Orientální mazání

Má spotřeba jakýchkoliv tělových mazadel je vysoká. Jsem sušenka a potřebuju hydrataci. Zvlášť po sprše, je jedno, jestli je zima nebo léto. Už jsem se naučila mít doma zásoby všelijakých krémů, mlék a másel. Jednou se mi stalo, že jsem z lahvičky nevytlačila ani poslední kapku výrobku, neměla jsem žádný náhradní a málem jsem se do rána svlékla z kůže. Jenže po pár letech každodenního mazání jsem čím dál víc zhýčkanější. Už nestačí Alverde, i když proti němu nemůžu říct křivého slova. Chci se hýčkat, nalézat nové možnosti a hlavně vůně! Už mě nebaví pořád ta samá nabídka - sladké ovoce, levandule, kokos, růže. Stále dokola. Co takhle něco nového, neokoukaného a originálního? ;)




Značku Orientana jsem donedávna vůbec neznala, za její objevení může eshop Yasmeen.cz. Dostala jsem možnost si vybrat k recenzi něco z jejich rozsáhlého sortimentu a byl trošku oříšek ukázat jen na jednu věc. Samé zajímavé a neokoukané značky, arabské parfémy, ajurvéda, přírodní produkty ... Jsem ráda, že máme v naší malé zemičce další nákupní možnosti, proto jsem i nabídku přijala.

Orientana je přírodní kosmetika, která neobsahuje chemické látky, ani substance zvířecího původu. Při vývoji složení přípravků se vychází jak ze znalostí tradiční východní medicíny, tak ze zásad moderní kosmetické produkce. K výrobě produktů se používají pouze přírodní rostlinné extrakty, které jsou zpracovávány způsobem, jenž zabraňuje ztrátě cenných minerálů a složek prospívajících zdraví našeho organismu. (zdroj)




Nakonec jsem si vybrala bohaté tělové máslo citrónová tráva a kostival. Momentálně není na eshopu dostupné, ale můžete mrknout aspoň na ségru s japonskou růží a liči. Do lesa přišel malý plastový kalíšek, průhledný, s jemně žlutými a zelenými barvami. Veškeré popisky v polštině, složení naštěstí anglicky ;). Obal nepůsobí nijak luxusně, sama bych si ho v regále asi ani nevšimla. Víčko je šroubovací, hmotnost 100 ml, cena 260 Kč.




Ve složení najdete slunečnicový olej, máslo kokum, aloe vera, bambucké máslo, grepový olej, sezamový olej, olej z citronové trávy, vitamín E ... Samé hezké a prospěšné látky, které by dohromady měly pečovat o pokožku, dodat jí hydrataci a regenerovat. Vůně by měla mít aromaterapeutické účinky, byla jsem fakt zvědavá, jestli vůbec něco ucítím :D.




A mé přání bylo vyslyšeno! Parfemace je totiž docela neobvyklá a můj čenich ji byl schopný zavětřit a aspoň trochu identifikovat. Citronová tráva se totiž opravdu nezapře. Jak voní kostival bohužel nevím, ale výsledek je trošku štiplavý, osvěžující a originální. Nebude určitě pasovat všem, ale pokud oceníte i zajímavější vůně než se běžně nabízí, třeba vás taky očaruje ;).

Výrobek je označen jako máslo, proto bych čekala hutnou konzistenci, která se hůř roztírá. Jsem zvyklá na pořádnou dávku hydratace a nějaké řídké krémíky mi ji opravdu nezaručí :D. Orientana nabízí zlatý střed, hmota sice neteče jako mléko, ale je spíš gelová a nemastná. Ve výsledku se velice dobře nabírá a nanáší. Nezanechává bílé stopy, roztírá se hladce a okamžitě se vsakuje. Po sprše naprosto ideální!




S novým mazadlem mám vždycky trošku obavy, jak ho má ekzematická a citlivá pokožka přijme. Když se jí totiž něco nelíbí, dokáže to dát najevo, a to velice rychle. Večer se namažu a do rána vím, jestli jo nebo ne. Buď jsem vysušená s červenýma flekama nebo v koukatelném stavu. Orientanu jsem přijala naprosto v pohodě. Žádné nežádoucí účinky. Mazala jsem hlavně na paže a záda, které jsou nejvíc rizikové. Stačilo mi se natřít jednou denně, takže do jarního a letního počasí ideální.

Horší to bylo v zimě. Máslo jsem dostala koncem února, kdy byl můj kožich v nejhorších stavech (zima mi nedělá moc dobře) a rozhodně na jeho zklidnění nestačilo. Musela bych mazat dvakrát, možná i třikrát denně, a to ať po mě nikdo nechce! Vím, že jiné výrobky tento úkol zvládly dokonale, tak proč se trápit s ostatními.

Musím se pozastavit i nad velikostí balení - 100 ml je podle mého prostě málo. Kdybych měla máslo používat na namazání celého těla, vydrží mi stěží dva týdny. Což jako za tu cenu nic moc. Já jsem sice zvyklá si za tělovou péči připlatit, ale výrobku už v tom případě musí být aspoň 250 ml, aby mi nějakou dobu sloužil.

Suma sumárum bych orientální máslo doporučila těm, které hledají nové a neokoukané značky, originální vůně a ocení přírodní složení. Vyzdvihla bych i konzistenci, díky které se snadno nanáší a roztírá. Dokonalá kombinace na nadcházející léto a parné dny, které díky nemastné a nelepkavé hmotě přežijete bez suchého kožichu ;).

Znáte značku Orientana? Nebo máte v rukávu nějakou jinou a všeobecně neznámou? Která vůně tělových mazátek je vaše nejoblíbenější?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Značku neznám, takže mě hodně zaujala, líbí se mi složení a i vůně musí být pěkná :) díky za tip,ale jak píšeš množství je moc maličké

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, kdyby másla bylo aspoň těch klasických 250 ml, tak není co řešit ;) i když tohle je ideální na cesty, obal je lehký a vůně i konzistence úplně svádí pro nějakou letní dovču u vody ;)

      Vymazat
  2. Značku vůbec neznám, ale hodně mě produkt zaujal, tak po něm asi také mrknu :-)

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mrkni, mají toho v nabídce víc, třeba jejich balzám na rty je hodně chválený ;)

      Vymazat
  3. Všude čtu ódy na jejich balzám na rty. Já jsem k polským výrobkům děsně pesimistická, i když možná zbytečně, a tak mě moc tahle značka nezaujala. A musím říct, že 100 ml za 250 je fakt dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, balzám na rty popsala včelka Bee tak, že bych si ho snad koupila i přes to kelímkové balení, které normálně úplně nesnáším :D

      Vymazat
  4. Vždycky se u tebe těším na nové neokoukané produkty :) Jásám nad tím kostivalem, mažu si s ním pochroumané šlachy a je to nejlepší lék, takže mě tahle mastička hrozně zaujala, děkuju za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, to mě těší :) vidíš a já o kostivalu nevím skoro nic, musím to napravit! ;)

      Vymazat
  5. Ahoj Listicko, zdravim do lesa. Znacku neznam, ale odradil by me pomer cena/mnozstvi, znam se :) jinak ja nemam rada prilis drzave vune (ze voni i x hodin po namazani) a vadi mi i absence vune :-D ale jinak nejsem narocna, kvitky jako mydlo nebo ovoce, hlavne kdyz neni alergie a moc lepeni a hydratuje to :) mej se krasne, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, ten poměr není nic moc, i když za to hezké složení se připlácí ;) taky posilam pozdravy a přeju krásný den! :*

      Vymazat
  6. Tuto značku neznám a líbí se mi. Stačilo by mi i 100ml balení, protože se nemazu každý den. Nevím ale jestli bych dokázala zahýbat Alverde:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tom případě bych byla klidně Alverde nevěrná, páč ta vůně i konzistence za to stojí ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)