Weleda marcipánové labůžo

Weleda v dubnu uvedla na trh novou mandlovou řadu pro citlivou pleť a byl okolo toho docela šrumec. Se nedivím. Taky jsem ji se zájmem vyhlížela a nakonec mi bylo nabídnuto i testování dvou produktů dle vlastního výběru. Tady ale nastává trošku problém, páč já asi nebudu pravý testovací typ. Nejsem totiž schopná po měsíci napsat recenzi. Myslela jsem si, že jo, ale nejsem. Přistihla jsem se, že už nějaký ten rok raději výrobek vypotřebuju celý a až poté hodnotím. Páč pak se třeba stane, že za něj otevřete nástupce jiné značky a najednou oceníte vlastnosti toho předešlého mnohem víc. Nebo naopak. Takže doufám, že nejdu trošku s křížkem po funuse ;).




Na mazání kožichu si potrpím, páč ho mám vysušený a ještě k tomu citlivý a náchylný na ekzém. Nic, co byste chtěly. Takže má spotřeba krémů a másel je monstrózní.

Mandlové tělové mléko pro citlivou pokožku slibuje zklidnění, redukování zarudnutí a ochranu před působením vnějších vlivů, což nezní vůbec špatně.

Plastová lahvička má po stranách nepravidelné vlny a strašně se mi líbí. Aneb jak malý a nepodstatný detail dokáže pozvednout obyčejný obal na něco umělečtějšího ;). Mandlová řada vyfasovala růžovou barvu a jednoduchosti provedení není co vytknout. Vršek hodně dobře drží, k jeho vysunutí (není otáčecí) potřebujete trošku síly, ale nic, co by nezvládla průměrná lesní víla.

Koupíte v DM drogérii, v obchůdcích s přírodní kosmetikou nebo na webu Weleda za 399 Kč, obsah 200 ml.




Ve složení najdeme mandlový olej hned na druhém místě, a to se cení. Horší už to bude s alkoholem a glycerinem. Kdyby nebylo mléko určeno výhradně pro citlivou pokožku, tak neřeknu půl slova, ale dle mého skromného názoru můžou být zrovna tyto dvě složky docela problematické. Ale to už nechám na uvážení každého ;).

Určitě se ale musím pozastavit u vůně. I když zrovna já nemám vytříbený frňák, tak tady funguje všechno velice dobře. Už z názvu článku vám musí být jasné, o co jde. Marcipán! Mňam jak sviňa! :D Trošku jsem se bála, že bude přeslazený, vtíravý a obtěžující. Opak je pravdou - voní jemně a příjemně. I při každodenním používání se nazajídá, dokonce jsem se na ni těšila. Parfemace je určitě hlavním lákadlem této řady.




Aplikace je jednoduchá jak facka - stačí stlačit hlavičku mléka dolů a z malého kulatého otvoru vyteče krém. Praktická věc, toto dávkování. Hmota je docela tekutá, abych pravdu řekla, tak jsem zvyklá na hutnější konzistenci. Díky tomu se ale krásně roztírá, nedělá mapy a mléko se okamžitě vsákne do pokožky. Na léto naprosto ideální. V podstatě můj nejoblíbenější pomocník pro parné dny. Po sprše stačilo namazat, vyčistit zuby a oblékat pyžamo.

Hydratací mi stačilo bravurně, nejsem si ale jistá, jak by obstálo v zimě, kdy můj kožich potřebuje extra výživu. Upřímně si myslím, že ne. Každopádně jsem se neosypala, aplikace byla bezproblémová a já si mazání užívala všemi smysly.




Marcipánové mléko můžu s klidným srdcem doporučit. Páč po jeho vypotřebování mi chybí, i když mám v zásobě další mazadla. Což znamená, že obstálo a já už přemýšlím, jakou další variantu si koupím příště. Na výběr je ještě růžové, rakytníkové, citrusové, granátové jablko a pupalkové. Na zimu se ale radši vybavím něčím hutnějším, to zase si jako nebudeme mazat mandle kolem pusy ;).


Co říkáte na Weleda tělová mléka? Zkoušely jste? Voní vám? A mažete vůbec i v létě?

Užívejte poslední srpnový den!

L.




Komentáře

  1. Ozkoušeny mám všechny verze a tahle byla fakt nejlepší. Dost to asi ovlivnila hlavně vůně, která konečně není nepříjemně vlezlá :-) Ale taky pěkně zklidňovalo a nebála jsem se ho natřít ani na podrážděnou kůži. Jen do parného léta mi přijde dost mastné, vytahovala bych ho spíše v chladnějších měsících.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem měla ještě růžovou a citrónovou ve vzorečku, obě voněly krásně, ale je pravda, že hodně výrazně, jenže mi malá lahvička stačila tak na 2 namázání, takže jsem moc nemohla posoudit, jestli by mě po čase neotravovaly ;) ... to já zase do chladnějších měsíců potřebuju hodně hutné krémy, nejradši čisté bambucké máslo, takže mi tohle přišlo jako lehký vánek, ale chápu, že v tomto mám docela jiné potřeby než ostatní ;)

      Vymazat
  2. Já mám tohle v citrónové variantě a je parádní, ale někdy málo výživné, tohle musí být bezvadné! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tom případě příště vyzkoušet marcipán, i podle Zdenule a jejího komentu by měl být výživnější ;)

      Vymazat
  3. Marcipán? Říkal tady někdo marcipán? Och, to já můžu. Já jsem tuhle mandlovku neměla, ale s těžkým srdcem jsem mámě přenechala krém na ruce z téhle řady (dm skauting), a ona ho ještě neotevřela, no chápeš to? Já jsem se s ním už dávno chtěla namazat, a jí tam doma tak leží. No po kom ta holka je?! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jako nechápu!!! ale mám podobnou zkušenost - nedávno jsem mamce dala oční krém ze Clinique sady na svátek, jsem si myslela, jak bude nadšená a jen se na něj podívala a dala ho do šuplíku! pche! jestli náhodou tyto labůža nejsou pro mamky škoda! :P

      Vymazat
    2. to teda je! To se musí testovat, a ne na to koukat (v horším případě ani nekoukat :D)

      Vymazat
  4. Já jsem si dost oblíbila měsíčkové tělové mléko pro děti :) Voní jemně po levanduli, je dost mastné a perfektně vyživuje. Z těchto klasických mi nejvíc voní levandule a citrusy, jen by mohly být kapánek mastnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, to by mě nenapadlo kupovat, ale příště se po něm podívám ;)

      Vymazat
  5. Já si určitě pořídím na zimu marcipánový sprcháč, ta vůně mě děsně láká. :) I když mám sprcháčů a mazadel dost. To je tou pitomou tendencí skupovat všechny alverdí limitky. Teď je jak naschvál zase nějaká nová, s "městským" designem a vůní máty a pomerančového oleje... nevím, jestli do toho jít, v sadě je sprcháč, tělové mléko a tělový sprej...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sprcháč mám taky a tam mi ta vůně přijde ještě míň výrazná než u mléka :( ... o alverdích limitkách mi ani nemluv! zrovna včera jsem otevřela růžové máslo z té, co už skončila a jsem strašně zklamaná z té vůně, vintage rose bych si teda představovala jinak než sladké růžové gumové bonbóny :D ... a o městské jsem zatím neslyšela, teď ji budu muset mít taky, chjo! :D

      Vymazat
    2. Safra, to je škoda, to mléko mi přijde moc drahé na to množství... nemají v té vůni ještě něco? Třeba krém na ruce nebo tak?

      Vintage Rose jsem ještě neotevřela. Ale já růže zase tolik nevyhledávám, tak snad mi to nebude vadit. :)

      Vymazat
    3. ale klidně sprcháč zkus, mé čichové buňky nejsou moc vyvinuté, takže třeba to voní normálně a já to jen necítím (to se stává docela často) :D navíc je mají teď v akci za 158 Kč tady: http://www.lekarna.cz/shop.php?action=search&txt_search=weleda&sort=default&page=1&producer=0&amount=30&dtype=catalog&sel_pohlavi=0&skryt_nedostupne=1&brand=0&sel_rubrika=2370, to jen tak pro sichr :D ... a krém na ruce mají taky samozřejmě ;)

      já růži taky nijak nevyhledávám, ale od té vůně jsem čekala teda něco dost jiného, než přeslazený cukrkandl, ale třeba se mi přes léto zkazilo v těch vedrech, i když konzistence je v pořádku ...

      Vymazat
  6. Ahoj Listicko, lakas lakas, ale mi se nechce davat tolik penez za telove mleko a nastesti nemam s alergiemi az takovy problem, ze bych musela mit super specialni mazadlo - vetsinou resim Niveou nebo necim od Balea, treba pro deti :) v Brne v lete mazu jen obcas, tady v Kanade je ve vode vic chloru (nebo neceho podobne vonaveho a na kuzi prijemneho), tak mazu po kazde sprse, kombinuji i s oleji, zatim to jde :) mej se krasne, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, chápu, že pokud nemá někdo citlivou pokožku, tak se mu nechce investovat, já bohužel musím :( ale třeba másla od Alverde stojí stovku a jsou taky super ;) ... posílám pozdravy do Kanady, tam musí být krásně!

      Vymazat
  7. Telove mlieko Weleda mam doma rakytnikove, ale zatial som ho pouzila cca 2x, takze nazor som si este nevytvorila. Ale tato mandlova rada ma velmi laka. Asi si casom zaobstaram krem na ruky ;)
    Dovolim si poopravit Brunwen: "nova" limitka Alverde je s vonou bergamotu (nie mata) a pomarancoveho oleja a bola v predaji uz pred 2 rokmi. Teraz k nej pridali akurat telovy sprej. Prave ju pouzivam a vonia uplne nadherne. Odporucam. Aj ked pre teba by to telove mlieko bolo asi malo mastne. Vhodne je podla mna pre normalnu nie velmi suchu kozu. Ale ta vona :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Precitala som si po sebe svoj komentar a snad to nevyznelo zle. To som vazne nechcela. Snad sa Brunwen neurazi. Pobavilo ma len to, ze Alverde zacina recyklovat limitky. Ale v tomto pripade je to len dobre, pretoze toto bola velmi vydarena limitka ;)

      Vymazat
    2. vůbec to nevyznělo špatně ;) já jsem si taky hned vzpomněla, že dokonce minulý rok byl tělový sprej s pomerančem a mátou, ale toto je trošku něco jiného, každopádně se mi líbí, že ty limitky vydávají, tonková byla taky dvakrát po sobě, páč měla úspěch ;) ... a máš pravdu, že tělové mléko od Alverde mi nestačí, maximálně tak na léto, ale jinak je moc slabé, raději si kupuju tělová másla, ty jsou osvědčená ;)

      Vymazat
  8. A co použít olej? Já mám také suchou kůži, hlavně na nohách a střídám tělová mléka s oleji. Mám od Weledy mandlové mléko a březový olej a obojí je moc příjemné. Olej jsem občas používala i v létě a s mastnotou jsem neměla problém. Hezky se vsákl a tak hezky vypnul kůži.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oleje jsem zkoušela a bohužel mi nestačí, dávala jsem samozřejmě na vlhkou pokožku a ráno jsem byla jako sušenka :(

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)