Sante a pomeranče ve vlasech

Abych pravdu řekla, tak k tomuto šampónu jsem se dostala jak slepý k houslím :D. Nejdříve ho dala Klárka Sabči, jenže té nevyhovoval, tak jsem ho vyfasovala já. Sama bych si jej nikdy nekoupila, páč obsahuje kokosulfát. Ale když jsem ho dostala darem, zhodnotila jsem, že by si zasloužil šanci. Při nejhorším by zase putoval dál. Jaké bylo nakonec překvapení, když jsem ho dopotřebovala až do poslední kapky!




Šampon BIO Pomeranč a Kokos je určený pro všechny typy vlasů a měl by jim dodat jemnost a lesk. Obsahuje rostlinné tenzidy, které vlasovou pokožku šetrně myjí, zbytečně ji nevysušují a nepodněcují k nadměrné produkci kožního mazu. Naopak, tenzidy v kombinaci se šťávou z Aloe vera a mořskou solí pokožku i vlasy zjemňují, vyživují a uzamykají v ní potřebnou hydrataci.




Obal ničím nepřekvapí - klasická bílá plastová lahvička s průhledným vrškem. Tekutina se dobře dostává ven díky kolébkovému zavírání. Obsah 200 ml, ale dá se sehnat i ve verzi 500 ml a dokonce i 950 ml. Koupíte na netu (třeba tady) za 138 Kč, možná i v nějakém obchodě s přírodní kosmetikou, ale u nás v lese jej nevedou :(. Pokud jste ale ze Slovenska, tak máte výhodu, tam by se prý měl dát sehnat i v drogérii (závidím!).




Složení: Aqua (Water), Sodium Coco Sulfate, Lauryl Glucoside, Coco Glucoside, Inulin, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Betaine, Glyceryl Oleate, Citric Acid, Maris Sal (Sea Salt), Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract*, PCA Glyceryl Oleate, Arginine, Glycerin, Phytic Acid, Potassium Sorbate, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Essential Oils), Limonene

Možná už víte, že šampónům se sulfáty se vyhýbám jak čert kříži, páč mě po nich svědí pokožka hlavy. Už je to hodně dlouho (možná i přes rok), co jsem žádný na kštici neměla. U Sante jsem trošku přivřela oči a musím uznat, že jsem rozdíl vůbec nepoznala. Nevím, jestli se mi pokožka "vyléčila" nebo ostatní složky zmírnily jejich působení, ale nenastal vůbec žádný problém.

Kromě něj v lahvičce najdete aloe vera, pomerančový olej, mořskou sůl a výtažky z kokosu. Šampón je parfémován esenciálními oleji.




Voní jemně a přirozeně po pomerančích, kokos ani mořskou sůl jsem vůbec nezaznamenala. Nečekejte nic chemického, přeslazeného ani výrazného. Mému čumáku lahodí a vůbec se nepřejídá.

Konzistencí připomíná spíš průhledný gel, který lehce pění. Při prvním mytí, kdy nanáším jen na pokožku hlavy, se z něj moc bublin nevymáčkne. Při druhém už je to o hodně lepší ;). Čekala jsem mnohem větší rozdíl oproti šampónům bez sulfátů (sulfáty se používají výhradně k tomu, aby produkt napěnily), ale ten se nedostavil. Možná trošičku jo. Ale žádná hitpoška.

Mé normální vlasy, které nepotřebují přehnanou výživu krásně umyl. Dostavilo se i u někoho neoblíbené vrzání. Já mám ale tento pocit ráda, páč vím, že jsou kadeře opravdu čisté. Pak už ani nedávám kondicionér, jen výživu do konečků. Po uschnutí byly vlasy krásně lesklé a na omak hebké. Šampón je nevysušil, poskytl dostatečnou regeneraci. Co je ale pecka největší - do dalšího umytí mi vydržely v kondici týden! To se ještě nikdy nestalo. Bez suchého šampónu nebo jakýchkoliv triků. Nejdřív jsem tomu nevěřila a zmateně počítala, kdy jsem si umývala hlavu naposledy :D.

Za mě tedy nejlepší šampón minimálně tohoto roku, ale raději nebudu předbíhat. Důkladně kadeře umyje a nepotřebuje k tomu ani další pomocníky. Pokud ale máte sušší nebo poškozené vlasy, nejsem si jistá, jestli vám bude stačit. Musím vyzdvihnout i příjemnou vůni, praktické dávkování a taky nízkou cenu.

Který výrobek naposledy okouzlil vás? Jak často si myjete vlasy? Znáte značku Sante a co mi od ní můžete doporučit?

Užívejte!

L.










Komentáře

  1. Týden bez mytí? Týden?! Tak tenhle šampon budu muset vyzkoušet. Od Sante jsem už měla šampon (tuším) na objem, tehdy bez sulfátů a byl to dost propadák, dělaly se mi po něm lupy.
    Sulfáty ve složení pro mě nejsou problém, zjistila jsem, že hlavy bez lupů docílím, pokud šampony po každém mytí střídám. Naposledy jsem si pořídila Aqua light od Pantene :D Dříve byl docela fajn a navíc mi voní :)

    A pokud hledáš jiný šampon, který prodlouží mycí interval, zkus růžový od Urtekramu. Jsou v něm ovšem sulfáty. Měla jsem vzoreček a dneska je to pátý den bez mytí, taky to podle toho sice vypadá, ale dneska nikam nemusím :D Ovšem ty čtyři dny vypadaly moje mastící se vlasy pořád dobře a to je co říct :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt týden, taky jsem tomu nemohla uvěřit :D předtím jsem umývala 2x týdně, se Sante mi stačilo opravdu jednou, samozřejmě jsem poslední den neměla tak hezké vlasy jako ten první, ale nestyděla jsem se tak jít mezi lidi ;)

      když jsem používala šampony z drogérie, tak jsem taky musela střídat, ale od té doby, co jsem přešla na přírodní, tak můžu používat ten samý klidně do vypotřebování celého balení, musí mi ale sednout ;)

      od Urtekramu jsem měla jen Rhasoul, ale růžový zní taky moc dobře ... na FB mi k příspěvku dokonce psali, že budou inovovat a další řada bude už bez sulfátů ;)

      Vymazat
  2. Od Sante mam Natural balance sampon s bio-lipou na jemne vlasy a nejako ma neohuril. Je v pohode, ale neodpadla som z neho :) A navyse sa uz tusim nevyraba. Vlasy si umyvam raz za tyzden pravidelne ;)
    Mala som este Sante mini krem na ruky a tiez nic moc. Minule leto som pouzivala Bio-Goji&Lemon body lotion a to bolo fajn, ale iba na leto, pretoze nejako extra nehydratovalo. Bolo take jemnucke. Zatial som u tejto znacky nenarazila na ziadny poklad :) Na Slovensku sa da Sante kupit v DMke.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono doporučovat šampón není zrovna jednoduché, páč každá máme jiné vlasy a nemusí nám sednout ten samý, Sabča mi jej například dala kvůli tomu, že jí kadeře dostatečně nevyživil :( ... mytí 1x za týden chválím a jsem ráda, že jsem konečně našla šampón, se kterým můžu tohoto intervalu dosáhnout, páč čím delší je mám, tím větší je to otrava, navíc se vlasy mytím namáhají ;)

      vy se teda máte! u nás byla značka myslím taky a pak ji zrušili, jenže to jsem se ještě o přírodní kosmetiku nezajímala, takže mi to bylo šumáč :D a je jasné, že všechny výrobky nebudou super, je třeba zkoušet, i když tělové mléko zní na léto moc dobře!

      Vymazat
  3. Cože? Týden? :-O To jako vážně nebo je to nějakej vtípek? o.O Já si vlasy myju každý druhý den, hodně se mi mastí, bez suchého šamponu nedám ani ránu. Ale teď jsem si pořídila zázračný šampon a kondicionér od jedné italské značky, teprve se chystám je začít používat, ale věřím, že za ty peníze, co stály, si z nich sednu na prdel. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt týden :D než jsem začala používat přírodní vlasovku, tak jsem taky myla ob den a používala suchý šampón, ale naštěstí se mi vlasy daly díky bezsulfátové a bezsilikonové péči dohromady, hodně tomu podle mého pomohlo i barvení hennou ;)

      v tom případě doufám, že italští drahouši zaberou, bohužel jsem se ale už několikrát ujistila, že cena šampónu nemusí hrát vůbec žádnou roli :(

      Vymazat
  4. Ty jo, já jsem dala pryč takový poklad? :D Já jsem jich nakoupila spoustu v německu, páč tam jsou za super cenu v drogérce (tuším, že to bylo pod 4 eura, ale nechci kecat), a pak je všechny rozdala. No nic, až pojedu příště, vypadá to, že jich budu muset vzít více, samozřejmě i pro Tebe do zásoby ;-) Posledně jsem si přivezla Jens&Len vegan šampón, a taky se mi docela zalíbil! No jo, všude je tráva zelenější než u nás doma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak - dala jsi pryč poklad! :D ale Sabči třeba nevyhovoval, takže asi jak komu ;) ... nojo, nákupy v Německu, to je jiná hitparáda, to bych si nechala líbit hned! příště brát rovnou kufřík, ať se ti to tam všechno vleze, začínám sepisovat objednávku! :D ... Jens&Len - o této značce jsem nikdy neslyšela! budu se těšit na recenzi ;)

      Vymazat
  5. Týden? TÝDEN? To snad ani neexistuje! :D Sante jsem ještě nezkoušela, tenhle vypadá lákavě. Teď zkouším Lush s mořskou solí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale existuje, taky k tomu časem přijdeš, uvidíš ;) ... a jak je na tom Lush?

      Vymazat
  6. Tak týden bez mytí mi vážně nehrozí. :D Momentálně jsem ráda, když je nemám obden hned ráno moc mastné... ale nalákala jsi mě, chtěla jsem si na biooo.cz koupit Urtekram, vidím, že tam mají i Santé. A taková velká balení za nízké ceny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ceny jsou super, taky mě mile překvapily ;) tak doufám, že budeš spokojená, ono doporučovat šampón není zrovna věc jednoduchá ...

      Vymazat
  7. Ahoj Listicko, zdravim do lesa. Ja sampon hledam a hledam, prirodni mi vetsinou nesedi - Alverde i Altera mi vysusily vlasy jako blazen (rekla bych, ze se nekamaradi s barvou na vlasy) a jine znacky se bojim zkouset (moc penez a vysledek nejisty). Chemie taky nic moc, ale ujde to - vzdycky umyju samponem+pouziju kondicioner, po dvou-trech dnech kondicionerem (co-washing), po dalsich dvou dnech opet kondicionerem a pak za dva dny sampon+kondicioner a porad dokola. Kdyz umyvam casteji samponem, tak mam z vlasu suchou koudel. Zkusim pak v Brne koupit od Lorealu Mythic Oils (nebo tak nejak se to jmenuje), sampon mi kdysi hodne sedel :) V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Veru, najít vyhovující šampon není žádná sranda, sama jsem s tím mívala problémy, navíc každý má kadeře jiné a pak něco doporučuj :D a nezkoušela jsi samotné oleje dávat do délek a do konečků? hodně je vychvalovaný kokosový, já dávám i dýňový nebo jojobový, prostě co mi přijde zrovna pod ruku, ale musí jít na mokré vlasy, jinak mají taky sklony vysušovat ;)

      Vymazat
  8. Já jsem před nedávnem objevila Ameriku v podobě marockého jílu, který mi dělá vlasy přesně podle mého gusta. Akorát v délkách jsou pak blbě rozčesatelné, ale to vyřeší kondicionér.
    Popravdě ze šamponu jsem už docela na palici.. :-) Mám pocit, že mě hlava OBČAS svědívá ať použiju šampon se sulfátem nebo bez.. Zrovna teď jsem dopoužívala jeden eňo ňuňo šetrný a po posledních dvou mytí mě pak ta hlava prostě svědila..
    Ale Sante jsem nezkoušela a docela jsi mě nalákala. Hlavně mi přijde fajn, že mají i větší balení za fajnovou cenu. A týden bez mytí je vážně pecka, já jsem se nedostala dál než jednou za 3-4dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na jíl jsem se taky chystala, ale moc se mi nechce manipulovat s tím práškem a četla jsem, že může vlasy vysušovat, tak ho plácám raději jen na obličej a tam mi teda vyhovuje hodně, je to nejlepší maska na mastnou pleť, jakou jsem kdy vyzkoušela ;)

      já už se v tom taky nevyznám, a to jsem si myslela, že jo :D jenže každý šampón má jiné složení, jiné látky, které můžou dohromady fungovat úplně jinak než zvlášť, je to trochu alchymie a nám nezbývá nic jiného než zkoušet ...

      jj, větší balení kupuju příště, fakt mi bylo líto, že došel, to se mi snad ještě u výrobku na vlasy nestalo, vždycky jsem se těšila na testování nějaké jiné značky ;)

      Vymazat
  9. páni, moc mě zaujal :). Doporučila bys ho i na mastnější vlasy, resp. myje dost? Mně totiž právě vyhovují hodně vysušující šampony a hodně přírodních (hlavně bez sulfátů) mi nechává vlasy splihlé a mastné u kořínků. V poslední době je můj favorit Live Clean, mám stejné pocity jako ty u tohohle :). Jinak vím, že se to nemá, ale myju denně a Santé samozřejmě znám, měla jsem make-up a hodně věcí ve vzorcích :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yvi, podle popisu si myslím, že máme podobné vlasy, takže by ti sedět měl, umývá opravdu hodně, vlasy vržou a jsou úplně odmaštěné, ze začátku jsem se toho bála, že se budou kadeře bránit, ale byly naprosto spokojené ;)

      Live Clean už jsem jednou hledala u nás v Tescu a jaksi jsem na něj nenarazila :( ale když říkáš, že je to Tvůj favorit, tak se příště budu snažit víc nebo ho objednám z netu ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)