Alverde oční malovátka

Asi před měsícem jsem zveřejnila anketu, kde jste si mohly vybrat téma článku. A jednoznačně vyhrála Alverde řasenka a paletka očních stínů. Musím říct, že jsem to čekala, páč recenze na tuto značku jsou na liščím blogu velmi čtené. Samozřejmě se nedivím - Alverde je lehce sehnatelná a cenově přístupná přírodní kosmetika. Dnes tedy plním vaše přání a mrkneme se na zub očním malovátkům. A jestli si někdo myslel, že přírodní dekorativka stojí za prd, páč je málo pigmentovaná a nedrží, tak ať čte pozorně ;).




Řasenku Alverde Maximize Volume Lashes mi doporučila na liščím FB jedna čtenářka (moc díky!). Neměla jsem k ní velkou důvěru, protože jsem nikdy předtím přírodní řasolíčidlo nevlastnila. Navíc mé řasy si vymýšlí všechny možné způsoby, jak barvu obtisknout všude možně a hned tak nějaká pomocnice si s nimi neporadí. Ale tak za ty prachy, proč ji nezkusit ... Koupíte v DM drogerii za cenu do 100 Kč.




Řasenka má černo - zelený elegantní a úzký obal, který po těch všech tlustoprdech ve výrazných barvách hezky zklidní obsah kosmetické taštičky. Kdyby byla celá černá, líbila by se mi ještě víc. Ale to je samozřejmě indivindi a ještě k tomu detail. Plastový kartáček mi naprosto vyhovuje a podobné měsíčkové (prohnuté) tvary vyhledávám. Velké štětky nemám ráda. Mé řasy jsou skoro neviditelné a nepotřebují ani tak prodloužit, jako zahustit a obarvit. Na levém oku se jich pár kříží a dá docela práce je zkrotit. Jinak mám skoro u každé řasenky problémy s obtiskáváním, asi za to může moc spadlá klenba pod obočím.




Než začnu hodnotit, doporučuju mrknout na článek k Brunwen, páč s ním absolutně souhlasím ;). Hodnotit řasenky je za trest, každý má jiné požadavky a vybrat jednu pro všechny je nemožné. Ale pokud máte rády podobný typ kartáčku, určitě doporučuju na ni mrknout. Páč je úžasná! Řasy hezky obarví, neslepuje je ani po více nátěrech, nikam neopadává a drží. Celý den! Neobtiskává se, nikam necestuje a její efekt nemizí. Vyzkoušela jsem ji i v polních podmínkách - za hustého sněžení i pařáku takovém, že mi tekly čůrky potu po celém obličeji a Alverde řasenka se ani nehla!




Na fotce vidíte, že si kartáček dokázal poradit s překříženými řasami a to mé prořídlé roští hezky zahustil. A nesmím zapomenout na další velké plus - odličování. Díky přírodnímu složení jde řasenka dolů skoro sama. Nemusíte oči drhnout, stačí jakýkoliv výrobek, klidně i obyč micelárka a Alverde se spořádaně odporoučí na tamponek. Což jsem doposud nepochopila, jak může držet ve větru i dešti a pak se dát tak snadno smáznout z obličeje. Ale je to tak ;). Jo a ještě musím zmínit typickou alverdovskou květinovou vůni - ano, je tam. Někdo ji nemůže ani vystát, mně neva. Jestli nevíte, o čem píšu, určitě si v drogérce před koupí nejdřív oňuchejte testr (běda, jak polezete do prodejních balení!!!). Cítíte ji ale jen při otevření řasenky, na očích se nedrží.




Dalším pokladem je paletka očních stínů. Ostatní alverdí stíny nejsou chválené vůbec kvůli malé pigmentaci (nemůžu posoudit, mám jen jedny sypké, a ty miluju), ale paletka je vyzdvihována široko daleko. Důkazem budiž článek u Sabči nebo u Lady eS. Koupíte ji jak jinak než v DMku za 140 Kč. Na výběr je vícero barevných variant - hnědá, šedá, zelená a fialová (obrázky tady). Klidně bych jich snesla i víc, třeba modrou ...




Já jsem si vybrala zelenou variantu - odstín 51 Dark Temptation. Stíny sídlí v zeleném plastovém obalu s průhledným vyklápěcím víčkem. Nic luxusního, ani pohoršujícího. Všechno sedí na svém místě a plní svůj účel. Vevnitř narazíte na čtyři okýnka se stíny a oboustranný pěnový aplikátor, který je samozřejmě na prd. Líbí se mi, že paletka není nijak obří, nemám ráda, když obaly zabírají moc místa. V podstatě totiž monostíny skoro nepoužívám. Vlastním docela dost paletek a jsem zvyklá, že jednu vezmu a vystínuju s ní celé oko. Většinou nanáším čtyři různé barvy, takže Alverde by měla být pro mě jako dělaná.




Paletka skrývá dva matné a dva třpytivé odstíny. Je laděná do zelena a musím uznat, že je plná zajímavých barev. Zaujala mě hned na první dobrou, protože není tuctová. Když máte doma hodně paletek, nějaká nude nebo šedá vás opravdu neohromí ;). Okýnka nemají žádné názvy, takže se na ně mrkneme hezky zleva popořadě.

Úplně vlevo se nachází můj nejoblíbenější odstín z celé paletky. Nikdy jsem podobný neviděla. Dal by se popsat jako středně zelená se zlatým třpytem. Ale on to umí rozjet víc. Na sluníčku se totiž tváří úplně jinak, ne třpytivě, ale leskle, jako rybí šupiny. To se nedá popsat, to se musí vidět!

Druhý zleva už vypadá nudněji, páč je matný. Zelená s kapkou hnědé. Používám ho pro vystínování oka do oblouku. Je úžasně pigmentovaný (ostatně jako všechny) a stačí jen trošku ťupnout štětcem a nanášet.

Poslední matný a neméně zajímavý, třetí zleva, vojenská zelená. Má stejné využití jako předchozí kolega a oba se hodí i na linkování.

Celou čtyřku uzavírá černý stín se zeleným třpytem. Hezky se leskne a hlavně - neopadává pod oko. Většinou s ním tvořím linku, ale když mám temnější náladu, jde i na víčko.


Ve stínu

Na sluníčku


Stíny při nanášení skoro vůbec nepráší, což bude způsobeno tím, že nejsou moc měkké. Proto jsem měla obavy, že nebudou barvit, ale opak je pravdou. Všechny jsou skvěle pigmentované a dokonce si u tmavších musíte dávat bacha, abyste to nepřehnaly. Dobře se s nimi pracuje, stínování jde lehce, nedělají mapy a drží. Na bázi, kterou musím používat pod všechny stíny (mám mastná víčka), vydrží celý den bez hnutí a vyblednutí. Jediné, co bych mohla vytknout je fakt, že v paletce chybí světlý stín pro podklad, projasnění koutků oka nebo pod obočí. Na fotkách je pro tento účel použitý zástupce od jiné značky (Cosme´tika) a bílou tužkou od Oriflame (mám ji snad ještě od základky) jsem nakreslila spodní linku.



1. stín jako podklad, 2. do očního oblouku, 3. jako spodní linka, 4. jako vrchní linka pro zahuštění řas







Závěrem mi nezbývá nic jiného, než oba výrobky doporučit. Jsou kvalitní, dostupné a za super cenu. U řasenky už mám druhé balení a paletku mám ještě ve variantě, která už se bohužel neprodává, takže nemělo smysl ji sem fotit. Jen škoda, že jich není na výběr víc, žádná další mě barevně už nezaujala, ale pokud Alverde rozšíří sortiment, neváhám a nakupuju! ;)

Používáte dekorativku Alverde? Co říkáte na jejich líčidla na oči? Zajímáte se o přírodní dekorativku?

P. S.: anketa ohledně článku na přání se vám dle počtu hlasů líbila, proto budeme pokračovat a můžete opět hlasovat ... samozřejmě si výsledky pečlivě zapisuju a to, že vyhrálo zrovna Alverde neznamená, že nebude recenze na ostatní výrobky, které se umístily na dalších příčkách ;)

Užívejte!

L.





























Komentáře

  1. Tu rasenku zkusim. Stiny do zelena mimmoc neslusi, tak se kouknu na ty ostatni odstiny. Od Alverde mam zlatou tuzku a lepsi neznam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to si jen myslíš, že Ti nesluší, já jsem si totiž myslela to samé a sice to byl ze začátku nezvyk, ale umí vykouzlit úplně jiný vzhled ;)

      Vymazat
  2. Řasenka mě zaujala moc, plastové kartáčky mám ráda, a tenhle navíc vypadá podobně jako L'Oreální Milion volume (až na to prohnutí). Bylo by fajn kdyby Alverdí řasenka byla 4x levnější alternativa, navíc přírodní. Stíny vypadají taky moc zajímavě, jen škoda toho chybějícího světlého. Suma sumárum, děkuju za tipy :)
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. milionku od L´Oreal jsem měla taky (červenou) a byla jsem s ní moc spokojená, jedna z mála, které se mi neobtiskávají, takže jestli Ti sedí, tak Alverde by mohla taky ;) a není zač! :*

      Vymazat
  3. Ty stíny jsou krásné, moc hezké! Od alverde mám paletku, kterou jsem dostala od tebe, teďka jsem ji na léto zase po dlouhé době vytáhla, a musím uznat, že s bází je super a drží hezky! Jinak řásu jsem měla/mám tu, co jsme si všechny kupovaly za 50 v olmíku, a musím říct, že se mi rozmazává, což mi žádná jiná řasenka nedělá, takže řasenka u mě nezabodovala :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já do teď lituju, že jsem si je nekoupila taky, ale měli tam poslední tři, tak jsem se pro vás obětovala ;) a jsem ráda, že jsou super! ... řasenky je velká škoda, já ji používám strašně ráda, přijde mi stejná jako tato z recenze, takže jestli se Ti rozmazává, tak nebrat ani zelenou :(

      Vymazat
  4. Tuhle Alverďáckou řasenku mám taky, moje první přírodní, a taky jsem s ní spokojená (i když mi přijde, že smrdí :D). Ale teda v přespolních podmínkách mi nevydržela, když jesm s ní šla na letní tůru v dešti, tak jsem po brodění se v lese bez deštníku vypadala jako panda (ale málokterá řasenka vydrží extrémní podmínky). Alverdovské mám jen monostíny, které nic moc nepigmentují, tak jsem překvapená z oslavné ódy na paletku, budu jí muset vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě ta vůně/smrad je u alverdí dekorativky vyhlášená, někomu nevadí a někdo kvůli ní jejich produkty nemůže vystát ... asi jsi jí dala pořádně zabrat, to já šla jen v chumelenici z práce domů a pak zase v tom odporném pařáku, co byl minulý týden a vydržela to bez újmy ;) ... o monostínech jsem právě četla hodně špatných recenzí, že nejsou pigmentované, proto jsem je ani nikdy nekoupila, i když bývají často ve výprodeji, ale za paletku strčím packu do ohně! ;)

      Vymazat
  5. Takže už vieme, čo bude najbližšie 4 mesiace totalne vypredane. Podobne, ako to bolo po Tvojej recenzii na Alverde make-up. Mala by si si pytat od DM percenta z predaja :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? :D určitě to bylo mou recenzí? ono se jich pak vyrojilo více, to bude spíš tím ;) ... ale jako těm procentům z prodeje bych se nebránila, ne že ne! :D

      Vymazat
  6. Ahoj Listicko, ja mam bohuzel alverdi rasenky do peti minut rozmatlane pod vickem ala panda :) a ani se nemusim zapotit, nic. Mrzi me to o to vic, ze bych na ne urcite nemela alergii - no co uz :) zatim stale zkousim a hledam a mam zabavu. Mej se krasne, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je strašná škoda :( tady jde vidět, jak jsou řasenky individuální záležitost ... a nezkoušela jsi třeba 100% Pure? já vím, že cena je úplně někde jinde, ale zase je přírodní ... vyzkoušenou ji sice nemám, ale byla první, co mě tak napadlo za radu ;)

      Vymazat
    2. Listicko, moc dekuji, ja odmitam dat za rasenku vic jak 200 :-D protoze si rada kupuju novou tak za mesic az mesic a pul a zkousim a zkousim. Zatim nemam oci az tak super citlive, takze zatim mi to vychazi :) V. ^^

      Vymazat
    3. je pravda, že ta cena není moc lákavá :D pak mi ještě vyhovovala L´Oreal Milion Lashes červená a klasika Max Factor 2000 Calorie, ta je taková stálice ;)

      Vymazat
  7. Šetřím si jedno Alverdí mono, které mi zrušili a místo něj udělali jakousi zapečenou hrůzu, která nekreslí. Řasenku jsem měla stříbrnou, ale vůbec se mi nelíbil její efekt - nepreferuji přirozený vzhled. Prostě chci dlouhé a výrazné vějíře - a tahle to nedávala. Navíc jsem se při odličování musela dost snažit, víc než s konvenčními kolegyněmi. Pak měli docela fajn černé gelovky, ale teď na léto mám Rimmel, který lépe drží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, ty zapečetěné jsou děs! já mám jeden monostín minerální (sypký), který už se taky neprodává, a ten nemá chybu ;) ... stříbrnou vlastním taky a nosím ji teď pořád, jsem s ní spokojená a divím se, že Ti nejde odlíčit, já ji stáhnu dolů úplně v pohodě olejem, líp než "nepřírodní" řasenky :O ... na gelovky já moc nejsem, i když jsou zrovna od Alverde hodně chválené, používám spíš tekuté linky se štětečkem, ty mám od nich taky a nestěžuju si, i když se s nimi musí umět pracovat :D

      Vymazat
    2. Jako ona odlíčit šla, ale trvalo to. Na to, že jsem měla pocit, že na řasách téměř nic není, tak jsem spotřebovala určitě víc tampónků, než obvykle.
      A ještě jsem si vzpomněla na jednu paletku z limitky, která byla na oči. Pigmentace nic moc, ale pak jsem se na ni koukla znova - a úžo žůžo konturovací paletka je na světě. Teda jen pro ten divný šedý stín nemám využití - leda bych šla na maškarní za Popelku.

      Vymazat
    3. vidíš, není nad to, když pro produkt najdeš jiné využití, když nevyhovuje tak, jak měl sloužit ;) ke konturování jsem ještě nedospěla, přijde mi to jako vyšší dívčí, ale třeba to taky jednou přijde ;) a ten šedý - nešel by na obočí?

      Vymazat
  8. Ja mám teraz od Alverde lícenku z tej novej limitovanej kolekcie a som s ňou celkom spokojná, pre mňa je to taká fajn farba na každý deň :) Rozjasňovač, ktorý k nej patrí je tiež vcelku fajn, ale používam ho podstatne menej než som predpokladala, asi to bude tým, že je krémový, skôr by som prijala tiež púdrový.
    Paletka vyzerá super! :) No v poslednej dobe som na malovanie lenivá, dám si len riasenku a k tomu výraznejšie pery :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. puntíkovou tvářenku z limitky jsem chtěla taky, ale než jsem se rozhoupala, tak byly všude pryč :D teď mají u nás v lese celou řadu ve výprodeji za 20 Kč, vzala jsem linky a rtěnku (za ty prachy, kdo by to tam nechal!), ale tvářenka nikde :/ ... rozjasňovač myslím u nás ani nebyl, ale já se lesknu dost i bez něj, takže ten mi nechybí :D ... výrazné rty jsou na léto nejlepší volba, taky vytahuju rtěnky, na které jsem si jindy netroufla ;)

      Vymazat
  9. Ja mam Alverde dekorativku naozaj rada. Pouzivam puder, licenky, ruze.... Ocnych tienov mam dost, ale je pravda, ze tieto kvatra su najlepsie pigmentovane (mam tu ruzovo-fialovu variantu). A este mam 2 obojstanne ceruzky na oci, ktore su v pohode. Riasenky ma vobec nelakaju. Ale nikdy nehovorim nikdy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pudr mám taky (minerální i zapečetěný) a nemůžu si stěžovat ;) tvářenku jsem zatím žádnou neulovila (ty ze stálé kolekce mi přijdou barevně nudné), ale rtěnky mám moc ráda ... tužky na oči nepoužívám, páč se mi všechny obtiskávají, ale vím, že jsou hodně chválené ;)

      Vymazat
  10. Jednu řasenku od Alverde mám a moc mi vyhovuje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám ještě jednu stříbrnou a přijdou mi obě náplní stejné, jen má každá jiný kartáček, takže si myslím, že tak budou mít všechny, ale ověřené to samozřejmě nemám ;) takže příště zkusím zase nějakou jinou, ať mám změnu ;)

      Vymazat
  11. řasenku jsem nezkoušela, ale paletku mám a musím říct, že je celkem dobrá :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za ty peníze si myslím, že je víc než celkem dobrá ;)

      Vymazat
  12. duo očních stínů mi právě přišlo pigmentací o hodně horší než paletka, ale třeba záleží na odstínu ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Jaj, plastový kartáček... ten by mi asi nesedl. :( Přitom má takový hezký tvar... a ty bodlinky nejsou v řadách, ale hezky rozprostřené... ne, zakázala jsem si kupovat plastové kartáčky, takže nad tím nesmím takhle uvažovat. :D Ale tobě dělá moc pěkné řasy. A ty stíny ti taky moc sluší. :) Já mám růžovou verzi a je celkem fajn, možná bych unosila i tuhle zelenou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co jsem pochopila z tvého článku, tak máme naprosto odlišný vkus na řasenky, takže bych to raději nepokoušela, ale určitě budou mít i variantu s kartáčkem, který by ti mohl vyhovovat ;) díky za komplimenty, pořád přemýšlím, jestli jít i do té růžové, ale zas tolik mě to nebere, tak uvidíme :D

      Vymazat
  14. Od Alverde jsem zkoušela jednu řasenku a nesedla mi. Tak mě nějak přešlo zkoušet další. S paletkou jsem moc spokojená. Mám tu růžovou a patří mezi mé oblíbené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jedna je málo, třeba by jiná seděla mnohem líp, ale chápu, taky bych už byla víc obezřetná ;) růžová je podle všeho asi nejoblíbenější, ale zelená mi přišla odstínově zajímavější, takové barvy se hned tak někde nevidí ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)