Kosmetické objevy za rok 2014

Minule jsme se mrkli na kosmetická zklamání, tak to musíme trošku vyvážit, co říkáte? Rok 2014 bych mohla označit jako seznamovací s minerální kosmetikou. Jakmile jsem objevila kouzlo MMU, spadla jsem do přírodní dekorativky po hlavě. Taky jsem zjistila, že vůbec není pravda, že přírodní malovátka nic nevydrží, mají nudné odstíny atd. A postoupila jsem o něco vpřed v péči o pleť. Začala jsem používat tonikum a přesvědčila jsem se, že mastný čumák musíte opravdu hydratovat, ne vysušovat ;).

Fotky dodávám z již napsaných recenzí, proto bude každá jiná, za což se omluvuju, ale polovinu produktů už nemám (na rozdíl od těch ze zklamání, že :D). Opět nejsou seřazeny nijak od nejlepšího po nejhorší nebo naopak, prostě náhodný výběr. Na oblíbence roku 2013 se můžete podívat sem.


1. EDM minerální korektor Multi-Tasking (recenze)



Jestli někdo vychvaluje Catrice, tak nikdy nezkusil EDM! Oproti prášku je totiž krém naprostý břídil, věřte mi. Má úžasnou světlou barvu, v pohodě přilne na štětec i na pokožku a zakryje i toho největšího pupence, kterého máte uprostřed čela a kvůli kterému jste se neodvážily už týden vylézt z baráku. Fakt. Navíc vypadá přirozeně, neslézá a nedělá fleky. A vydrží celý den na svém místě. Jen pod oči bych jej nedávala, tam zvýrazní každou vrásku i suché místo. Prostě ideální společník na krytí nedokonalostí, který vůbec neubývá. I když ho používám každý den, pořád jsem nezaznamenala nějakou spotřebu.


2. Weleda mandlové čistící mléko (recenze)



Tuhle růžovou tubičku jsem koupila jen díky tomu, že byla ve slevě a já na ni narazila v DMku. Jináč by mě ani nenapadlo kupovat odličovací mléko, mám raději vodu nebo toner. Navíc jsem se docela bála, že mi ucpe póry. Ale nakonec jsem nelitovala ani jedné utracené koruny. Mléko je jemné, krásně odlíčí, nedělá žádnou neplechu a navíc ještě k tomu všemu hezky hydratuje bez ucpávání. A navíc to není žádný čajíček, popere se s černou tekutou linkou, stíny i řasenkou. Jakmile jsem mléko dopotřebovala, okamžitě jsem poznala, že mi chybí, a to se jen tak nestává. Jestli mám něco v pomyslném seznamu nákupů na tento rok, tak je to mimo jiné růžovák od Weledy ;).


3. Mitsuuko zinkový krém (recenze)



Kdybych měla použít jen jedno slovo, jasně mi vychází "zázrak". Můžete mi tvrdit, že po domácku vyráběná kosmetika se nikdy nemůže vyrovnat té z laboratoře, kterou podepírá milion výzkumů. Já zase věřím tomu, že když má někdo nadání, rozumí své pleti i složení produktů, ingrediencím a postupům přípravy, může vyrobit něco ojedinělého. A to se přesně stalo u boabového krému se zinkem. Na mastnou pleť jsem nic lepšího neměla. Zvláštní konzistence i vůně vás může překvapit, z čeho vám ale spadne brada na zem jsou účinky. Matný a sametový čumák hned po nanesení! Navíc neucpává póry a dodá dostatečnou hydrataci. Měla jsem 30 ml balení a zrovna dnes jsem z něj se slzou v oku vybrala poslední zbytky, takže mi vydržel krásných pět měsíců.


4. Agno olivové mýdlo s jasmínem (recenze)



Khaki kostka za pár korun rozjela mou závislost na kostkových mýdlech. Dřív jsem si nedokázala jejich používání ani představit, ale jakmile jednou okusíte, není cesty zpět! :D Netvrdím, že tohle je nejlepší značka, to určitě ne. Ale pokud si chcete manipulaci s tuhým mýdlem vyzkoušet, Agno je ideální volba. Má čisté a krátké složení a můžete jej použít na tělo, vlasy i obličej. Kožich jsem po něm neměla vysušený, což je u mě co říct, vlasy mi zmastil, ale tady samozřejmě záleží na struktuře a typu, suchým by mohl vyloženě sednout. Odličuje skvěle, jen očím se raději vyhněte. Každopádně jsem na jeho základě koupila už další tři kostky jiných značek a nějaký tekutý sprcháč mě už vůbec nebere.


5. JPM minerální makeup (recenze)



Zatím jsem psala recenzi jen na vzorečky, ale jak vidíte na fotce, už mám doma plné balení ;). Jestli jsem v roce 2013 chválila Lily Lolo, rok 2014 byl ve znamení JPM. Jakmile jsem totiž uviděla ten efekt na pleti, totálně jsem se zamilovala. Sice kryje míň, než Lily, takže buď použijete korektor nebo dáte dvě vrstvy, ale vězte, že za ten vyhlazený a sametový čumák to stojí. Budete si chtít neustále jezdit packou po tváři, chodit se na sebe dívat do zrcadla a cítit se jako s jinou - lepší - pletí. Objednat se dá sice jen z Ameriky, ale balíček přišel za dva týdny naprosto v pořádku a ještě jsem si mohla vybrat jakékoliv dva vzorky z celé nabídky produktů ve zvoleném odstínu zdarma. Neberte to!


6. Mádara vyrovnávací tonikum (recenze)



Strašně mi chybí. Proč já musím pořád zkoušet něco nového a nakupovat tonika od různých značek dopředu? Ale aspoň mám porovnání. Po dopotřebování lotyšského krasavce jsem už dodělala pleťovou vodu s tonizačními účinky od Atoku a teď plácám na čumák Madre Labs. Neříkám, že jsou špatné, ale Mádara je lepší (a cena tomu taky odpovídá). Opravdu stahuje póry, čistí, nevysušuje a dělá tak nějak hezčí čumák. Používala jsem na všechno možné, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Ráno, večer, na pupence, před nanesením masky, po smytí masky, na dočištění ... Až dopatlám zásoby, kupuju zas!


7. Alterra SOS balzám na rty (recenze)



Jako objev roku jsem se nebála Alterra balzámek označit už v listopadu, páč mě dostal do kolen už po prvním použití. Má hodně měkkou a olejovitou konzistenci, obsahuje malé hrudky, takže by si ho někdo mohl splést s peelingem, ale ta hydratační schopnost! Ta je k nezaplacení. Dokáže dát do pucu opravdu vysušené a poškozené rty. Koupila jsem si i variantu s heřmánkem, jak jste mi radily, ale ta mi nepřišla tak vyživující (každopádně neříkám, že je špatná, rozhodně lepší než většina balzámů v drogérce). A jestli někdo pořád váhá, jestli koupit nebo nekoupit, tak teď má nejlepší příležitost - v Rossmannu právě probíhá akce, kdy jej seženete za úplně směšných 30 Kč. Takže není co řešit ;).


Rok 2014 nabídl hodně dobrých kosmetických překvapení, možná to bude i tím, že jsem přestala bezhlavě nakupovat (ehm, trošičku aspoň) a nenechala se zbytečně nalákat na spoustu juchajících recenzí jako tomu bývalo dřív. Takže do nového roku sobě i vám přeju jen samé příjemné objevy, poznávání neokoukaných značek a produktů a nevyhazování dukátků za kraviny.

Co zaujalo minulý rok nejvíce vás? Máte produkt, bez kterého už nemůžete žít? Co jste spotřebovaly a pak teprve zjistily, jak vám to chybí?

Užívejte!

L.







Komentáře

  1. Vím, že baobabový krém musím mít. A vím, že jsem zaspala JPM akci (nechápu, jak se mi to povedlo). Tonikum od Madary letos zkusím, jsem si slíbila :-) A balzámek od Alterry mám, ale nejsem z něj toliko nadšená jako ty, holt máš jiný čumák ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlavně, že jsem vám o té akci psala :D ale ona zase bude, bych se nebála ;) Alterra balzámek je v tomto zvláštní, někdo je z něj nadšený a někdo to nechápe, hlavní ale je, že nestojí tolik, aby se nedal testnout ;)

      Vymazat
    2. Já víím, já jsem se chystala si to objednat, ale pak jsem to nějak zazdila :-( Joo, za ty peníze to je super deal ;-)

      Vymazat
  2. Já jsem EDM zkoušela a stejně u mě vede Catrice :-D Mně totiž mmu vyhovují spíše v létě, v zimě mi moc na tu mojí přesušenou pleť nepomáhají. Jinak s Weledou musím souhlasit, takovouhle hydrataci mi zatím nezajistila žádná jiná značka (jak u pleťového krému, tak u tělového mléka, tak u krému na ruce). Díky za tip na balzám od Alterry, akorát se teď sháním po nějakém novém, tak vyzkouším tenhle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Catrice mi bohužel nevydrží ani pár hodin na jednom místě, ale to bude asi tím, že ty máš suchou pleť a já mastnou ;) od Weledy jsem teď zase ulovila ve výprodeji růžový noční krém a zatím jsem s ním spokojená, ale testuju jen chvíli, tak uvidíme ;) a budu doufat, že balzám na rty sedne!

      Vymazat
    2. Já vyhlížím ten růžovej ve výprodeji notnou dobu a u nás pořád nic, to je tak nefér :-D Ale teď jsem koukala, že mají za nějaké dvě stovky takový modrý sensitive, v dětském oddělení, a složení vypadalo fajn, takže nad ním dost vážně přemýšlím.

      Vymazat
    3. já jsem ho objevila v Brně v Olympii, ale třeba ve Vaňkovce nebyl a u nás v lesíku taky ne, takže to asi byla jen náhoda ;) dětský sensitive zní dobře a cena je taky v pohodě, mrknu se po něm ;)

      Vymazat
  3. aha aha. mně tedy na EDM multitasking korektoru nepřijde nic speciálního. dokonce bych až řekla, že kryje míň než jiné minerální korektory, co jsem vyzkoušela. pod očima vysušuje extrémně. a rozhodně mi nevydrží celý den, mi přijde, že dost mizí. ovšem pokud je tedy lepší než Catrice, který jsem nikdy nezkoušela... tak asi Catrice už ani zkoušet nepotřebuji. taky dobrý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to bude tím, že Ty jsi toho vyzkoušela asi 100x tolik, co já, a to teď myslím jako poklonu ;) podle mého Catrice sedne na pleť suchou a EDM na mastnou, páč mi vůbec nedrží a ještě k tomu dělá fleky, přitom ostatní jsou z něj na větvi :/

      Vymazat
  4. S tím neubýváním korektoru naprosto souhlasím, mám Lily Lolo už rok a ubyla tak čtvrtina. A to nemám pocit, že bych s ním nějak moc šetřila.
    Ten balzám od Alterry mě láká a moc, ale mám jich teď doma fakt plno. Musím se pochválit, v Rossmannovi jsem byla a viděla, že je zlevněný, ale odnesla jsem si jenom šampon od Alterry, pro který jsem tam šla (byl taky v akci).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to vůbec s tím korektorem nechápu, přitom ho nabírám fakt hodně! :D ... jsi šikovná, že jsi odolala, to já bych nemohla do Rossmanna ani vlézt, naštěstí jsem teď nemocná, takže jsem se tam už dva týdny nedostala, takže jsem v šetřícím režimu :D akci na Alterru jsem viděla, ještě pořád mám od nich kondicionér a taky je asi bezedný ...

      Vymazat
  5. Ja používam akýsi mix MMU od Silk naturals a Meow cosmetics (lebo meow som si kúpila príliš svtelý, tak ho dofarbujem so silk naturals :D) a našťastie spolu fungujú :) Od Silk naturals mám aj krémový korektor, ktorý používam najmä pod oči a okolo nosa a zatiaľ som spokojná. Green people riasenku ospevujem asi všade, to je asi môj najväčší objav minulého roka, aj keď som ju objavila až na jeho konci :) Medzi ďalšie objavy patrí tekutá linka od Cosm´etika a aj Pacifica a jej voňavky :) Zatiaľ mám v zbierke dve, uvidíme kam sa to tento rok uberie :D
    Ale inak žiť by som asi dokázala bez všetkého, i keď napr. s líškovou hennou by sa mi asi lúčilo ťažko (ešteže mám dve balenia už na ceste, takže to v najbližšej dobe nehrozí :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silk Naturals mám v seznamu značek, které chci určitě vyzkoušet, už mám díky Tobě a trb seznam tak za dva tisíce :D Green People řasenku jsem viděla a obdivovala, momentálně používám Alverde a byla jsem hodně překvapená, jak je dobrá, chystám článek ;) ... od Cosm´etika mám v plánu dokoupit stíny a domeček na ně, jen se u nás v ČR prodávají jen na jednom eshopu a pořád mi to přijde nějak drahé nebo co, prostě se nemůžu rozhoupat, každopádně až se tak jednou stane, tak vezmu i tu linku, to už vím naprosto jistě (a pak Ti pošlu za všechno účtenku :D)

      Vymazat
  6. S tonikem od Mádary plně souhlasím! :)) I když musím uznat, že teď mám další objev, který Mádaře směle konkuruje.. Jinak minerály budu muset pořádně vyzkoušet, loni jsem párkrát prubla, ale žádné velké nadšení se nekonalo.. tak třeba letos :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslíš Santaverde nebo máš ještě nějaké trumfy v rukávu? ;) ... jináč kdybys chtěla, tak můžu poslat vzoreček Bare Minerals a JPM, klidně písni na mail ;)

      Vymazat
  7. Neznam z toho nic, i proto se mi clanek libil. Zase mohu jit a neco si koupit. No zkusim ten balzam...pro zacatek.

    OdpovědětVymazat
  8. Mně po spotřebování nejvíc chyběl tělový peeling od Nuxe, naštěstí jsem ho tento týden znovu pořídila. Zajímalo by mě, kde se dá koupit EDM korektor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel eshop, který prodával v ČR tuto značku už neexistuje, ale dá se sehnat na iherb, kde je teď dokonce ve slevě (http://www.iherb.com/Everyday-Minerals-Concealer-Multi-Tasking-Mineral-06-oz-1-7-g/61264#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=everyday%20minerals%20multi%20tasker&rc=20&sr=null&ic=1) ... jo a už jsem ho našla i na českém eshopu - http://www.pinkpanda.cz/produkt/everyday-minerals-korektor-multi-tasking-concealer-edm3_6 ;)

      Vymazat
  9. minerální make up je super věc :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já na ten balzám furt zapomínám, a tak bych si ho chtěla jednou koupit. Tak snad si už vzpomenu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky vždycky něco nutně potřebuju a pak přijdu do drogérky a vůbec nevím, co to bylo :D od jisté doby si to píšu na papírky a strkám do kabelky, takže se pak nestačím při úklidu divit :D

      Vymazat
  11. Teda, na většinu věcí máme stejný názor, ale v tom korektoru EDM se teda hrozně rozcházíme =D Já miluju Catrice a nedám na něj dopustím a to byť mám mastný čumák. Prostě Catrice je fajn, má silné krytí, což mi minerální korektor ani v několika vrstvách nikdy neposkytnul, ač jsem zkoušela ťupkat mokrou vatovou tyčinku, speciálním štětcem, nebo prstem, prostě nikdy nic nezamaskoval. Možná bych s ním mohla přepudrovávat Catrice korekotr, aby vydržel dlouho - aspoň bych se ho zbavila, protože je fakt snad věčný =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem asi speciální jedinec, pro kterého byl tento korektor určen nebo nevím :D nebo jsem nepoznala ještě žádný lepší, je pravda, že jich moc nemám, páč mi nikdy žádný nedržel, tak jsem to vzdala, teprve až se strhla mela kolem Catrice, tak jsem koupila ten a zase zklamání, tak jsem se na to vyprdla ;) EDM jsem koupila jen ze zvědavosti, páč byl na Aukru za směšnou cenu ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)