Předvánoční nákupy

Už máte vánoční dárky? Já jo! Poprvé jsem nakoupila dopředu, vyhnula se nacpaným obchoďákům, frontám, bojům o slevy a celkové hysterii. Nejhorší je vždycky vymyslet, co komu koupit. Naštěstí jsem letos postupovala rozvážně (haha, fakt!) a během celého roku si zapisovala nápady. Nebo když se například chlap u něčeho zastavil a rozzářily se mu oči tak, že málem propálil regál. On se takový seznam pak dost hodí ;). A abych neprošlápla všechny boty a nepřišla o nervy v obchodech, utratila jsem těžce vydělané peníze přes eshopy. Samozřejmě jsem něco koupila i sobě (no dobře, hodně jsem toho koupila sobě), abych se odměnila za chytrost a prozřetelnost :D. Nejlepší na tom ale je fakt, že jsem tím přispěla na dobrou věc. Jak?




Nebojte, nebudu vás lákat do nějaké sekty ani nutit posílat sms nebo peníze na cizí účty. Neutratíte ani korunu navíc a přesto někomu pomůžete. Stačí, když nakoupíte přes Givt.

GIVT je internetový portál, který umožňuje pomáhat při běžných online nákupech ve více než 200 registrovaných e-shopech. Jeden klik vám umožní zvolit neziskovou organizaci a podpořit ji, aniž by vás to stálo cokoliv navíc. Tímto chytrým způsobem založeným na affiliate marketingu můžete pomoci již více než 600 organizacím. Např. opuštěným kočkám, dětem s postižením, sportovnímu týmu nebo festivalu vážné hudby... Vy vybíráte, komu pomůžou peníze, které ovšem navíc nevydáváte. Ke zjednodušení slouží jednoduchá aplikace, kterou si stáhnete do počítače. Ta vás upozorní na možnost pomoci, kdykoliv otevřete stránky některého z registrovaných e-shopů.





Jak to funguje? Stačí, když si tady stáhnete apku. Nemusíte se bát, že vyfasujete vir nebo vám vybuchne počítač, sama jsem ji ověřila ;). Ta vás pak upozorní, když kliknete na nějaký eshop, který projekt podporuje. Pak už nakoupíte, co budete chtít (tunu kosmetiky, že?) a zaplatíte stejnou částku, za kterou obchod věc nabízí, ani kačku navíc. Vyberete si organizaci, kterou chcete podpořit (Člověk v tísni, Český červený kříž, Helppes - Centrum výcviku psů pro postižené, Nadace Taťány Kuchařové Krása pomoci, ...) a okamžitě se dozvíte, kolik jste díky svému nákupu přispěly.

Když jsem projekt viděla poprvé, říkala jsem jsi, kde teda berou ty peníze, které pomáhají, když já nepustím ani o chlup navíc? Jednoduše - internetové obchody platí GIVTu za každý nákup zákazníka, kterého k němu přivede přes svou webovou stránku.




Momentálně je přihlášeno 268 eshopů, přes které se dá pomáhat a pro neziskové organizace se díky projektu vybralo už 110 795 Kč. Na všechny obchody mrkněte sem, dají se hezky třídit podle kategorií. Taky u každého hned uvidíte, kolik procent z celkové utracené částky přispějete na dobrou věc.

Z těch kosmetických jsem vybrala pár, které by vás mohly zajímat:

Douglas.cz (2,5 %)
Econea.cz (5 %)
Krasa.cz (5 %)
Elnino.cz (2,5 %)
Parfums.cz (2 - 3 %)


Takže šup nakupovat! Aspoň nebudete mít špatné svědomí za utracené peníze, což? ;)

P.S.: Tento článek není sponzorovaný, nedostala jsem za něj nic a ani nic nechci. Jen se mi líbí ten nápad a dobré nápady se musí podporovat!

Užívejte nákupy!

L.




Komentáře

  1. Jé, tak to je super věc, škoda, že jsem o tom nevěděla dřív, z pár těch e-shopů jsem nedávno objednávala, tak příště..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevadí, určitě se bude nakupovat i po Vánocích (aneb povánoční slevy, vítejte! :D) ;)

      Vymazat
  2. Zajímavý nápad. Jinak já žádný stres před Vánoci nikdy vlastně nepociťuju :) My to tak neprožíváme,
    dárky nakoupím v jeden den dopoledne, kdy nejsou všude lidi nebo přes net :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, taky jsem se od toho už odprostila, když si představím ty přecpané obchody a frontu na kabinky i pokladny ... stačilo mi to tento víkend v Olomouci, a to si myslím, že bude hůř :D

      Vymazat
  3. Super nápad! :) Ja darčeky tiež pomaly nakupujem, ale zas sa tým nejak nestresujem, zatiaľ som to vždy do vianoc stihla :D Každopádne e-shopy to istia ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak - žádné stresy! ony pak ty Vánoce i ztrácí své kouzlo ;) a díky panu Internetu za eshopy! :D

      Vymazat
  4. Pěkný nápad. Líbí se mi, ze si mohu svbodne vybrat, kam me penize popluji. :) Ne kazda nadace je mi sympaticka. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, celý nápad je podle mého super promyšlený a stačí opravdu málo (jeden klik navíc), což už musí i největší lenochy přesvědčit k tomu, aby pomohli dobré věci ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)