Objev roku 2014

Si asi říkáte, co blbnu, když je teprv prvního listopáče. A já už tady vytahuju objev za celý rok, který ještě ani neskončil. Jenže já jsem z něj tak nadšená, že si fakt myslím, že už ho nic nepředčí. Že už mě nic jiného v dvatisícečtvrnáctce tak příjemně nepřekvapí. Jestli jo, tak se samozřejmě pokorně omluvím a dám vám vědět, nebojte ;).

A jak jsem k němu vlastně přišla? Došly mi všechny oblíbené balzámy na rty. Nechápu jak, ale z mých velkých zásob najednou nezbylo nic. Jenže takové Crazy Rumors nebo Dr. Hauschku musíte objednávat přes net. A co do té doby? Mé rty měly absťák! A já v hlavě představu vysušených, dehydrovaných a scvrklých chudáčků, které budou připomínat hrozinku. Bez rumu. Prostě konec světa, chápete ;). Takže jsem vyrazila do drogérky a hledala náhradní řešení na mezidobí, než dorazí balíček. V Rossmannovi jsem kápla na Alterru a jeho název SOS tak korespondoval s mou situací, že jsem ho prostě musela koupit :D.




Alterra SOS péče o rty s vůní granátového jablka má pečovat o suché rty, je bez syntetických barviv, parfémů, konzervačních látek, silikonů, parafínů a jiných minerálních složek. Byl navržen tak, aby dodal rtům bohatou péči, a ty byly chráněny proti studenému a suchému zimnímu vzduchu. Kombinace účinných látek s organickým jojobovým olejem a vitamínem E má vyživit suché a rozpraskané rty a poskytnout jim pružnost. (zdroj)




Obalík je naprosto obyčejný, jednoduchý, plastový, bílý, s logem značky a popisky. Klasická vysouvací tyčinka. Levné a praktické. Nic okouzlujícího ani stylového, ale účel plní ;). Obsah 4,5 g, cena do 50 Kč (kupovala jsem ho myslím za 47 Kč, ale nejsem si jistá), seženete v drogériích Rossmann.




Ve složení najdete hned na prvním místě ricinový olej, za ním sojový olej, karnaubský vosk, olivový olej nebo třeba bambucké máslo. Nejsou to žádné vzácné ani drahé ingredience, ale spolu dohromady fungují jako dobrá parta.




Ohledně vůně můžu podotknout jen to, že je typická alterrácká. Pokud jste měly některý z jejich produktů, budete vědět, co myslím. Hodně mi připomíná můj balzám na vlasy s granátovým jablkem. Nic, z čeho byste si sedly na zadek. S Crazy Rumors se rozhodně srovnávat v této kategorii nedá.

Konzistence je hodně měkká a olejovitá. Balzám má světle žlutou barvu a krásně na rtech klouže. Nemusíte vůbec tlačit. Hodně zajímavý je fakt, že není hladký, ale obsahuje jakoby maličké hrudky. Jsem si naivně říkala, že to jsou semínka toho granátového jablka :D. Ze začátku je to nezvyk, páč nejste na takovou strukturu zvyklé, ale po nějaké době už vám to ani nepřijde.




A teď to hlavní - účinky. Tento balzám na rty je nejlepší, jaký jsem kdy měla! Nekecám. Hravě strčí do kapsy Crazy Rumors, Dr. Hauschku, Kosmín, Alverde, Yves Rocher, Lip Smacker, ... Rty jsou po jeho použití vyživené, hydratované, lehce se lesknou a vypadají zdravě. Balzám na nich vydrží dlouho a nemusíte přetírat každých deset minut. Zabrání vyschlým rtům, šupinkám, koutkům i popraskání. Jediná jeho nevýhoda je, že rychle ubývá. Může za to jeho máslovitost, kupovala jsem ho zároveň s Alverde, který nosím v kabelce, a ten pořád ještě slouží, zatímco Alterra už leží v koši. Ale za tu cenu to neberu jako nějakou hrůzu ;).

Že mi Alterra chybí jsem poznala okamžitě po tom, co jsem ji dopotřebovala a vytáhla Crazy Rumors, který jsem si slavnostně objednala na netu. Rozdíl byl znatelný na první "namazání" a mé rty začaly protestovat a chtít zpět svou zavedenou péči. Takže je vám asi jasné, že budu kupovat další balení.

Na výběr je ještě varianta s heřmánkem, takže teď mám opět dilema, jestli nemám náhodou zkusit i jej. A vůbec jsem neměla lézt na německé stránky Rossmanna, páč jsem zjistila, že Alterra vyrábí i dekorativku, která u nás samozřejmě není k sehnání :(.

Znáte balzám na rty Alterra? Který je váš oblíbený? Dáváte přednost hezkému obalu a vůni nebo pečujícím vlastnostem?

Užívejte!

L.


Komentáře

  1. Myslím, že jsem balzám v Rossmannu už zahlédla, ale jelikož jich teď mám doma hodně, tak jsem ho blíže nezkoumala. Přírodní balzámky můžu, tak jsem ráda, že nějaký ten super kvalitní se dá sehnat v drogérii. Určitě si ho pořídím. U mě zatím stále vede CR, tak jsem zvědavá zda je tento dokáže překonat, když si ho tak chválíš :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si taky donedávna myslela, že CR je nejlepší a pak jsem byla fakt hodně překvapená, že ho umí strčit do kapsy zrovna Alterra ;) tak doufám, že budeš taky spokojená!

      Vymazat
  2. Já většinou dám přednost teda obalu.. alespoň u nákupu:) Nikdy jsem na vysušené rty moc netrpela, ale teďka se mi nějak zhoršily, nevím.. co bude přes zimu.. Od Alterry mám krém na ruce se stejnou vůní a ta mi bohužel moc nevyhovuje, už se těším, až ten krém dodělám. Tak možná, že bych zkusila tu druhou variantu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, obal a vůně pokulhávají, to je pravda, ale pro mě jsou důležité ty účinky ;) zkus ten heřmánkový, ale za něj neručím, ten jsem neměla, i když si myslím, že až se dostanu do Rossmanna, tak vezmu oba :D

      Vymazat
  3. Tenhle balzám vůbec nezáám! :) Ale moje rty prahnou po hydrataci celoročně, suché jsou vlastně pořád a přes zimu vážně trpím.. A potřebuju něco extra hydratačního.. A tenhle krasavec za tu cenu? To prostě musím mít! :)) Děkuju za tip!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, já jsem taky neměla tušáka, že existuje! ale jsem ráda, že jsem na něj narazila, doufám, že Ti taky bude vyhovovat ;)

      Vymazat
  4. Cuže? To chci a vzhledem k tomu, že se mi tu promenáduje chlap a řve, že kde máme nějakej balzám (jsem mu odmítla dát svůj jediný tyčinkový), tak dostane taky. :)

    P.S. Máš v textu podbarvený asi dvě místa zvýrazňovačem ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, tak teď jsi mě fakt pobavila, díky! :D ... a taky díky za upozornění, to je tak, když musíš dělat úpravy na tabletu, páč hraje Arsenal a není to v televizi, takže se chlap musí nutně dívat na notebooku ;)

      Vymazat
  5. Super, díky za tip, já ještě ten můj nejnej nenašla, tak ho hned v pondělí otestuju!
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlas, tenhle balzámek je skvělý :) Nedávno jsem objednala z netu Crazy Rumors, Hurraw!, Milk Creek a Madre Bees, že si teda užiju nějakou lepší péči, když to tak všichni vychvalují. Ale zázrak se jaksi nekonal, byly to normální průměrné balzámy a ty vůně mi přišli až protivné, nemluvě o tom, že chutnali fakt divně :D Za ty prachy + objednávání z netu do fakt nestojí. Tahle Altera společně s měsíčkovým Alverde u mě zůstávají v top příčkách :)

    Jinak jsem psala do Rossmanna, zda nemají v plánu zařadit i u nás do stálé nabídky více produktů od Alterry (jo, taky jsem šmejdila na netu a slintala nad tou dekorativkou :D) a prý ne :/ Tak je tam zkus taky zbombardovat dotazem, třeba se rozhoupou, když jim bude psát více lidí :) Ještě jim to taky připomenu, psala jsem jim to už tak před půl rokem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elli, já jsem právě z těch "lepších" zkusila jen CR, na iHerbu mám teda ještě ve wishlistu Badger Company (páč mají boží obaly se zvířátkama :D) a nic dalšího mě teda neláká ... od Alverde jsem měla mandarinkový, teď je místo něj myslím ten měsíčkový, a ten byl taky super ;) není nad to, když je něco levné, snadno dostupné a funkční ;)

      tak to jim teda napíšu, ať je nás víc! já si myslím, že by se dekorativka prodávala, páč co si budeme povídat, značka je to levná a u nás co je levné, to je vyprodané ;) do teď si pamatuju, jak jsem nevycházela z údivu v Kafulandu, když jsem viděla totálně vybrakované regály s jejich kosmetikou za 30 Kč :D a přitom tohle by bylo aspoň přírodní!

      Vymazat
  7. Ten chci taky! Zrovna to doma taky řešíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? já si nedokážu představit mého ctěného muže, jak si něco maže na rty :D by se zbláznil :D

      Vymazat
  8. Heřmánkový je taky dobrý, za sebe určitě doporučuji ;) Tenhle budu muset někdy prubnout, když ho tolik vychvaluješ. Akorát mám teď doma několik Crazy Rumors a taky domácí balzámy, takže nějakou dobu žádné nové balzámy nehrozí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak domácí balzámy budou určitě 100% lepší, než všechny ostatní ;) a CR mám v zásobě ještě 2 a k tomu jeden otevřený :D ... jenže si stejně budu muset koupit ten heřmánkový, abych měla porovnání ... :D

      Vymazat
  9. Urcite vyskusam, ked miniem balzamy, ktora mam aktualne doma.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  10. Tenhle jsem ještě nezkoušela, mám ten heřmánkový a jedním slovem super (narozdíl třeba od myslím že mandarinkového Alverde, které stálo za ..) Kombinuju ho se svým domácím vyrobeným, který mám ale v kalíšku, takže jen na doma a rty si nestěžují..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to já si běžím pro ten heřmánkový a jsem zvědavá, jak na tom v porovnání s tímto budou, ale myslím si, že na stejno, jen se bude lišit vůně ;)

      Vymazat
  11. Sice nevím, jaká je typická alterrácká vůně... ale po takové nadšené recenzi nejspíš prostě půjdu a ten balzám si koupím! :-) I když se moje balzámová rodinka zrovna rozrostla o první EOS... jedna Alterra navíc se ztratí. :-) Doufám. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. typická alterrácká vůně je něco jako typická alverďácká vůně - jelikož jsou to levnější přírodní značky, tak používají podobné suroviny a většinou jsou založené na citrusových vůních, které jsou od sebe jen těžko rozeznatelné (aspoň pro můj čumák) ;) ... já si myslím, že balzámová rodinka určitě Alterru ráda přijme do kolektivu a budou se s ním kámošit, to bych se nebála ;)

      Vymazat
  12. No ne! To je lepší jak CR? No tak to je můj! I když bych se mohla nejdříve zbavit té zásoby balzámků, které mám doma no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt! a schválně jsem šla spočítat zásoby balzámků a mám jich tu 10, to jen tak, abys věděla :D

      Vymazat
  13. Ten jsem si tuhle nahodou koupila ze stejnyho duvodu, taky mi dosel oblibenej;)
    A nejdřív jsem z něj byla nadsena, hydratuje pekne, jenze po par dnech se uplne rozpatla do nepouzitelnal a nakonec zlomil, tak jsou pocity spíše ambivalentni;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ona je ta konzistence fakt hodně máslovitá, ale vydržel mi v neporušeném stavu až do konce ;)

      Vymazat
  14. Tak ten Alterra heřmánkový je ještě o třídu lepší! Je to ten nejskvělejší co znám....měla jsem ho už několikrát. Tento granátový je relativní novinkou a mě teda zklamal těmi "jakoby hrudkami" a taky je mazlavější nebo jakoby míň hutnější nebo jak to nazvat :) Takže heřmánek No 1!!! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Značku Alterra jsem objevila už poměrně dávno a zjišťuji, že mají skvělé výrobky a ještě k tomu vypadají i skvěle složením. Momentálně mám sprchový gel a měla jsem skvělý krém na ruce s granátovým jablkem a plánuji si pořídit i ten heřmánkový! :)


    Monča z Like Lady *SOUTĚŽ*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, jako v DMku kupuju z pečující kosmetiky jen Alverde, tak v Rossmannovi právě Alterru, pro nic jiného z této kategorie tam už ani nechodím ;) a jesti máš krém na ruce s granátovým jablkem, tak tento balzámek voní úplně stejně ;)

      Vymazat
  16. Takže při nejbližší návštěvě Rossmana tohohle skvělouše strkám do košíku :D Já používám teď různé balzámy - Astrid, od Manufaktury, EOS, nějaký z Tesca :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  17. Taky jsem neodolala a koupila, ale mně hrozně vadí právě ta vůně. V masce na vlasy je to OK, ale na rtech nesnesu. Takže účinky neposoudím. Zato ten obyčejný mám moc ráda - takový obyčejný "jelení lůj" s pěkným složením. V zimě jsem jím přetřela dětem i nos a tváře, když nic jiného nebylo po ruce a super. Jen ta cena - zezačátku stál 30, teď už pade. Ale určitě, až mi dojde, zase koupím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, vůně mi zas tak strašná nepřišla, ale chápu, že někomu sedět nemusí ;) každopádně pro ten heřmánkový si zajdu taky ;)

      Vymazat
  18. Balzámky u mě jedou ve velkém, tak si ho taky určitě pořídím:) Já jsem teď nadšená z Carmexu granátové jablko, sedí mi taky tyčinka od Nuxe a příjemný je i balzámek od Loccitane. Na noc se teď patlám tímhle:
    http://www.gwdihwbalm.co.uk/14-nigh-owl-balm
    Sice to není primárně na rty, ale pročetla jsem složení a určila mu novou funkci - čumák nadšeně souhlasil:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ani jeden z tvého seznamu jsem nezkoušela, píšu si na ten svůj, díky! ;)

      Vymazat
    2. Carmex je fakt pecka, hodně jsem o něm četla, všichni chválili, tak jsem ho při jednom z nákupů asi z Feeluniqe hodila do košíku. Má takový ten chladivý efekt, tak pozor, pokud by ti to vadilo (jako větrový bonbony:). Jinak vůně grantového jablka je moc fajn a na rtech je skvělý. Krásně klouže, ale zase dost vydrží.
      Nuxe mě trochu zklamala, že má jemně citrusovou vůni, kterou já nerada, ale objektivně je to fajn tyčinka.
      Loccitane má taky příjemnou konzistenci, ani moc tuhá, ani moc mazlavá. Vůně je taková klasická, jako čisté prádlo nebo tak:)
      Ten balzámek v odkazu voní moc pěkně, já kelímky nemusím, ale tady jsem ho prominula, dělá pěknou pečující vrstvičku na noc:)
      Jinak nedoporučuji Weleda tyčinku s růží, je hrozně tuhá, vůbec jí nemůžu rozmazat po rtech.

      Vymazat
    3. moc díky za vyčerpávající popis! z toho všeho jsem vyhodnotila, že asi fakt už konečně zkusím ten Carmex :D a taky za varování ohledně Weledy, páč mám ten balzámek zrovna teď v košíku a čekám ještě na kámošku, abych mohla objednat, takže ho z toho košíku zase mažu ;)

      Vymazat
  19. Achjo. Asi poběžím do Rossmanna :-D. Na zimu se takový mazlík hodí :-).

    OdpovědětVymazat
  20. Hmmmm, tak to opravdu vypadá na objev roku!! Chodím kolem něj už dlouho a díky Tobě ho i políbím.. :) Bude sice konkurovat mým pomocníkům na hubu (Le Fondant, L'Occitane), ale boj je boj
    Děkuji za tip, Lištičko...
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kat, doufám, že se ti ta líbačka bude líbit, i když konkurence je vysoká! ;)

      Vymazat
  21. Ahoj Listicko, zdravim do lesa a moc dekuji za tip - ze tri balzamu jeden nepouzivam a jeden dochazi, tak muzu zajit pro tento :) V.

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj, hlásím akci. Rossmann od 24.11. do 28.11.2014 za 29,90Kč, platí na dva druhy tohoto balzámu na rty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, díky za připomenutí, vím o tom a za ty prachy je to vyloženě kup roku! ;) teď mám teda ten heřmánkový, a ten podle mého není tak dobrý, ale to je asi individuální, páč ho tu holky hodně chválí ...

      Vymazat
  23. Ahoj :)
    Sleduji tvuj blog už docela dlouho, jenž jsem zatím neměla odvahu nic napsat. :D Díky tobě jsrm si koupila několik výribků od Alterry chystám se zjistit, jak si sedneme. :D Myslím si, že je užasné, jak jsi spouatě lidem dokázala, že to rozhodně není spatna značka. Ale teď k mému dotazu... v našem Rossmannovi nemůžu nalézt výše recenzovaný balzám... chci ho vyzkoušet, delší dobu ho vyhlížím a furt nic... taky bývá ve vašem lesíku pořád rozprodaný? Je to asi hloupý dotaz, ale už si nevím rady a mrzí mě, že u nás není. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Žluvičko, vůbec se nemusíš bát komentovat, já jsem za každý komentář i dotaz ráda ;) ... díky moc za pochvalu, Alterra nemá skoro žádný marketing, a tak značku u nás nikdo nezná, přitom je to velká škoda, ale třeba se to časem změní ;) ... to je mi líto, abych pravdu řekla, tak jsem jej od domazání znovu nekoupila, páč mám milion dalších balzámů v zásobě a musím je už konecně spotřebovat :D ale psala mi jedna čtenářka, že změnili složení, že už v balzámu nejsou peelingová zrníčka, ale jinak by měl být stejný ... a mají tam alespoň ten heřmánkový? ten jsem zkoušela taky a nebyl vůbec špatný ;)

      Vymazat
    2. Ahoj, byla jsem se ptat i prodavacky a neni. :( Asi budu muset jit nekam jinam. Nebo zkusit ten Alverdacky. :) Ted jeste obhlizim nejaky dobry prirodni kondicioner od Alverde nebo Alterry,na drazsi PK zatim nemam, neb jeste studuji. :)

      Vymazat
    3. jako že ho mají vyprodaný nebo ho vůbec nedostávají? tak to jsem celkem překvapená! ... Alverde je taky super, teď mají měsíčkový (vyzkoušeno, je super) a s brusinkou a třešní (ten by měl být barvící, trošku do červena a má i třpytky, které nejsou na rtech naštěstí vidět), pro výživu bych brala spíš měsíčkový ;) ... místo kondicionéru můžu doporučit masku na vlasy (aplikovat normálně jako kondiš a po chvilce smýt nebo rovnou nechat působit jako masku), od Alterry granátové jablko a aloe vera (http://carre-de-sucre.blogspot.cz/2013/09/dobra-kura-na-vlasy-za-malo-penez.htm), od Alverde meruňkovou (http://zapisky-pro-lisku.blogspot.cz/2014/03/merunkove-vlasy-s-alverde.html)

      Vymazat
    4. Ahoj, tak balzám byl v jiné prodejně. :) Ale už jsem to nevydržela a koupila si normální. :D. Byli by blázni, kdyby přestali dodávat něco tak oblíbeného. A kondicioner jsem vyřešila tím, ze jsem si koupila ten hydratační od Alterry. Taky mě napadlo použít masku jako kondiš, ale kondicioner má vlasy uzavírat po umytí šamponem, takže mám doma tryptych od Alterry kofeinový šampon, kondiš a maska. To poslední chci koupit kamarádce k narozeninám. :) Jinak k té vůní granátového jablka: připomíná mi Vánoce a miluji ji! Konec románu.

      Vymazat
    5. Ahoj, tak balzám byl v jiné prodejně. :) Ale už jsem to nevydržela a koupila si normální. :D. Byli by blázni, kdyby přestali dodávat něco tak oblíbeného. A kondicioner jsem vyřešila tím, ze jsem si koupila ten hydratační od Alterry. Taky mě napadlo použít masku jako kondiš, ale kondicioner má vlasy uzavírat po umytí šamponem, takže mám doma tryptych od Alterry kofeinový šampon, kondiš a maska. To poslední chci koupit kamarádce k narozeninám. :) Jinak k té vůní granátového jablka: připomíná mi Vánoce a miluji ji! Konec románu.

      Vymazat
    6. uf, takže nakonec jsi sehnala? že to dalo ale práci :D ... já jsem si zvykla dávat už jen masku, páč je hutnější než kondicionér a dávat na vlasy obojí se mi nechce, navíc mi to přijde už moc produktů najednou, když do konečků dávám ješě i olej, ale to je samozřejmě na preferencích každého a hlavně našich vlasů ;) ... a když o tom tak přemýšlím, tak vůbec nevím, jak voní granátové jabko, ale to u mě není žádné překvapení :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)