Pšenice ve vlasech s Weledou

Konečně přišlo babí léto! A já stejně ležím doma nachlazená a ještě k tomu všemu mě bolí zub. Moc pěkná bilance. Aby toho nebylo málo, smazalo se mi pár složek s fotkama z počítače. Takže jsem musela některé výrobky přefotit a s některýma se rozloučit, páč už je mám dávno spotřebované a už nejsou moc fotogenické :(. Ano, poučila jsem se a od teďka si všechno zálohuju. Jedním z adeptů, které jsem vám chtěla ukázat už delší dobu je pšeničný šampón od Weledy.





Šampon Weleda proti lupům využívá vyvažující schopnosti oleje z pšeničných klíčků pro obnovu a regeneraci normálních funkcí zdravé pokožky vlasů. Olej z pšeničných klíčků umožňuje ošetřovat pokožku odlupující se v šupinkách a lupy bez podráždění. Šampon má pomocí vzácných výtažků z listnatce ostnitého, macešky a BIO šalvěje omezovat tvorbu lupů, podporovat zdravou pokožku hlavy a vyživovat vlasy. (zdroj)



Obaly má Weleda v jednotném stylu, vždy bílá plastová lahvička, jednoduchý design a barva oddělující od sebe jednotlivé řady. Pšeničný šampon je zelený s pár snítky pšenice pro ilustraci na přední straně. Na bocích se lahvička jakoby vlní, což dodává jinak jednoduchému vzhledu zvláštnost. Víčko je formou kolébky, zatlačíte a vyjede otvor, ze kterého můžete šampón pohodlně dávkovat. Obsah 190 ml, cena 224 Kč, koupíte třeba v drogérii DM, v obchůdcích s přírodní kosmetikou nebo tady.



U šampónů je pro mě nejdůležitější fakt, aby neobsahovaly sulfáty, které mi vysušují pokožku hlavy a silikony, které jen vlas obalí a zatíží. Jejich přítomnost poznám hned po prvním použití, páč mě začne nehorázně svědit hlava a do dvou dnů mám mastné vlasy. Takže si dávám bacha a u Weledy jsem si je taky ohlídala - nejsou tam ;).




Konzistencí připomíná šampón spíš gel a má docela nevábnou světlou žluto-zelenou barvu. Vůně taky není zrovna ohromující, ale od pšenice toho asi nemůžete moc očekávat ;). Naštěstí se ve vlasech nedrží, cítíte ji jen při umývání. Ale zase se nemusíte bát, že by byla nějaká nepříjemná, prostě obilí.



Proč jsem si vybrala zrovna verzi proti lupům, i když lupy nemám? Jak už jsem psala, mám citlivou pokožku hlavy a tento zelenáč má podporovat její zdraví a vyživovat kadeře. Jelikož je přírodní a bez sulfátů, tak nemůžete čekat velké pěnění. Na jedno umytí středně dlouhých vlasů (po lopatky) stačí přesně takové množství, jaké vidíte na fotce. Já jsem si zvykla umývat kadeře dvakrát, což dělám u všech šampónů, prostě mi pak přijde, že i bez bublin mám vlasy dostatečně čisté (i když by mi stačilo i to jedno, úplně v klidu).

Líbí se mi na něm, že nevymývá hennu (některé šampóny to umí), vlasy jsou čisté, ale nevržou a hlavně pokožka hlavy nesvědí. Do konečků dám už jen kondicionér a jsem spokojená. Kadeře jsou přirozeně lesklé, vyživené, ale nemastí se. Vydrží do dalšího mytí tři dny v koukatelném stavu, a to mi stačí. Jestli vás zbaví lupů opravdu nevím, ale pro citlivky jako já je ideální ;).

Weledu jsem si koupila kvůli tomu, že jsem chtěla vyzkoušet "lepší" značku než Alverde a Alterru, ale zase neinvestovat nějaké šílené částky. Jako takový cenový střed v přírodní péči se osvědčila a já ji můžu doporučit. Dá se samozřejmě sehnat ve slevě na netu nebo si počkat na akci v DMku.

Jaký šampón používáte momentálně vy? Jakou částku jste ochotné do vlasové péče investovat?

Užívejte podzim!

L.





Komentáře

  1. Ja rada investujem do vlasovej kozmetiky, pretože mi vlasy vypadávajú česaním a mám ich riedke ale občas si kúpim aj obyčajný šampón,tie sú niekedy lepšie ako drahšie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, byly doby, kdy jsem si kupovala jen drahé šampóny z kadeřnických salónů a pak jsem stejně zjistila, že je 100x pro mé vlasy lepší Alterra nebo Alverde za 60 Kč ;)

      Vymazat
  2. Weleda mě baví čím dál více. Momentálně mám ovesný (tuším) kondiš, a vypadá to, že to bude pozitivní :-) A příště vím, který šampón v dm vybrat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kondiše jsem nezkoušela, tak si to budu pamatovat a taky budu v DM vědět příště ;)

      Vymazat
  3. Já jsem Weledu zkoušela jen ze vzorečku, ale musím říct, že mě moc nenadchla. Vůbec se mi nelíbí vůně a balení. Momentálně používám 3 druhy šamponů, z nichž jeden obsahuje sulfáty a je to znát. Bohužel. Bude muset do koše nebo ho někomu daruji. Moje pokožka hlavy už se s těmito hnusy asi více nesnese. Díky bohu za to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, obal ani vůně nejsou nic moc, ale já už si vybírám jen podle složení, páč pokožka hlavy je citlivá a hned tak něco jí nesedí, takže jsem ráda za každý šampón, po kterém se nedrbu jak fena :D

      Vymazat
  4. Já jsem zrovna dopotřebovala šampon od Aussie a divila jsem se, že jsem si nemusela týden mýt hlavu, to se mi ještě se šamponem nestalo
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wow, tak to se mi nestalo fakt nikdy! jenom, když si nabarvím vlasy hennou, ale to je trošku něco jiného ;) ale Aussie bohužel používat nemůžu, kvůli složení :(

      Vymazat
  5. Nee, tak zrovna po tomto šamponu jsem měla hlavu samej krvavej strup...nikdy víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? :O tak to je na prd, ono asi každému sedí něco jiného, něco ve složení dělá Tvé pokožce hlavy špatně :(

      Vymazat
  6. Ahoj Listicko, zdravim do lesa. Ja mam uz par mesicu Tigi Bed Head Recovery sampon - priznavam dobrovolne, libi se mi obal, takova krasna leskla modra :) a celkem mi vyhovuje - neni to zadne drasticke myti, pekne peni, hezky voni, vyzivuje tak akorat (ty extra vyzivujici mi masti vlasy), nevymyva moc barvu. Po silenem drbani zpusobenem Aussie moc fajn zmena :) V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooo, Tigi jsem jednu dobu strašně chtěla vyzkoušet, páč ty obaly jsou pecka! bohužel to složení mi nesedí, takže jsem to vzdala, ale pokud Tobě jo, tak proč ne, aspoň se Ti krásně vyjímá v koupelně ;)

      Vymazat
  7. Já mám momentálně šampon i kondicionér od NaturaSiberica a Weledu koupím hned co tyto vypotřebuji. Měla jsem možnost vyzkoušet vzorek dvou druhů šamponu od Weledy a oba mi přišly dobré. NS není špatná, složení oproti klasickým šamponům dobré a největší plus je cena. Ale také žádný zázrak a tak vyzkouším zase něco jiného.. tentokrát to bude Weleda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od NS jsem si strašně dlouho chtěla vlasovku koupit, jenže pak začala ta aféra se složením a s tím, že ztrácí certifikáty a bylo po srandě :( škoda, že si neudrželi standart, páč značka mi byla sympatická a chtěla jsem zkusit i pleťovku, ale co už ... Weleda rozhodně stojí aspoň za vyzkoušení! ;)

      Vymazat
    2. Od NS jsem měla mnoho výrobků a některé stále mám.. člověk si musí u výrobků této značky nejdřív omrknou složení konkrétního produktu. Některé výrobky NS jsou naprosto "čisté" jiné vůbec. Například od NS mám moc ráda cukrový ledový peeling..ten je parádní! Jinak většinou odzkoušeno, ale znovu nezakoupeno :P

      Vymazat
    3. já jsem si ale už několikrát právě že všimla, že na jejich oficiálních stránkách je jiné složení než na produktu přímo, což se mi teda hodně nelíbí a proto jsem si vlastně nikdy nic neobjednala ... :(

      Vymazat
    4. njn, nevím odkud jsi ale kdyby jsi měla někdy cestu do Prahy tak v Kotvě je obchůdek biooo.cz, kde se můžeš na složení podívat než koupíš ;)

      Vymazat
    5. Právě že do Prahy to mám docela daleko :( ale až se tam zas jednou dostanu, tak biooo mám v plánu mezi prvníma ;)

      Vymazat
  8. Hm hm hm, no tak nad tím ovesným šampukem už fakt uvažuju dlouho - ne pro sebe,ale pro dceru citlivku, zrovna začala po měsíci s Alterou na ni špatně reagovat..chjo, a když jsme měli vzoreček ovesňáka od Weledy od Enky dost si ho chválila...není sice úplně z nejlevnějších, ale asi do něj půjdem, když už i Lištička ho prubla a chválí !-)...Ach Ty pokušitelko - se pokoušíme navzájem co :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eMinko, to je na prdku, chudinka malá, sama vím, jak je to nepříjemné a že Alterra je levná a dostupná varianta a hledat v jiných, dražších vodách není vůbec jednoduché, kór s nejasným výsledkem :(

      dceru moc pozdravuj a mám pro Tebe ještě jeden tip, a tentokrát z levných vod, sice bys musela objednávat až z daleké Amériky a platit 4 doláče poštovné, ale i tak by to stálo za zkoušku: http://www.iherb.com/Aubrey-Organics-Rosa-Mosqueta-Shampoo-Vibrant-Hydration-Harvest-Apple-All-Hair-Types-4-fl-oz-118-ml/56637 - na cenu se momentálně nedívej, já ho dostala za 1 dolar k nákupu (čehokoliv), stačí si to hlídat, teď tam od stejné značky je za doláč kondicionér, ale už jsem ho bohužel propásla (je vyprodaný) ... ale abych se dostala k tomu, co jsem chtěla napsat - ten šampón je úžasný! jakoby olejovitá konzistence, úplně jiná, než na co jsem byla zvyklá, nedráždí a uklidňuje - hotový poklad! ;)

      dá se koupit i ve větším balení, ale tam je cena už jiná: http://www.iherb.com/Aubrey-Organics-Rosa-Mosqueta-Shampoo-Vibrant-Hydration-All-Hair-Types-11-fl-oz-325-ml/7556 :(

      Vymazat
  9. Ahoj. Pred par dnami som si ho kupila aj ja a neviem sa s nim nejako vzit. Navyse mi po umyiti a vysuseni tymto psenicakom osanu mastne vlasy okolo usi. Co sa tyka lupin, tak zatial nejako neucinkuje, ale este mu dam sancu :) Ale musim povedat, ze je jemny a hlava ma nesvrbi po nom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediné, co mě napadá je, že ho málo vymýváš ;) ohledně lupů zkus vydržet, ono to taky nemůže účinkovat hned ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)