Christmas TAG

Moje milá Yvonne mě nominovala na vánoční TAG, takže nesmím zklamat a přispět taky svou troškou do mlýna ;). Doufám, že si užíváte předvánoční atmosféru a že nejste znechucené kopou lidí v obchodech, všudepřítomnými reklamami na všechno možné a stresem z uklízení. Já jsem akorát zklamaná z počasí, miluju sníh a zimu, bohužel letos to moc na bílý poprašek nevypadá, ale co nadělám. V lese svítí sluníčko, vypadá to pomalu na babí léto, kozačky a zimní bunda jsou pořád schované v botníku a ve skříni, ale já pořád věřím! ;)


Zdroj



1. Jaký je tvůj oblíbený vánoční film?

Já "televizní Vánoce" moc neuznávám. Neříkám, že se na bedničku s obrázky nedívám, ale abych si podtrhovala v programu pohádky a filmy a upravovala svůj harmonogram jen podle toho, to zas ne. Třeba takové Tři oříšky pro Popelku mě už vyloženě štvou :D. Ano, je to krásná pohádka, ale jsou lepší ;). Ale abych moc nevybočovala z řady, tak třeba takové S čerty nejsou žerty, Sám doma, Pelíšky nebo Láska nebeská, ty můžu i já ;).







2. Nejoblíbenější vánoční jídlo?

Cukroví! Překvapí to někoho, když napíšu, že nejlepší je čokoládíčkové? Takové ořechové rohlíčky s krémem a polevou ... Nebo dědova domácí vánočka s pravým máslem, mňam! Jo a taky chodím tajně krást kolekci ze stromečku. Televizní Vánoce mi moc neříkají, ale svátky obžerství už jo :D.


Zdroj


3. Jaký typ baliče dárků jsi: profík nebo amatér?

Bývala jsem profík. Dávala jsem si s balením záležet, krásný balící papír jsem sháněla klidně i několik hodin, k tomu mašle, samozřejmě ladící, cedulka se jménem ... Bohužel s nástupem taštiček se vše změnilo. Ne, že bych je používala já, přímo je nesnáším. Ale mé balící schopnosti od té doby nikdo neocenil. Všichni trhají papír na kusy, nadávají, že se do dárku nemůžou pohodlně dostat a mou uměleckou duši patřičně neoceňují :(. Takže jsem se na to vykašlala. Ne úplně, pořád sice používám balící papír, ale už si s tím tak nehraju. Prostě jsem rezignovala :D.


Zdroj


4. Jaký byl nejlepší dárek, který jsi dostala?

Když jsem byla malá, děda (Ježíšek) mi dovezl ze zahraničí velké červené auto na dálkové ovládání, za které bych se nestyděla ani teď. Na písku jsem pak byla největší frajerka, páč nic podobného tu tenkrát nebylo a všichni se se mnou chtěli kamarádit :D. Jinak mám ráda dárky, se kterými si dal Ježíšek záležet a vymýšlel je přímo pro mě. Může to být jen maličkost, ale ta udělá mnohdy stokrát větší radost než dárek za tisíce ;).


Zdroj


5. Jaké štědrovečerní tradice dodržuješ?

My jsme rebelující rodina :D. Štědrý den trávíme s babičkou a dědou, já ráno zdobím stromek, mamka s dědou připravují bramborový salát, který my dvě s bábi nejíme. Takže babuše dělá bramborovou kaši a řízky, páč ona zas nemusí ryby. A místo kapra máme lososa. Nekrájíme jablíčka, ani nelijeme olovo, ani nezpíváme koledy. Ale aspoň trávíme Vánoce spolu, to nám stačí ;).




6. Dáváš si novoroční předsevzetí?

Nedávám. Jen chci, aby se měli všichni mí blízcí dobře a byli zdraví a spokojení. Ale to chci pořád, ne jen na Nový rok ;). Jednou jsem si ale předsevzetí dala, páč jsem byla těsně před Vánoci u kadeřnice se svými zničenými a nerostoucími vlasy a ona mi řekla, ať si hlavu neumývám tak často (1x za dva dny), že se to dá vydržet, jen je to ze začátku nezvyk. A vydržela jsem to! Ze začátku jsem sice nosila pořád culík, který mi nesluší, ale teď jsem jí za to neskonale vděčná ;).


Zdroj


7. Kdy ses dozvěděla pravdu o Ježíškovi?

Já nevím, si to nepametám :(. Ale jednou jsme čekali s taťkou v koupelně schovaní, až Ježíšek (mamka) nadělí dárky pod stromeček a Ježura nějak zavadil o zvoneček, takže jsem vyletěla z koupelny, že jako UŽ a ono ne. Začala jsem brečet jak blázen, páč jsem se bála, že jsem Ježíška vylekala a že už nepřijde a já nic nedostanu. Rodičovstvu dalo velké úsilí mě utišit a vysvětlit mi, že dárky budou, že se Ježíšek vrátí a že mě má rád :D.


Zdroj


8. Oblíbená vánoční vůně?

Ajaj, já slaďárny všeobecně nemusím a vánoční vůně jsou většinou slaďárny - vanilka, perník, skořice, jablíčko ... Ale víte co? Že jsou ty Vánoce, tak aspoň nenadávám, nekrčím čumák a nestrkám hlavu ven z okna, abych se nadýchala čerstvého vzduchu :D. Atmoška musí být, chápu.


Zdroj


9. Bílé nebo barevné svíčky na stromečku?

Bílé! V jednoduchosti je přece krása. Baňky máme stříbrné a fialové, řetěz stříbrný, světýlka bílá. A vzhledem k tomu, že pracuju ve firmě, která dělá světelnou vánoční výzdobu, vyřádím se na navrhování stromků dost už přes rok. Nejkrásnější jsem letos dělala do Jaroměře, fotku bohužel sdílet nemůžu, ale nejraději bych se tam jela hned podívat, jak vypadá naživo. Nebydlíte náhodou někdo poblíž? ;)


Zdroj


10. Jaké vysněné místo bys o Vánocích navštívila?

Já bych byla klidně i doma. Ale ten snížek bych si objednala pro příště ;). Jináč by mě neurazily ani Alpy, ač nejsem absolutně sportovní typ, lyžování mi nějak podezřele jde, takže aspoň v zimě vypadám jako sporty girl :D.


Zdroj


A jak slavíte svátky klidu a míru vy? Máte uklízecí mánii? Umýváte okna? Lítáte po obchodech? Nebo máte nohy nahoru a těšíte se z pohodové atmosféry? Máte už nakoupené dárky? Jaké udržujete tradice? Všechno chci vědět! ;)

Užívejte Vánoc!

L.











Komentáře

  1. úžasné :)! Ty liščí vánoční fotky! Jsem fakt ráda, že jsem mohla zjistit, jak probíhají tvoje Vánoce, to, že nedodržujeme tradice jako lití olova máme stejné, tak jsem ráda, že nejsem sama :D, ale přesně, hlavní je, že jsou všichni spolu :). A s balením mě to mrzí, úplně chápu, jak se cítíš, mě by to taky štvalo! U nás zase babičky mají šetřivého ducha, rozbalují jeden dárek klidně 10 minut, aby se papír neroztrhal a příští rok dostaneme dárky ve vlastním loňském papíře :D:D:D. Taky doufám, že ještě bude trochu zimnější počasí (a nevím, co si vzít s sebou domů, jestli teplý kabát a kozačky nebo jen "podzimní" kabátek a kotníčkové, obojí táhnout nemůžu, když mám kufr plný dárků :D). Naděje umírá poslední :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě že já snad neznám nikoho, kdo by to olovo lil :D babičky už nezměníš, ale stejně je to roztomilé a prostě to k nim patří, u nás se zase schovávají taštičky, to je ještě horší, páč už jsou popsané jmény, takže každý dostává pořád tu samou, kdyby se aspoň mohly točit :( vůbec nejsem ráda, že to píšu, ale bude stačit podzimní kabátek a kotníčkové boty :( dnes tady bylo 14°C, i v tom podzimním kabátě mi byl hic :(

      Vymazat
  2. Tenhle TAG je povedený. Úplně ve mě zažehl vánoční atmosféru :) Já taky neuklízím, ani moc nepeču, jen rohlíčky, linecké a vánočku, to musí být. Zato zdobím a vyrábím dárky jako šílená...I když letos mám velký skluz tak jsem musela dost věcí zredukovat. A tu Tvou frustraci z balení naprosto chápu, taky mi občas trhá srdce když ostatní trhaj :) Hezký předvánoční čas z lesa do lesa přeju :)
    www.madeinles.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že tag splnit svůj účel, bála jsem se, aby to nevyznělo tak, že nemám Vánoce ráda ;) uklízení je stejně zbytečné, umývat okna v zimě mi přijde jako holý nesmysl, páč pak jsou všichni akorát nemocní a když se sejde celá rodina, tak stejně pak musíš uklízet znovu, páč všude je to jak po výbuchu ;) Tvá vánoční výzdoba je úžasná, chodím nakukovat do lesa a kochat se, už se těším, až jednou budu ve svém a budu si moct zdobit podle sebe ;) taky přeju krásné a hlavně pohodové Vánoce! :*

      Vymazat
  3. Letos se mě ty Vánoce nějak nedotýkaj:( Ještě včera jsem neměla ani dárek ale to je na dlouhý povídání:D

    OdpovědětVymazat
  4. Skvěle doladěno s liščíma podobiznama :-) Veselé Vánoce Liško!

    OdpovědětVymazat
  5. Povedený tag :) Vánoce si užívám letos snad víc než jindy, protože jsem dárky prozíravě sehnala už někdy v říjnu. Teď už se můžu jen těšit, péct, balit dárečky a užívat očekávání.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) a máš můj obdiv, já nakupuju klasicky na poslední chvíli, už minulý rok jsem skoro všechno řešila přes internet a tento rok jsem v tom pokračovala a zdá se mi to jako pro mě nejlepší způsob, páč se nemusím nikde tlačit v obchodech, navíc mám mnohem větší výběr a možnosti ;) akorát teda objednávat ze zahraničí bych se bála, že to nepřijde (co bych taky chtěla 2 týdny před dnem D) :D

      Vymazat
  6. Skvělý TAG, taky si ho k sobě hodím. =D Jinak uklízím i peču, ale zase tolik to nehrotím, pokud něco není, svět se nezblázní. A Vánoce miluju. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, hlavně si ty svátky užít bez stresu a hádek ;) a Tvé zpracování už si čtu, jsem hrozný šmírák! :D

      Vymazat
  7. Krásný článek :) já žádnýi mániemi před Vánoci netrpím, ale uklidit bych teda mohla, jen co se zbavím úmorných pracovních záležitostí, letos je to jaksi výživné... Stromek bude s červenou a zlatou, klasika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vždycky říkám, že uklízet se musí i přes rok, takže se vlastně nic nemění, tak nechápu, proč z toho všichni dělají takovou vědu ;) a červená a zlatá jsou stejně nejhezčí!

      Vymazat
  8. Toto je veru pekný tag :)
    Na Tri oriešky pre Popolušku som tiež alergická, už len keď počujem tú zvučku :D U nás doma to vždy chcú pozerať, tak to sa radšej pakujem z obývačky preč :D A pekne zabalené darčekymilujem, i keď...ja také nedostávam, ale ani nedávam, lebo som na to lavá :D Takže u mňa tiež vedú taštičky, ale sem tam sa niečo pokúsim pekne zabaliť i keď to tiež nik neocení...už pár rokov mám rovnaký baliaci papier a ešte stále som ho celý neminula xD Upratovaciu mániu nemám vôbec, no bohužiaľ rodičia to nezdieľajú...takže sa nej musím neobrovoľne podielať :D Darčeky už viac menej nakúpené mám, čo nemám už asi ani nezoženiem, takže pohoda :D Už len pár DIY darčekov dorobiť a bude to v suchu :) To ma zas čaká šľahania, všetci chcú našľahané maslo, ale každý v inej vôni :) Ale atmosféra vianoc ma akosi obchádza, sem tam trošku nálada je, ale nie ej to úplne ono.
    A my by sme asi veľké kamarátky neboli, ja mám slaďárny (sladké vône) dosť rada, to by odo mňa líštička prchala rýchlym behom, nadýchať sa zas do lesa :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani nevíš jak jsem ráda, že je na tom někdo s Popelkou stejně, páč mi přijde, že je to u nás svatá pohádka, o které se nemůže říct křivého slova :D ... jeden balící papír několik roků? kolik má metrů? já asi moc plýtvám nebo co :D ... s tím uklízením úplně chápu, taky si maminka myslela, že budu umývat okna, tak jsem jí řekla, co si o tom myslím a chvíli byla tichá domácnost :D ... ale já chci být Tvoje kamarádka! páč chci taky dostat našlehané máslo pod stromeček, i tu vůni bych klidně zkousla ;)

      Vymazat
    2. Popoluška je síce rozprávka pekná, no keď ju človek videl už miliónkrát...skrátka jej už za tie roky bolo dosť. Nechcem počuť už žiadne "Popelko!" Lebo potom to po mne rodičia začnú pokrikovať, keď niečo odomňa chcú :D Papier neviem koľko je dlhý, ale na mňa pridlhý :D Tak som tento rok ani žiaden nový nekúpila, že šak miniem tento starý, tak snáď sa to podarí, zajtra plánujem baliť :D Tú tichú domácnosť poznám, u nás bola taká v piatok :) Haha, no ak ti teda nebudem smrdieť, môžme byť kámošky ;D

      Vymazat
  9. Dojal mne bod 7. Ja jsem se dozvedela od sestrenice, ze darky kupuji rodice. Plakala jsem a par let jsem sestrenici moc nemusela. Pekne mi to zkazila :-)
    Tyto Vanoce uz to pred ditkem asi hrajem naposled, ale uz tusi nebo vi? ...proc vsichni tak nakupuji, kdyz to obstara Jezisek? Chci jen jednu vec - kouzelny nahrdelnik, ktery splni kazde prani. Ach to by byl darek...
    Na TV kouknem, ale dle vlastniho rozvrhu. Svicky radeji bez vune a cukrovi letos bude poprve me vlastni. Bude nam chybet to od me maminky...to je asi na Vanocich to nejsmutnejsi, kdyz uz mezi nami nejsou ti nejdrazsi.

    Proto je nejlepsi si uzivat spolecnych chvil, jak to delate vy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zlá sestřenice! to se nedělá! :( věřit na Ježíška by se mělo co nejdýl, klidně celý život, páč bez té víry Vánoce ztrácí tak trochu kouzlo ... děda vždycky říká, že když jsme byly se sestřenkama malé, tak byly nejkrásnější Vánoce, páč jsme měly ze všeho strašnou radost, teď nám jenom rozdá peníze, ať si něco koupíme a je po atmosféře :( ... určitě budeš mít cukroví moc dobré, páč tyhle recepty se dědí z generace na generaci a aspoň si tak maminku připomenete, ona bude určitě s vámi i tak ;)

      Vymazat
  10. Já naprosto nesnáším Tři oříšky pro Popelku!!! už od dětství z ní mám trauma.. a ty určitě pochopíš proč.. protože tam zastřelí lišku!!! Hnus velebnosti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak! Greenpeace na ně a celé liščí komando s nima! :P

      Vymazat
  11. Nerezignuj s balením! Já si dávám záležet pořád! A že to nikdo neocení? Já jo!!! A když ostatní balí do taštiček, tak já aspoň vím, že jsem si dala o dost víc záležet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jenže já bych chtěla, aby to někdo ocenil, když už se s tím piplám :(

      Vymazat
  12. Vánoce si nijak nekomplikuji. Dárky většinou nakupuji s předstihem a to ještě přes internet, i když teda ještě dneska jsem jela pro jeden dárek, co mě napadl a byl to fakt mord ve městě :D Jinak uklízím celoročně, tak nevím, proč bych měla dělat nějaký megalomanský úklid na Vánoce, cukroví nepeču, nacpu se jím vždy jinde a to mi stačí :D Vánoční zvyky taky nijak nedodržuji, vlastně ani kapra nejím, jsem ostuda :) Stromeček ale u mě musí být pořádně veliký a přírodní :) Zdobím ho přírodně, slaměné ozdoby, šišky, sem tam nějaká zlatá nebo červená ozdoba,špice a jen žluté světýlka a místo řetězů a lamel dávám červené a přírodní lýko :) Nemám ráda ty divoké všemi barvy hrajícími stromky :) Jinak já taštičky taky používám, ale když do nich něco dám, je to stejně vždy ještě zabalené, by mě ani nenapadlo to tam jen tak strčit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elli, není nad Tvůj přístup! všichni stresaři by se od Tebe měli učit, nechceš napsat knihu? určitě by šla na dračku ;) všechno, co jsi napsala je mi moc sympatické, zvlášť ten velký přírodní strom, ten musí být nádherný, my máme bohužel umělý, ale jednou, až budu mít svoji domácnost ... ;) zabalené dárky v taštičce, to je vyšší level, já myslela jako že jsou tam ty věci jen tak nastrkané bez zabalení ;)

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Hezky si zpracovala ten tag lištičko a ty obrázky :)) letos jsem dárky kupovala od srpna,takže pohoda klídek,ale stres byl akorát díky lidem okolo,nákupy jako by rok nejedli a pod...prostě honba za něčím a to kvůli jednomu dnu v roce,nikomu nedochází,že jde o to aspon si ten jeden den užít a být spolu....Matky utahaný s rukama u kolen,kdo o to stojí? Bohužel,ale taková je dnešní doba.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)