Vánoční rande s Liškou

Štědrý den je už za dva dny! Letos se těším jako malá, ani nevím, čím to je, možná mě nakazil chlap, který je milovník Vánoc se vším všudy. A než vám prozradím nějaké drby z liščí nory, chtěla bych se s vámi podělit o velikou radost, kterou ještě pořád mám díky soutěži Lohas Blogger. Vyhrála jsem totiž sekci Beauty, i když jsem tomu nemohla nejdřív uvěřit. Balíček s výhrami už mi přišel, pošťák mě začal sice nenávidět, chlap zvažuje o přístavbě další koupelny a já? Já jsem šťastná! ;)




Po vzoru Aničky jsem si dovolila převzít vánoční TAG a odpovědět na pár otázek. Některé jsem si přidala z jiných mutací nebo jen tak, doufám, že vás bude bavit!


1. Jaký je tvůj oblíbený vánoční film?

Zrovna jsem se dodívala na Grinche - je nejlepší! Chlap říká, že jsem občas jako on, hlavně po ránu :D. Jinak samozřejmě Pelíšky, S čerty nejsou žerty, Láska nebeská, ... Já na televizní Vánoce moc nejsem. Každý rok stejný program, nové pohádky už nejsou co bývaly ... a teď si připadám jako stará zapšklá babka :D.




2. Oblíbená vánoční písnička?

All i want for christmas is you. Je to ohrané, americké a ujeté. Ale vánoční! Pak Last Christmas, Let it snow a nesmí chybět Janek Ledecký (v osmi letech jsem ho milovala) a Sliby se maj plnit o Vánocích. Vánoční songy si pouštím už v listopadu a lidi okolo mě za to nesnáší (kor v práci v kanclu :D), ale nenechám si své nadšení kazit a šikanuju je až do Štědrého dne.




3. Oblíbená vánoční barva?

Asi bych měla napsat červená, zelená a zlatá, že? Nojo, já byla vždycky rebel (... Je to rebel! :D ...). Těch klasických barev jsem z okolí přesycená, takže jsem letos propadla stříbrné, tyrkysové a modré. Což ale neznamená, že příští rok budu mít úplně stejný názor ;).




4. Nejoblíbenější vánoční jídlo?

Čokoládíčkové cukroví! Ano, není to vůbec překvapující odpověď, ale čokoládou se můžu cpát pořád, je jedno, jaké jsou zrovna svátky. S lineckým a vanilkovýma rohlíčkama na mě nechoďte. Ještě jsem schopná akceptovat perníčky, ale musí být s polevou :P.




5. Na Vánoce v pyžamu nebo elegantním oblečení?

Na večeři se u nás doma všichni vystrojíme jako stromeček, to je jasné! Nejvíc mě vždycky pobaví, když zasedneme ke stolu a vůně všech parfémů se smísí v neuvěřitelný bolehlav :D. Ale to k atmosféře prostě patří!




6. Oblíbený vánoční nápoj?

Nemám ráda svařák a nemusím ani grog, takže mi zbývá už jen punč. Hezky s ovocem a mandličkama. Jinak máme hezkou tradici si dávat na Štědrý den Baileys (už od rána :D). Letos máme čokoládíčkové, to bude mňamka!




7. Oblíbená vánoční vůně?

Nemám ráda sladké vůně! Vanilka, skořice, jablka, ... fuj! I když vůně čerstvě upečeného cukroví - to je jiná. Já si frčím spíš na koření a jehličí ;).




8. Jaké štědrovečerní tradice dodržuješ?

Když nad tím tak přemýšlím, tak asi žádné. Nelijeme olovo (volovo), nehážeme botou, nekrájíme jablko, nepouštíme na vodu svíčky ... Stačí nám, když je celá rodina pohromadě ;).





9. Líčíš se nějak speciálně na Štědrý večer?

Snažím se líčit slavnostně, ale zase ne nijak výrazně a složitě. Tady žádné rebélie neplánuju a nejspíš to vyhraje zlato - hnědá kombinace očních stínů, nenápadná tvářenka, troška třpytu na tváře (jednou za rok si to snad můžu dovolit ;) a nahé rty, protože na co rtěnka, když ji hned sním, že? :D






10. Speciální štědrovečerní manikúra?

Nemůžu se vůbec rozhodnout! Držet se klasiky a červeno - zlaté kombinace? Nebo se sladit s mou letošní tyrkysovou vlnou? A ještě k tomu jsem narazila na fialového rozkošňáka od Color Club s milionem různobarvených třpytek. A teď co s tím? Nějaké nápady? ;)





11. Pečeš cukroví?

Odjakživa u nás pekli cukroví bábina s dědou, letos jsme se s chlapem rozhodli, že když máme konečně vlastní bejvák, tak taky něco ukuchtíme. Musím říct, že jsem to čekala o hodně horší (jsem nervák a chlap pomalý jak šnek), ale všechno se nám povedlo napoprvé a dokonce se to dá i jíst! Pravda, že jsem vybírala nejjednodušší recepty, takže úly a podobné majstrštyky od nás nečekejte ;). Ale máme vánočku! Nechápu, proč ji všichni berou jako složitost, když jsme ji zvládli upéct my dva, tak ji upeče i Pejsek s Kočičkou, věřte mi! :D




12. Jaký typ baliče jsi - profík nebo amatér?

Bývala jsem profík. Vyráběla jsem jmenovky, sháněla mašle a krásný balící papír, vystřihovala krabičky ... Jenže to nikdy nikdo neocenil. Ale nemám ráda taštičky. Vzít dárek a hodit ho do tašky - to se, milé děti, nedělá! Fakt ne. Kouzlo trhání papíru, očumování tvaru a ochmatávání obsahu mizí nenávratně pryč :(.





13. Dáváš si novoroční předsevzetí?

Nedávám, protože nejsem schopná je plnit a pak mám z toho akorát depku. Stačí mi, když budou i další rok všichni mí blízcí šťastní, zdraví a spokojení. Je to klišé, ale je to tak ;).




14. Bílá nebo barevná světýlka na stromečku?

Jelikož pracuju ve firmě, která dělá vánoční výzdobu, užiju si barevné divočárny přes celý rok. Takže bílá - jednoduchá a studená jako sníh. Chlap měl ze začátku náběh na blikající barevnosti nebo žlutou, ale naštěstí rada rozhodla (jsou v ní jen 2 členové, a ten jeden má hlavní slovo :D), že se návrh zamítá.





15. Jaký byl nejlepší vánoční dárek, který jsi kdy dostala?

Na naše první Vánoce mi dal chlap prstýnek z bílého zlata. Nejsem absolutně romantická duše a nechtějte vědět, jak jsem se na to zatvářila. Ale do teď si ten okamžik pamatuju a pořád ten malý kroužek ráda nosím ;).

A nesmím zapomenout na nečekané dárky, když si na vás vzpomene někdo jen tak. Třeba jako čtenářka Bára, která mi poslala balíček s krásnou liščí šálou, šumíkama do vany, perníčkama (už nejsou :D) a očními stíny od Shiro! Děkuju strašně moc a doufám, že neva, že jsem nevydržela a vybalila všechno hned a ne až pod stromečkem.





Nebudu nikoho nominovat, ale ráda se podívám na vaše odpovědi, takže je klidně vkládejte do komentářů ;).

Přeju vám krásné Vánoce, hlavně v pohodě a bez stresu, s lidmi, které máte rády a na kterých vám záleží! Doufám, že najdete pod stromečkem vše, co jste si přály a že vaše dárky udělají radost. A pamatujte, že nemusíte umývat okna, drhnout celý byt a mít napečeno 20 druhů cukroví, abyste měly dokonalé svátky! ;)

Užívejte Vánoc!

L.












Komentáře

  1. Hezký článek :) Já zas nemusím ten punč a nemám ráda barevná světla, zato svíčky a vonné tyčinky pálíme už měsíc:) A s předsevzetím to mám stejně, až na jedno malé přání...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky! :) svíčky pálíme taky, já na to vůbec nejsem, ale chlap si koupil jakési voňavé (jsem ho jednou nechala samotného v DMku :D), tak z nich má teď radost ;) ... doufám, že se malé přání vyplní!

      Vymazat
  2. 1. Jaký je tvůj oblíbený vánoční film?
    Jednoznačně Grinch :)

    2. Oblíbená vánoční písnička?
    Mám ráda spíš cizí písničky, i ty tradičnější. Ty klasické české koledy moc nemusím. Ale líbí se mi z těch českých třeba Půlnoční od Neckáře.

    3. Oblíbená vánoční barva?
    Absolutně nesouhlasím s tím, že všichni mají jen klasiku červená-zlatá. Naopak, vůbec nikdo klasiku nemá :D Všichni mají všelijaké šílenosti, na které se nedá koukat a já tak strašně moc miluju tu tradiční klasiku, kterou nemůžu nikde očumovat :) Co víc, mám ráda, když je to tak nějak víc do přírodna, takže náš stromeček kromě červených a zlatých ozdob je ověšen i ozdobami ze slámy, dřeva či obyčejnými šiškami z lesa. Místo řetězů a lamel (fakt nesnáším lamely :D) máme lýko :)

    4. Nejoblíbenější vánoční jídlo?
    Vánočka :D Vánočky s máslem bych se mohla užrat :D

    5. Na Vánoce v pyžamu nebo elegantním oblečení?
    I u nás se ke stromečku vždy vyšňoříme. Naštěstí to s parfémy nikdo nepřehání :D

    6. Oblíbený vánoční nápoj?
    Hmm, asi nic. Mně nějak nic neleze. Jedině snad vaječný likér, ale musí byt schovaný ve špičce :D

    7. Oblíbená vánoční vůně?
    Jehličí :)

    8. Jaké štědrovečerní tradice dodržuješ?
    Absolutně žádné :)

    9. Líčíš se nějak speciálně na Štědrý večer?
    Většinou se snažím dopředu něco nového namyslet, ale stejně skončím vždy u zlatohnědého líčení :D Jen to dělám jako výrazné kouřovky, když už na to mám víc času než běžně :)

    10. Speciální štědrovečerní manikúra?
    Laky na nehty mě vůbec neberou ani normálně, natožtak o Vánocích, takže klasika, neutrální odstín :)

    11. Pečeš cukroví?
    Pekla jsem, ale nakonec jsem se na to vykašlala, protože je z toho člověk pak akorát „tučňák“, že jo :) Letos jsem ale říkala, že zkusím nějakou zdravější variantu s celozrnné špaldové mouky a různých druhů cukrů. No... jednak se to tedy všechno z té celozrnné mouky neskutečně drolí :D a jednak je špaldová mouka pěkně hnusná :) Manžel to sice vyluxoval, ale to se nedá počítat, on sežere všechno :D Víckrát už se do toho pouštět nebudu :D

    12. Jaký typ baliče jsi - profík nebo amatér?
    Amatér :) Normálně to zabalím a převážu stužkou nebo na to lípnu nějakou hvězdičku :D Taštičky používám, ale hážu do nich věci jedině předem zabalené :)

    13. Dáváš si novoroční předsevzetí?
    Ne. Je to zbytečnost :) Pokud se k něčemu rozhodnu, může to být kdykoli v roce, nepotřebuji čekat na nový rok :D

    14. Bílá nebo barevná světýlka na stromečku?
    Nemám ráda, když všechno divoce bliká na stromku. Takže barevná ee. Mám ale ráda žlutá světýlka, evokuje to ve mně tak nějak to teplo domova. Studenou zimu bych raději měla za oknem, ale letos se jí asi nedočkám :/

    15. Jaký byl nejlepší vánoční dárek, který jsi kdy dostala?
    Je to smutné, ale fakt nevím. Teď je otázkou jestli dostávám jen kraviny nebo to neumím jen ocenit :( Osobně ale raději dárky dávám, ani bych nic dostávat nemusela :)

    Jinak ti Lištičko přeji co nejkrásnější a nejpohodovější vánoční svátky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidím, že až na ty vánoční barvy (když se nad tím zamyslím, tak máš pravdu, že klasická kombinace je už vidět málokde) to máme podobně! a vaječný likér ve špičce mě fakt pobavil, to schvaluju! :D ... u nejlepšího vánočního dárku jsem taky musela přemýšlet, ono když už je člověk starší (myslím ne dítě nebo puberťák :D), tak buď dostane peníze nebo něco, o čem dopředu ví, páč si to vybral nebo si ty nejlepší věci koupí sám, což je někdy fakt škoda ... taky přeju krásné svátky a díky za odpovědi, ráda jsem si početla! :*

      Vymazat
  3. Liškoo, pošli kousek Vánočky! Já si myslím, že jsi docela zdatná, páč furt něco klohníš (čoko čízkejk, vánočka), tak na mě tady nechoď s tím že jste nemehla :D Já už několikáté Vánoce u sebe na bytě vůbec neřeším, jediná moje výzdoba jsou mini baňky a rolničky, které jsem kdysi od někoho dostala. Tak je tak ledabyle rozvěsím po bytě :D A nehty samozřejmě slaď s výzdobou, jako správná hospodyňka :-) Krásné Vánoce i Tobě Lišáku :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vánočka už není, za 3 dny jsme ji ve dvou sežrali :D a díky za kompliment, u nás je problém, že já jsem nervák, takže nezvládám takové to piplání se s něčím a chlap je zase strašně pomalý, což mě vytáčí ještě víc, takže se u toho 10x pohádáme a trvá to půl dne, ale pak už je mi všechno jedno, takže to dycky nějak dopadne :D ... nehty jsem nakonec nahodila červeno-zlatou klasiku, ale nejradši bych to přelakovala, na což už bohužel není čas, páč mám nový top coat (Dermacol) a je totálně na nic! :/ ... každopádně se strašně těším na leden, až se uvidíme! :*

      Vymazat
    2. Já se taky hrozně těším na leden, až se uvidíme! Mám to zaznačené v novém diářku jako první milou akci (a hned za tím zubaře, blah). Hehe, s top coatama to je peklo, já jsem minule chtěla ušetřit, a místo SH jsem si koupila nějaký essence za 40, a samozřejmě byl na prd. Takže letěl do koše, a SH jsem si stejně musela koupit! Dobře mi tak, příště už vím, že nemám zkoušet blbosti :D

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluji k výhře! :)
      Moc pěkný tag. :) Taky jsem dostala šálu, fialovou! :)))
      Já jsem nemožná, takže dárky budu balit až zítra. :D

      Vymazat
    2. díky! :* ... neboj, nejsi nemožná, já jsem letos balila dárky taky ještě dnes, páč děda mi strčil svoje pro babičku, že to neumí :D ... hlavní je, ať jsou všichni spokojení a bez stresů, je jedno, kdy se co dělá ;)

      Vymazat
  5. Ještě jednou gratuluju. ;)
    Tagem jsi pobavila, vánočka je krásná a nemehlo fakt nebudeš. ;)
    Janek Ledecký u nás taky vždycky hrál. :)
    A hezké Vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :* vánočka byla chuťově super, ale to poslední patro se nám v troubě propadlo, takže vcelku nevypadala moc ukázkově, příště to musíme vychytat ;) ... pro Janka já mám slabost, navíc mi přijde, že kromě klasických koled je českých vánočních písniček nějak málo (nebo žádné neznám :D) ... taky přeju krásné Vánoce! :*

      Vymazat
  6. tie skvelé doplnky,ach,nádhera.
    prajem ti krásne sviatky,šťastné a veselé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju! taky přeju hezké a klidné svátky a bohatého Ježíška! :*

      Vymazat
  7. Gratuluju! :) A také přeju krásné svátky!
    Tag si, s dovolením, asi půjčím, tyhle věci mě ohromně baví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) jasné, že si ho můžeš půjčit, já si moc ráda počtu i u ostatních! ;)

      Vymazat
  8. Tak to buďte jen rádi, že pokud to s přestavbou koupelny myslíte vážně (což si úplně nemyslím :), tak nežijete třeba v tomto pronájmu, protože tam jsou nějaké větší stavební úpravy ne vždy úplně vítané, jestli tedy vůbec ano. Ale tak myslím a doufám, že je to jen nějaká legrace, protože přece té kosmetiky zase nemůže být tolik, že by se do jedné koupelny nevlezla, ne? A jestli je opravdu tak skvělá, tak aspoň bude rychle spotřebovává a a místa bude zase dost :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)