Vánoční zázraky

Přemýšlela jsem, jaký článek bych měla sdílet těsně před Štědrým dnem. Přece nebudu pomlouvat nějaký kosmetický produkt nebo naopak vychvalovat něco, co byste si musely okamžitě koupit. To bych vám nemohla udělat, abych vás poslala do narvaných obchoďáků a drogérií plných vystresovaných lidí, kteří shání dárky na poslední chvíli! A pak to přišlo. A ne jednou. Dvakrát, třikrát, dokonce čtyřikrát! Balíčky se do lesa hrnuly ve velkém a pošťák už mi familiérně volal, jestli může nechat zásilky za stromem, když nikdo není doma, abych nemusela chodit na poštu.

Si říkáte, co si to ta baba zase naobjednávala za kraviny a jestli toho nemá náhodou už dost. Nemá! :D Navíc jsem o balíčcích z poloviny neměla ani páru. Chlap chodil a ťukal si na čelo, že už to není normální a já juchala jak malé lišče, páč tohle jsem fakt nečekala. Proto jsem se rozhodla tímto příspěvkem poděkovat. Všem kočkám, které si na mě vzpomněly. Jen tak! :*

Předem se omlouvám za kvalitu fotek, venku tma jak v noře a umělé světlo se moc neosvědčilo, ale co už ;).




Pamatujete si, jak jsem psala o své citlivé pokožce a ekzému? Hned poté se mi ozvala milá Lea, že pro své Píďátko vyrobila zázračný krémík, který zabírá do druhého dne. A že mi trošku odlije, prý se Pídě zlobit nebude. Taková nabídka se neodmítá! Takže přifrčela do lesa obálka s nejvíc roztomilou lahvičkou na světě a nádherným lakem od Catrice v odstínu "06 Oh My Goldness!" navíc. Jestli jsem někdy přemýšlela, co si nalakuju na drápky na Štědrý den, tak v té chvíli jsem si byla naprosto jistá ;). Musela jsem jej samozřejmě hned vyzkoušet, jen už jsem měla nátěr černý, tak jsem přelákla jeden nehet a doladila ho ještě tpřytkama.




Jestli čte Lea tyto řádky, ještě jednou moc děkuju a pozdravuju malé Pídě! Opravdu mi balíček udělal radost, krémík poctivě natírám, sice jsem zatím žádné zlepšení nezaznamenala, ale pořád věřím v zázrak ;).




A pak se nad mým citlivým kožichem slitovala i Pampeliška. Že prý pan Havlík dělá kouzelné krémy a že mi vzoreček pošle. Pokud chodíte k Dandelijon na blog, určitě už něco tušíte. Jestli ne, tak věřte, že tak nádherně zabalený balíček jste ještě neviděly! Bohužel jsem kvůli adresám nemohla vyfotit celou tu krásu, ale už jen lištička na obálce ozdobená třpytivou mašlí dávala jasný signál, že tohle jen tak obyčejná zásilka nebude. Kromě malého kalíšku s jasně žlutou výplní na mě vyjukl i čokoládový Santa a malá čokoládová kostička se zajícem, která padla za vlast okamžitě, takže se na fotku nedostala. Jo, tady mě má někdo přečtenou :D. Maska od Dr. Hauschka byla už jen třešničkou na dortu. A aby té dokonalosti nebylo málo, vše doplnil ptáček zpěváček s přáním a stromečkovou záložkou!




Takže jestli někdo někdy mluvil o česko-slovenské nevraživosti, tak ať se chytne za čumák! Spolupráce totiž funguje na všech frontách a tak milá a úžasná stvoření u nás v lesíku rádi přivítáme s otevřenou náručí kdykoliv :*.




A pak přišla obálka, na ní důvěrně známé písmo a hřejivý pocit u srdce. Milá eMinka si na mě vzpomněla! Ona moc dobře ví, co mi udělá radost, ani nemusí moc přemýšlet, protože v dobré čokošce si jedeme obě a Lindt je jasná volba ;). K ní vánoční přáníčko s vločkama, takže konečně jsem se aspoň trošku dočkala mého oblíbeného sněhu. Mám jej vystavené na stole, dělá mi společnost a umocňuje sváteční atmosféru. Občas na něj mrknu a představuju si bílý poprašek, třeba se ho dočkám! Sladkou tabulku jsem schovala před skřítkama, páč se občas nějací mlsouni objeví, už i pan sob na fotce je docela vypapaný, navíc se podezřele a hladově dívá a určitě by si dal, neřád! Nechám si ji na speciální chvilku, kterou si budu chtít vychutnat s nohama nahoře, dobrým čajem a třeba i zajímavým filmem nebo pohádkou.




Já už jen doufám, že se v novém roce konečně setkáme osobně, páč si myslím, že jsem potkala spřízněnou duši, a to se nestává každý den! A taky znám jen málo osůbek, které dokáží pohladit jen pomocí slov nebo nádherných a originálních fotek.




Nakonec se stalo něco, co mě totálně odrovnalo. Napsala mi čtenářka Bára, že by mi chtěla poslat dárek. Jen tak! Pro potěšení. Pro radost. Prý jen nějaké maličkosti. Jo, tak tomuhle já neříkám maličkost ani náhodou! Vidíte tu nádhernou lišku z perníku? Vytvořenou vlastnoručně přímo na míru liščímu blogu? Málem mi spadla dolů brada. Už je vystavená na poličce, páč jíst se rozhodně nebude! Chlap už sice párkrát dostal po paprčích, páč kolem ní mlsně chodil, ale hlídám ji jak oko v hlavě! K ní ve skleněné lahvičce domácí šípkovo-jablečný čaj, cítíte tu vůni? A co jsem psala k čokošce od eMky? Že si ji dám s dobrým čajem - chápete jak to do sebe všechno zapadá? ;)

Jenže tím jsme ještě neskončili. O lacích na nehty od SpaRitual sním dlouho a když na mě z balíčku vypadla lahvička, málem jsem svým výskáním probudila celý les! Světle modrá barva s jemným stříbrným shimmerem dokonale koresponduje se zimním počasím (kdyby nějaké bylo), takže tento láček nominuji na silvestrovský a nemůžu se dočkat, až jej sladím se sněhově bílou! Sprchový olej od Saloos s vůní grepu dokáže nakopnout už jen při oňuchání a prý pomáhá na celulitidu, takže si okamžitě začínám natírat zadnici a mezi pojídáním cukroví a kolekcí ze stromečku hodlám věřit, že budu mít po Vánocích o deset kilo míň! :D




Ještě teď nemůžu uvěřit tomu, že si na mě někdo tak nezištně vzpomene a pošle rovnou takové poklady! To si snad ani nezasloužím! Takže moc díky Báře, že si se mnou dělala škodu a přesně věděla jak mi vykouzlit úsměv na tváři, a to hned několikrát po sobě ;).


A když už jsem u toho děkování, mé díky patří i vám všem, kdo čtete liščí blog. Děkuji za celý rok, který jste tu se mnou strávily, za všechny komentáře, postřehy, rady, slova povzbuzení i kritiku. Jen díky vám mám chuť stále psát, objevovat taje kosmetiky, nakupovat kraviny, fotit jak divá slevy, odstíny a novinky a smát se reakcím okolí. A doufám, že to tu spolu vydržíme i rok další.

Přeju krásné Vánoce, klidné a pohodové, bez stresu, strávené s milovanými lidmi a ať se pod stromečkem splní všechna tajná přání! Do nového roku štěstí, zdraví, lásku a úspěchy <3.

Užívejte a věřte na zázraky!

L.









Komentáře

  1. Tedaaa, myslím, že jsi byla hodně hodná liška! Krásné Vánoce i Tobě! PS: U mě Ti taky Ježíšek něco nechal (předčasně!).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem vždycky tak strašně hodná, až se tomu sama divím! :D fakt? toš to já budu muset dojet, aby mi ty dárečky někdo neukradl! ;)

      Vymazat
  2. I já ti přeji krásné svátky plné pohody a splněných přání :) Btw možná už jsi to zmerčila, ale v Kiku mají teď naprosto úžasné liščí dekorace ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :* nezmerčila, vůbec! musím se tam zajít podívat, ale až bude po svátcích a nákupním šílenství ;)

      Vymazat
  3. Jé to je krásnej článek... celou dobu, co jsem ho četla, jsem se usmívala. A nejvíc, když jsem četla o balíčku od eMinky. Dneska mi taky jeden dorazil, s božím přáníčkem a dvěma dárečky, které si schovávám pod stromeček a rozbalím až na Štědrý den - alespoň něco, protože co se ostatních týče, musím se přizpůsobit a další dárečky budou až 25. ráno.
    Lištičko, přeji krásné Vánoce a v novém roce jen to nej, hodně radosti, splněných přání, pohody, dobrodružství a hlavně príma lidí kolem. Ti jsou nejdůležitější :) :-*
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš můj obdiv, že jsi to vydržela, já se musím dívat hned, jsem zvědavá, jestli pod tím stromkem vůbec ještě něco bude :D moc děkuji za přání, posílám do anglických lesů pozdrav a hlavně krásné a pohodové Vánoce! :*

      Vymazat
    2. Děkuju moc! :)
      (Ale víš kolik mě to stojí úsilí, abych to nerozbalila hned? Dneska jsem asi 3x sáhla po jednom, že jako jeden dneska a jeden zejtra, ale nakonec jsem se ovládla a zas ho pod ten stromek vrátila. Nepoznávám se! :))

      Vymazat
  4. No to je ovšem pre vtáčika z Pampeliškova jeho 5 minút lesnej slávy! (a pán Havlík už je z toho, pozerám, celý roztopený;-) Vtáčik-letáčik ďakuje za to viac než vrelé privítanie za hranicami jeho vlasti:-) a ja som rada, že doletel živý a zdravý (len mu je /vraj/ trošku smutno za tým čokoládovým zajačím parťákom:D, ale v lese, tam si isto nájde dostatok nových kamošov.;-) Kúzelné Vianoce do Líštičkova!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ptáček je přilepený hezky na květináči, u okna, aby viděl ven a nebylo mu smutno po domově ;) pan Havlík už okusil kousek liščího kožichu, proto vypadá tak použitě, ale neboj, ovečky na něj pořád dohlíží, aby nikam neutekl a bylo o něj postaráno ... a za zajíčka jsme všichni drželi chvilku ticha a vzpomínali, jak se krásně roztekl na jazyku a osladil nám život ;) ještě jednou děkuji a posílám na louku pusu! :*

      Vymazat
  5. Hlasuju pro osobní setkání!!! A jak jsem antinakupovač dárků, kdykoliv vidím něco, na čem je liška, tak si na tebe vzpomenu, že by se ti to možná líbilo :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak! Buď se budeme vydat na cestu my - nebo se bude muset les sbalit, po cestě pobrat další osoby bydlící blízko lesa a dorazit tady :D

      Vymazat
    2. nebojte, kočky, už je všechno plánování v procesu! mělo to být překvápko, ale co s vámi už :D po novém roce se ozvu, sbalím kufřík a pofrčím severním směrem, a to si pište, že nebudu sama, páč bych se ještě někde ztratila a kdo by mě pak měl na svědomí? :P ... Eni, já nestačím poslední dobou zírat, kolik věcí s liškou se najednou objevilo, asi je to nějak IN nebo co, každopádně jsem ráda, že na mě tak hezky myslíš :*

      Vymazat
    3. Juchůů! Tak to se těšíme na návštěvu :-)

      Vymazat
  6. Lištičko zrzavá, mám pro Tebe tip na nakouknutí do jiného lesa. :) Já každoročně čekám na své nezlaté divoké prasátko z Estonska. A mají sníh! :D Snad ti výhled přinese špetku vánoční nálady tak jako mně. http://pontu.eenet.ee/player/siga.html
    Krásné Vánoce plné klidu přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé, Zuzi, děkuji za odkaz, sedím u toho už snad půl hodiny a zírám, co se stane! abych teda pravdu řekla, tak jsem ze začátku čekala, kde na mě něco vybafne, páč jsem strašný strašpytel, než jsem pochopila, o co jde :D přeju taky pohodové Vánoce a bohatého Ježíška!

      Vymazat
  7. děkuju, taky přeju do kočičova krásné svátky! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Štastné a veselé Vánoce a sílu a zdraví do dalších dní lištičko ♥

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)