Saloos čumákopéče

Než se vrhnu na dnešní recenzi, chtěla bych všem moc poděkovat za reakce k předchozímu článku o ekzému. Vůbec jsem nečekala až takové ohlasy a rozsáhlou diskuzi. Všechny rady jsem si poctivě zapsala, samozřejmě na sebe nemůžu naplácat všechno hned a naráz, ale chci, abyste věděly, že si toho moc cením ;). Taky se našlo pár moc hodných koček, které mi zaslaly vzorky svých zázračných krémíků, samozřejmě dám po nějaké době vědět, jak to všechno dopadlo. Momentálně mažu bambuckým máslem, což vypadá docela nadějně, ale nechci to zakřiknout ;).

Už ale dost o liščím kožichu, dnes se podíváme podrobněji na mou noční čumákovou péči. Už je to nějakou dobu, kdy padl předsudek, že olej se nehodí na mastnou pleť. I přes veškerou osvětu a zkoušení pár výrobků jsem ale tomuto trendu nijak zvlášť nepodlehla. Nakonec se ke mně stejně jeden zástupce dostal, tak jsem mu dala šanci, přece nebudeme nikoho šikanovat, žejo.




Avenia regenerační obličejový olej má zklidnit přecitlivělou pleť s rozšířenými žilkami a blahodárně působit na zánětlivou pokožku. Zmírnit zarudnutí, svědění a pocity pnutí. Posilovat křehké kapiláry, pleť vyživovat a zlepšit její elasticitu. Obsahuje vzácný šípkový olej v bio kvalitě, který se vyznačuje výraznými regeneračními, pěstícími a hojivými účinky. (zdroj)




Olejík dostanete v malé průhledné skleněné lahvičce s šedým gumovým vrškem a kapátkem. Obal je plně funkční, nepohorší ani nenadchne. Taková klasika. Kapátko ale musím ocenit, na produkty s touto konzistencí si ani nic lepšího představit nedokážu a díky němu nadávkujete množství, které opravdu chcete. Žádné plýtvání (zdravím hydrofilní odličovák od téže značky). Na celý obličej stačí dvě kapky, takže těch 20 ml ubývá fakt pomalu. Za cenu 137 Kč opravdu dobrý kauf, koupíte třeba v DM drogérii nebo tady.




Ve složení najdete jojobový, šípkový a brutnákový olej, esenciální oleje (neroli, cypřiš a růže) nebo vitamíny (A, E, F) a lecitin.

Tekutina má světle žlutou barvu, konzistence samozřejmě olejovitého rázu, ale ne nijak hustá ani těžká. Nanáší se na vlhkou pleť (přestříknu vyčištěný čumák termální vodou, kapnu dvě kapky do dlaně, rozemnu a naplácám na obličej). Voní po esenciálních olejích, nevtíravě a květinově.

Používala jsem olejík místo nočního krému a nemám k němu námitky. Hydratoval, přitom jsem se neleskla, ani jsem neměla ucpané póry. Měl by být určen na rozšířené žilky, které já naštěstí nemám a na zánětlivou pleť. Nijaké přidané hodnoty jsem si nevšimla, proto mě po nějaké době přestal bavit. Neberte to špatně, účel plnil dobře, jen jsem čekala něco navíc. Sjednocení pleti, pokožku jako miminko, vypnutí, ... Prostě kouzlo. Přijde mi, že čím víc objevuju svět kosmetiky, tím větší mám nároky. A on strašně pomalu ubýval, což by všichni ostatní brali jako výhodu samozřejmě, ale já měla v zásobě jiné zajímavé pomocníky. Takže jsem ho vyřadila z kola ven a na chvíli zasunula na konec poličky.




Jenže přece nebudeme plýtvat. A bylo mi ho trochu líto. Vždyť mi nic neudělal. Jen jsem prostě rozežraná. Jak jinak bych jej mohla ještě použít? Jasně, na odličování! A rovnou očí. Páč ty moje tekuté černé linky jsou držáky a hodně přípravků s nimi má nemalý problém. Hydrofilák mi nevyhovoval, páč nosím čočky a měla jsem po něm zamlženo jak po ránu v lese. Ovšem Avenia, to je jiná! Možná to bude tím, že je lehčí, nakapu pár kapek na vlhký tampónek, přiložím na oko, chvilku počkám a stáhnu. A ono to funguje. Řasenka, stíny i linka jsou fuč. Žádné zdlouhavé šmrdlání, tlačení ani pandění. Ideální a rychlé řešení, že já ho vůbec používala místo krému! :D

A když už nevíte coby, tak se dá krásně použít i na konečky vlasů místo silikonového séra. Vyzkoušeno, ověřeno ;). V podstatě je to ideální produkt na cesty. Nemusíte si brát krém, odličovadlo ani péči na kadeře. Už se mnou taky několikrát byl na výletě a své místo v kosmetické taštičce měl jasné od začátku, hned vedle kartáčku na zuby a kartáče na vlasy.

Sečteno a podtrženo - za ty prachy stojí za vyzkoušení. Pokud vám sedne na obličej, jedině dobře. Pokud ne, má další využití, která jsou dle mého ještě lepší než to, ke kterému je určen. Takže vyhazovat jej určitě nebudete ;). Já zkusím příště zase jiný druh, třeba Lemon Tea Tree nebo Rosalinu. Nebo podlehnu a zainvestuju do tolik opěvovaného Trilogy? Láká mě třeba i PAI ...

Používáte oleje na čumák? Od jaké značky? A jaký výsledek očekáváte? Kdy se konečně dočkám toho kouzla? :D

Užívejte!

L.

Komentáře

  1. Hehe, tak já mám pro Tebe další tip - nakapej ho trochu do denního krému - dostaneš tak výživnější verzi vhodnou na zimu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslíš jako do Mitsuuko zinkáče? :P přece ho tím nebudu kazit! ;)

      Vymazat
    2. Hehe, no, sice Ti děkuji za pochvalu, ale když si rozdělíš krém na dvě části a do druhé přidáš olej, budeš mít jeden zinek matující na den a druhý výživnější na noc. Já si dávám na noc pod zinek vždycky olejíček ;)

      Vymazat
  2. To zní dobře! Já ho měla, a než jsem se rozhodla, jestli vyhovuje nebo ne, tak jsem ho, šikulka, rozflákala o kachličky v koupelně. Tyhle skleněné lahvičky nejsou nic pro mě. Veliká škoda.
    Ale jak to tak čtu, možná ho zkusím ještě jednou, a to v nějaké jeho alternativní variantě užití. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ajaj, se vsadím, že jak jsem si to teď přečetla, tak mi při nebližší příležitosti taky spadne, páč mě nenapadlo, že to sklo může být tak zrádné :D a úplně se (Tě) vidím, jak honím ten olej hadrou po celé kachličkové zemi v koupelně :D ... na odličování očí je úplný miláček, vůbec jsem nečekala, že to někdy o olejovitém produktu řeknu, samozřejmě odlíčí bez problémů i makeup, ale to mi odlíčí už skoro všechno, ale ta tekutá linka, potvora, se drží nejvíc :D

      Vymazat
  3. Joo, Saloos oleje já ráda.. aktuálně arganový a jojobový.. Jen ti radím vyhnout se ylangovému, protože jednak pekelně smrdí (jako ylang :D žejo), ale hlavně mi brutálně ucpával póry a rašily mi po něm pupence! A páč máme stejný typ pleti, tak toho smraďocha raději obcházej obloukem.. :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojobový mám od Desert Essence, maličkou lahvičku, a ten si teda šetřím a dávám pár kapek do zeleného jílu a používám jako masku, ale čekám, kdy nastane ten správný čas a odvážím se jej dát na pleť i místo krému (ano, jsem s těmi oleji prostě zaostalá a furt se jich bojím :D) ... o ylangu jsem od vás s eMkou patřičně poučena, že ten teda ne, sice nemám vůbec šajnu, jak voní (smrdí), ale vyhýbám se mu jak čert kříži už jen z principu a jestli teda ucpává póry, tak to teda ne, zákaz prodeje, píšu petici! :D

      Vymazat
    2. Ylang smrdí jak nejsmradlavější vonné tyčinky.. to na obličeji nechceš :D
      Toho jojobového se vůbec neboj, protože ani já! po něm nejsem zmaštěná a to je co říct.. :o))

      Vymazat
    3. v tom případě poslechnu Mitsuuko i Tebe a budu dávat pod zinkáč na noc jojobový olej a pak to kdyžtak svedu na vás na obě a bude! ;)

      Vymazat
  4. Já zase vůni ylangu zbožňuju, dokonce jsem ho dobrovolně přidávala do svých olejových receptur. Ale pro mě je lepší krém, oleje používám jako ty na odlíčení. V tom jsou nejlepší, akorát mám nějak pocit, že je docela fuk, jaký použiješ (možná nějaký sušší by nebyl OK). A ty saloosí oleje jsem nikdy moc netrefila - ucpávaly mi póry. Ale už je to dlouho, tak si nepamatuju, které to byly. Jo akorát si pamatuju ten Neroli, ten mi smrděl tak, že jsem ho asi podvědomě po 14 dnech rozflákala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já snad ten ylang půjdu někde očuchat, ať vím, o co jde! :D ... přesně tak, krém je krém, na ten nic nemá! a u oleje je dobré dávat si bacha na komedogenicitu, páč třeba všemi opěvovaný kokosák mi ucpával póry šíleně, takže odlíčí sice všechny oleje, ale každý si musí najít ten svůj ;)

      Vymazat
  5. Oleje jsou mojim kamarádem už několik let, používám je hlavně na noc. Ať už Hadka, Saloos nebo aktuálně alverde růžový. Právě to multifunkční využití mě napadlo, a využívám ho takto na služebkách :-) Táhnu prostě jeden olejíček na všechno ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na cesty jsou super, ale stejně mám radši krémy :D i když Hadek mě láká, ne že ne a o Alverde růžovém se táhnou taky samé dobré zvěsti ... achjo! :D

      Vymazat
  6. Oleje používam, sem tam prestanem, ale vždy sa k nim vrátim :) Teraz používam na noc ružový olej od Akamuti a používam ho aj cez deň - 2 kvapky zmiešam s krémom :)
    Zázračný produkt som ale tiež ešte neobjavila :D Mne najmä pomáha keď si pravidelnejšie robím masky - aj čistiace aj ošetrujúce, tak 1-2 krát do týždňa píling. No a samozrejme si musím spomenúť aj vyčistiť štetce :)) Ale včera som ich oprala, takže dnes sú zas pekne čerstvé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, ano, maska a peeling! škoda, že jsem tak zdechlá, že nejsem schopná nic z toho pravidelně používat :D přitom vím, že viditelně zlepšují stav mého čumáku, dokonce jsem si po jednom z Tvých článků koupila zelený jíl, a to je teda pecka! musím zase začít, dám si to jako novoroční předsevzetí ;)

      Vymazat
  7. Já taky ráda Hadka, jeho oleje jsou luxusní....o třídu výš než Saloos. Mám smíšenou pleť a bála jsem se olejů, ale zjistila jsem, že není proč a velmi mi vyhovují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jaký od Hadka používáš? že bych se nechala inspirovat ;)

      Vymazat
  8. Ahoj Lisko, zdravim do lesa :) ja mam od Saloos arganovy (ktery jsem si "naredila", no spis "nahustila" ricinovym olejem) a pak hermankovy - ten "nahusteny" arganovy pred nahustenim nic moc, ale ted pouzivam jako pomocnika dvoufazoveho odlicovace, to pak jde vodeodolna rasenka hned lip dolu a pak taky na noc misto kremu :) a hermankovy voni tak nadherne, ze ho jednou za cas pouziju na telo a pak se ocuchavam :))) mej se krasne, V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak jsem mela od Saloos i ruzovy, ten byl fajn a pak levandulovy - ale ten levandulovy mi prisel "ridky" uplne mega moc, ten jsem jen zahustovala a zahustovala a nakonec z toho byl uplne jiny olej s levandulovou vuni :)) ale ja mam celkove hodne suchou plet.

      Vymazat
    2. ahoj Veru, sleduju, že to máš hezky ozkoušené! dvoufázový odličovač jsem měla ten slavný chrpový od YR, ale taky jsem po něm měla mlhu před očima, oleje mi vyhovují víc a přesně jak píšeš - voděodolnou řasenku sice nepoužívám, ale tekutá oční linka jde dolů skoro sama ;) míchat olejíky mě nenapadlo, jsem v tomto směru prostě opožděná a když mi nevyhovuje, tak posílám dál ... musím jít oňuchat ten heřmánkový, aspoň budu mít náhradníka, až dojde Avenia ;)

      Vymazat
  9. Oleje na ksichtík miluju, teď jsem dojela santalový ... do poslední kapičky a otvírám růžový ... ten už poněkolikáté. Mně na nich hodně baví ta vůně a když mám náladu spojím to s minimasáží.
    Jinak ten odličovák kápnu do horké vody, namořím žínku, přiložím na ksichtík a pak omývám ... není po tom ta mlha v očích ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)