Max Factor pěna na oči

To zas bylo jednou pozdvižení! Max Factor ohlásil novinku - gelové oční stíny Excess Shimmer Eyeshadow s třpytivými metalickými pigmenty. A co všechny kosmetické nadšenkyně v tu chvíli okamžitě napadlo? Color Tattoo od Maybelline. Ale byly jsme zvědavé, ne že ne, třeba budou ještě lepší než oblíbená konkurence. Já jsem se nakonec k jejich otestování dostala jako slepý k houslím (vyplnila jsem nějaký dotazník přes FB) a mohla si vybrat odstín, který mě nejvíc zajímá. Asi vás nepřekvapí, že jsem zatoužila po 25 Bronze a jako bonus mi přišel ještě 15 Pink Opal.




Stíny by se měly snadno roztírat, výborně držet a zaručit intenzivní barevný efekt. Dají se nanášet na víčko buď plochým štětcem pro výrazné barvy nebo prstem pro jemný výsledek. Doporučená je i kombinace s pudrovými očními stíny. Koupíte je v každé drogérii se stojanem Max Factor, zaváděcí akční cena 265 Kč, doporučená cena 309 Kč.




Balení je malé, skleněné a roztomilé. Opět vybízí ke srovnání s Color Tattoo, které jsou širší, ale na druhou stranu zase nižší. Jinak skleněný kalíšek s černým plastovým vrškem je v podstatě stejný. Na víčku najdete číslo i název odstínu, po jeho odšroubování na vás čeká ještě papírový zabraňovač pro nevychované packy, které by náhodou chtěly sahat do produktu přímo v obchodě. Z druhé strany přes sklo vidíte barvu jednotlivých stínů, takže pokud jich vlastníte víc, hezky se mezi nimi dá orientovat. Obsah 7 g.




Odstín 25 Bronze je rozhodně o hodně tmavší než kolega 35-On and on Bronze od Maybelline. Dal by se klidně označit jako středně hnědá se zlatým třpytem. Pokud hrábnete do kalíšku prstem, přenesete na něj neskutečnou pigmentaci, která se dá navrstvit i na oko. Problém nastává v okamžiku, kdy začnete stín ztrácet a on díky tomu ubírá na intenzitě. Pro maximální krytí byste jej nesměly zapracovávat, což ale nevypadá zrovna nejlíp.



Max Factor ve vnějším koutku oka doplněný o pudrové stíny


Pouze samotný stín na celé víčko jsem použila kvůli testování asi jen dvakrát a nebyla jsem z výsledku nijak nadšená. Sice se hezky třpytí, ale i po nanesení štětcem nebo prsty není barva extra sytá. Navíc jsem zvyklá stínovat, což při použití více krémových stínů moc nejde. A i na bázi se po pár hodinách slije do záhybu oka. Takže jediné možné použití vidím v kombinaci s pudrovými stíny - MF nanesu jako podklad, vnitřní koutek projasním světlejší barvou a do záhybu nějakou kontrastní (na obrázcích vidíte zelenou). Pak už jen linka a jde se ;).




Odstín 15 Pink Opal bych si sama nikdy nevybrala, ale jsem nakonec fakt ráda, že jsem jej mohla vyzkoušet. Na studené barvy mě totiž nijak neužije, a tohle je přímo jejich královna bych řekla ;). Je o hodně méně pigmentovaná než bronzovák, na oko přenesete spíš jemný třpyt a malý náznak růžové. Co bych ale rozhodně vyzdvihla je měnící efekt - má v sobě modrý třpyt, který se v určitých odlescích světla ukáže v plné kráse (a který se mi samozřejmě nepodařilo vyfotit :D).



Tentokrát MF ve vnitřním koutku oka, opět ve spolupráci s pudrovými stíny


U tohoto odstínu bych rozhodně doporučila nanášet prstem, štětcem (i když je určený přímo na krémové stíny) se mi povedlo nanést akorát tak pár třpytek. Zase je lepší stín podpořit pudrovými kolegy, na celém víčku už sice vytváří díky měňavosti zajímavější efekt, ale opět i s bází zaleze do ohybu oka. Já ho ráda používám s šedými odstíny a černou linkou.


Na sluníčku


Konzistence stínů mi přijde spíš pěnová jak gelová, Color Tatto jsou jakoby sušší. Když do kalíšku zaboříte prst, ulpí vám na něm malá hrudka, kterou pak rozmáznete po víčku. Manipulace je tak složitější než s CT, stíny se hůř roztírají a při zapracovávání ztrácejí na intenzitě. Nanášení štětcem u mě nepřichází v úvahu a celé líčení zabere mnohem víc času než s jakýmkoliv jiným produktem.


Ve stínu


Celkové zhodnocení jak asi tušíte nebude zrovna pozitivní, za tři stovky jsem si představovala mnohem lepší vlastnosti. Růžový odstín je sice hodně zajímavý a netradiční, ale práce s nimi je zdlouhavá a vůbec mě nebaví. Pokud nerady stínujete a stačí vám jedna barva na celé víčko, určitě je využijete víc než já. Musíte si ale dávat pozor na výdrž (někomu drží na oku cokoliv celý den a nepotřebuje ani bázi ... jo, závidím). Nebo si raději kupte za stejnou cenu paletku od Sleek, kde najdete 12 barev s mnohem lepší pigmentací ;).


Pro úplnost ukázka všech odstínů, zdroj


Zkoušely jste MF oční stíny? Co na ně říkáte? Jakou konzistenci máte raději?

P.S.: Prosím Lucii F., aby mi poslala na mail svou adresu, protože vyhrála Bepanthen krém ;) jinak budu muset losovat novou výherkyni

Užívejte Velikonoce!

L.












Komentáře

  1. Já jsem je zkoušela v drogérce, hrozně mě to zajímalo, jaké budou, ale ta konzistence se mi vůbec nelíbila. Už na ruce některé odstíny nešly rozmazat, dělaly se z nich hrudky a naproti tomu některé se při pokusu o rozmazání celé smázly z ruky pryč. :-D Pro mě jsou to ušetřené tři stovky. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Koukala jsem na ně, věřím, že kvalita bude fajn, ale nějak mě nevzaly za srdce odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě ta kvalita za 300 Kč není taková, jakou bych čekala :( a odstínů je málo, to je pravda, ale podle mě je budou rozšiřovat, stejně jako CT ;)

      Vymazat
    2. No právě ta cena mě taky dost odradila. Ale jako podklad pod stíny by nemusely být úplně marné. Jenže jsme zase u těch odstínů. Ty světlé mi přijdou všechny skoro stejné. A u CT sice rozšiřovali barvy, bohužel k ním se dostaly snad jen dva další odstíny - pamatuju, že přibyl vínový a taupe. Ale i přes nevelký počet odstínů mi přišly ty barvy docela rozmanité. Tady bych si vzala max jeden ze světlých, pak jeden z teplých, protože mít oba nemá moc smysl, a černou bych vynechala.

      Vymazat
    3. a které by se ti víc líbily? klidně pošlu na vyzkoušení ;)

      Vymazat
    4. No ty světlé, to je jasný :-) Já a bronzová, to nejde dohromady.

      Vymazat
  3. Mna tieto tiene vobec nelakaju. Ale je super, ze ich ukazujes aj pri liceni na oku. To si cenim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, právě vyfotit líčení je pro mě největší kámen úrazu, nechápu, jak některé kočky můžou mít tak syté barvy a vůbec krásné fotky, buď mám špatný foťák nebo něco dělám blbě (tipovala bych druhou možnost :D), ale snažím se, takže jsi mě moc potěšila ;)

      Vymazat
  4. Jo jo, presne s tou uvahou o CT jsem je nadsene zkousela v drogerii, protoze zvlast ty svetlejsi odstiny se mi dost libily. Ale vzhledem k tomu, jak snadno sly z ruky setrit, tak nadseni dost opadlo, protoze mi bylo jasne, jak dlouho by mi asi vydrzely na ocich..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, ta jejich pěnová konzistence je sice strašně inovativní, ale nepoužitelná :D

      Vymazat
  5. Taky jsem je vyzkoušela na ruce a upřímně, za ty prachy si je Max Factor může strčit někam :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak by se dala jednou větou popsat celá recenze! :D

      Vymazat
  6. Ja mam velmi rada kremovo-penovu texturu vo vseobecnosti, ale na toto som citala take rozpacite az negativne recenzie, ze sa mi ich nechce ani ist okuknut do drogerky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem taky na žádnou kladnou recenzi nenarazila, konečně v tom taky jednou nejsem sama :D i když pro MF nic moc bilance :(

      Vymazat
  7. Tyto krémové stíny mám taky a jsem s nimi spokojená, až ta cena byla závratná, ikdyž jsem je kupovala se slevou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cena by mohla být klidně o polovinu nižší, zbytečně ji přepálili, takto si víc lidí koupí raději CT mi přijde ...

      Vymazat
  8. Zatím mě tyto stíny moc nepřesvědčily. Možná si je někdy koupím až budou v akci, ale možná taky zůstanu u CT :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Připadají mi zbytečně drahé... A hlavně se mi po ozkoušení v drogérii moc nelíbí ta konzistence, protože když už stín, tak pigmentovaný a držící. Tohle by mi líčení asi spíš prodlužovalo a ztěžovalo. :)
    Navíc se mi spíš nelíbí odstíny. I když jeden už jsem málem koupila, naštěstí se mi to rozleželo...
    Takže je nechám být a koupím nejspíš něco jiného... :D

    OdpovědětVymazat
  10. No tak to jsem ráda, že jsou o ničem. Raději si koupím další CT, které aspoň na tom oku vydrží. Já jsem teda zkoušela jen v drogérii na ruku, a byla jsem zklamaná z konzistence. A ta cena? Pfff. I když CT taky stály okolo 250 Kč, když přišly na trh :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslíš, že půjde cena dolů? u MF se mi to moc nezdá ... i když CT taky všichni kupují jen ve slevě :D

      Vymazat
  11. Ani jedna recenze na ty stíny není pozitivní, bohužel. Nechápu, že je MF vůbec pustil do prodeje, když je to takový propadák. Škoda no...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)