Houba z moře na čumák a kožich

Jak jsem psala už v minulém článku o MyChelle, odličování vodou mi do jisté doby moc nesedělo. Proto jsem se ani o nějaké mořské houby nezajímala. A pak se ke mně jedna dostala darem. Co s ní? Nejdřív jsem ji používala na smývání masek. Což se překvapivě velmi osvědčilo, páč pokud jste někdy zkusily jíl, který po úplném zaschnutí moc nejde dolů, je vám jasné, odkud vítr vane. Jenže se milá houba po pár použitích roztrhla a bylo po srandě. Takže jsem zjistila, že ji potřebuju, ale že si musím dávat bacha na rozdíly v kvalitě. Ostatně jako u všeho ;). Jen ještě doplním, že ta špatná byla z Manufaktury.





Druhý pokus jsem učinila u Carribean Sun a tentokrát se výběr podařil. Vzala jsem jednu na tělo (Karibská 9 - 11 cm) za 159 Kč a jednu na obličej (Mořská vlna 5 - 7 cm) za 99 Kč.

A proč byste se vůbec měly šmrdlat nějakým mořským živočichem (taky jste si myslely, že je to rostlina?)? Kouzlo těchto hub spočívá v tom, že obsahují přibližně 14 % jódu, tzn. v jednom gramu mořské houby je stejné množství jódu jako ve 130 litrech mořské vody. Díky němu se podporuje a zrychluje hojení nejrůznějších ranek a jizev a taky má příznivé antiseptické, antibakteriální a desinfekční účinky.




Před prvním použitím byste měly houbu propláchnout mýdlovou vodou. Ona bude vypadat tvrdě a budete se asi bát, že vám bude dřít čumák. Jakmile na ni ale pustíte vodu, začne ji pomalu nasávat a měkne. Nesmíte ji kroutit, jen ždímat mačkáním. Odvděčí se vám tím, že bude jemně čistit pleť a pokožku. Můžete ji použít samostatně nebo s odličovačem, mlékem, sprchovým gelem, krémem ...





Po použití musíte houbu dát na suché, dobře větrané místo, aby stihla proschnout (ztvrdnout). Já ji nechávám ve sprchovém koutě na stojánku, jen musí mít trošku prostoru a do druhého dne je připravena k dalšímu použití. Pokud totiž důkladně neuschne, můžou se v ní množit bakterie a plísně. Je mi jasné, že spoustě lidem se podobná věc bude zdát nehygienická, ale věřte tomu, že já jsem na tyto věci ďas a houby mi vůbec nevadí.

Pokud budete mít přece jenom pocit, že potřebuje houba očistit, stačí ji namočit do vody s trochou octa nebo mořské soli. Já použila ocet, miláčka naložila do lázně a šla si po svém. Opět nemusíte ždímat ani nijak propírat. Stačí nechat ležet a pak se budete divit, co všechno houba vypustí :D.




Při výběru je důležité, jak je houba pórovitá (velké díry se můžou rychleji potrhat) a její barva. Všeobecně se říká, že čím tmavší, tím lepší. Já jsem si v létě přivezla z Řecka tmavě hnědou krasavici (mají je tam na každém rohu a za pár kaček), a ta je tak hrubá, že by se dala přirovnat rovnou k peelingu. Na obličej bych doporučovala nějakou měkčí, ať vám čumák hezky pohladí, na tělo může být trošku hrubší, ale tam už to záleží na vás, co víc vyhovuje.

Použití je nejjednodušší, jaké může být - na mokrou houbu plcnete odličovač (sprcháč, cokoliv) a čistíte obličej nebo tělo. Jak už jsem psala na začátku, jsou super i na smývání masek. Stačí cca pět tahů po obličeji, pak ho opláchnout vodou a je vystaráno. Konečně jsem schopná se maskovat pravidelně, 1x za týden, páč dřív jsem se k tomu nemohla dokopat (lenochod obecný).

Pokud jste někdy přemýšlely, zda houbu pořídit, já říkám ANO! Stokrát podtržené, tučným a kurzívou :D. Zpříjemní vám očistu, je přírodní a oproti ostatním dodá i prospěšnou nálož jódu. Já už si bez ní nedokážu sprchování ani představit a když jsem si ji jednou nevzala na služebku (nechápu, je malá a nic neváží), nadávala jsem si ještě po cestě zpátky.


Používáte mořské houby? Čím se šmrdláte ve sprše nebo ve vaně? Odličujete čumák namokro?

Užívejte!

L.



Komentáře

  1. Ja pouzim tento zazrak ;) na tvar uz niekolko rokov a bez neho nie som schopna sa odlicit alebo si umyt tvar. Vzdy sa odlicujem na mokro. Ved by som skrachovala pri spotrebe odlicovacich tamponov. Odlicovacie mlieko je podla mna najnepouzitelnejsia kozmeticka vec ever.
    Kolko octu na kolko vody si prosim pouzila pri cisteni hubky? A kolko si ju nechala v tom roztoku? Dakujem. Nerada by som si ju znicila :)Dakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od té doby, co mám houbu jsem taky na tamponky rezignovala ;) a mléko jsem používala na odlíčení očí, jenže pak jsem přešla na oleje a padlo do zapomnění :D ... na netu jsem se dočetla, že poměr vody a octa by měl být 3:1, ale nějak moc jsem to neřešila, do velké misky jsem nalila do půlky vodu, dala tam dvě lžíce octa a bylo ;) nechala jsem asi hodinu, chodila mezitím kontrolovat, ale určitě se nemusíš bát, že bys ji zničila ;)

      Vymazat
  2. Ok, jdu si konečně nějakou pořídit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hehe, doufám, že mi pak nebudeš nadávat :D

      Vymazat
    2. Urcite nebude :-D:-D....ja som vzdy odlicovala tamponikmi (oci este stale) ale odkedy fungujem na hydrofilnom odlicovacom oleji, tak jedine s morskou hubou ...

      Vymazat
  3. Já tohle zvířátko prostě potřebuju! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Listicko, zdravim do lesa :) ja houbu zkousela, ale nejak jsme si nepadly do oka - mam totiz mnohem radsi tuha mydla/sprchove oleje a ty se nejak s houbou nepokamaradili. A odlicuju nasucho, mokre odlicovani me hrozne vysusuje (jsem susenka susenkovita, vlasy, kuze, sliznice diky alergii). Mej se krasne, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na tuhá mýdla jsem houbu používala taky, dycky jsem ji namočila a pak několikrát přejela po mýdle a bylo to v pohodě ;) ale chápu, že všem vyhovovat nebude ... mokré odličování jsem donedávna taky nesnášela, ale ono hodně záleží i na produktu, i když mám mastnou pleť, tak jsem byla kolikrát stažená, jako kdyby mi někdo sepnul obličej zezadu kolíčkama na prádlo :D

      Vymazat
  5. Houbu jsem pouzivala a tys.minji pripomnela. Nekde mam dokonce i novy kousek. Tak se k ni zase vratim. Myslela jsem si, ze mikrouterka bude lepsi. No jo byla prima a sla dat do pracky, ale ta houbicka asi byla o neco lepsi. Ted.testuji kartacky od Braunu, ale ten pridavny epilator je na tom nejlepsi. Kartacky ok ale moc prace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. různé mikroutěrky a hadříky jsem nikdy nezkoušela, páč jsem líná je prát :D houba je super, že se čístí sama anebo stačí dát do vody s octem a je klid ;) kartáčky jsou pro mě velká počáteční investice a jak píšeš - moc práce, takže mě naštěstí neberou, ale netvrdím, že jsou špatné ;)

      Vymazat
  6. Ano ano, houbičky jsou super! Zrovna žádnou doma nemám (stydím se), potřebuji si je zase koupit (teďka odličuji těma kulatýma hubkama z drogešky, a rozdíl je znatelný).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já musím taky dokoupit, teď mám jen tu tmavou z Řecka a už úplně chápu, jak jste s Enkou nadávaly, že vám to dře čumák :D

      Vymazat
  7. Na tyhle houby už strašnou dobu koukám v různých prodejnách s přírodní kosmetikou, přemýšlím jestli jo nebo ne, a pokaždý si nakonec řeknu "fuuj, vždyť je to přece (skoro živá) houba, přece se tím nebudeš mýt". Já se totiž s houbama - těma našima, lesníma - vůbec nekamarádím, a nějak jsem si nasadila do hlavy, že i tyhle mořské jsou určitě cítit jako houba z lesa (což je blbost, já vím). Ale tak třeba někdy se k tomu rozhoupu, a pak zjistím, o co jsem přicházela :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D :D přísahám na holý pupík, že nesmrdí jako houba z lesa! ale chápu, já mám někdy taky podobné brouky v hlavě, kdybych houbu nedostala jako dárek, taky bych se k ní asi sama nedostala, občas je lepší, když nás někdo popostrčí ;)

      Vymazat
    2. Můj mozek si někdy něco umane a nemůžu mu to rozmluvit :D Ale musím říct, že jsem už docela nalomená to vyzkoušet, třeba tu maličkou na odličování :D

      Vymazat
  8. Moja prva morska huba je z Manufaktury a ked tak ratam, mam ju cca 5 mesiacov a zatial je uuuuplne v pohode. Tato vecicka mi vlastne pomohla "najst" cestu k hydrofilnemu odlicovaciemu oleju, ktory je vseobecne vychvalovany a ja som mu v kombinacii s odlicovacimi tamponmi nemohla prist na chut.....hrozilo, ze poleti. Potom som si u Aknelky precitala oooodu na odlicovanie v kombinacii s hubkou a tak som to skusila. A maximaaaaaalna spokojnost, konecne to funguje, super odlicenie a tvar konecne nie je vysusena ako pust.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možná jsem jen měla špatný kus, ale ta má z Manufaktury toho moc nevydržela :( a odličování s ní si taky nemůžu vynachválit, kam se hrabou tamponky a různá pleťová mléka nebo vodičky, nikdy jsem neměla tak čistý obličej, jako s houbou ;)

      Vymazat
  9. Houbu jsem nikdy nepoužívala, ale vypadá fajn

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)