Kosmetická zklamání roku 2014

Všichni píšou o objevech (ty mám taky už připravené, nebojte), tak jsem si řekla, že budu vyčuhovat z davu a nejdřív zveřejním zklamání ;). Abych pravdu řekla, tak jsem musela nějakou dobu přemýšlet, co zařadit, páč mě na první dobrou napadla jen jedna věc. Pak jsem prošla všechny články za uplynulý rok a objevila i pár dalších výrobků, každopádně to vypadá, že 2014 byl rok spíš objevový. Páč ty mi naskakovaly v hlavě okamžitě. Ne, že bych se zlobila ;).

Pořadí produktů je náhodné, určitě to není podle příšernosti nebo hrůznosti. Skoro na vše jsem už psala recenzi, takže odkaz přidávám k rozkliknutí hned u nadpisu. Pokud by vás zajímal článek z roku 2013, najdete ho tady. Konec vysvětlivek, jdeme na věc!


1. Avéne micelární voda (recenze)



Jak jsem byla ráda, když jsem letos pod stromkem žádný balíček od Avéne neměla! Maminka si totiž myslí, že lékárenská kosmetika je nejlepší, co může být, takže ji kupuje ve velkém ve formě různých balíčků, které dostáváme celá rodina. Naštěstí už pochopila, že já v tomto nadšení nejedu. A může za to mimo jiné i jejich micelárka. Za nehorázné prachy dostanete vodu se silikonem a PEGem, která dokonale neodlíčí a ještě lepí na čumáku. Fakt dík, nechci! Jestli jsem minulý rok pomluvila Biodermu, tak toto je ještě větší zlo!


2. Korres tělové mléko (recenze)



To jediné už doma nemám, takže fotka musí být stará - z recenze. O mazadlech Korres se píše a mluví v superlativech, úplné básně, jak nádherně voní, mají příjemnou konzistenci, hydratují a jsou prostě úžasné. Tohle se mi v hlavince tak nějak uložilo a když jsem viděla citronový krém ve slevě, okamžitě mi před očima začal blikat zelený nápis "kupuj, kupuj!". Až pak mi bylo vysvětleno, že pověsti se otírají jen o tělová másla, páč krémy stojí za prdku. Hm, stojí. Nekupovat ani ve slevě! Jasně, já mám citlivou, vysušenou a ekzematickou pokožku, takže jí jen tak něco nestačí. Ale když i čtenářka M., které jsem tuto tubičku poslala, konstatovala, že nehydratuje (a to má kožíšek normální), tak jsem naznala, že tohle prostě ne. I za třikrát míň dukátů koupíte lepší mazání, třeba u Alverde ;).


3. Weleda deodorant (recenze)



Když jsem se rozhodla, že zkusím přírodní deodoranty bez hliníku, zase jsem si naivně myslela, že čím lepší (dražší) značka, tím lepší účinek. Vedle jak ta jedle! Citrusový sprej od Weledy sice hezky a osvěžujícně voní, dobře se nanáší a reprezentativně vypadá, ale naprosto a vůbec nefunguje. A smrdět potem nechceme nikdo, že. Navíc díky alkoholu na prvním místě ve složení nedoporučuju aplikovat pár desítek minut po holení podpaží, jináč se objeví nepříjemná vyrážka :(. Jestli chcete bezhliníkového pomocníka, který opravdu funguje, sáhněte po Alteře nebo po Alverde (verze Máta a Bergamot).


4. Sally Hansen lak na nehty, odstín 520 Bamboo Shoot



Kdo mě zná už delší dobu ví, že na dražší laky na nehty si nepotrpím. Ale tento odstín od SH jsem viděla u někoho na blogu a okamžitě jsem se zamilovala. Jen ta cena 109 Kč mě fakt odrazovala. Pořád jsem si říkala, že si počkám na nějakou slevu, pak jsem ji propásla, pak jsem zas nevěděla ... Nakonec se moje zlatá Sabča na mě asi už nemohla dívat a lak mi koupila. O to víc mě mrzí, že je šíleně vodový, pruhuje, ve dvou vrstvách sice vypadá už hezky, ale vydrží maximálně dva dny, pak se začne odštipovat. I s nadlakem. Kdyby stál 30 Kč, mávnu rukou a neřeším. Ale od značky, která se zabývá primárně nehtovou péčí a ještě za stovku? Pche! Možná je to záležitost jen tohoto odstínu, ale zjišťovat to rozhodně nehodlám!


5. Catrice Prime & Fine Mattifying pudr (recenze)



Na pudry já mám nároky veliké, páč se lesknu, že na mě nalítávají straky. Takže nutně potřebuju zaručeně matující výrobek, který udrží můj čumák v koukatelném stavu alespoň šest hodin. Pak jsem ochotná přepudrovat. A Catrice byl vychvalován převelice, dokonce přirovnáván ke slavnému MACu. A zas nic! Nejen, že nematuje tak, jak si představuju, ale zalézá do pórů, zviditelňuje suchá místa a jakékoliv nedokonalosti. Na pleti jde vidět i cítit. A ne, nebudu ho naťupkávat do pleti houbičkou, jsem zvyklá na štětec! Momentálně opět hledám vhodného kandidáta, páč můj oblíbený od Bourjois dochází a já nešťastně zjistila, že se už nevyrábí (měla jsem jeho nástupce a ten mi bohužel nevyhovuje). Nějaké návrhy? ;)


6. Bourjois Rouge Edition Velvet (recenze)



Nejvíc vychvalovaná novinka roku 2014, aspoň mi to tak přijde. Všichni z ní lehli na zem, vychvalovali až do nebe, mluvili o zázraku. A já chtěla taky! Fakt jsem se snažila! Neprošlo to. Barvu má nádhernou, ke mně dokonale ladící 04 Peach Club. Obal vydařený, štěteček použitelný. Hrůzná je plastová vůně, ale to by se dalo odpustit. Jenže mi na rtech cuckuje, zalézá do rýh, zvýrazňuje každou nedokonalost a ještě k tomu se rozpíjí :(. A komu by se chtělo ráno dělat peeling, použít konturku a pak ještě opatrně nanášet? Mně ne! Kvůli odstínu jsem ji neposlala dál, páč ten je fakt nádherný a ojedinělý. Další kousek si ale kupovat rozhodně nebudu.


7. Flormar Pure O2 Treatment Top Coat (recenze)



Top coat je dle mého skromného názoru při lakování drápků jeden z nejdůležitějších. Protože pokud je kvalitní, dokáže i obyčejný a levný lak udržet při životě krásný klidně i týden. Vyzkoušela jsem jich už hodně, dražší i obyčejné, ale stejně pořád roním slzy za zrušený kousek od NYC. Co se dá dělat, Flormar jej ale rozhodně nenahradil. Nehorázně smrdí (ať žijí feťáci!) a výdrž barevných vrstev neprodlouží. Vůbec jej nemusíte použít, páč lak vám ty dva-tři dny vydrží koukatelný i bez něj, proč se obtěžovat s nanášením ...


A máme to za sebou! Po všech těch radostných, optimistických a přejících článcích trošku změna, co? :D Já jen doufám, že tento rok bude na kosmetická zklamání ještě chudší než ten předešlý a že se mi bude čím dál míň zatemňovat mozek při unáhlených nákupech, slevách, akcích a přečteních jen jedné recenze (nebo ještě hůř vůbec žádné).

Jaké výrobky zklamaly nejvíc vás? Na co si mám dávat bacha? Nebo se tu dokonce objevil nějaký váš oblíbenec?

Užívejte!

L.







Komentáře

  1. co se týče pudru, tak po tom, co jsem četla chvály na pudr Glazel od Rendy, chci do něj jít :)..celkově je značka Glazel pro mě velkým lákadlem a půjdu do toho pudru určitě :)..chtěla jsem se ještě zeptat, jestli náhodou nemáš nějaký dobrý tip na Topcoat, protože ten od Flormat je ŠÍLENEJ :(..pláču každé lakování, že už nemám mou lásku NYC!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. značku Glazel vůbec neznám, budu muset omrknout ;) momentálně používám Sally Hansen Insta Dri (červená lahvička s bílým vrškem), sice stojí stovku a NYC byl lepší, ale pořád dá 4 - 5 dní bez chyby, což je zatím nejlepší výkon ze všech vyzkoušených ;)

      Vymazat
    2. prodávají tuto polskou značku na bestmakeup :)..já si počkám, až pojedeme za rodinou do Polska a koupím rovnou tam :)..o tom Sally Hansen jsem již slyšela,ozkouším, děkuju :).. jsem už celkem zoufalá, ani ten Essence, co je chválený, není není nic moc :/

      Vymazat
  2. Niektoré tie laky od SH sú strašné, iné zas veľmi dobré, len ich mať treba vyskúšané:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sakryš a kdo to má zkoušet za ty prachy? :D nojo, já vím, příště se mám podívat na recenze ... :D

      Vymazat
  3. Taky jsem dlouho oplakávala top coat od NYC. Stále nechápu proč ho zrušili, ale naštěstí jsem za něj našla náhradu. Sice od značky, jejíž lak ti vůbec nesedl, ale stejně mi to nedá a napíšu to tady :D
    Insta-Dri od Sally Hansen je výborný a fakt ho můžu doporučit! :-) Nehty jsou s ním tak nějak hezčí a lak mi vydržel v pohodě týden. A asi by vydržel v hezkém stavu i déle, ale já vydržím s jednou barvou max týden. Pak to chce změnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ho mám teď taky, neboj ;) sice NYC byl lepší (nebo si ho už idealizuju?), ale tento je zatím z těch, co jsem vyzkoušela nejvíc použitelný ;)

      Vymazat
  4. Tyto produkty jsem nezkoušela a tak jsem i ráda :) Já mám v té kosmetice spíše štěstí, že na žádné extra propadáky nenarážím
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Z techhle tvych "zazraku" mam jen Catrice pudr a za tu dobu, co ho mam, se nemuzu rozhodnout, jestli ho mam rada nebo ne.. Takze nejradsi a nejvic ho pouzivam na matovani rtenek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ho mám zahrabaný úplně na spod všech pudrů co mám a asi poputuje do kosmetické taštičky do kabelky, až dodělám tu hrůzu od elfu :D ale matování rtěnek taky není vůbec špatný nápad! ;)

      Vymazat
  6. Z tohohle znám jen ten Catrice pudr, který je pro mě na prd, protože je světlý a já s ním vypadám jak princezna Krasomila, když strčila xicht to mouky..
    Můj nejoblíbenější pudr je Matte od Gábiny, ale spíš proto, že 02 je ideálně žlutá.. žádný růžový čuník :o) promastím ho sice za chvilku, ale já jsem fakt extrém.. ale oceňuju, že slušně kryje a když odmašťuju papírkama, vydrží hezký a nesráží se. A je levný. Jinak teda můžu doporučit lisované meteority nebo meteoritový minerální makeup, ale jen v případě, že nevíš co s prachama :o)))
    mmch.. nalétavájiící straky... :DDD boduješ!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábinu jsem měla a taky žádná láska, že já furt věřím, že existuje něco, co tu mastnotu dokáže fakt korigovat :/ a jediný Bourjois už se nevyrábí, fakt super! :D jo a s těma papírkama - v práci se mi všichni smějou, když to plácám pravidelně na čumák a kolegyně mi řekla, že dostanu na narozeniny nastříhaný pečící papír, že je to určitě to samé :D ... a s těma meteoritama mě neser, ty slisované jsem viděla ve slevě v Brně za litr a řekla jsem si, že to nepotřebuju, páč to přece rozjasňuje nebo co :/

      Vymazat
    2. Muhehéééé!!! Ty lisovaný nerozjasňujou, jen dělají takový heboučký, sametový xichtík :o)) ale upřímně řečeno, myslím si, že je za ty prachy nepotřebuješ..
      Pečící papír? Dobrý! Já bych spíš brala papírky v roli jako toaleťák.. :o))
      Hele a nejsi v pokušení vyzkoušet tu opěvovanou sexy mámu od theBalm? Já totiž strašně, ale bojím bojím, že vyhodím skoro pětikilo za další obyč pudr...

      Vymazat
    3. Uff, aspoň můžu klidně spát konečně, páč mi to furt vrtalo v hlavě :D a mámu mám a to pěti kilo fakt šetři na něco jiného, bohužel :(

      Vymazat
    4. Ha! Já to tušila! :o)) Díky ségra :o)) já myslím, že hledání pudrového grálu bude ještě dlouhé.. na mě totiž neúčinkoval ani ten Buržoust :o)) asi by bylo nejlepší namluvit lidstvu, že lesklý xicht je in, páč jinak nevím.. :D

      Vymazat
    5. nechci se vám sem vměšovat do konverzace, ale ráda bych dala vědět, že jsem měla naprosto stejný problém, nechtěla jsem chodit jak diskokoule (šíleně se mi mastí T-zóna) a zkoušela všemožný pudry a nic extra nezabralo :(..teď jsem si koupila na Beuatyville krém Laidbare, který má matující efekt a NIKDY jsem neměla MATNÉ čelo celý den, fakt nekecám, mám stejný makeup, stejný pudr a nejednou se vůbec, ale vůbec nelesknu..nevím, jestli je to náhoda, že to na mou pleť působí tak neskutečně, ale rozdala jsem všechny jiné krémy a nikdy nechci už žádný jiný :)

      Vymazat
    6. Klidně se vměšuj, zvláště s dobrou zprávou, že existuje matující krém, který funguje!! :o) kouknu po něm! Děkuji!!

      Vymazat
    7. holky, ten krém od Laidbare mám taky (jsem po recenzi u Nikol neodolala), zatím jsem ho zkusila jen párkrát na noc (kupovala jsem ho jako náhradu za Mitsuuko zinkový krém, který mi už dochází a který mám na den) a dost mě vysušoval :( takže teď čekám, až dojde zinkáč a zkusím i na den, aspoň mám zase nějakou naději! :D

      Vymazat
    8. Je to ten Spot the Difference? Tak testuj ségra, testuj, ať vím, jestli ho potřebuju :o))

      Vymazat
    9. já ho teda používám pouze přes den, na noc mám séra, ale mou pleť nevysušuje :), tak jsem zvědavá, jestli ti bude aspoň na den vyhovovat, já našla svého miláčka :)

      Vymazat
    10. si myslím, že na den bude ideální, na noc potřebuju přece jenom větší hydrataci ;) dnes mi došel Mitsuuko krém (fňuk!), takže od zítřka začínám testovat a jsem velmi zvědavá!

      Vymazat
  7. Mam jen Bourjois a je to fakt smrdici vec. Dekuji za tento clanek. Urcite usetrim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jen doufám, že se poučili a do těch nových odstínů přimíchali aspoň nějaké lepší aroma ;)

      Vymazat
  8. Ach můj Bože... já mám takovou strašnou chuť na tu perníkovou hvězdičku, co je na fotkách :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chichi, ta je u nás doma tabu, já perníky sice nemusím, ale chlap kolem ní chodí jak mlsný kocour, ale má od mamky zákaz, páč ji dostala je nějak speciálně zdobená, takže má prý sloužit jen jako dekorace :D

      Vymazat
  9. Mně se ten Catrice pudr zamlouval dost. Ale osypala jsem se z něj. Chjo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to můžu být ještě ráda, že mi jen nevyhovuje :D

      Vymazat
  10. já jsem teď nějak celkově přešla na ten fixační pudr Dermacol, dřív jsem používala pudry slisované, ale on je prostě fakt super, matuje dost dlouho a hezky zafixuje. nanáším kabuki štětcem, takže za mě můžu doporučit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám z fixačních pudrů strach, páč nemají primárně za úkol matovat, takže se bojím, že bych se leskla hned po nanesení :/ ale tak jestli bude někdy ve slevě a když říkáš ... ;)

      Vymazat
    2. Nepotřebuješ :o)) ničím se neliší od jiných.. můj mastný xicht nematuje a navíc je brutálně světlý..

      Vymazat
  11. Aaa tyhle hejtovaci clanky miluju! Bohudik jsem asi nemela tak spatny rok, a nic z tvych objevu me nezaujalo. S pudrama bohužel neporadim, nic slusneho jsem nepotkala, buu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. má jediná naděje je ještě pudr od nějaké značky, která dělá MMU, ale bojím se to vyzkoušet, páč kdyby to neklaplo, tak bych se mohla jít už fakt zahrabat :D

      Vymazat
  12. A mě se moc líbí ten perníček na fotkách :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, tady někdo místo kosmetiky zase čučí po jídle! :D jako bych nebyla úplně stejná! :D

      Vymazat
  13. Možná se zkus mrknout na zapečený kompaktní pudr od Sephory. Já ho teď používám a jsem s nim spokojená. Akorát nevím, jak poslouží na nějaká extra suchá místa, zda bude zvýrazňovat nebo ne..? Každopádně je to jen typ :). Jinak dávám palec nahoru za článek vybočující z řady ;). Je fajn si něco takového přečíst a třeba se i poučit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za tip, až budu příště v Brně, mrknu se po něm ;)

      Vymazat
    2. ajéje..teď koukám na mou ,,typ" hrubku jak blázen :D...není zač za tip ;)

      Vymazat
    3. v pohodě, já dykcy říká, že se stane aj v lepších rodinách ;)

      Vymazat
  14. Já mám ráda pudr sněhová královna od uživatelky essence z fler.cz. je to přírodní rýžovy pudr a matuje pěkně.

    OdpovědětVymazat
  15. Já odjakživa z duše nesnáším micelární vodu Bioderma. Tu růžovou. Nechápu všechny opěvné názory, já ji prostě nesnáším. Našlo by se toho teda víc, ale to by bylo na dlouho. Ta micelárka jednoduše vede.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o té jsem psala už minulý rok :D já micelární vody všeobecně nechápu, radši použiju toner nebo pleťovou vodu a nemusím platit nehorázné peníze za "dočištění pleti" :D

      Vymazat
    2. Souhlasím se Šárkou. Micelární voda Bioderma je na nic, jen mi po ní naskákaly červené fleky na obličeji. Byla to moje první i poslední micelárka.

      Vymazat
  16. Jsem ráda, že jsem si tento článek přečetla, jinak bych si ten Korres taky koupila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korres tělové mléko nebrat ani kdyby bylo za pár kaček! zbytečně vyhozené peníze ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)