Catrice báze pod oční stíny

Existují kosmetické produkty, o kterých někteří ani neví, že existují, někteří je ke svému životu vůbec nepotřebují a někteří děkují všem svatým, že jsou. Patřím samozřejmě do poslední skupiny :D. Závidím těm, kterým oční stíny na víčkách vydrží celý den bez poskvrnky nanesené jen tak, přímo na oko. Já bych je měla do hodiny slité v jedné čáře, nezáleží na značce ani ceně (i když je pravda, že třeba Clinique se předvedly v tomto ohledu velmi dobře). Takže báze pod oční stíny je pro mě stejně důležitá v celém líčení, jako třeba makeup nebo řasenka. A když jsem se dozvěděla, že Catrice jednu zařazuje jako novinku do stálého sortimentu, musela jsem ji okamžitě vyzkoušet.




Báze pod oční stíny Prime and Fine prý optimálně připraví oční víčka na oční stíny. Lehká textura v tělovém odstínu se jednoduše a rovnoměrně nanáší. Podklad vylepší barevnou intenzitu očních stínů, které navíc s podkladem vydrží déle a zamezí jejich hrudkování. (zdroj)




Obal báze trochu mate, páč vypadá jako korektor, takže pokud nečtete pořádně popisky v regálech nebo nevíte přesně, pro co jdete, můžete ji snadno přehlédnout. Na černém víčku jdou sice vidět otisky prstů a menší špinavosti (pokud si nedáte pozor nebo nemáte potřebu ho pořád čistit), já ale oceňuju balení vysokou známkou. Páč je stokrát praktičtější než kelímek (zdravím ArtDeco a Avon). Po odšroubování na vás vykoukne pěnový aplikátor, který pro změnu připomíná lesk na rty. Obsah 5 ml, cena 99 Kč, koupíte v drogériích Rossmann (musí v nich být samozřejmě stojan Catrice).




Nejdřív jsem si myslela, že jen přejedu tyčinkou po víčku, nechám chvíli zaschnout a budu moct nanášet stíny. Produktu se ale tímto stylem dostane na oko moc, takže jsem přešla k následujícímu způsobu - ťupnu bázi doprostřed víčka a prstem ji rozetřu do ztracena. Pořád ale odpadá nepraktičnost kelímkového balení, páč nikam nemusím strkat pracky a infikovat tak celý obsah.




Odstín je v nabídce pouze jeden (aspoň u nás), má číslo 010 a dal by se označit jako nude, světlá béžová nebo tělová. Hezky víčko sjednotí, takže neprosvítají žilky. Je matný, bez třpytek nebo shimmeru. Konzistenčně je báze lehká, jako jemný krém nebo gel. Roztírá se tedy bez problémů a stačí nechat jen chvilku zaschnout. Oční stíny na ní sedí hezky, nehrudkovatí ani nedělají jinou neplechu.




Nejdůležitější je ale stejně fakt, jak dlouho stíny udrží na víčku. A tady opět nastává stejný problém jako s Avonem. S bází se výdrž líčení určitě prodlouží, ale celý náročný den bohužel nedají. Záleží taky na kvalitě barevného prášku, ale třeba s Cargo paletkou se vyloženě nekámoší, což bych do ní zrovna neřekla. Abych ale nebyla nespravedlivá, tak pracovní dobu se mnou dá. Jakmile ale jdu po práci ještě na kafi, cvičit nebo dokonce na tah, nemůžu se na Catrice spolehnout. A to mi vadí. Po zkušenosti s ArtDeco, se kterou vydrželo líčení fakt skoro všechno, se nechci spokojit s ničím horším.


vlevo bez báze, vpravo s bází


Budiž jí ale k dobru, že alespoň zvýrazní barvu stínů, schválně jsem udělala na ruce test s monostínem stejné značky (Catrice Absolute Eye Colour 770 Smoothie Operator), který není vůbec lehké přenést na oko. Na něm totiž žlutá barva jaksi zanikne a je po parádě, můžete použít akorát tak jako podklad pod další líčení. Momentálně mám na zkoušku vzorek báze od UD (ještě jednou velké díky, Martině), a to byste teprv viděly ten rozdíl! Na víčku totiž vypadají barvy stejně jako v balení, někdy jsou i jasnější. Tomu říkám zázrak, vážení! Dokud jsem neviděla na vlastní oka, nevěřila jsem. A už chápu, proč jsou některé kočky schopné dát za tento produkt takové prachy.

Pokud byste si měly z této recenze něco odnést, tak následující - jestliže si rády vyhrajete s líčením zraků a oční stíny se vám slévají, je lepší investovat do lepší báze (ArtDeco, UD, Too Faced, ...). Jestli vám ale stačí jemnější malůvky, které s vámi dají potřebných osm hodin, ušetřete peníze s Catrice ;).

Používáte bázi pod oční stíny? Co říkáte na Catrice, stačí vám? Nebo máte jinou oblíbenkyni?

Užívejte!

L.






Komentáře

  1. Já mám kalíškovou bázi od Catrice Prime fine a je skvělá.. :-) drží celý den.. :-)

    Mám i Artdeco.. a to semnou dá max pracovní dobu a pak konec.. :(

    http://wormake.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vůbec jsem neměla tušáka, že má Catrice i kelímkovou verzi! :O a je zajímavé, jak každému i ta "blbá" báze sedí jiná :D buď ráda, aspoň ušetříš ;)

      Vymazat
  2. Za stovku docela dobrá báze. Do práce ji většinou netahám, protože chodím do práce i z práce pěšky, sem tam skočím do města, takže potřebuju, aby mi stíny vydržely cca 10 hodin (a zvládly dvakrát tříkilometrovou procházku), ale když jdu někam jen na pár hodin, tak ji používám, abych zbytečně neplácala ty dražší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ji po koupení používala každý den, abych ji pořádně otestovala a jak které stíny mi vydržely aspoň těch 8 pracovních hodin, takže občas sázka do loterie :D jakmile jsem dostala tu od UD, tak jsem nepoužila žádnou jinou, ten efekt je prostě úžasný a ještě čekám na tubičku od Too Faced, to bude teprv srovnání! ;)

      Vymazat
  3. Hlásím se do party.. Bez báze se neobejdu, bohužel. V zimě jsem si pořídila bájný Artdeco kalíšek a dobrý.. Uvidím, jestli bude stačit i v létě. Pokud ne, tak už mi může pomoct asi jen ještě bájnější UD.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ArtDeco by měla stačit i v létě, vydržela se mnou přes rok a neměla jsem jí, kromě toho kalíškového balení, co vytknout ;) i když je pravda, že taky nesedí všem, tak uvidíš ;)

      Vymazat
  4. Zrovna včera jsem na to čučela jako bacil do lékárny, že Catrice má novou bázi na očka ;)
    No, zatím jsem trochu konzerva, používám UD, kterou jsem si koupila opakovaně. Po pravdě neřekla bych o ní, že je to vyloženě spása pro mastná víčka, ale já nemám extrémní problémy, takže mi UD báze v kombu se stíny UD vydrží 28hod (ano, někteří blázni jsme v práci i takhle dlouho bez pausy a potřebujeme, aby na nás byl normální pohled a líčení bylo perfektní.)

    Hodně mě ale láká Nars, který je chválený opravdu až někam do nebes, takže kdo ví...
    Ale třeba na normální kratší akce (kafe, kino) dávám stíny bez báze, nebo klidně s dermacol bází - ta hezky vytáhne barvy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používám sypké stíny od Shiro Cosmetics a ty mi s bází většinou vydrží dýl než běžné slisované stíny. :)

      Vymazat
    2. prý bacil do lékárny! :D :D :D ... a 28 hodin v práci - to už snad ani nejde, ne? není to nezákonné nebo tak? :O ... každopádně na UD mi zatím vydrželo všechno, ale nechci dělat ukvapené názory, takže uvidíme v létě v pařácích, jestli mi stíny nepotečou po xichtě ;) já jsem slyšela ještě zázraky o Too Faced ... a bez báze nemůžu vylézt z baráku ani na kafe nebo kino, bohužel :(

      Vymazat
  5. No já nevím, práškové oční stíny snad nemůžou držet nikomu, ne? (pokud tady někdo takový je, ať se raději nehlásí :D) Já jsem trapák, a používá,m CT, takže velké díky Lišce, že mě zásobila na další rok :-) Ale bojím se, že až si budu chtít hrát s méně výraznými stíny a nude líčením, bude mi bronzová vadit, a budu se muset poohlédnout po nějaké bázi. A nejvíce mě asi láká artdeco, jelikož tam není pan silikon. I když ten kalíšek by mohli vyměnit za něco lepšejšího ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. by ses divila, kolik jsem četla storek o tom, že někdo bázi nepotřebuje vůbec (taky nechápu!) ... nejsi trapák, buď ráda, že ti s CT stíny drží, zkoušela jsem je právě k tomuto účelu a jaksi to s mýma mastnýma víčkama neprošlo :( ... a ArtDeco by se mělo zamyslet a vyslyšet přání zákaznic, páč na ten kelímek si stěžuje každý, jenže ho stejně všichni koupí, páč jim nic jiného nezbývá :D

      Vymazat
  6. Mně stíny drží i bez báze, ale s bází je mé oko mladší a vyhlazenější, proto ji vlastně používám. Recenze je hezká a těším se, že napíšeš i o UD. Já moji tubičku získala za nějakých 260,-Kč, ale to je opravdu zcela ojedinělý případ, kdy ji tam tak prostě měli v košíčku u pokladny v akci, protože ji asi nikdo na tom americkém venkově nekupoval. Měla jsem jich nakoupit víc, ale to mi jaksi nedošlo. To je u mne normální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prý bez báze, to je nespravedlnost, toto! :D 260 Kč je opravdu úžasná cena a co máš z toho, já bych vzala taky jen jednu, co kdyby nefungovala jak má ;) i když je pravda, že u nás v ČR by ti za ni holky utrhly ruce, kdybys ji prodávala za takovou částku ;)

      Vymazat
  7. Ja bez baze nedam ani ranu ;) Mam UD a nedam na nu dopustit. Nelutujem jedineho eura :) Pouzivam ju aj pod kremove ocne tiene. Chcela by som vyskusat este Too Faced. Snad sa niekde dostanem ku vzorke.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Too Faced mám právě na cestě a jsem na ni hodně zvědavá, zvlášť ve srovnání s UD, určitě dám pak vědět, jak to dopadlo ;)

      Vymazat
  8. Mně právě dorazila moje první UD báze, čeká na otevření. :) Ale nepřijde mi drahá, 6 ml za 8 liber se podle mě dá, je to jen o stovku víc než Artdeco a je jí o 1 ml víc, a to je to menší balení (6 ml, velké 11ml fakt nepotřebuju).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. UD ma aj 6 ml balenie? Tak to som netusila. Sakra. 11 ml mi vystaci asi do konca zivota. Idem si to male balenie vygooglit. Dakujem za info.

      Vymazat
    2. máš pravdu, to menší balení nestojí zas až tak moc, ale pořád je to oproti drogérkovým bázím rozdíl, takže jestli někomu fungují, tak se nedivím, že dražší značky nevyhledávají ;)

      Vymazat
  9. Bez báze si oči vůbec nemaluju. Momentálně používám tu, která byla v Goldboxu a je to nejlepší, co jsem kdy zkusila. Nutno podotknout, že jsem doté doby měla jen drogérkové značky. O bázi Catrice jsem dosud nevěděla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta z Goldboxu je hodně chválená, už jsem o ní četla, ale ta cena se myslím už taky pohybuje ve vyšších hladinách, takže se s drogérkovýma dle mého ani srovnávat nedá ;)

      Vymazat
  10. Jó, báze od UD je prostě nepřekonatelná. Já ji zkoušela hned někdy na začátku své blogovací éry... a od té doby ji bohužel nic nepřekonalo.
    Tahle od Catrice není špatná, myslím, že někomu, kdo nechce dát za bázi moc, bude i stačit, ale vážně, když už jsem poznala lepší, nechci se spokojit jen tak s něčím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to musí být těžké, když hned na začátku zkusíš BMW a pak jezdíš ve Škodovce :D

      Vymazat
  11. Tak UD jsem ještě neměla, ale Too faced je dobrá, mám dost mastná víčka a vydrží mi nalíčení od rána do odpoledne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem na ni hodně zvědavá, pak udělám určitě srovnávačku ;)

      Vymazat
  12. Já si oči líčím každý den a dost výrazně... Naštěstí nepatřím mezi ty ,,šťastlivce'' s mastnými víčky, takže se spokojím s levnějšími bázemi. Teď používám už hodně dlouho asi tu nejlevnější bázi na trhu - od Essence, a jsem až překvapená, jak mi stačí. Vydrží toho vážně hodně, bez problémů třeba náročný sport, u kterého se fakt zpotím, a to po celém dni... Takže já jsem zatím s těmihle levňouchy fakt spokojená (za což jsem ráda, nechtěly by se mi dávat pětistovky za bázi pod stíny :)

    hanka.machova99@gmail.com
    since-2015.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Já si oči líčím každý den a dost výrazně... Naštěstí nepatřím mezi ty ,,šťastlivce'' s mastnými víčky, takže se spokojím s levnějšími bázemi. Teď používám už hodně dlouho asi tu nejlevnější bázi na trhu - od Essence, a jsem až překvapená, jak mi stačí. Vydrží toho vážně hodně, bez problémů třeba náročný sport, u kterého se fakt zpotím, a to po celém dni... Takže já jsem zatím s těmihle levňouchy fakt spokojená (za což jsem ráda, nechtěly by se mi dávat pětistovky za bázi pod stíny :)

    hanka.machova99@gmail.com
    since-2015.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)