Vedro, hic a makeup

Já vím, že možná přicházím s tímto článkem trochu pozdě. Páč nejhorší už snad máme za sebou. V Praze prý včera pršelo, my na Moravě se musíme spokojit jen s menším ochlazením. I když z 35° ve stínu na 30°? Nic moc. Takže opékačka pořád slušná. Já vyloženě trpím, páč jsem horkokrevná, takže ze mě vyloženě tryská pot ze všech stran. Jak říká klasik (můj děda): "Přemýšlím, že umřu, ale ještě to tu teda s váma chvilku vydržím". No a když už musím vylézt z baráku, tak bych si měla na tlamku nanést trochu barviček, aby se mě náhodou někdo nelekl. Jenže ono to není v pařáku zase tak jednoduché, že? Proto jsem se rozhodla ukázat vám, jak poslední dobou válčím. A světe div se, tito pomocníci se osvědčili!




O alverdím bébéčku jsem psala článek nedávno a nic se nezměnilo. Má láska k němu trvá a stále ho používám jako podklad pod minerální makeup. Docela jsem se ale bála. Přece jenom ve vysokých teplotách použít tekutý krém na můj už tak dost se mastící obličej? Ale nezklamal. Nezaznamenala jsem žádné změny, pořád krásně drží, neroztéká se po čumáku a zvyšuje krycí schopnosti MMU i jeho životnost. Takže se hluboce klaním, tohle jsem nečekala. Za malý peníz hodně muziky i v létě ;).



Jestli jste někdy váhaly, zda vyzkoušet minerální makeup, tak teď je pravá příležitost, věřte mi. Poprvé za svůj život jsem zažila, že mi ve vysokých teplotách neteče makeup po obličeji. Prostě nebudete chtít už nic tekutého. On totiž krásně sedne na tlamku a nepustí se do té doby, než mu pomůžete odličovačem. Tvářenka se na něm drží jako magnet a pokud ho ještě zapudrujete, tak můžete oslňovat okolí od rána do večera. O Lily Lolo jsem psala tady, ale nabídka je samozřejmě větší, navíc si můžete objednat nejdřív vzorečky ... ještě potřebujete nějaké důvody ke koupi? :P Jo a jestli se vám zdá cena MMU vysoká, tak nebojte, vydrží vám věky. Nechtěla jsem tomu věřit, ale fakt. Jedna čtenářka mi psala, že s ní pobyl krásných 7 měsíců, já se k podobnému číslu už začínám blížit taky a pořád mám ještě prášku dost ;).



Ono by se mohlo říct, že rozjasnění je v létě kravina. Páč se potem blýskám dost, žejo. Ale já si na Lumíka už tak zvykla, že ho prostě pod oči dávám pořád. On totiž nekřičí do světa, nestrhává na sebe pozornost nějakýma nehezkýma třpytkama ani nezvýrazňuje nedokonalosti. Jen vás udělá hezčí. Projasní pohled, projasní obličej. Vypadáte odpočatě, svěže, krásně! Stačí malá vrstva, pouťupkat do tenké kůže pod kukadla a zázrak je na světě. Pro podrobnější info mrkačka na samostatnou recenzi.



A teď přichází na řadu největší bojovník, nejsilnější a nejudatnější - pan matující pudr. Měl by udržet všechno, co jste si doposud nanesly na obličej v cajku. A nejlíp bez lesku a ještě s efektem, že nemáte na sobě nic, páč jste tak krásné přece odjakživa ;). K Bourjois Éclat Minéral se pojí menší, docela úsměvná historie. Koupila jsem ho na Votočvohoz za opravdu malý peníz. Proto jsem ani dopředu nezkoumala, co slibuje a nabízí. Prostě pudr Bourjois, za babku, dejte ho sem! Pak jsem ho nepoužívala, páč se nedal nabrat na štětec. A když jo, tak po půl hodině tvrdého tlačení a snažení se. Šup s ním do skříně a buď si tam, nezbedo! Ale pak mi spadl na zem. Chjo, potvora jedna, kašlu na něj a jdu ho vyhodit. Jenže! Ona se při pádu odloupla vrchní vrstva. Sice asi 1/3 byla v čudu, ale konečně se s ním dalo pracovat. A že jsem si ho okamžitě zamilovala! Páč takové matování jsem ještě nezažila. Fakt nádhera, žádná viditelnost na pleti, sametový čumák a výdrž celodenní - s mým mastným xichtem! Takže si ho užívám a všude ho chválím. Teprve když ho chci doporučit Mooře a hledám na něj odkaz, tak zjistím za prvé, že se už nevyrábí (velké fňuk) a za druhé, že je rozjasňující. Cože??? Čučím zblízka na obsah kelímku, div že si oko v pudru nevymáchám a fakt - jsou tam minipidi třpytečky. Tak a teď mi řekněte, co jsem to za blogerku! :D



Když už je všechno zamaskované, zakamuflované a zmatované, je čas nanést na tváře trochu barvy. Poslední dobou nepoužívám nic jiného, než tyto dvě tvářenky od Catrice. Jednak k nim mám osobní vztah (oranžovou mi poslala eMka, fialovou Anička), druhak jsou jemně pigmentované. Nanáší se ale dobře, žádné šmrdlání až vás packa bolí. Jenom to s nimi nejde přehnat, barvičky jsou krásné, přirozené a na dodání zdravého vzhledu ideální.



Fialová zástupkyně je bohužel z limitky, takže už asi nebude k sehnání, odstín CO2 Meet Berry. Upřímně jsem teda čekala trochu víc té fialové, ale i tak se mi barva líbí. To oranžovou Multi Colour v odstínu 080 Peach Frappucino seženete stále a určitě neuděláte špatně, když ji půjdete blíž okouknout ;). Obě vydrží na líci celý den a zbytek si nechám pro sebe. Páč recenzi chystám.



S líčením očí si moc hlavu nedělám. Ona stačí třeba barevná linka a hned pohled vypadá jinak. Komu by se chtělo patlat se se stínováním! Pokud nechci nic bláznivého, použiju černou Bourjois Mega Liner ve fixu, která byla přiložena jako dárek k časopisu OK!. Zatím se s ní učím kreslit, páč po tekutých linkách docela velká změna. Už jsem schopná udělat tenkou čáru, ale s ocáskem pořád svádím boj. Určitě pak dám podrobněji vědět, jak jsem dopadla ;). Když se pořád držím při zemi, ale trochu jemněji, nahodím Liquid Eyeliner od MUA. Kvalita sice moc valná není, ale pracovat se s ním dá. Mohly jste o něm číst zde. O bronzovém zázraku od Essence jsem taky už psala, ideální barva do prosluněného dne. No a tekuté oční stíny od Alverde jsou mým novým úlovkem a linka s nimi je prostě neuvěřitelná!



Teď už bych mohla skončit, přetřít rty balzámem a vyjít do ulic. Přece jenom nemusí být nálada si malovat pysk, že? Ale když je, tak sáhnu automaticky po jednom ze dvou čubíků ...




Buď vylovím z kabelky zástupce od BeYu, který je krásně máslový, přitom dokáže vykouzlit šťavnaté a barevné rty. Umí v pohodě zastoupit pečující balzám a ještě k tomu dodat jemně oranžový odstín se zlatým leskem. Navíc ho můžete použít kdykoliv během dne i bez zrcátka. Pro rychlé líčení ideál! Fotku na rtech i další informace o něm najdete tady. Jak vidíte, za tu dobu se mi pouze ošoupal z tužky nápis, jinak se můj názor nezměnil.



To krasavec od Alverde v odstínu 10 Berry mě hodně příjemně překvapil. Nevím proč si pořád myslím, že přírodní dekorativka musí stát automaticky za prd. Tužku jsem ukořistila ve slevovém košíku v DM minulý týden a pokud máte cestu kolem, určitě to tam běžte zkontrolovat. Dnes jsem byla v drogérce znovu a pořád ještě nebyly rozprodané. Protože tohoto nákupu litovat nebudete. Čubík krásně kreslí, zbarví rty hned v první vrstvě, nevysušuje a drží! Více si nechám na příště, protože si určitě zaslouží článek jen sám pro sebe.

Hotovo! Možná se to nezdá, ale makeup nanesený za pár minut. Díky minerálnímu makeupu a pudru i v těchto šílených teplotách nevypadám jako papír od uheráku. Ano, trochu se mi leskne nos, úplně matná taky nejsem, ale i svým kritickým okem se na sebe vydržím dívat do zrcadla :D. Po celém dni chození po rozpařeném městě dost dobrý výsledek. Pak už jenom stačí zvýraznit oči linkou, která drží a ani si nedovolí se obtisknout pod obočí. Tužka na rty je jen třešničkou na dortu ;).

Jak se líčíte v létě vy? Máte rády vysoké teploty a letní počasí?

Hlavně nezapomínejte pít!

Užívejte!

L.










Komentáře

  1. Tys ten článek fakt napsala! Palec nahoru! A jako ty tvářenky Catrice? Kua, já chci taky!!! Už aby byl ten nový Rossmann! A jestli v něm nebude stojan Catrice, tak se stěhuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, sama sobě se do teď divím, páč jsem to ani neměla nafocené :D ale v tom vedru se mi prostě nechtěla psát recenze, tak aspoň něco jsem vyplodila ;) ... tvářenky jsou úžasné, jak mě zklamal pudr, tak tyhle bych brala všechny! ;) a stojna bude, já tomu věřím!

      Vymazat
  2. No, do minerálů se právě chystám pustit, po poslední fiasku s drogérkovým make-upem. Tu čubiku od Alverde mám taky, A má jednu chybu, nejde vytáčet!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak přeju hodně spokojenosti s minerály! ;) a čubina se dá ořezávat, ještě jsem to nezkoušela, ale prý by to mělo jít v pohodě (co jsem četla na zahraničních blozích)

      Vymazat
  3. Ty jo, to jsou ale letní obštrukce. Ještě že to tedy tolik neprožívám. Dám minerály a jdu a navíc s nima fakt vydržím až do večera. Ten alverďák mě pořád trošku hlodá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak bych se chtěla mít! :D já bych si jen s minerály nevystačila, přece jenom mám mastný čumák :( a Alverďáka doporučuju, kudy chodím!

      Vymazat
  4. no, u nás teda nepršelo, docela jsem se na to těšila, hřmělo jak blázen a pak nic z toho... jinak maluju se stejně jako celý rok, akorát víc pudruju, protože to prostě leze víc dolů, ale jinak nic neměním :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nás v lese ani nezahřmělo :D jen se trochu ochladilo, ale pořád je to humáč :/ ... já jsem v podstatě změnila jen líčení očí, páč normálně si hraju se stínováním, ale teď mě to nebaví, tak jenom namaluju linku a jdu ;) to samé s rtěnkou, radši nedám žádnou nebo jen čubinu ...

      Vymazat
  5. Já ještě sahám po krému na stahování porů,v horkých dnech jsou víc znatelný ,ale nic strašnýho ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bioderma sébium -Pore Refiner a pak ještě Panthenol forte altermed s aloe vera,6% D-panthenol,oba dva zmatní a opravdu i stáhnou pory,ten panthenol je levnější a překvapil :)

      Vymazat
  6. Líčím se podobně jako v zimě, jen používám trochu jiné barvy. Naštěstí venku ve městě moc nejsem přes to největší vedro. Teplo mi ale vyhovuje, nejraději se líčím na dovolené, kde bývá přímo tropické horko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? to já se zase na dovolené nelíčím vůbec, páč mi přijde, že je to zbytečné a makeup mi akorát v tom horku ucpává póry :D ale je pravda, že já prostě horko špatně snáším ... a mohla bys nám ukázat nějaký letní makeup, co? ;)

      Vymazat
  7. Ten crayon od alverde - jde ti vysunovat? Přijde mi, že to nějak nefunguje. :D A nebo mám divný kus.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Lištičko, tu tužku od Alverde mám taky - mimochodem odstín je fakt boží..jenomže jaksi mi přišlo, že je tam toho tak nějak málo, vysunovat to nešlo...tak mi přítel ucvaknul druhý konec, strčil dovnitř čínskou hůlku a úplně hodně toho vytlačil :D Akorát ji teď mám rozpatlanou v kelímku a dávám si ji štětečkem, už to není čubík :( Jak ji dostáváš ven ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš šikovného přítele, už vidím toho mého, jak se patlá s nějakou kosmetikou :D ... každopádně ta tužka je ořezávací, taky jsem to nevěděla, páč ji mám týden a zatím jsem ji vysunout nepotřebovala, ale po vašich komentářích jsem se mrkla na zahraniční blogy a měla by jít prej úplně v pohodě a lehce ořezat ;) ale tak ty už sis poradila sama ;)

      Vymazat
  10. V tomhle vedru je každá rada drahá! Na make-up začínám z vysoka kašlat, to teplo je vážně úmorné! :)
    Alverde dělá pastelky na rty? A ještě jsou ve slevovém koši? To je přímo jako dělané pro mě, musím se po něm porozhlédnout! :)
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, bylo jich tam dost, mají tři odstíny, ještě červený a nude růžový, tak běž omrknout ;)

      Vymazat
  11. Tak to bb pod liliy musim vyzkoušet. A na tekuté linky a pastelky nedám dopustit.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BB je pod minerální makeup fakt super, prodlouží jeho výdrž i dodá vyšší krytí, takže můžu jenom doporučit ;)

      Vymazat
  12. Ahoj Listicko, zdravim do lesa :) ja vedro resim tak, ze se nemaluju :)) ale ja se ani normalne moc nelicim, tak mi to neprijde :) jsme prece krasne i bez barvicek, ne? Mej se krasne, V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Veru, já bych se taky nechtěla malovat, ale bohužel musím aspoň sjednotit pleť a zakrýt pupence ;) a když nad tím tak přemýšlím, tak si sebe už nedokážu představit bez linek na očích, to je mé poznávací znamení asi :D

      Vymazat
  13. hezké tipy, ve městě se maluju podobně, jen si dávám bb pudr místo makeupu (dárek z thajska), teď u moře se nemaluju vůbec, jen někdy na večer, jsem tmavá až až :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u moře taky nemám potřebu se malovat, páč jsem hezky opálená a přijde mi, že i pleť mám hezčí, tak proč ji zapatlávat makeupem ;) a závidím, taky bych hned jela, tam se to vedro snáší o moc líp!

      Vymazat
  14. Alverde už taky vyrábí pastelky? To jsem vůbec nevěděla! Asi už jsem fakt dlouho nebyla v drogerii, to se musí napravit :)) Hodil by se mi nějaký červený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to taky upřímně netušila, až když jsem je viděla v tom výprodejovém košíku, takže bůhví, jestli ještě budou ve stálém sortimentu :( červenou mají taky, tak rychle pro ni, dokud jsou!

      Vymazat
  15. O pastelce od Alverde už jsem psala a je pěkná, o pudru Bourjois jsem psát chtěla, ale taktéž jsem zjistila, že se nevyrábí :) Ten pudr mi zmatňuje, ale tak na dvě hodiny a pak je lesku ještě víc než předtím :-(
    Přemýšlím o tom Lily Lolo, přeci jen 7 měsíců mi nepřijde moc dlouho :-/ Ještě bych ráda od Alverde Jantarový krém, když teď je ten kuponek na slevu O:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je zajímavé, já mám asi nějaký "vadný" kus, páč jsem si nikdy žádného rozjasňujícího efektu nevšimla a můj mastný čumák matuje úžasně, lepší jsem nepoznala! takže škoda, koupila bych ho určitě znovu, co jsem se dívala na net, tak sice sehnat ještě jde, ale v šílených odstínech :( ... tak záleží, jaký používáš makeup a jak dlouho Ti vydrží, mně přijde zase 7 měsíců hodně dost ;) ... a kuponek na slevu už mám taky, takže se těším, až se tam vrhnu a všechno vykoupím :D

      Vymazat
    2. Tak hlásím, že dnes nákup Alverde za 700 :-DDD mám ten jantarový krém a fakt se na něj těším. No já běžně mám tekuté MU přes rok a půl ...ale zas když je to přírodní verze tenhle Lily...no prostě mi leží v hlavě, ale s odstíny bude asi boj a navíc nemám zkušenosti s aplikací, bude to chtít trochu cviku.
      Jinak s tím pudrem, abych se vyjádřila přesně :) mě právě taky matuje a to hodně! Ale jen na krátkou dobu a pak najednou se celá lesknu. Když jsem viděla, že má být rozjasňující, tak jsem se pak tomu výsledku hodně divila!!

      Vymazat
    3. dobrá práce, doufám, žes měla aspoň tu 25% slevu na značku, co chodila do schránek ;) ... při výběru odstínu se dají objednat vzorečky nebo pokud jsi z Prahy, tak zajít přímo do prodejny, kde Ti i pomůžou ;) a s aplikací je to ze začátku boj, to přiznávám, ale stačí správný štětec a krouživé pohyby a prostě si přijít na ten svůj postup ... no ono je docela divné, aby pudr měl být matující a zároveň rozjasňující, to se jaksi vylučuje, takže asi na každého působí jinak :D

      Vymazat
  16. Lištičko já se moc nemaluju, v těch vedrech tím tuplem, ale tu tvářenku (limitovanou) od Cartrice mám taky doma. Je to krásná fialková, moc se mi líbí! Jen mi příjde že moc dlouho nevydrží a hlavně já si ty tváře fakt neumím malovat, vždycky vypadám spíš než svěže jakože jsem zrovna dostala pěstí :o) Jak to jen všichni děláte? Nechceš natočit nějáký tutorial nanášení tvářenky pro naprosté nešiky? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě tak hrozně nevypadáš! :D vydrží mi kupodivu celý den, ale já asi s tímto problém nemám, kromě Coralisty od Benefitu mi drží všechny tvářenky, které mám ;) při nanášení se řídím tímto odbrázkem: http://kosmeticketrendy.cz/wp-content/uploads/2012/05/typy-tv%C3%A1%C5%99%C3%AD.jpg, takže podle tvaru obličeje, já mám oválný a štětec používám zkosený, takže je to jednodušší, ale každý to má jinak ;)

      Vymazat
  17. Já mám teď pár dní nachystanou krabičku, po které každé ráno sahám - hydratační mu od Gábiny, matné stíny Kiko, bázi, řasenku, tvářenku Alverde a na rty prostě něco :)

    A moc se mi nechce věřit, že se ti s tím RT nanáší mmu dobře, ti snad dovezu na zkoušku round top nebo flat top, s tím je to jedna báseň, s tímhle tvarem si to nedovedu moc představit, hlavně i by mohl být hustější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. budeš se divit, ale po pár týdnech trápení jsem se s ním sžila a naučila pracovat a právě ten zkosený tvar mi moc vyhovuje ;) nikdy mi MMU nekryl líp než teď a podle mě to je určitě štětcem ;) jasně, není pro to přímo určený a neříkám, že třeba flat top nebude lepší, ale nic jiného momentálně k dispozici nemám, tak musím vystačit s ním ;) ... zkoušela jsem ho první na tvářenku a to byla hrůza, všechno je asi o zvyku ;)

      Vymazat
  18. V těch největších vedrech se prostě nemaluju. Obecně považuju za výhodu, když si můžu narazit sluneční brýle a jít ven a šminky netřeba řešit.ˇJo a další účinný maskování, když nejsem nalíčená, je prostě schovat se pod klobouk (funguje v zimě i v létě). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych se taky ráda nemalovala, ale vzhledem k tomu, že bych vypadala jako mastňák největší, tak musím aspoň sjednotit pleť a dát pudr a když už jsem u toho, tak nahodím i ty linky :D ... ale brýle jsou dobrá maskovačka, to je pravda :D

      Vymazat
    2. Tak s pletí problémy nemám (pleť mám sušší, ale to i bez krému není tak moc poznat, když ze mě lije pot), pravda, že řasenka sluší asi každé z nás, ale tak pod ty brýle nebo klobouk je to fakt dost jedno. V létě je pro mě prvořadý se namatlat vysokým ochranným faktorem, protože jinak jsem během chvilky spálená a obsypaná sluneční alergií. :-)

      Vymazat
    3. Jo, za klobouk a brýle též hlasuji! :-D

      Vymazat
    4. vidím, že každý má něco, já se lesknu jak prasátko a někdo jiný se zase hned spálí :D ale tak ten klobouk a brýle zakryjí docela dost, tak co ;)

      Vymazat
  19. Liško jedna :) Dnes si jdu do DM jen pro nějaké nutnosti... a je tu slevový stojan. A Tvůj článek a zmínka o Alverde tužce. Hned tam byla. :D Teď ji mám na sobě, je dost hutná mi přijde, ale po přetření balzámem-super! Takže děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není za co! :) ona je právě taková hutnější a matná, to je pravda, ale zase aspoň dýl na rtech vydrží, než třeba čubina od BeYu a ta barva je prostě boží! ;)

      Vymazat
  20. Já se v létě líčím pomalu stejně jako kdykoli jindy :D Jen s tím rozdílem, že méně často. Když jdu pro jídlo, k vodě nebo se třeba jen opalovat na terasu či se plácnout někam pod strom, nemaluju se vůbec. A když musím někam, kde bych potřebovala vypadat jako člověk (do práce, do školy, na kafe, na nákupy, atp.) namaluju se stejně jako jindy. Ve škole je chladno díky stoletým budovám, v práci klimatizace a v obchodech a kavárnách jakbysmet. Takže to vedro zas tak moc neřeším a když vyloženě nemusím, radši ani se mu vyhýbám. Opalování beru jako nutné zlo a koupání jako výjimečné letní pozitivum. Jinak je pro mě léto e-e a radši jsem pořád někde zalezlá a rychle přebíhám ze stínu do stínu :D

    OdpovědětVymazat
  21. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchodujte kdekoliv Čas jsou peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)