Kosmetická a blogerská zjištění 2015

Jaké jste měly Vánoce? Přinesl vám Ježíšek vysněné dárky? Byly jste příjemně překvapené? Máte nacpané pupíky? Já jo! :D Přejedená cukroví, sladkostí a čokolády, s otlaky z věčného ležení a převalování a dostatečně poučená z pohádek jsem přemýšlela, jaký článek poslední den roku 2015 zvolit. Co jsem dostala pod stromek? Nejlepší a nejhorší kosmetika roku? ... Může být. Ale třeba jindy. Dnes se podíváme na menší shrnutí, co jsem si tento rok uvědomila ve věcech blogerských a kosmetických ;).


Zdroj


Že jsem zhýčkaná frfňa. Kde jsou ty časy, kdy jsem vlezla do drogérky a vždycky si něco odnesla. Aspoň lak na nehty za pár kaček! S radostí a zájmem jsem obhlížela stojany všech značek, jestli se neobjevilo něco nového. Nebo jestli není náhodou nějaké patlátko ve slevě. Teď? Naklušu tam, prolítnu regály, do některých oddělení už ani nechodím a zajímají mě maximálně tak limitky nebo výprodejový stojan. A Alverde. Jináč nic. Nová paletka od L´Orealu? Matné rtěnky Maybelline? ... A co jako? :D


Zdroj


Že nemusím mít všechno. Souvisí s předešlým zjištěním. Dřív jsem hltala novinky a říkala si, že přece jako blogerka musím informovat své čtenářky o důležitosti nákupu stopadesátého makeupu. Vyrojila se nějaká mánie? Všichni chválí pudr, je prý nejlepší na světě. Už neklikám na eshop a bezhlavě nekupuju. Naučila jsem se, že všechno má svůj čas. Toužím po něm i za týden, za měsíc? Nebo se mezi tím objevilo dalších milion věcí, které musí všichni mít? Není lepší si místo něj koupit věc, kterou mám vyhlídnutou už půl roku a čekám jen, až ji zlevní? Je! Páč pak vám leží doma tuna kosmetiky, kterou nevyužijete.


Zdroj


Že jsem ochotná investovat. Ještě před dvěma lety jsem si nedokázala představit, že bych za krém dala víc jak 200 Kč. Předražené, zbytečné, rozhazovačné. Nojo, ale pak si koupíte tři krémy za stopade, páč ani jeden vám nesedí. A zjistíte, že kdybyste hned vyplácly vyšší částku za kelímek, který neobsahuje jen alkohol, glycerin a pár levných olejů, tak uděláte líp. A ještě ušetříte. Samozřejmě jsou odvětví, kde utrácet není třeba. Když vám vyhovuje deodorant za 70 Kč, proč kupovat dražší? Zase jako nekradu, že ... ;)

Že vyšší cena neznamená kvalitu. Se trošku vylučuje s odstavcem výše, vím. Ale kdyby všechno dražší bylo lepší, bylo by nakupování jednodušší. A život není jednoduchý, víme? :D Takže je dobré přemýšlet a číst složení. Nenechat se strhnout jen krásným obalem a reklamou. Pak totiž můžete vysolit 550 Kč za krém, o kterém se hlásá, že má přírodní složení a pak zjistit, že je nacpaný silikonem. Ale aspoň se člověk při tom nakupování nenudí.


Zdroj


Že je dobré mít vlastní názor. I když ostatní mají jiný. On není moc dobrý pocit, když všichni něco chválí a vy nechápete proč. Z krému se osypete, tvářenka nevydrží ani dvě hodiny a s předraženou bází se vám stíny slévají do jedné čáry. Hledat chybu u sebe? Napsat, "já mám mastnou pleť", ale ostatním bude vyhovovat? Ne! Stojí to za hovišo a hotovo! I kdyby mi to dal někdo zadarmo a každodenní přísun kvalitní čokolády k tomu! Protože vlastní názor je to, co placené reklamy neumí nabídnout.


Zdroj


Že nemusím brát všechno. Z první nabídky spolupráce jsem byla nadšená jak kosmetický maniak v zahraniční parfumérce. Pak se jich začalo kupit víc a já sledovala, že nejsem sama, komu chodí a že nám posílají stejné produkty. A že ani mě nebaví ty recenze číst pořád dokola. A že není nabídka jako nabídka. Nakonec jsem většinu odmítla anebo po napsání mých podmínek se firma raději už neozvala. Nevadí. Na chleba si z toho stejně nevydělám a sbírat každé patlátko jen proto, že je zdarma, aby mi pak leželo netknuté doma? Já raději osobní přístup, příjemnou a profesionální komunikaci a spokojenost na obou stranách.


Zdroj


Že si cením svých čtenářek. Napíšete článek, dáte "zveřejnit" a čekáte. Napjatě sledujete čísla čtenosti. Hrůzou si koušete nehty, než naskočí první komentář. Ten totiž dává najevo, že těch pár odstavců vybídlo čtenářky k reakci. Ať už je jakákoliv. Možná jsem někdy odepsala až za dlouhou dobu. Ale odepsala. Protože jsem neskutečně ráda za každé vaše písmenko. Pro blogerku je komentář jako pamlsek pro psa. Vyvinula nějakou aktivitu a byla za ni odměněna ;). A není to klišé. Ani řiťolezectví. Proto velké díky za vaše názory, připomínky, diskuze, maily i zprávy na FB!


Zdroj


Jsem zvědavá, jaký bude rok 2016! A doufám, že ho strávíme opět spolu (alespoň virtuálně). Přeji vám, ať jste šťastné a spokojené, protože když budete, všechno bude v pořádku ;). Ať se vám vyhýbají trable, zdravotní potíže, špatní lidé i špatná rozhodnutí. Ať máte vše, po čem toužíte :*.


Zdroj


Na co jste v roce 2015 přišly vy? A co si přejete do roku nového?

Užívejte oslavy!

L.



Komentáře

  1. Mila Listicko, do noveho roku 2016 ti prajem vsetko len to najlepsie.
    A aby ta neopustila chut blogovat. Tvoj blog mam rada prave preto, ze si "ina" :)
    Velmi si cenim, ze odpisujes na vsetky komentare. Mrzi ma a trochu aj hneva, ked ma nejaka blogerka napr. 1-2 komentare pod clankom a nie je schopna na ne odpovedat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji za přání i za pochvalu, právě tyto komentáře mi dávají chuť blogovat :* ... s odpověďmi na komenty to mám stejně, na některých blozích už ani nekomentuju, protože jsem se nikdy nedočkala odezvy a to mě odradilo, proto nechci dělat to samé svým čtenářkám ;)

      Vymazat
  2. Moudrá liška, moudrá. ;)
    Vlastně ani nevím, co dodat, souhlasím a podepisuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si myslím, že na toto nakonec přijde každý, jen to třeba dýl trvá ;)

      Vymazat
    2. Přesně tak. Mně to třeba trvalo velmi dlouho, a stále trvá... :D

      Vymazat
    3. hihi, nástrahy jsou totiž všude kolem, to znám! :D

      Vymazat
  3. Bezva clanek! Mne se tve recenze moc libi, protoze to pekne umis i zkritizovat. Do noveho roku ti preji hlavne zdravi a vsem take tak. No a take lepsi politickou situaci, abychom se mohly my zeny beze strachu projevovat jak kosmeticky tak oblekanim. Nemusely se bat s nasimi rezavymi vlasy vyjit do ulic. Liskam zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, Marti! :* a politická situace je sice téma na delší dobu, ale já jsem optimista a myslím si, že bysme se měli poučit z historie, ne na ni nadávat a hledat chybu nejdřív u sebe a pak teprve u ostatních ;)

      Vymazat
  4. Pěkný článek :) A se vším se ztotožňuji a musím uznat , že ty ilustrace jsou absolutně boží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky! u vybírání ilustrací jsem strávila nejvíc času, já ty jeho kresby miluju! ;)

      Vymazat
  5. rada ťa čítam,cením si,že nejdeš s davom.prajem ti všetko dobré v novom roku,líštička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem moc ráda :* přeji taky jen samé dobré věci v novém roce!

      Vymazat
  6. Skvělý článek! Prakticky pod vše bych se mohla podepsat! :)
    Děkuji za další rok příjemného čtení a také přeji všechno nejlepší do nového roku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, Brunwen, moc se těším, až se potkáme osobně! :*

      Vymazat
  7. to je tak pěkně sepsané. bych se pod to taky mohla podepsat horem dolem. když mě už to v drogérce nebaví delší dobu. dříve jsem měla třeba alespoň takové chvilky, kdy jsem třeba honila novinky nebo limitky Catrice a Essence, ale v poslední době mě snad už i to nudí. v dm mě snad momentálně víc baví oddělení potravin. a začalo mě nudit i chodit i parfumérek. tam mi hlavně přijde, že cena většiny věcí naprosto neodpovídá jejich složení. prostě konec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, kde jsou ty časy, kdy jsem v drogérce byla schopná strávit i hodinu! teď jsem stála nad novou limitkou Essence a vůbec mě to netankovalo, jo, je to pěkné, obaly ňuňací, zajímavé odstíny, ale stejně jsem si řekla, že bych to nepoužívala, takže je zbytečné utratit i blbou stovku :D ... v parfumérce nakupuju jedině se slevou, a to ještě musí být velká, nějakých 15% mě nepřesvědčí :D ať žijou eshopy, i když tam jsem poslední rok taky moc neutratila, páč mě pořád odrazuje vysoký kurz :(

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. ono občas není špatné otevřít oči a sundat růžové brýle ;)

      Vymazat
  9. Pravda pravdoucí Lištičko, podepisuji v plném znění! ;-) Přeji krásný rok 2016, a co nejvíce super kosmetických věcí, ať se ti propadáky obloukem vyhnou! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, brouku, přeju samozřejmě to samé a hlavně splněná přání! :*

      Vymazat
  10. Moudrý článek - díky za něj a hlavně bych Ti všechno podepsala. Nemusím mít všechno i tak jsem šťastná a o tom to je :). Úžasný ilustrace jsi našla - jsi tak jiná, taková šafránová liška:).
    Měj krásný, veselý a šťastný nový rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šafránová liška - to je hezké, díky moc! :* taky přeju jen to nejlepší do nového roku!

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za tyto články. Jsem tedy taky blogerka, ale přesto si myslím, že internet je přeplněný stejnými recenzemi, kdy firma pošle produkt, dodá potřebné dokumenty a skoro vše do písmene potom blogerky předkládají svým čtenářkám. Mám ráda tvůj blog a ztotožňuju se s tvým článkem. Je to už taky nějaká doba, co jsem si všechny tyto věci uvědomila. Dříve jsem kupovala limitku za limitkou, kterou jsem pětkrát odzkoušela a toť vše. Článek byl sepsán a co dál? No dál jsem na nic z toho co jsem si koupila nesáhla. A to mě přestalo bavit. Teď do drogérky chodím sporadicky. Většinou hlavně pro přípravek na nádobí a toaleťák... :D Ehm. Krásný nový rok Lištičko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jenom nechápu, proč firmy posílají všem stejný produkt ... jasně, když je to novinka, tak bych ji poslala třeba 3 holkám (není nás tu tolik, aby se k těm recenzím čtenář nedostal, co si budem povídat), ale když už bych spolupracovala pravidelně, tak napíšu blogerce, co by chtěla vyzkoušet, ať si vybere sama a byl by klid (takto mi píše např. Weleda a nemůžu si to vynachválit) ... taky jsem měla nutkání něco kupovat pod zástěrkou toho, že přece musím napsat recenzi a pak jsem ji kolikrát ani nepsala, páč buď ji napsalo víc lidí nebo byl produkt nakonec nezajímavý :D

      Vymazat
  13. super článek ;) já sem podobně jako Ty přišla na to, že nemusím mít všechno ;) už pár měsíců přemýšlím o nějaký paletce stínů, k tomu štětce a kdesi cosi, že se konečně začnu opravdu líčit.. a pak si sama řeknu "vážně se, když to všechno budu mít budu líčit častějc, než to dělám teď? neřikala sem si to samý s krémem? že když si pořídim pořádný krém, že se začnu poctivě mazat? (krémy mám 3 a stejně se nemažu).. neleží mi od loňskýho plesu make-up v krabičce?.. tak na co nutně potřebuju nějakou paletku? :D :D holt prostě nejsem člověk, co by se pravidelně líčil a to se nejspíš nezmění, ani kdyby mi doma ležela třeba paletka z dvojku :D :D mimochodem skvěle zvolené ilustrace ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, Jani ;) já to moc dobře chápu, taky mám doma 3 peelingy na tělo a asi 10 masek na obličej, které jsem musela nutně mít, ale stejně je nepoužívám, páč jsem je nepoužívala ani předtím :D teď už raději investuju do jiných věcí, třeba si ráda připlatím za mazadlo na kožich, ale bronzer a rozjasňovač si klidně nechám ujít ;) je důležité si ujasnit priority a pak to jde hned líp ...

      Vymazat
  14. Jééé, lišky jsou boží a Liška nejbožejší! Skoro se mi po tom blogování zastesklo, právě kvůli takovým chytrým liškám, jako jsi ty. Zdravím a těším se na další lišácký článek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. skoro jo? já bych ale hlasovala pro to, aby se ti stýskalo úplně! ;) díky moc za pochvalu a doufám, že se zase někdy uvidíme!

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)