Lohas blogger aneb výzva pro Lišku

Letos jsem se rozhodla zúčastnit výzvy, kterou pořádá Lohas magazín (webový magazín zaměřený na udržitelný životní styl). Samozřejmě jsem se zařadila do sekce "Beauty", ale počíst si můžete i zajímavé články z kategorií "Life" nebo "Fashion". Musím přiznat, že jsem díky tomuto projektu našla spoustu nových blogů a podobně smýšlejících lidí a nabrala zase trošku inspirace ;).

Samozřejmě jsem dumala nad tím, čím já, malá Liška z lesa, můžu obohatit ostatní ve smyslu LOHAS (Lifestyles of Health and Sustainability). A nenapadlo mě nic jiného, než vzít na pranýř vlasovou kosmetiku, jelikož se mě na ni hodně ptáte. Občas mi v mailu přistane dotaz, jakže jsem se k přírodním patlátkům dostala a jestli bych nemohla poskytnout nějakou radu. Moc ráda! Už delší dobu jsem chtěla všechno sesumírovat do jednoho článku a nakonec se naskytla ta pravá příležitost.

Mé pojednání na "vlasové téma" najdete tady.





Soutěž LOHAS blogger 2015 spojila své 4 výzvy pro bloggery s celonárodní kampaní HATE FREE, která se zasazuje o to podpořit boj proti xenofobii v české společnosti. Bohužel si myslím, že toto téma je velmi důležité a ve světle nedávných světových událostí i nevyhnutelné. Své o tom vím i z blízkého okolí, protože můj nejlepší kamarád je gay a ještě k tomu i Rom. A věřte, že to nemá v životě vůbec jednoduché, za což mu smekám poklonu a obdivuju ho pokaždé, když musí čelit jakýmkoliv nevybraným a sprostým poznámkám.





HATE FREE je iniciativa lidí, kteří usilují o život bez násilí a nenávisti - život ve strachu a nenávisti nic pozitivního nepřináší. HateFree Culture nabízí možnost nahlížet na věci z různých úhlů pohledu, hledat řešení s ostatními a především tvořit a sdílet to, na čem záleží. Více se dozvíte zde.


A do komentářů mi klidně napište své postřehy k liščímu soutěžnímu postu nebo i ke kampani Hate Free ;).

L.

Komentáře

  1. Mé kadeřnici málem spadly na zem všechny diplomy :D :D :D Nejlepší věta! Hned si vzpomenu na svou kadeřnici (u které jsem nebyla už rok a půl) a na ty její diplomy na stěně :D Skvělý článek! A moc děkuji za rady! Jsem v přírodní kosmetice nováček, ale když vidím ten rozdíl s vlásky, tak si ťukám na čelo, že jsem na to nepřišla dřív. Hrozně se těším, až budu mít vlasový koutek jen přírodní (protože trochu podvádím a jednou za čas umyju vlasy chemií, které mám nakoupené do zásoby litry a je mi líto to vyhodit). Moc hezký článek, doufám, že tím inspiruješ i jiné nešťastné vlasatice :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :D ona má kadeřnice je sice super, ale mému přechodu na přírodní vlasovku nevěřila a byla k tomu skeptická, takže jsem si pak hodně užila ten moment, když viděla, jak se mi zlepšily vlasy ;) ... určitě zásoby nevyhazuj, to by nebylo moc ekologické, já jsem měla taky nasysleno a buď jsem nepoužité šampóny a péči rozdala jako dárek nebo použité předala mamce ;)

      Vymazat
  2. Liška má vlasy, jupí ;-))! Já jsem taky zjistila, že nepotřebuji nic víc, než je šampón (kupodivu to je skoro jedno - samozřejmě přírodka), kondiš, a hennu. Když cítím, že jsou vlasy hodně vysušené (sluníčko, atd.), tak si na vlasy napatlu olej, a pak vymyju zase šampónem, a to je dá většinou do pucu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co já bych dala za to, abych je měla ještě tak hezky vlnité jako ty! ;) ... a je pravda, že čím míň, tím líp, kde jsou ty časy, kdy jsem vlasy nemohla zkrotit, takže jsem používala milion přípravků, různé séra, ochranu proti teplu, suchý šampón (ten má teď nově Alverde mimochodem), masky, tužidlo, lak ... a stejně byly pořád suché a zničené ...

      Vymazat
    2. Já jsem viděla ten suchý šampón od Alverde, to asi musím mít. Příznám se, že jsem občas líná si vlasy mýt tak často, jak to vyžadují, a tím pádem sucháče používám vyjímečně. (Lak na vlasy ve vzorku mi vydrží 3-5 let :D)

      Vymazat
  3. Moc pěkný článek a musím jen souhlasit :) Před dvěma lety jsem začala používat přírodní šampóny a kondicionéry. Za tu dobu jsem vyzkoušela mraky přírodních šampónů. Ať už ty levnější drogerkové nebo trochu dražší z internetu. Momentálně jsem si také ujasnila, že chci na vlasy už jen pouze 100% přírodu. Celej život jsem barvila chemkou a tomu teď odzvonilo. Slavnostně oznamuji, že vlasy jsem si chemkou nabarvila naposled v říjnu a že teď dávám prostor henně. Nejdříve začnu bezbarvou vyživující a pak barevnou. Jsem zvědavá, co to s mými zničenými chemickými barvenými vlasy udělá. Každopádně je to výzva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) vidím, že máme podobný příběh a věřím tomu, že henna pomůže, strašně jsem se toho ze začátku bála, ale musím říct, že zrovna ona mi ze začátku dala vlasy nejvíc do pucu, ona je jakoby obalí a vyživí, někdo píše, že vysušuje, ale s tím jsem problém nikdy neměla, vždycky stačí dát trošku oleje do konečků, když je nejhůř a je vystaráno ;) takže přeju, ať se vlásky uzdraví!

      Vymazat
  4. Pod ten článek bych se mohla podepsat. Od nerostoucích, mastících se vlasů, přes trápení s nejrůznějšími "super" přípravky, až po konečný přechod na přírodu. Používám teď jen šampon, olej a hennu, bez kondicionéru, přijde mi, že to už je potom na ty moje jemňoučké vlasy moc. Jen teď přemýšlím o změně barvy, pořád tedy v mezích henny, takže nechávám tu svou červenou odrůst. Jde to rychle, protože ty mršky rostou jako divé :D
    Jen by teda ti přírodní vedátoři mohli vymyslet něco, po čem bych rázem měla tak 2x tolik vlasů. S geny holt ani příroda nezatočí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mi přijde, že čím míň, tím líp, ony ty vlásky už ani tolik nevyžadují péči, když se dají dohromady, až se člověk nestačí divit ;) ... a jakou bys chtěla barvu? já jsem jednu dobu přemýšlela o tmavší hnědé, ale okolí mi to vymluvilo, prý zrz je nejlepší, tak jsem dala na ně ;) ... jj, moje babička říká, že "geny nevychčíš" :D taky bych brala husté, nadýchané a nejlépe ještě vlnité kadeře, ale tak nebudu si vymýšlet, že :D

      Vymazat
    2. Naopak mi přišlo, že čím víc jsem jim podstrojovala (různé domácí masky, zábaly a tak), tím víc se bouřily :D Asi toho na ně už bylo moc. Chtěla bych zkusit, co by udělala nějaká ta "světlejší" henna (zlatá se jí myslím říká) s mými vlasy, které jsou samy od sebe takové nijaké, světle hnědé, myší. Červenou/zrz už mám bez přestávky asi 7 let a už to chce nějakou změnu, alespoň trošku :) Mojí "vysněnou barvou" ale je taková ta světlá zrz, jako mívají zrzci od narození. Ale to úplně nevím, jestli by se mi s hennou povedlo.
      A to já bych si klidně vymýšlela, ale k ničemu mi to není :D

      Vymazat
    3. podle popisu máme stejnou přirozenou "myší" barvu vlasů :D taky jsem chtěla světlejší zrz, jako měla Gaislerová, bylo to ještě v době, kdy jsem se chodila barvit ke kadeřnici, takže mi to pořád zesvětlovala a když z toho vyšla ta vysněná světlá zrzka, tak jsem zjistila, že mi to nesluší :D a právě nevím, jestli se dá henna zesvětlit, podle mého ne, musela bys nechat stávající barvu odrůst a pak teprve znovu nabarvit :(

      Vymazat
    4. Přesně to teď dělám, nechávám odrůstat...naštěstí mi vlasy rostou dost rychle a mám je teď jen k ramenům, takže to nebude tak dlouho trvat :) Kamarádka zkoušela na hennu dávat peroxid a trochu to prý zesvětlovalo, ale to svým vlasům neudělám. A vlastně taky nevím, jestli m ito bude slušet, ale za zkoušku nic nedám :)

      Vymazat
    5. tyjo, dávat na hennu peroxid, to mi přijde jako popření všech jejích účinků! :D to bych si radši počkala na to, až vlásky dorostou ;)

      Vymazat
  5. A po všem testování jsou pro Tebe které konkrétní produkty tou "svatou trojicí" (šampon, kondicioner, olejicek)? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je docela těžká otázka! zatím asi nejlepší šampón byl Sante (http://zapisky-pro-lisku.blogspot.cz/2015/09/sante-pomerance-ve-vlasech.html), místo kondicionéru maska od Alverde (http://zapisky-pro-lisku.blogspot.cz/2014/03/merunkove-vlasy-s-alverde.html) a olejíček do konečků dýňový (nejhutnější, stačí maličko), rakytníkový (takový střed, ideální na normální vlasy) nebo jojobový (hodně lehký, dávám spíš na pleť, ale na konečky se dá taky použít) ... vše samozřejmě záleží na typu kadeří ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)