Korres citrónové zklamání

Že musím mazat svůj kožich po každé sprše už víte, takže to dál nebudeme rozebírat. Zkouším proto pořád nová a nová mléka, krémy, másla, abych svou rutinu trošku okořenila. Snažím se kupovat výrobky s přírodním složením, páč třeba takový silikon mi nedělá vůbec dobře :(. A tak jsem jednou zabloudila i ke Korresu. Jejich tělová péče je vychvalovaná až do nebes, obaly krásné, vůně vyhlášené, složení pěkné ... Všechna tato fakta měla vést k jasnému výsledku.




Citrusové tělové mléko má mít výjimečně jemnou texturu a být bohaté na stopové prvky, které dodají pokožce energii. Provitamín B5 spolu s bambuckým máslem a organickým mandlovým olejem zvyšují pružnost pokožky a zároveň jí zajistí dlouhotrvající hydrataci. Aktivní Aloe®, bohatá na vitamíny C, E a zinek, podporuje obrany schopnost pokožky.(zdroj)



Obaly u Korresu umí, o tom žádná. Sice bílá plastová tuba, ve které se prodává většina krémů, ale s designem typickým pro značku. Z jedné strany citrusy, které naznačují vůni, z druhé popisky, z boku popisky, všude popisky ... :D. Krém stojí na víčku, které se lehce zaklapává a těsní. Obsah 200 ml, cena 320 Kč. Přímo tuto variantu jsem už nikde nenašla, nahradila ji asi verze s bazalkou a citronem, kterou koupíte na netu nebo v Profimedu.



Sranda u Korresu je, že mají na obalech sáhodlouze sepsané, co výrobek NEobsahuje. Jako třeba minerální oleje, silikony, parabeny, PEGy nebo ořechy :D. Co si budeme vykládat, to složení ale zrovna taky není úplně kytičkové ... U Alverde bych to třeba neřešila, ale u krému za 320 Kč jo ;).



Vůně není nic moc. Já vím, že jsem si ji vybrala sama, ale tenkrát byla ve slevě jen levandule, která je podle mého poslední dobou všude a citrón. Kdybych se mohla rozhodovat z celé nabídky, brala bych třeba hrušku s bergamotem nebo fíky. Ale mám citrón prostě. Naštěstí žádný chemický odér, jen trošku štípe v nose, taková trpkost, ale zase na druhou stranu, opravdický citrón taky sladce nevoní, že ...

Konzistencí připomíná opravdu mléko, je lehká a dobře se roztírá, okamžitě se do mé suché pokožky vsákne. A to je asi ten problém. Nehydratuje totiž vůbec. Jako bych se nenatřela. Veškerá snaha přišla vniveč. Navíc mě po něm ještě svědily záda, které mám hodně citlivé, vysušené a náchylné. Takže jsem celý slavný Korres okamžitě přestala používat a dávala kožich zase dva týdny dohromady. Po nějaké době jsem si řekla, že za to třeba citroňák nemohl, že byly nějaké skvrny na slunci nebo tak a že za ty prachy prostě musí fungovat! A opět se odehrálo to samé - žádná hydratace, svědění zad a tentokrát i na krku. Konec, zvonec. Poslala jsem dál, milé M., které se omlouvám. Páč jsem si myslela, že nestačí jen na mou suchou pokožku. Ale bohužel, podle jejích reakcí nestačí na žádnou :(.



Kdybych měla popsat celou tuto eskapádu dvěma slovy, byly by to "vyhozené prachy". A vůbec mě už neláká cokoliv jiného od značky kupovat. Prý jejich tělová másla jsou 100x lepší, ale já už ničemu nevěřím. Leda, kdybych nějaké sehnala za 150 Kč, tak bych si dala říct, ale pochybuju, že by se něco takového stalo :D. Tělové mléko rozhodně nedoporučuju, to už jste asi pochopily ;).

Máte zkušenosti s tělovkou od značky Korres? Co si o značce myslíte? Je jen předražená nebo za vyšší peníz opravdu stojí?

Užívejte!

L.






Komentáře

  1. Formula Facts jsou fakt husté, dlouhé jak 14 dní před výplatou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, to jim muselo dlouho trvat, než vymysleli, co tam všechno můžou napsat, aby toho bylo co nejvíc :D

      Vymazat
  2. Liško, mléko mi leží doma ve skříni a přemýšlím, komu se pomstím :D
    Já mám z té vůně hroznou migrénu, miluju vůni citronu, čekala jsem citron jako od The Body Shopu, ale vůbec. To nevidělo citron ani z náklaďáku. Tímto dávám po nějakou dobu pápá tělovým mlíkům a jdu si rochnit zpátky v makadamiovým Alverde.
    A vůbec se neomlouvej. Jsem ráda, že jsem ho nezkoušela z vlastních dukátů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chjo, tak s tou migrénou mi je to líto dvakrát :( klidně ho vyhoď do koše, víc si nezaslouží! ... já se teď patlám limitkou od Alverde, už jsem vypotřebovala granátové jablko, teď začínám ibišek a na rozdíl od ostatních, co si na něj stěžovaly, mi hodně voní ;)

      Vymazat
    2. Mně je zase hrozně líto to hodit do koše :D Tak čeká na ortel ve skříni :D
      No, s těma máslama já jsem pěkně utřela. Když jsem se konečně dostala do DMka, tak po máslech ani vidu ani slechu. Takže si budu muset počkat do vánoční edice :-)

      Vymazat
    3. neházet do koše, poslat Ilce - komentář hned pod tímto ;) a po máslíčkách se podívám, jestli by se ještě nějaké v lesíku nenašly ;)

      Vymazat
  3. Aha... já jsem si právě tělová mléka Korres očuchávala v Profimedu, i jsem si je s moc milou paní prodavačkou patlala všude po rukách :-) a přišlo mi, že jsou docela dobře hydratační a že by nějaké za koupi stálo. Teď už se teda trochu bojím, přece jenom, nestojí pár korun a vyhazovat peníze za blbosti se mi už nechce. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tom případě navrhuji se domluvit s M. (komentář výše) a ona Ti může poslat tohoto citroňáka na vyzkoušení, ať víš, jestli jo nebo ne ;)

      Vymazat
  4. Takže už nemusím chodit kolem Profimedu se slinou stékající z koutku, odvracet zrak a mumlat si, že až jednou zbohatnu, všechno jim to tam vykoupím?? Díky ségra!!!!!! Ufff... :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak! na Korres hodit bobek, do Profimedu jenom na žvýkačky (i ty kartáčky tam mají předražené)! ;)

      Vymazat
  5. Ahoj Lisko, zdravim do lesa. Mozna hloupy dotaz - zkusilas nekdy mazat dlouhodobe "vnitrne"? Ted nemyslim slivovici :) ale kazdy den na lzicku nebo v tablete nejaky olej - ja takto po par mesicich s rybim olejem zjistila, ze se mi pokozka vysusuje mnohem mene a nemusim tak casto mazat :) moc prijemne to je. Mej se, V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, to není vůbec hloupý dotaz, páč nezkoušela :D a na Tvé doporučení vyzkouším, třeba se konečně zbavím té piksly kokosáku, co mi tu furt straší, díky moc! :*

      Vymazat
  6. přesně! přijde mi to úplně stejný případ jako The Body Shop a Lush - krásné obaly, dobrý marketing, všeobecné nadšení, ale za ty prachy to fakt nestojí ;)

    díky za tip na Urtekram, hned v pondělí si ho zajdu očuchat k nám do bio obchůdku, zatím jsem od této značky zkoušela jen šampón, teď jsem viděla. že inovovali obaly, tak snad to nevzali i se složením ;)

    OdpovědětVymazat
  7. ja som mala od Korres jasminovy sprchac, dokonca opakovane (a to sa mi u sprchacov nestava), proste ta vona super-truper a aj celkovo bol fajn, ale na sprchaci sa toho neda vela pokazit si myslim. A potom krem Wild Rose, recenzovala som ho tu http://thebeautycouloir.blogspot.sk/2014/03/recenzia-pletovy-krem-korres-wild-rose.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nad sprcháčem jsem taky uvažovala, zvlášť, když měli akci 1 + 1 zdarma, ale bohužel mám moc citlivou pleť, takže potřebuju čistě přírodní složení :( ale určitě jsou ty vůně zajímavé a rozhodně je to něco jiného než sprcháče z drogérky, kdybych hned po všem neolezla, tak neváhám! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)