Alverde brusinkový nářez

Když jsem začínala s přírodními šampóny, logicky jsem nejdřív zkoušela v levnějších vodách. Alterra a Alverde, tyto značky mi naprosto stačily. Jenže časem jsem byla čím dál víc zhýčkaná, začala víc rozumět složení a navíc jsem zjistila, že i po kokosulfátu mě svědí hlava. Je tolik značek, které jsem ještě nevyzkoušela! Proč se vracet stále k té samé? A pak jsem jednou čekala na balíček z Anglie, kde jsem si objednala nějakou tu vlasovku (ten balík nepřišel, sice mi vrátili peníze, ale brečím po něm ještě teď) a z aktuálního vlasoumývače už jsem nevymáčkla ani kapku. Co teď? Potřebovala jsem levnou náhradu, než přijde vytoužená zásilka. Automaticky jsem sáhla po Alverde. Proč ne, že?





Dnes to vezmu rychle, bez vykecávání. Alverde šampon Color - Glanz lipový květ a brusinka jsem si vybrala z jednoho prostého důvodu - neobsahuje kokosulfát. Prošla jsem složení všech lahviček v regále, červený z toho vyšel nejlíp, tak jsem ho čapla a nebylo co řešit. Pomalu až doma jsem si přečetla, že je výrobek určený pro barvené a melírované vlasy, kterým má propůjčit přirozený lesk a zářivou barvu. Vyšel na cenu okolo 80 Kč, objem 200 ml, koupíte v DM drogérii.





Šampon voní hezky, lehce brusinkově a nasládle. Vůně se ve vlasech nedrží, ale to mi neva. Z tuby vymáčknete průhledný gel, který na poměry bezsulfátového výrobku docela slušně pění. Uživatelsky je proto příjemný, a to jsem od něj i očekávala.




Vlasy mám normální, nejsou suché ani zničené, nadměrně se nemastí, myju je dvakrát týdně. Většinou mi stačí nanést jen šampon a pak nějaký olej (momentálně dýňový) na konečky do prosušených kadeří. Občas použiju i kondicionér, ale to se mi musí fakt chtít. Na co jsem ale hodně náchylná, je citlivá pokožka hlavy. Proto jsem taky přešla na přírodní kosmetiku.




A tady přichází kámen úrazu. Hned po prvním použití jsem se drbala jak zatoulaná fena. Kůže se mi začala drolit, vypadala jsem jako s lupy, na což už nejsem dávno zvyklá a hlava svědila jak najatá. Šampon jsem sice vyzkoušela jen dvakrát, ale jsem si naprosto jistá, že za tohle peklo může on. Víckrát bych ho na sebe nedala, ani kdyby mi za to zaplatili!

Takže ho teď používám na mytí štětců, vyčistí je hezky, to se mu zas musí nechat :D. Ale na kadeře vám ho v žádném případě nedoporučím.

Jaký šampon od Alverde vám sedí nejvíc? Po kterém pomocníkovi mám sáhnout teď? Nějaká doporučení? ;)

Užívejte!

L.

Komentáře

  1. Teprve s přírodními šampony začínám a jako první jsem taky šla po Alverde, zrovna jsem dopotřebovala růžový s ibiškem a aloe a hlava mě přestala svědit (po přechodu z chemie), jako druhý jsem začala používat zelený "rodinný" ve velkém balení (protože jsem se nemohla rozhodnout, jaké mám vlasy) a po něm mě hlava svědí. Tenhle brusinkový zkouším taky a přijde mi, že dělá vlasy hezčí, než předchozí dva, ale to není všechno, že... Takže tu okukuju tvé zkušenosti na příští šampony, asi šáhnu po nějakém šampuku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. při přechodu z chemie je podle mě Alverde naprosto ideální, zkus třeba i Alterru, která se dá sehnat v Rossmannovi a ceny jsou podobně přijatelné, dokonce i o trošku nižší ;) ono to není jednoduché, páč ve složení nerozhoduje jen sulfát, ale i ostatní složky, docela alchymie, já vím, třeba teď používám pomerančový Sante, ve kterém kokosulfát je a hlava mě z něj vůbec nesvědí, tak se v tom pak vyznej :D

      Vymazat
  2. ježiš, doufám, že to nebyla ta zásilka se Jurlique, která se ztratila :(? Ale aspoň ti vrátili peníze, mně zatracená belgická pošta ztratila doporučený (!) balíček a po reklamaci nedala ani ň a prodejce (soukromý) samozřejmě taky ne, takže to naštve ještě víc, gr. Jinak já jsem Alverde dlouho neměla, ale teď jako nouzovku zkusila olivový s hennou na objem a sedí mi... je to zvláštní, protože po některém sulfátu se drbu taky, ale po tomhle (zatím?) ne. Možná bych zkusila Nobilis nebo Dr. Organic (dostupný u nás).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, byla :( málem jsem to obrečela, měla jsem tam samé chuťovky, ale je pravda, že hned po tom, co jsem jim napsala, že balík nepřišel, mi bez jakýchkoliv dalších dotazů poslali peníze zpět ;) ... to jsou teda sviňáci, bych byla pořádně naštvaná, nejhorší ale je, že se nemáš jak bránit a peníze jsou fuč :( ... olivový s hennou jsem měla taky, je to sice už dávno, ale pamatuju si, že jsem s ním byla spokojená ;) podle Tvého popisu si myslím, že máme podobné vlasy, dokonce jsem si už chtěla u nás v obchůdku koupit na Tvé doporučení Nobilis a zrovna ho tam jako na potvoru neměli :D dnes tam jdu šmírovat znovu a už nějaký koupit musím, tak uvidíme, co mi padne do oka, Dr. Organic tam myslím nemají, ale zkusím se na něj pořádně zaměřit ;)

      Vymazat
  3. Krásný článek, moc děkuji za tip.
    Zvu tě k soutěži.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/06/soutez-podruhe.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sice je možné, že slečna myslela tip na mytí štětců, ale vzhledem k tomu, že je to známá spamerka a zve na svůj blog, kudy chodí, tak ta možnost je dost nepravděpodobná :D

      Vymazat
    2. achjo... tohle je fakt nekonečný boj :-)

      Vymazat
    3. jenom ať se slečna ukáže v pravém světle, kdo článek četl, pochopí, že ona ne a na blog jí stejně neklikne, takže tato reklama jaksi ztrácí smysl ;)

      Vymazat
  4. A co třeba Logona? Sama ji teď testuju a dost mě zaujal článek u Yvonne na blogu ;-) Jen jsem nevěděla, kterou variantu zvolit - měla jsem favority mezi měsíčkem, pivo a med a kopřivou. Nakonec to vyhrálo ginkgo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Logonu mám taky v hledáčku, právě díky Yvonne ;) tak jdu na ni hned mrknout a doufám, že budu mít snadnější rozhodování :D

      Vymazat
  5. Nevím, jestli má nebo nemá cocosulfat, ale zkus ultrasensitive Alverde. Světle modré víčko (tmavě modrý - proti lupům - je hrozný! ). :)

    OdpovědětVymazat
  6. Je to s těmi sulfáty složité, no. Já jsem teď nedávno použila mamčinu Niveu a super. Ale většinou na mě sulfáty fungují až trochu opožděně, takže jsem si ji pochopitelně nekoupila. Místo toho mám teď Laveru, po prvním mytí super, ale ještě uvidíme, jak to bude nadále. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zajímavé, Niveu bych na hlavu nedala, ani kdyby mě mučili :D já reaguju právě hned, asi mám pokožku už zhýčkanou, potvora jedna! ... Lavera má právě kokosulfát, kdo se v tom má furt vyznat, od Sante mi třeba šampon neva a je tam taky :D

      Vymazat
    2. Mně bylo v tu chvíli dost jedno, jestli si budu hlavu drbat, protože ji budu mít opocenou a neumytou (to jsem taky schopná se udrbat do krve, když mám nehty) a nebo si lehce drbat hlavu, která je aspoň umytá. :D
      U mě to jde plíživě. Prvních pár pokusů je to super a potom bác a je to.
      Já vím, ale ten mi nikdy tak nevadil. Vážně nevím, kdo se v tom má vyznat... :D

      Vymazat
    3. jasné, když je nejhůř, tak i Nivea jde, naštěstí jsem teď koupila přírodní šampón i chlapovi (akorát on neví, že je přírodní :D), tak když není zbytí, tak mu ho kradu (to taky samozřejmě neví :D)

      Vymazat
  7. Zajímavé, že to takhle dělá problém. Zatím jsem měla od Alverde Olivu s hennou a nějaký na objem a pokaždé to bylo super. Jenže já když mám špatný šampon tak se mi akorát rychle mastí vlasy.
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, to záleží na každém, určitě si myslím, že kdo nemá tak citlivou pokožku hlavy, tak mu bude šampon vyhovovat ;) olivu s hennou jsem měla taky a byla v pohodě ;)

      Vymazat
  8. Já mám zkušenost s tím jílovým, který taktéž neobsahuje sulfáty (děsně mě po něm svědila hlava), pak jsem měla avokádový (splihlé vlasy a svědivá pokožka hlavy), meruňkový (suché a extrémně objemné háro - nic pro mě). No a pak jsem vyzkoušela vychvalovanou arganovou dvojici a musím fakt říct, že je to jedna z nejlepších vlasovek, co jsem měla. Nedráždí, hydratuje a uhlazuje vlasy ale nezatěžuje.

    OdpovědětVymazat
  9. Lišáku já jsem teď zabrousila k Rocherovi, pro lowpoo shampoo, a podle popisu by ti mohl sednout. Je bez sulfátů, bez parabenů, bez silikonů. Detailně jsem složení nezkoumala, ale je tam alkohol asi 4x :D Stojí do 100, takže za prubnutí stojí ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem ho v novinkách, též by mě lákal, ale nějak si to nedovedu moc představit...

      Vymazat
    2. vím o něm, jenže pan Rošér mi není moc sympatický, vždycky tam vlezu, obejdu to a zase vylezu :D navíc mě štvou ty jejich zelené body, to je na přes držku! :D

      Vymazat
  10. Já mívala ráda Henna -Oliva na objem, pak ale změnili složení a mohla jsem se udrbat. V mém případě to ale není kokosulfátem protože v urtekramu mi nevadí.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono je to fakt zajímavé, páč teď mám Sante, a tam je kokosulfát a vůbec mi nevadí, je to teď můj jediný šampon, takže myju pravidelně, nestřídám a můžu ho určitě doporučit ;) ... a na FB jsem se dozvěděla, že Urtekram plánuje úplně bezsulfátové šampony, na ně se těším moc ;)

      Vymazat
  11. Ja mam Alverde sampony rada. Momentalne okrem ineho pouzivam aj ten s hennou (povodne zlozenie) a zlty arganovy, jeden ich kondicioner a kuru. Ten arganovy sampon je super. Mam mini balenie a casom si kupim plne balenie. Skus tu miniaturu. Ak ti nahodou nebude sediet, tak ta to aspon nezrujnuje :) Odporucam Nobilis Tilia sampon s arganovym olejom. Ten je fakt skvely.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. další doporučení pro arganový, musím se na něj jít podívat, to už není náhoda! ;) Nobilis mám na seznamu, jen ho u nás v obchůdku s přírodní kosmetikou mají vždycky vyprodaný :( a je mi jasné, že jestli budu objednávat z netu, tak jen u šamponu to nezůstane, ale co už :D

      Vymazat
    2. No, arganový jsem zkoušela také a po jednom umytí jsem se mohla udrbat. Ale musím říci, že obecně se svědivou pokožkou hlavy problém nemám, takže jsem možná opačný příklad :D

      Vymazat
    3. a teď ať se v tom někdo vyzná :D stejně nám nezbývá nic jiného než zkoušet ;)

      Vymazat
  12. mně nejvíc na moje vlasy (mastnější se suššími konci) vyhovuje šampon pure od timotei, není teda přírodní úplně, ale je supr, i ten balzám k němu, a na konečky olejíček alverde (mandle + argan)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. timotei kupuju chlapovi a je s ním taky spokojený, když už nic, tak aspoň ty silikony neobsahuje ;) na konečky mám teď nově též něco od Alverde, ale olejíček to není, spíš fluid a není vůbec špatný ;)

      Vymazat
  13. To mě mrzí, že ti ten šampon takhle zavařil :/ I tak mám v plánu ho časem prubnout, přeci jen nemám pokožku hlavy až tak citlivou. Vykoumala jsem, že když šampony střídám a nemyji dvakrát po sobě stejným, tak se mi netvoří ty strašné lupy co dřív, akorát občas sem tam lupa, a také díky tomu můžu použít skoro každý šampon. Momentálně střídám Baleu, Urtekram, Alverde a Alterru.
    U šamponů mi jde hlavně o to, aby mi neplihly vlasy a moc se nemastily, objem není na škodu. Žel, moc se mi to poslední dobou nedaří, musela jsem zkrátit mycí interval na dva dny... I když teď mi občas háro vydrží pěkné i tři dny, třeba se blýská na lepší časy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky ráda střídám, aby si vlasy tak nenavykly na jednu péči, ale když už mi jeden nesedne, tak to jde poznat bohužel hned :( já vytvářím objem tak, že si nechám vlasy proschnout přirozeně, bez fénu, sice to dýl trvá, ale evidentně jim to prospívá ;)

      Vymazat
  14. Alverde šampon jsem měla naposled myslím ten s hennou, ale to už je nějaká doba.. Zařadila jsem ho do kategorie neurazí, nenadchne.. A vzhledem k tomu, že mám teď šamponů zásobičku tak na rok, tak asi žádný hned tak kupovat nebudu..
    Já aktuálně používám BioPha šampon, ten sice sulfát obsahuje (kvůli tobě jsem se byla kouknout :-) ), ale zatím mě po něm hlava nesvědí a co víc voní jako Pedro (pokud si teda dobře pamatuju, jak voní :-) )
    A doporučení.. Nuž co třeba Havlík s tím jeho bio šamponem nebo no poo tonikem nebo tak něco.. Ty docela lákají mě.. Anebo lávovka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, že ses šla podívat, o BioPha jsem přemýšlela taky, jen jsem na něho ještě nenarazila ;) Havlík je moc drahý, musela bych ho nejdřív vyzkoušet, jestli za ty prachy bude nějaký efekt, abych šla do plného balení, ale třeba někdy ... ;)

      Vymazat
  15. Ahoj Lisko, to me mrzi, ze mas s kaderemi takove trapeni. Ja bohuzel neporadim, spousta samponu mi nesedi, ale nevim, cim to je (ruzne prirodni i ty obyc), tak zkousim a testuju a menim vlasovou peci snad co dva tydny :)) nejvic bojuju se suchymi vlasy - treba na neco casem prijdu :) krasnym vlasum zdar, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na suché vlasy můžu doporučit kokosák, dávala jsem si zábaly před mytím, vmasírovala jsem ho do pokožky, zabalila ručníkem a nechala působit jak dlouho se mi chtělo, třeba i hodinu a pak umyla šamponem, nejdřív jsem se bála, že budu mastňák a že nepůjde dolů, ale všechno v pohodě ;)

      Vymazat
    2. Kokosak i jine oleje mi prave delaji neplechu :-( bud umyju malo a jsem mastnak nebo umyju moc a mam to horsi nez predtim. Zkousela jsem do suchych i mokrych vlasu, nahrivat i nenahrivat - vsechno spatne. Je mozne, ze jsem jen pouzila spatne mnozstvi (i s tim jsem experimentovala), ale uz na to nemam silu :)) ted mi zatim uzasnou sluzbu dela BB krem pro vlasy od Dove, je krasne lehoucky - pouzivam ho jen dva tydny, tak ho nechci prechvalit, ale zatim super :) V. ^^

      Vymazat
    3. ony ty oleje taky nejsou samospásné, musí se prostě zkoušet :( jestli ti sedí Dove, tak jedině dobře, doufám, že mu to vydrží ;)

      Vymazat
  16. Od Alverde mi sedí ten s Hennou a myslím, že ten poslední byl i s tím novým složením a v pohodě. Senzitive mě moc nesedl a jinak mě Alverďáci moc neberou.
    Vyhovovala mi i lávová zem od Logona, ta byla opravdu jemná. A můj TOP je už několik let Loreal z řady Natural, 99% ingerdiencí je přírodních, 10% bio a má to i ecocert. Neobsahuje parabeny, silikony a jiné zlo. Sulfát tam nějaký vidím, ale musím říct, že bez problémů a navíc s ním opravdu cítím rozdíl, že je k vlasům jemný a přitom je opravdu umyje. Méně padají, podrůstají, kůže je v klidu....
    Má to jedinou vadu - ukončili výrobu, což je škoda a já jedu poslední lahev :(
    Mám hodně ráda i Alternu, ta nabízí taky dost bezsulfátových šampónů, ale cena je už jinde.... to i ten Loreal se dal sehnat za cenu cca 70Kč na 250ml.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, já jak sleduju jen přírodní značky, co se týče péče o pleť i tělo, tak by mě ani nenapadlo, že L´Oreal může mít něco podobného ;) to je teda pěkně na prd, že ho zrušili, nevím, proč to dělají, potvoráci!

      Vymazat
  17. No já ti nevím - když jsem řešila složky a jela na přírodní vlně, tak jsem měla matné, mastné vlasy s roztřepenými konečky. Fakt fuj. Teď jsem se vrátila k běžné vlasové kosmetice, jen si hlídám, aby šampon neobsahoval silikony a jsem spokojená. Ale je pravda, že já vlasy trápím melíry, takže tam je třeba používat kvalitní silikonové masky a oleje (typu Macadamia, Kerastase,...)
    Alverde mi vadí parfemací - 99% výrobku má takový divný dozvuk, že jsem snad všechno nakonec vyhodila nebo použila jako mýdlo na ruce.
    Ty Nobilis šampony zkus, ty jsou fajn (docela i pění), kondicionér mi vlasy děsně mastil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono asi záleží na každém, co mu vyhovuje, já třeba přírodní kosmetiku nikomu nenutím ani u nás doma, jen si museli zvyknout, že mi nemají z péče nic kupovat, páč to nebudu používat :D ... a chápu, že Alverdí parfemace může vadit, oni mají všechno na jedno brdo, i tu dekorativku, teď používám jejich řasenku, a ta vůně mě vždycky bací do nosu hned po jejím otevření :D naštěstí s ní problém nemám, ale klidně by ji mohli vynechat ;)

      Vymazat
  18. A co zkusit obyčejný březový,kopřivový a nebo heřmánkový? Nějaký kvalitní by se našel i Bio :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď jsi mi připomněla dětství, kdy jsem se kvůli ekzému musela koupat v kopřivové vodě - fuj! :D ale je pravda, že to pomáhalo, občas ještě teď, když narazím na kopřivy, tak si je natrhám, udělám vývar a pak přeliju přes vlasy, takové domácí tonikum ;)

      Vymazat
    2. Hlavně bych se vyprdla na drogerku a radši kupovala v lékárně,pokud máš takové problémy,já si ted kupuju šapon panthenol a je super a šetrnější ;)

      Vymazat
    3. toš to já radši zajdu do obchůdku s přírodní kosmetikou, ale tam ten Panthenol šampón mají myslím taky ;)

      Vymazat
  19. Měla jsem úplně ten samý problém a taky ho teď používám na štětce :D. A upřímně už nemám chuť žádný šampon od Alverde zkoušet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si teď asi taky dám na chvilku od jejich vlasovky pauzu, i když třeba meruňková maska je super ;)

      Vymazat
  20. Supr článek a taky moc dík za tip v čem máchat štětce :-D!! Já co jsem přešla z chemie na přírodu teď používám Eliah Sahil Ájurvédský práškový šampon a to ještě bez kondiše, bez kterého jsem si nedokázala představit život. No vidíš, sypu si na hlavu prášek, kondicionér už nepoužívám a moje vlasy si doslova vrní. Dneska jsem si přivezla z Lushe šampuk se skořicí, no mám cukání požít zase něco jiného. Nemáš zkušenosti z Lushem?
    Pěkný večer :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, já na štětce vždycky používala nevyhovující šampony, aspoň nějak se spotřebují ;) prášek na hlavu jsem se ještě neodvážila dát, jak se znám, tak by byl všude, jenom ne ve vlasech :D ale jako nahlodala jsi mě ... od Lushe jsem měla jenom hennu, ta mě ale moc nezaujala, páč se musela strouhat a navíc byla málo pigmentovaná :( o šampucích jsem slyšela, ale prý taky obsahují sulfáty, ale packu do ohně za to nedám ;)

      Vymazat
  21. Měla jsem, vypotřebovala jsem, drbala jsem (trochu), ale nějak jsem si to nespojovala, protože střídám víc šamponu. Tak už vím, že příště nebrat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky se snažím střídat, ale bohužel se svědivá reakce dostavuje hned, takže vím, kdo je viníkem ;)

      Vymazat
  22. Mne velmi vyhovuju sampony BIONE, neviem ci si skusala neviem ci ti zlozenie bude sediet, ale su bez silikonov a parabenov staci ho malo a moje problemy s vlasovou pokozkou vyborne poriesili, este co som skusala tak som objednavala z iHerb zn AUBREY velmi dobry

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šampony Bione jsou velmi chválené a hlavně levné a dostupné, jen obsahují sulfáty, takže jsem je raději ani nezkoušela :( zato Aubrey si nemůžu vynachválit, měla jsem jejich růžový, taky z iHerb a ten byl jeden z nejlepších, co jsem kdy použila ;)

      Vymazat
  23. Mne Alverde vlasovka nič nevraví, myslím, že vyslovene spokojná som nebola s ničím. Momentálne používam nimbový šampón od 100% Pure, ale mám zas chuť vyskúšať niečo nové :) Len ešte musím zistiť, že čo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, 100% Pure, to je jiná chuťovka! :) taky ráda zkouším a střídám, kdybych, já blbá, zůstala u toho, co mi vyhovuje, tak bych nemusela řešit takové věci :D ale známe se, pak by to byla strašná nuda ;) co takhle Aubrey? Logona? Nobilis Tilia? nebo Sante? ... já mám teď na cestě Laveru, tak jsem na něj moc zvědavá (jo, byl ve slevě :D)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)