Bo v Ostravě je hej!

Se tak jednoho krásného dne stalo, že se pět blogerek sešlo v Ostrava City na rande. Člověk by čekal, že bude těžké se domluvit, sladit termíny, najít si místo v nacpaném diáři, páč máme toho ve své blogo slávě strašně moc na práci, žejo :D. Ale ono to šlo jak po másle! Řeklo se, že jedem, tak jsme jely! Se Sabčou jsme naskočily do vlaku směr moravskoslezské velkoměsto a trošku se bály, jak nás tam na severu přijmou. Já jsem byla ale okamžitě u vytržení, páč čím víc jsme se blížily, tím víc se z okna rychlíku ukazovala zasněžená krajina. Ještě, že jsem si vzala ten svetr! ;) A abych byla zase jednou huba nevymáchaná a oprsklá, tak jsem si objednala přivítací ceremoniál v celé své kráse, a taky že jsem ho dostala! Než jsme se stihly rozkoukat, už nám šly naproti Enka s Claire s transparentem psaným rtěnkou, samozřejmě rudou. V té chvíli jsem je obě milovala nejen přes internet, ale i naživo :D.


Přivítací komando ;)


A pak už jsme si vesele frčely šalinou do nákupáku, páč kam jinam bysme taky mohly jít. Jenže zádrhel! Ve všeobecném nadšení jsme dorazily kolem deváté a obchody se otvíraly až v deset. Pche! Naštěstí jsme nakonec potkaly otevřenou kavárnu a někteří si museli aplikovat kávu skoro až do žíly :D. A jelikož jsem dala holkám úkoly (slavobrána splněna, čokoládový zákusok v očekávání), dostala jsem svolení nacpat se mufínkem, velmi výživným a dobrým ;).




A pak už to začalo lítat na všechny strany! Vběhly jsme do úplně prázdné Sephory jak divé a nestačily si ukazovat všechny kosmetické krásy, na které jsme narazily. My v lese totiž takové velkoparfumérky nemáme, takže je pro nás přímo svátkem na ně vůbec narazit. Musím pochválit pana sekjuriťáka i milou paní prodavačku, páč nás nechali vyřádit se bez jakýchkoliv omezení. S velkou chutí jsme okupovaly slevový stojan, který byl mimochodem naditý moc pěkně a použitelně. Já jsem uzmula trio oční stíny za 90 Kč, modré a černé tekuté linky (každá taky za 90 Kč) a u pokladny ještě řasenku za 50 Kč (všechno značka Sephora). Měli tam ale i pastelky na oči od MUFE za 300 Kč (hodně jsem váhala, ale nakonec nevzala) nebo třeba krásný domeček s laky Ciate, kde se nám ale moc nezamlouvaly odstíny.


Fotka od Sabči, já jsem samozřejmě zapomínala fotit :D


Mezitím za námi dorazila eMinka s dcerami, takže nás byl už pěkný babinec. Vzaly jsme útokem i pár hadráren, hlavně kvůli bižu, ale velice nic jsme nakonec neulovily. Došlo i na Douglas, kde si Sabča koupila krásně pigmentované modré oční stíny, které jí pak musela paní prodavačka přímo drhnout z ruky odličovačem. Mrknout na ně můžete tady. A všichni musíte hlasovat, aby s nimi udělala co nejdřív nějaké líčení, páč jsou krásné ;). Ještě jsme stihly navštívit Claire´s, kde měli sice výprodej na cingrlátka, ale láčky na nehty za plnou, takže jsem si nechala zajít chuť. Tu jsem ale opět chytla v IKEA, kde byly hlavním cílem svíčky (samozřejmě mi žádná nevoněla, páč jsou přeslazené až hrůza, ale tento názor sdílím pravděpodobně zase jen já). Ale holky věděly jak na mě, páč mě zavedly k vitríně se zákuskama a mohla jsem si vybrat jaký jsem chtěla!


Nakonec vyhrál banánový - mňam!


Největší sranda byla ale samozřejmě v oddělení plyšáků, kde jsme si pohrály jak malé holky a vůbec jsme se nestyděly! Měli tam spoustu zajímavých kousků, jako třeba jednorožce maňáska, velkou lišku s malou liškou, mrkev a brokolici nebo vlka s babičkou v břiše. Docela strašidelná hračka, co říkáte...


Opět Sabčino dílo, všechna práva vyhrazena ;)


Já si nakonec odnesla jen takové to hodně známé kulaté zrcadlo na stůl, které je z jedné strany obyč a z druhé zvětšovací. Nakoupila bych klidně i víc, ale při představě, že po celém dnu, kdy jsem nosila všechny dárečky a úlovky ve velké tašce, budu tahat ještě další bagáž, jsem si to rozmyslela. Takže jsem rozhodla, že příště jedeme autem a vykoupíme celou Ostravu! :D


Jsem byla zaparkována i s vozíkem na strategickém místě a měla jsem ho hlídat, jo - tekla mi slina! :D


Pak jsme ještě rychle vběhly do DMka, kde jsem uzmula teď tolik oblíbený čistič na štětce a už jsme šupajdily zpět na nádraží. Na to, že byl v plánu ještě jeden obchoďák, uběhl čas nějak moc rychle! S holkama se krásně povídalo i nakupovalo, bylo vidět, že jsme stejná krevní skupina ;). Navíc jsem dostala tolik krásných dárečků, že jsem měla skoro druhé Vánoce!




Placičku BO!!!, liščí podnos, špunt do umyvadla, krémík od Weledy, lízátko a konopnou mast na citlivý kožich jsem dostala od Klárky, náušničky a čoko medvídka od Sabči, ponožky, sváču, lorealí láček a stírací los od Enky (málem jsem vyhrála 10 tisíc! málem! :D) a pralinky, Catrice lak a krásné ručně vyráběné přání od eMky. Když se na to tak dívám, tak moje nová oblíbená barva bude asi světle modrá ;).




Mé skromné nákupy, domů jsem ještě přivezla nějaké pochoutky od Marks&Spencer, aby chlap nenadával, že jsem ho nechala samotného. Jelikož byly malovátka ze Sephory všechny ve výprodeji (a já už nechci vypadat jak blboun), přemýšlela jsem, že bych na ně napsala rychlorecenzi po týdnu testování, abyste si je stihly ještě popřípadě koupit, co říkáte?




Nakonec ještě kavárna u rybiček (zpívá o ní Nohavica), takže jsem si aspoň jednu slavnou rybu musela vyfotit :D. A frčely jsme zase domů. Jelikož byl vlak narvaný k prasknutí a já si namyšleně cestuju jen Studentem, Sabča přispěla nápadem, že navštívíme jídelní vagón, kde si můžeme krásně sedět celou dobu a ještě si k tomu dáme občerstvení. Jako znělo to dobře, na jídlo mě utáhne každý, jenže servírky mluvily jen polsky a jídelníček byl taky v cizí měně. Ani jedna jsme neměly páru, kolik je zlotý korun, ale nevzdaly jsme se a daly si aspoň pití. Jo a to bylo pití! Nejdražší v mém životě. Za kapučíno jsem vysolila 84 Kč, ani jsem nevěděla jak. Hlavně, že jsem předtím prohlásila, že útrata za celý den se nepočítá, páč jsme na výletě :D.

Holkám musím poděkovat za úžasně strávený den, hektický, do puntíku naplněný, zábavný a nadupaný novými zážitky. Doufám, že jsme se neviděly naposledy, užila jsem si to náležitě a jsem moc ráda, že jsem je poznala!

Co jste dělaly o víkendu vy? ;)

L.












Komentáře

  1. Potvrzuji, že to byla naprosto úžasná neděle a hlásím, že mě bolí nohy ještě dnes :o)
    A moc se těším na další výlet!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dyť to nebyla žádná pořádná turistika! vám jednou naordinuju to Brno, a to teprv uvidíte! :D

      Vymazat
    2. No jó, ale my už nejsme nejmladší hehe...Brno naordinuj!!! challenge accepted! :-DD

      Vymazat
    3. Jo a se mi líbí Enčina skrytá identita na té fotce :-D

      Vymazat
    4. Enka pohotově ukryla své krásy :D

      Vymazat
  2. super, hezké úlovky :)! Jen škoda, že nejsou i nějaké fotky s vámi všemi (vím, jsem opice zvědavá :D), ale muselo to být moc fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přísahám, že žádná taková fotka neexistuje, páč nás bylo tolik a byly jsme tak rozlítané, že jsme snad ani nestály všechny pohromadě na jednom místě na nějaké focení :D leda, když jsme se cpaly jídlem a zákuskama ;)

      Vymazat
  3. To vam fakt zavidim. Ja se ani pohnout nemohla kvuli chripce. Trpim i dnes ale uz mene a moc mi delaji radost vase clanky a obraz od eM. Taky bych se s vama nekdy svezla z Olmiku v sobotu. Se tak trochu vetrit, abyste mne naucily cichat parfemy. eM vi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to bychom se mohly v tom Olmiku pěkně sejít Martinko! :-) a zfetovat se vůněma, případně dojet až do Ostravského Douglasu, kde operujem my :-D

      Vymazat
    2. A téď tam(v Douglasu v centru) máme i INGLOT?! No čučela jsem jak c.p! :D

      Vymazat
    3. Marti, doufám, že chřipku brzo vypudíš, potvoru jednu! ;) a samozřejmě s Tebou v Olmiku počítáme, vůbec se nemusíš bát! ;)

      cože? Inglot??? tam mě nikdo nevzal! musím podat reklamaci! :D

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Cože?? Inglot??? Přísahám, že o tom nevím!! Si myslíš, že bych to zatajila? To bych vám neudělala!! :o))

      Vymazat
    6. FAkt Inglot????? Věřím, Ence že by mi to určitě řekla!!! Když ona je takový Drahoušek, že tam sama nejde :-DD. Takže příště pořádně očekujem!!!!

      Vymazat
    7. jó, děvčata, máte díry v kosmetickém vzdělání! :P :D

      Vymazat
  4. Zrovna dnes ráno mě napadlo, že nemáme žádné společné foto! Nějak jsme na ten foťák zapomněly, ale bylo to skvělé! Jsem se taky mohla tvářit nějak trošku na fotku, nevěděla jsem, že to bude všude na netu :D PS: Chutná Ti to máslo od M&S? Já se musím přiznat, že obyčejné mi jede více!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. náhodou jsi na fotce krásná! ;) a s tím focením nebylo kdy, příště musíme být víc organizované (píšu a směju se u toho :D) ... máslo jsem ještě nechutnala, páč ho dostal chlap, takže musím počkat, až mi nabídne, respektive ho otevře :D

      Vymazat
    2. :D Jsme si myslela, že budu fotit aspoň na mobil, a mám jenom co? Fotky žrádla :D Ha, tak to čekáme netrpělivě, než to chlap otevře :D (to bych nevydržela :D)

      Vymazat
    3. Klárí jsme ostudy, obě fotíme a přitom žádné foto nevzniklo, já neudělala ani jednu fotku :-)))
      Lišáčku tak doufám, že máš sdílného chlapa :-D, ten můj poslední sežral všecko vždycky tak rychle a ani nenabídl :-))))

      Vymazat
    4. to on zase nabídne, ale dá si, až bude mít chuť, já všechno hned otvírám a testuju, jenže je mi blbé mu do toho hrabat, když to byl dárek, navíc ty kokosové panáčky jsem ho už donutila otevřít :D

      Vymazat
    5. Hlavně hláška při nakupování panáčků: To mu vezmu, to nejím :D

      Vymazat
  5. To je skvělé. :) Já jsem, jako ostatně poslední dobou pořád, ležela v učení (už mi z toho řádně šumí v hlavě, asi umřu na příliš studování...) a taky nakupovala a motala sushi a vůbec si užívala, že mám taky jednou doma chlapa, protože teď pořád pracuje a pracuje. :)
    Výlet se, koukám, povedl. Já z Ostravy znám jen komíny a zoologickou zahradu. :D (Taky byste mě příště mohly vzít s sebou, co? ;) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žádné umírání! učit se musí umírněně a s přestávkama, páč by pak člověk mohl být až moc geniální, víme? ;) ne, já vím, že je to pruda, ale Ty jsi holka chytrá a šikovná, takže určitě zkoušky zvládneš levou zadní ;) ... a v Olomouci s Tebou počítáme, to je jasná věc! ;)

      Vymazat
    2. An :Já furt měla pocit, že přijedeš, prostě mi to tak nějak sedělo k tomu všemu a pak jsem si musela říkat, kolik těch dárků??? Kolik je těch holek? Aha An nepřijede...Příště!!!!!!!!!
      ZOO je krásná, komíny už míň a to podstatné jsi tedy z Ostravy viděla :-D

      Vymazat
  6. Byla to prostě bomba děvčátka a jsme rády, že se Vám u nás na sevéééru líbilo. Ale teda uteklo to nehorázně!!!! Já jsem Ti vděčná za tu řasenku Sephoráckou, kterou jsem uzmula téměř v běhu na šalinu :-D, to by fakt chtělo tak dva dny v kuse a byvakovat přímo v shoppingu, takže příští zastávka Olmik a viděla bych to jednou na Vaňkovku, furt tam chcu a ještě sem se tam nedokopala a Ty budeš Lišáčku dělat průvodce...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, a uvědomila jsem si, že já ač se tu profiluju jako fotografka, jsem neudělala ani jednu fotku ....fakt to byl šílený spěch, neva příště :-D

      Vymazat
    2. prý co u vás budem tak dlouho dělat :D a nakonec jsme obešly jen pár obchodů mi přijde ... řasenka je boží a za ty prachy ještě lepší! ;) a Vaňkovku klidně dáme i s Olympií, vás zorganizuju ani nebudete vědět jak! :D ... a stydět za focení se nemusíš, já sice foťák táhla s sebou, ale s obrázky do článku mi stejně musela pomoct Sabča a ani tak toho moc není :D jsme to nějak zanedbaly všechny, příště se musíme polepšit ;)

      Vymazat
    3. Taky mám pocit, že jsme obešly jen pár obchodů :-DDD a to já ani nestihla to DM, ještěže ho tu máme rovnou dvakrát :-), ale není to ono, když tam člověk jde sám teda....
      Ale tak, zase jsem nefotily ale místo toho jsme si to užily....já ani to žrádlo nefotila!! Bóže, to jsou nedostatky :-))

      Vymazat
    4. taky nerada chodím do drogérky sama, málokdy něco koupím, ale když je nás víc, tak ta doporučí to, ta ono a už to jede :D ... přesně, kdo se má zdržovat s fotkama! ;)

      Vymazat
  7. Jé, super výlet, holky! Celkem vám závidím, ve svém okolí nikoho, kdo by sdílel mé nadšení pro kosmetiku, nemám. Všichni se na mě dívají jako na vola, co utrácí za blbostě. :D
    Já seděla na zadku doma. :D Ale v pátek jsem vykoupila brněnské drogérky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako Brno není taky vůbec daleko a tam jsme ještě drogérky a parfumérky okupovat nebyly! ;) že bysme si Tě objednaly jako průvodkyni? ;) ... a co sis pěkného koupila?

      Vymazat
    2. Bude článek ;)
      No kdybyste si chtěly někdy udělat výlet, tak se klidně ozvěte. :)

      Vymazat
    3. Brno s Brunwen, to chceš! ;)

      Vymazat
    4. joooo! SpaRitual a Inglot - těšte se na nálet! :D

      Vymazat
  8. Není nad to si odpočinout,nakoupit,naplnit břich a pokecat s kámoškama :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak! a ještě s takovýma, které mají pochopení pro hodinové okupování jedné parfumérky ;)

      Vymazat
    2. Tak to je přesný,já takový kámošky nemám,nechápou mou zalibu a vzdychání a ochání nad tvářenkama,stínama a lakama :D Je to boj :D

      Vymazat
    3. ale my se nedáme! každý má svůj koníček, tak co! ;)

      Vymazat
  9. Krásné úlovky, určitě napiš recenzi - chystám se do Sephory tak ať vím co koupit! :)
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, už poctivě testuju každý den a zatím jsem fakt nadšená ;)

      Vymazat
  10. Taj takovéto nákupy bych si dala taky líbit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dyť Ty se musíš v Praze úplně vyřádit, nejradši bych jezdila na školení s Tebou ;)

      Vymazat
    2. Vsak do konce kvartalu uz jen chleba a vodu.

      Vymazat
  11. No tak to byla parádní BLOGOJÍZDA!!!
    Dárečky od holek jsou úžasné, dárečky nakoupené jakbysmet :)
    To trio stínů od Sephory vypadá luxusně!!! Už se těším na recenzi :)
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji Kat :) trio stínů mi padlo do oka na první pohled, takže jsem je musela koupit, ale ze všech věcí jsou zatím nejslabší, bohužel :(

      Vymazat
  12. Mě svíčky z Ikey taky nevoní! ;) Jestli chceš něco decentního a nepřevoněného, kup si Kerzenfarm.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uff - nejsem jediná! :D když já na svíčky nejsem vůbec, nechápu, co s nimi všichni mají, ale tak aspoň na něčem ušetřím, když vidím, že si někdo kupuje svíčku za několik stovek, tak si ťukám na čelo :D

      Vymazat
  13. Vy jste se teda měly holky :) Závidím :) Jo a ten vlk je fakt morbidní :D

    http://ellilightning.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Jéé, škoda že jsem o ničem nevěděla.. hned bych se přidala na nákupy taky. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)