jsem byla zaražená, když jsem se měla namalovat tím od Cosm´etiky :D jenom škoda, že je zrušili, klidně bych brala i ty hnědé :( ZAO už je vyšší dívčí (hlavně tou cenou), třeba se k nim taky jednou dostanu ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)