Lavera pomerančový vlasočistič

Po zkušenosti a naprosté spokojenosti s šamponem od Sante nebylo lehké najít náhradníka. Já vím, že by bylo logické si koupit další balení, ale o čem bych asi tak psala články na blog, že? :D Takže jsem se poohlížela v jiných vodách, procházela eshopy, hledala nové značky, pročítala složení a přemýšlela, co by bylo nejlepší. Nakonec jsem skončila trošku jako připosránek. Laveru jako značku asi každý zná a já opět svěřila svou důvěru pomerančům.




Lavera Hair PRO Šampon Volume pro jemné a slabé vlasy obsahuje výtažky z bio pomeranče a bio zeleného čaje, které mají posílit příliš jemné a slabé vlasy po celé jejich délce. Slibuje přirozený objem, lehkost kadeří a dodání pružnosti a hebkosti.

Abych pravdu řekla, tak pro mé normální vlasy v délce do půlky zad úplně stačí, aby je šampón důkladně umyl a nezatížil. Hebkost a výživu očekávám spíš od následné péče v podobě kondicionéru, masky nebo séra (oleje). Objem by se hodil samozřejmě taky, ne že ne ;).




Ve složení najdete kokosulfát, který mi ale pokožku hlavy nedráždil (občas vysušuje a vy se můžete udrbat k smrti). Jinak je šampón plný různých výtažků - z pomeranče, zeleného čaje, mandle, ovsa, rýže, sóji... Najdete v něm i mořskou sůl.





Plastový obal je hezky štíhlý, bílý se zeleným zaklapovacím víčkem. S jeho funkčností nemám problém, taková ta zlatá klasika.

Šampón opravdu voní po pomerančích - šťavnatě, ne moc štiplavě a lehce. Naštěstí nic přehnaně sladkého a výrazného. Ve vlasech se nijak dlouho nedrží, ale to mi neva.

Z lahvičky vylijete lehce oranžově zbarvenou hmotu, která má spíš olejovitou konzistenci. Napoprvé jsem se fakt lekla, že to bude pro mé kadeře moc velká výživná nálož a že budou okamžitě zatížené a mastné. Zajímavé je, že ve složení žádný olej nenajdete.




Jakýkoliv šampón nanáším na vlasy dvakrát. Nejdřív pro smytí největších nečistot a mastnoty, poté pro pořádné promasírování pokožky a důkladnou očistu. Lavera napoprvé moc pěny nevytvoří (to ale žádný přírodní šampón), na druhý pokus už se snaží a dočkáte se i bublin ;).

Vlasovou pokožku nedráždí a kámoší se i s henou, kterou nijak zásadně nevymývá. Díky olejové konzistenci nemám ale pocit úplné čistoty, takové to vrzání kadeří mezi prstama. Po uschnutí se naštěstí žádné zamaštění nekoná, vlasy jsou hezké, nadýchané a spokojené. Většího objemu než s jinými šampóny jsem si nevšimla.

Jsem zvyklá si mýt hlavu jednou za čtyři dny a nemíním se smířit s faktem, že bych měla tuto proceduru absolvovat dřív. Lavera je u mě na hraně. Čtvrtý den už musím přivřít oko a dát vlasy do culíku nebo do copu. Díky vyživujícím složkám mi mírně kadeře zatěžuje. Což ale není na škodu třeba teď v zimě, kdy je i má hříva víc namáhána než v jiných ročních obdobích.

Ve výsledku jsem spokojená, ale příště bych sáhla raději po již zmiňovaném Sante. Pokud ale máte trošku sušší vlasy nebo chcete na zimu výživnější péči, můžu Laveru doporučit. Za nízkou cenu dostanete kvalitní výrobek, který se za své schopnosti nemusí vůbec stydět ;).

Obsah: 200 ml
Cena: 149 Kč
Kde koupit: v DM drogérii nebo jako já tady


Jaký šampón právě používáte? Dáváte vlasům v zimě větší péči? Máte zkušenosti s Laverou?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Já mám moc ráda jejich šampon s výtažkem s chrpy (proti lupům), ten je přesně takový, že sice vypadá, že nic nedělá, ale nesvědí po něm hlava, vlasy jsou na dotek příjemné a nemám je upláclé u hlavy. :)
    Tenhle by se mi na zimu možná taky líbil... :)
    Teď používám Alverde Sensitiv na střídačku s Khadí, první je moc fajn, s druhým jsem se zatím nespřátelila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. po chrpovém se podívám příště ;) a pomeranč je na zimu fakt super, už mi zbývá jen na pár umytí ... po Alverde mě neskutečně svědí hlava, je jedno, který použiju, asi jsem si zhýčkala kebuli :D a Khadí jsem chtěla už několikrát zkusit, tak si to příště zase rozmyslím ;)

      Vymazat
  2. Ten 4denní mycí interval ti závidím, svoje háro musím umývat obden, i kdybych se na hlavu stavěla. Zrovna mi dochází bahenní Urtekram, který je boží a v budoucnu si pořídím rovnou to půllitrové balení. Jako náhradu mám v plánu rozmarýnový od stejné značky a aby se mi nestýskalo po bahně, hodlám smíchat lávovou zem s nějakým šamponem od Alverde. Od Lavery jsem měla ve vzorku (myslím) růžový šampon, ale z jednoho mytí vlasů se nedá nic usuzovat, takže zkušenosti s jejich vlasovkou vlastně nemám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem umývala obden, ale dá se na to zvyknout, ze začátku je to sice nepříjemné, ale vlasy si po čase zvyknou ;) bahenní Urtekram byl super, teď mám v zásobě verzi aloe vera, tak uvidíme ... o lávové zemi jsem párkrát uvažovala, ale pak jsem naznala, že bych na to byla stejně líná ... :D

      Vymazat
    2. Ještě tak před rokem jsem myla každé tři dny, pak se to zlomilo a vrátilo do stavu před mnoha, mnoha lety. Byla bych fakt ráda, kdyby si vlasy uráčily zvyknout a vydržely aspoň ten den navíc, ale moc tomu nevěřím.
      Občas o víkendu je zadrdoluji a nechám být, vypadá to děsně, ale když nikam nemusím, vydržím to. Umývám pak po těch třech dnech, vždycky doufám, že by se mohly postupně přizpůsobit, ale ani smykem :) Jako jo, kdybych zatla zuby a zkusila vydržet ty tři dny pokaždé a ne takhle namátkově, možná by to k něčemu bylo, ale kdo se na to má dívat...
      Ale! Tím, jak mi teď zmíněný Urtekram dochází, jsem ho musela naředit vodou a přijde mi, že jsou po něm vlasy ještě lepší a o trochu méně se mastí. S dalším balením to budu muset prozkoumat blíže :)
      Z řady aloe vera mám vyhlédnutý kondicionér, měla jsem odlitek a byl moc fajn, jen stále nevím, jestli se mi za něj chce ty peníze dávat, když Alverde mi vyhovuje taky. Zajímavé, že u šamponů mi to zdaleka tolik nevadí, ale kondicionér už je strašný problém :D Ale jednou se asi stejně rozhoupu :)

      Vymazat
    3. já vím, že to je děs, když máš mastné vlasy a musíš tři dny vydržet, tenkrát jsem to řešila culíkem a taky už potřebuju šampón, který tak vlasy nezatěžuje, takže se vyhýbám těm pro suché a poškozené vlasy, ale taky pro vlasy mastné, páč tam mi přijde, že je šampón zase vysuší a ony se brání maštěním :D je to věda, co si budeme povídat, nedávno jsem koupila nový od Tara Smith (je přírodní, dá se sehnat jen v zahraničí a má boží obal) a po něm mám vlasy mastné hned druhý den, takže i když má super složení, tak ho používat nemůžu, chce to najít zlatou střední cestu ;) on ten bahenní Urtekram je taky docela výživný mi přišlo ... kamarádka se třeba naštvala úplně a umývá vlasy jen vodou bez ničeho a kadeře si zvykly, vůbec bys to na nich nepoznala, ale to už je hodně alternativní i na mě :D

      Vymazat
    4. Přesně z toho důvodu se snažím vybírat šampony na normální/normální až mastné vlasy, nechci jim příliš odmašťovacími dryjáky dávat pokyn, že by to měly urychleně dohnat :D
      Bahenní Urtekram mi na rozdíl od tebe přijde v tomhle v pohodě, holt každé vlasy jsou jiné :) Mně zase nesedl pomerančový Sante, byl až moc vyživující.
      Do mytí jenom vodou bych asi nešla, jako jo, po pár měsících by se to možná zlomilo a vlasy by byly super, ale ani mě ta metoda příliš neláká, tak nemám důvod to zkoušet. Ale občas umývám vlasy žitnou moukou s vodou (v podstatě těstem :D ) a výsledky jsou dobré :) Ale šampon je zkrátka rychlejší a pohodlnější :)

      Vymazat
    5. tyjo, o tom jsem snad nikdy neslyšela - žitnou mokou a vodou! má to nějaké opodstatnění? to musí jít šíleně těžko dolů, ne? :-O

      Vymazat
    6. Vymýt se dá celkem dobře, ale přeci jen to dá o něco víc práce než šampon. Já přidávám hodně vody, výsledná směs má zhruba konzistenci jogurtu, hutným těstem by vlasy určitě umýt nešly. Leda bych ho zkusila použít jako šampuk :D Pak stačí vmasírovat do vlasů a tak 10-15 minut nechat působit.

      Vymazat
  3. Achjo, já chci taky mýt vlasy jednou za čtyři dny. :D Já si koupila čtvrtý Urtekram, tentokrát bezparfémový. A teda nic moc, mastím se s tím ještě víc. Proč u nás nenaskladní ten bahenní či cukrový, nechce se mi objednávat z netu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nestěžuj si! ty tvoje pohádkové kadeře by chtěl každý a jestli ne, tak kecá ;) objednávání z netu je nebezpečné, nikdy nezůstane u jednoho šampónu, to moc dobře znám, nemluvě o poštovném :D

      Vymazat
  4. Od Lavery som mala pomaranovy sampon este v starom baleni - tmavohneda priehladna flasa - Orange milk volume shampoo for fine and thin hair a bol dobry. Vyzera to tak, ze zmenili nielen obal ale aj zlozenie. Mne ta "gelovita" konzistencia pri starom baleni vadila. Koli tomu si ho uz asi nekupim. Aj ked nikdy nehovorim nikdy :)
    Este som mala 2 povodne balenia Lavera Hair Rose Milk Repairing Hair Conditioner a ten bol super.
    Momentalne striedam sampony Sante, Alverde a levandulovy Isvara Organics z iHerb.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přijde mi, že je laveří vlasovka docela opomíjená, přitom i tady z komentářů jde vidět, že šampóny špatné nejsou, příště zkusím i jiné varianty ;) na Sante nedám dopustit, Alverde mi bohužel už nesedí (svědí mě z nich strašně hlava) a Isvaru vůbec neznám, přicházím o něco? ;)

      Vymazat
  5. Já zrovna používám šampon od Lavery s citronem a ten vrzavý pocit mám, možná až moc, nepřijde mi moc výživný, třeba by Ti tím pádem sednul líp :). A krásně voní, skoro jako když člověk rozřízne citron, nádherně svěže, žádná umělá vůně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ohohooo, to zní moc dobře, díky za tip, příště beru citroňáka, ten vrzavý pocit mám právě ráda ;)

      Vymazat
  6. Ahoj, já používám právě šampon a kondicionér Lopuch a Neem od 100% Pure, které nevoní sice nijak výjimečně, ale vlasy mám po umytí hezké a zdravé, jsou hladké a lesklé a stačí, když je myji, stejně jako Ty, jednou za čtyři dny. Se šampony Lavera zkušenost nemám, určitě vyzkouším minimálně jako rodinný šampon. Díky za tip, Veronika. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, 100% Pure je asi úplně jiná liga, pořád je okukuju a pořád přemýšlím, jestli za to dát ty prachy nebo ne, ale jak se znám, tak jednoho krásného dne je vysolím :D

      Vymazat
  7. Jůůů, miluju pomeranče! Od Lavery jsem ještě žádnou vlasovku neměla, takže jak dopatlám své nekončící zásoby, zkusím tohle. Díky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě zkus, voní krásně a navíc za ty peníze mi přijde fakt super ;)

      Vymazat
  8. To "jednou za štyri dni" ti aj ja fakt závidím. Ja si vlasy umývam každý druhý deň a to už ten druhý tiež nevyzerajú bohvieako a musím ich dať do copu. :/ Babka mi vždy hovorila, že je to tým, že čím viac umývam tým viac sa mastnia, ale niekedy keď som doma, idem max na prechádzku tak si vlasy neumyjem tiež niekedy aj štyri dni, ale aj tak sa mastia ako ujeté :D. Keď však miniem všetky šampóny čo mám, plánujem umývať len obyčajnou vodou, tak uvidíme. Ale kedy sa minú, to je otázka, pretože som tiež práve čítala dobré hodnotenie šampónu od Santé :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem taky umývala ob den, už je to pár let a pak mi kadeřnice řekla, že čím víc umývám, tím je to horší, páč vlasy dostávají zabrat už jen tím, že je namáčíš, češeš, foukáš, lámeš ... takže čím častěji, tím hůř ... musíš ale vydržet ten počáteční stav, kdy si vlasy zvykají, není to jednoduché, páč mastnou hlavu nikdo nechce, ale když vydržíš, tak se ti odmění, fakt! přísahám! ;)

      Vymazat
  9. Ahoj liško, díky za recenzi :-), uvažovala jsem o něm, tak už vím. Já momentálně používám mýdlo na vlasy od Manny a jediné hodnocení je, že to mýdlo je naprosto neuvěřitelné a dokonalé. Myslela jsem, že je blbost, když píšou na webu, že k němu nebudu potřebovat ani balzám, ani tužidlo, že to mýdlo zvládne samo. Už proto, že mám prostě příšerný vlasy, jemný, zničený barvením, citlivou pokožku, děs, ale co s tím udělalo tohle jejich mýdlo, to nechápu, ale líbí se mi to :-)

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj joell, ihned jsem si mýdlo musela najít a díky za rozšíření obzorů, páč značku vůbec neznám! jednu dobu jsem s mýdly na vlasy experimentovala, ale vždycky jsem docílila maximálně mastných vlasů :( jak ale čtu návod k použití, asi jsem dělala chybu v tom, že jsem je vymývala obyčejnou vodou, používáš ocet nebo citrón? docela mě to zaujalo ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem si tento šampon koupila zrovna dnes, protože jsem již měla od Lavery dřív mangový a ten byl naprosto skvělý, jenže tentokrát jsem jej v obchodě nesehnala, tak jsem sáhla po tomto pomerančovém. Uvidím jaký bude, ale Lavera šampony jsou z těch přírodních jedny z mála, které mým vlasům pasují, tak snad bude i tento :). S tím mangovým jsem vlasy myla jednou za pět až šest dní tak uvidím co s tímto :).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)