Barvy podzimu

Kdyby nebylo zasněžených zimních rán, podzim by byl můj nejvíc nejoblíbenějším ročním obdobím. Není to jen kvůli tomu, že mi konečně není vedro, že můžeme spát o hodinu dýl a že se dá courat spadaným listím. Podzimní barvy jsou prostě krásné. Teplé, ladí k mému kožichu, rozmanité, červené, žluté, hnědé, zrzavé, zelené, ... Po rozzářeném létě plném pastelových a šílených kombinací se líčení trochu zklidní, utlumí, ale není nudné. Naopak! Mám tendenci vytahovat cihlové tvářenky, ťupkat štětečkem do hnědo-zlatých stínů a vše podtrhnout červeno-hnědou rtěnkou.




Dnes to bude trošku v režii fotek, takže se pohodlně usaďte a kochejte se tou podzimní nádherou ;).





Tuhle krasavici od Gábiny jsem vyhrála u Mademoiselle M a měla jsem hodně velkou radost, páč jsem ji okukovala v drogérce od té doby, kdy ji vypustili na trh. S její o něco starší ségrou mám velmi dobré zkušenosti, takže jsem se těšila na máslovitou konzistenci, hydrataci a sytou barvu.




Rtěnka je v odstínu 02 My Dream, bez třpytek a bez shimmeru, jen lehce červeno-hnědá barva. Při aplikaci si můžete pohrát se sytostí odstínu, po prvním přetření jen lehce zvýrazní rty, po dalším už přidáváte barvu. Hezky se leskne a je krémová, nezalézá do vrásek a nerozpíjí se. Jediná její nevýhoda je, že na rtech dlouho nevydrží :(.




K obalu se raději moc vyjadřovat nebudu, páč se u GS opět moc nevytáhli. Jdou na něm vidět veškeré otisky a lehce se ošoupe. Koupíte v drogériích Rossmann, cena okolo 100 Kč, na další odstíny se můžete podívat sem.





Tvářenku jsem zase dostala od Zdenule. Byla tak hodná, že se pod jedním mým článkem zmínila, že má jeden kousek opět od Gábiny (tohle je fakt náhoda, přísahám!), který jí barevně nesedí a že by mohl naopak slušet mně. Ještě jednou jí moc děkuji, páč se trefila přesně!




Obal opět žádná hitparáda, ale slouží jak má. Líbí se mi reliéf květiny vyrytý v prášku, trošku tvářenku obzvláštňuje ;). Odstín má číslo 03 a je to krásná cihlová s jemným zlatým třpytem. Nanáší se pohodlně, stačí jednou přejet štětcem po panu a jednou po tváři. Trošku práší, ale na čumáku vypadá hezky přirozeně a šťavnatě. Vydrží na svém místě celý den, a to je hlavní. Koupíte opět v Rossmannovi, na výběr jsou dohromady čtyři odstíny a dle mého je to jedna z těch lepších tvářenek v drogérii ;).






A pak se k vám dostane tenhle malý nenápadný kalíšek. Sedí si jen tak v listí a ukrývá jemný prášek. Jeho barva by se zdála být nudná a nezajímavá. Ale co se stane po otevření? Po zásahu paprsku sluníčka, po nanesení na víčko?




Miami Taupe má šedo-hnědou barvu s jemným zlatým třpytem a já tento odstín nejraději používám na celé víčko jako podklad pro další stínování. Dokáže být decentní, ale také hravý a zajímavý. Na bázi drží celý den, nanáší se tak, že maličko prášku nasypete do víčka a štětcem nanesete na oči. Seženete na netu za cenu 210 Kč, v dóze se ukrývá 10 ml stínů.




Všechna tato malovátka k sobě krásně lahodí a dokáží vytvořit nenápadné i zajímavé líčení. Kromě očních stínů se dají lehce sehnat za lidovou cenu. Lily Lolo už je trošku jiná kategorie, díky přírodnímu složení a hezkému balení se řadí do povinné výbavy každé kosmetické nadšenkyně ;).



Zleva: rtěnka, tvářenka, oční stíny


A abych nezapomněla, k podzimu jsem si koupila i kabelku :D. Přece nebudu nosit nudnou černou nebo světle modrou jako v létě! Potřebovala jsem nějakou hnědou, ke které bude ladit má liščí dřevěná ozdoba, kterou jsem dostala od kamarádky. Ano, jsem magor a kupuju si kabelku kvůli broži :D. Hledala jsem dlouho, protože chci velké uši, abych ji mohla nosit přes rameno, cross body mi nevyhovuje. Nakonec jsem ji ulovila v Camaieu ve slevě za 500 Kč.





Co vy a podzimní barvy? Nechávají vás chladné? Nebo taky přizpůsobujete své líčení, oblečení, lak na nehty, ... Které výrobky teď nejvíc používáte?

Užívejte podzimu!

L.




















Komentáře

  1. Kabelka je krásná přívěsek lišky super :) Barva rtěnky se mi líbí
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Ta kabelka je boží! Samozřejmě bez té brože by to nebylo ono, a naprosto chápu, že sis musela pořídit kabelku kvůli broži. Já se v podzimních barvách vyžívám, jelikož jsem podzimní typ, tak si troufám říct, že mi docela i sedí. Každopádně tyhle barvy nosím po většinu roku, takže žádná velká změna :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem tak ráda, že mi rozumíš! :D ... já si myslím, že podzimní barvy jsou pro nás zrzky nejlepší! ;)

      Vymazat
  3. Tak to jsem ráda, že si chuděra nevyužitá našla lepší domov :-) Bohužel z těch čtyř odstínů tvářenek byl tohle jedinej použitelnej, ostatní jsou takové matné, prašné, nudné, prostě o ničem...
    Z přírodních pigmentů mě dostaly ty od Alvy... kombinace ceny, výdrže, pigmentace, složení je bezkonkurenční :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě jednou díky, používám ji teď fakt skoro každý den (i když jsem si koupila Bourjois ve skoro stejném odstínu :D) ... na Alvu už jsem se několikrát dívala, jenže ty jejich obaly ... já vím, důležitý je obsah, ale abych vysolila větší peníze, musím se zamilovat, a to tady jaksi neproběhlo :(

      Vymazat
  4. Kabelka je opravdu úžasná! Ale jinak nejsou podzimní hřejivé barvy nic pro můj studený čumák :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) ... já vím, podzimní barvy nejsou pro každého, já zase nemůžu nosit stříbrnou a šedou a strašně mě to štve! :D

      Vymazat
  5. Podzimní barvy miluju, jen škoda, že nebývá tolik sluníčka, aby ty stromy vynikly. Podzim a zimu já ale nerada, moc zima, moc deště, moc tmy. Oblečení podzimu nepřizpůsobuju, ani líčení moc ne. Zato laky mě na podzim lákají tmavé, rudé, hnědé...
    Rtěnka al bacio me moc nenadchla, už jsrm recenzovala, slévá se mi do vrásek, ale odstín a balzámkovitost se mi líbí.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že by to světlo mohlo být dýl, ale já už jsem si na to nějak zvykla ;) laky na nehty - to je pro mě úplně samostatná kategorie (taky bude článek), páč na těch se dá vyřádit ještě víc, přesně jak píšeš - tmavé, rudé, hnědé ... ;) a od rtěnky jsem čekala taky víc, podle mě je ta starší řada lepší, ale pro ten odstín jí to odpouštím ;)

      Vymazat
  6. Já přizpůsobuju určitě, podzimní barvy mám nejraději. Ať žije vínová a všechny odstíny -berry :-) Já nedám z ruky lip butter od Revlonu v odstínu Rapsberry pie, tvářenku Plum Foolery a vínový lak od Loreal.
    Liščí brož je super! Včera jsem hledala nové pozadí na pc a kukej, co jsem pro tebe našla http://www.vladstudio.com/cs/wallpaper/?the_fox_and_the_moon :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéé, M. je zpátky! vítej :* ... lip butter od Revlonu si musím koupit, já vím :D a pozadí na plochu už mám změněno, díky za tip, chlap už mi nadával, co s těma liškama furt blbnu, tak aspoň bude mít zas novou :D

      Vymazat
  7. Ta taška je nejkrásnější na světě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím! :* v Tescu, v Camaieu, ve slevě, měli tam ještě dvě ;) prý měli i v černé, ale ta už byla vyprodaná (tu bych stejně nechtěla, ale kdybys chtěla ty, ale stejně ti to je asi na prd tato informace :D)

      Vymazat
  8. Taky hledám nějakou podzimní rtěnku, ale hledám spíš něco do burgunsdky červené nebo tak. A pořád nic, takže snad za rok:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co ta nová kolekce rudých rtěnek od Lorealu? ;) na živo jsem je teda ještě neviděla, ale už jsem o nich všemožně četla samé chvály a mám dojem, že burgundy tam taky byla ;)

      Vymazat
  9. Jé, přesně po Miami taupe už jsem pokukovala :) Jak moc jsou ty zlaté třpytky patrné? Kdyby to ve skutečnosti bylo jako na té fotce s okem, tak bych to snesla. A ještě by mě zajímala pigmentace, už jsem se u Lily Lolo nehezky spálila, tak bych nechtěla kupovat zajíce v pytli. Je sice pravda, že nakonec jsem si dotyčné stíny oblíbila a nosím je přes celé víčko, protože je to pěkný nenápadný odstín, jenom jsem se musela smířit s tím, že nejsou úžasně fialové, což měly být :) No a teď bych chtěla další světlejší nenápadný odstín a Miami taupe se mi zdá ideální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právěže moc pigmentované nejsou, používám je jako podklad pod odstatní barvy, na té fotce je to jako v reálu, nechtěla jsem to nijak přibarvovat, i když bych mohla ;) takže ty třpytky tam patrné nejsou skoro vůbec, na ruce je víc vrstev a ještě na sluníčku, aby bylo aspoň něco vidět ;) takže pokud chceš nějaký nenápadný stín, který můžeš použít při jakékoliv příležitosti, tak do něj jdi, pokud chceš něco, co vynikne, tak raději ne ;) ... a s tím fialovým mě to mrzí, to by mě taky naštvalo :(

      Vymazat
    2. Moc děkuji za odpověď :) Když přes ně přejedeš prstem, jdou lehce setřít? Jestli ano, tak přesně vím, s čím bych měla tu čest. Ty moje taky chtějí spoustu vrstev :)
      No ideální by bylo, kdyby stačilo trochu nabrat na štětec a hned to barvilo, prostě aby
      byly pigmentované i přesto, že jsou světlé, ale když jsem se sžila s těmi fialovými, zvládla bych to znovu.
      A ještě jedno postesknutí, měla jsem políčeno na stíny od Everyday Minerals a podle jejich stránek to vypadá, že inovovali a nabízejí samé nezajímavé odstíny. Ty "moje" mezi nimi pochopitelně nejsou. A z českých eshopů ta značka taky jaksi zmizela, takže z dostupnější minerální kosmetiky mi zbývá už jen ta Lily Lolo...

      Vymazat
    3. zrovna dnes jsem s nimi namalovaná a schválně jsem přejela prstem po víčku a jo - jdou lehce setřít :D ale jináč mi na oku drží celý den, ale nesahám si něj ... u EDM jsem si taky všimla, že tato značka vymyzela z českých eshopů, nevím, co se stalo, ale je to strašná škoda, páč jejich korektor je podle mého úplně boží! :( ... s minerální kosmetikou je to u nás na prdku, páč spousta značek tu není, asi ještě není tak rozšířená, aby ji lidi kupovali nebo já nevím, ale samotnou mě to mrzí, páč bych chtěla zkoušet nové a nové značky, jenže k nim jaksi nemám moc příštup ... jasně, můžu si objednat z USA, ale buď s šíleným poštovným nebo s ještě šílenějším clem :(

      Vymazat
  10. Ten stín vypadá dobře, ale... už sem to párkrát se sypkými věcmi zkoušela a nedopadlo to dobře, takže se do toho "drobení" pouštět znovu určitě nehodlám :D Sem schopná to rozsypat fakt všude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím, taky si musím dávat bacha a už kolikrát jsem zrovna tento stín vysypala do umyvadla :D naštěstí je ten kalíšek snad bezedný!

      Vymazat
  11. Ta tvářenka má krásný odstín :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jé, najviac sa mi páči líštička :D A farby jesene sa mi tiež páčia a odkedy som zistila, že mi asi teplejšie farby predsalen svedčia o trochu viac, prestala som kupovať ružové rúže dala som sa na teplejšie odtiene :) A som spokojná. Najviac teraz používam môj nový Strut od Silk Naturals, Brick od Cosm´etika, obľúbený Peachy Rose od TANF a pár dní dozadu som ulovila aj Berry ceruzku od Alverde, fakt pekný odtieň :) A trošku teraz na jeseň používam aj viac očných tieňov, väčšinou hnedé odtiene :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hurá, to jsem ráda, že už víš! taky jsem ale ze začátku tápala, tím si projde každý podle mého ;) ... všechny rtěnky, o kterých píšeš musí být úplně úžasné a chtěla bych je taky! :D

      Vymazat
  13. Je samozřejmě naprosto normální koupit si kabelku kvůli broži!! Jakýkoliv důvod koupit si novou kabelku se počítá! :o)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Lištičko. Moje podzimní líčení se nijak extra neliší od celoročního :) Jsem "teplý" typ, takže se vlastně podzimně líčím furt :) V létě se méně pudruju, abych dala vyniknout pihám, které mám jen na frňáku a ty Tvoje Ti závidím :) Na podzim se ze mě stává bledule, tak se trochu "přitepluju" (divný výraz, vím :))) )
    Hele a kabelka je fakt luxusní :).
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, Kat! :) a nezkoušela jsi minerální makeup? ten mi právě pihy tak nezakryje jak normální tekutý, páč vypadá přirozeněji a přitom pořád umí i krýt (trochu divný popis, já vím, ale to se prostě musí zkusit ;) ... a "přitepluju" je úplně boží výraz! :D

      Vymazat
    2. Minerální make-up jsem nezkoušela :) takže vyzkouším..... Ale až v létě.... Pihy už mizí.... :(
      Krásný den...Kat....

      Vymazat
  15. Jé, ta brož! :) Kabelka se k ní parádně hodí. Doufám, že tohle kombo vytáhneš na výlet s sebou :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to si piš, teď nenosím nic jiného! ;) já mám totiž jednu kabelku, kterou nosím celé léto, druhou, kterou nosím na jaro a na podzim a třetí, kterou nosím na zimu :D tahám toho totiž tolik, že kdybych měla měnit podle nálady, tak se z toho přendávání tam a zpět zblázním :D

      Vymazat
  16. Mám pocit, že všechny fotky zastínila ta poslední :))
    Tak ti mamka nakonec rtěnku nezabavila nadobro? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, člověk se tady snaží fotit kosmetiku a pak nejvíc úspěchu sklidí kabelka :D ještě, že jsem ji sem dala! ... mamce jsem rtěnku musela ukradnout, zatím mi to prochází, tak uvidíme ;)

      Vymazat
    2. nojo, člověk se tady snaží fotit kosmetiku a pak nejvíc úspěchu sklidí kabelka :D ještě, že jsem ji sem dala! ... mamce jsem rtěnku musela ukradnout, zatím mi to prochází, tak uvidíme ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)