Šampóňácká bezsulfátová módní přehlídka II.

Jo, zase vás budu prudit se sulfáty. A věřte mi, že bych byla radši, kdyby mi nevadily. Upřímně závidím všem, kteří s nimi nemají problém. Taky bych chtěla zažít tu možnost sáhnout po jakémkoliv šampónu, aniž bych musela studovat složení. Bohužel. Takže hledám nové a nové varianty a značky. Prvních deset jsem vám představila minule, dneska se vrhnem na další. Pokud vám sulfáty neplechu nedělají, berte tento článek jako poznávací. Třeba narazíte na značky, o kterých jste ještě neslyšely ;).


1. Natura Siberica

Zdroj


Tahle ruská přírodní značka proběhla blogosférou už před nějakou dobou a já jsem k ní zaujala typický znechucený postoj. Otravovala mě a nějak jsem na ni zapomněla. Přitom teď zjišťuju, že je to možná škoda. Kolikrát už jsem si chtěla něco objednat, ale vždycky se objeví něco "potřebnějšího". Proto si zasluhuje první místo tohoto výběru. Abych ji měla na očích. Protože uznejte - 400 ml šampónu s hezkým složením za 180 Kč? No nekupte to! Výrobky navíc obsahují bylinky ze Sibiře, kde rostou přirozeně a volně na chráněných územích, kde nenajdete smog a nechuťárny z velkoměst. Omrknout ofiko stránky můžete tady, nakoupit třeba zde.


2. Faran

Zdroj


Tuhle izraelskou značku si zamilujete už jen kvůli nádherným a originálním obalům. A vůně taky nezůstávají pozadu, třeba levandule a meloun, rozmarýn a máta ... hmmm ... Třešničkou na dortu je fakt, že kosmetika neobsahuje vodu, ale účinné rostlinné látky a čistě přírodní ingredience. Cena je sice trochu vyšší (okolo 450 Kč), ale na Bioo.cz teď můžete pořídit ve slevě za 362 Kč. Pořád žádná hitpoška, ale do vlasů jsem já ochotná investovat. A už jsem říkala, že ty obaly jsou úžasné? ;)


3. 100% Pure

Zdroj


Ze Sibiře přes Izrael se pomalu přesouváme do Ameriky za čistě veganskou kosmetikou 100% Pure, na kterou mě upozornila hlavně Yvonne. Výrobky neobsahují žádné umělé vůně, parabeny, toxické látky a pro co nejvyšší koncentraci účinných látek není přidávána voda, emulgátory, zahušťovadla ani jiná levná plnidla. Zajímavou historii značky si můžete přečíst tady, mimo jiné se tam dozvíte, proč je dobré si hlídat složení ;). Kromě pěkných obalů (všímáte si, že přírodní kosmetika v tomto ohledu těžce strká do kapsy konkurenci?) nabízí i zajímavé vůně, jako třeba "chaluhy a máta", "lopuch a neem" nebo "yuzu a pomelo". Šampón vyjde na 359 Kč a najdete ho třeba zrovna u Yvonne v jejím e-shopu ;).


4. Karel Hadek

Zdroj


A nebojte se, i u nás v ČR dokážeme vymyslet šampón bez sulfátů. Teda pan Karel Hadek ho umí vymyslet a není to šampón, ale mycí olej. Prostě zase musíme mít něco speciálního :D. Společnost má hodně propracované postupy, svůj osobitý styl a její umění vychází z aromaterapie. Jejich výrobky rozpoznáte na sto honů, všechny jsou v bílých lahvičkách s typickýma zelenýma popiskama, působí trochu lékárensky, žádná nablýskaná nádhera. Nic jsem od nich zatím nezkoušela, slyšela jsem o hodně silných vůních, které nemusí sednout každému, ale naštěstí jdou objednat vzorečky. Mycí olej o obsahu 200 ml koupíte za 365 Kč tady.


5. Dr. Organic

Zdroj


Na anglickou kosmetiku Dr. Organic mě upozornila opět Yvonne v tomto článku. A teď to vypadá, že jí dělám reklamu, co? Nebojte, nic jsem za zmínku nedostala, jen jsem ráda, že jsem objevila nový blog o přírodní kosmetice se zajímavými tipy ;). Značka používá přírodní ingredience a její výrobky neobsahují konzervanty, umělá barviva a vůně. Já jsem na ni narazila už několikrát v obchůdcích s přírodní kosmetikou, ale nikdy mě nijak nezaujala, nevím proč. Teď se jí zkusím podívat na zoubek znovu, protože za šampón dát 189 Kč - to není vůbec špatné ;). Na webu najdete zde.


6. Alva

Zdroj


Teď se zase přesunem do Německa a omrknem přírodní značku Alva. Ta dokazuje některým skeptikům, že přírodní kosmetika nevzniká tak, že smícháte pár olejů, másel a esencí a napálíte k tomu vysokou cenu. Vývojový tým Alva produktů je ve stálém kontaktu s univerzitními profesory, dermatology, významnými odborníky a zkušenými praktickými lékaři. Tito akademičtí experti jsou připraveni poradit a pomoci v kterémkoliv stádiu vzniku nového výrobku. Taky vlastní v Austrálii svou tea tree plantáž. Takže pokud vás trápí vypadávání vlasů, určitě bych zkusila jejich kofeinový šampón. Koupíte ho tady za 298 Kč. Pořád lepší, než ty předražené hrůzy z lékárny (píšu z vlastní zkušenosti ;).


7. Hairwonder

Zdroj


Tato holandská značka se zaměřuje především na vlasovou péči, což už jí dává plusové body hned od začátku ;). Jejich výrobky neobsahují sulfáty, parabeny, PEGy a další syntetické přísady a jsou v přírodě odbouratelné. Nově je začal nabízet e-shop Naturals.cz a teď můžete využít akci 20% na všechno. Šampón tak vyjde na 207 Kč a můžete si vybrat z pěti variant (pro barvené vlasy, pro děti, pro jemné vlasy, pro každodenní mytí a proti lupům). Zajímavé taky je, že u Hairwonder seženete i stylingové přípravky, což se u přírodních značek vidí málokdy.


8. Original Atok

Zdroj


Na Original Atok mě zase upozornila Bashi, která vyzkoušela jejich pleťovku a byla s ní spokojená. Jestli vám obal těžce připomíná Karla Hadka, tak nejste daleko od pravdy. Nevím přesně, jak to bylo a nechci šířit nějaké nepravdy, ale něco už jsem o tom zaslechla. Každopádně opět mycí olej, tentokrát trochu levnější - 309 Kč za 200 ml. Seženete na webu nebo v obchůdcích s přírodní kosmetikou. Opět je značka založena na aromaterapii a její poselství nese majitelka Anastazie Skopalová.


9. Dermatherm

Zdroj


Dermatherm nabízí čistě přírodní výrobky a celá kosmetická řada je držitelem nejpřísnějších certifikátů pro biokosmetiku COSMEBIO a ECOCERT a dokonce překračuje jejich požadavky. Výrobky nejsou a nikdy nebyly testovány na zvířatech. Všechny přípravky této značky jsou hypoalergenní a žádný neobsahuje látky způsobující podráždění (např. minerální oleje, konzervanty, laurethsulfát sodný, silikon či parabeny). O Purhair šampónu pro všechny typy vlasů psala Bebe a já si myslím, že na mou citlivou pokožku hlavy by byl naprosto ideální. Seženete jej za 315 Kč zde.


10. John Masters Organics

Zdroj


Nemyslely jste si, doufám, že zapomenu na Johna, že ne? :D O této značce básní mé oblíbené blogerky, jako třeba Mitsuuko nebo eM a já se pořád ne a ne rozhoupat si ten jejich úchvatný kondiš koupit. Ono jako investice to není malá, co si budem, ale jestli má opravdu zázračné účinky, proč si nepřiplatit ;). Stejně jako za šampón bez sulfátů, chemikálií, umělých barviv, vůní a konzervantů. A vidíte ty obaly? V jednoduchosti je prostě krása, to se musí nechat. Prostě říkám rovnou, že kdybych si žila někdy na vysoké noze, tak si jejich kosmetiku liju na celé tělo po litrech! Kdo si chce udělat radost, nechť kliká na Greenwave.cz.

Zdroj


Fotkou Johna se s vámi dneska loučím a uzavírám tak bezsulfátovou šampóňáckou jízdu. A neříkám, že nebude někdy další pokračování. Páč objevování nových značek mě nesmírně baví, jen se můj seznam rozrůstá do obřích rozměrů a peněženka by nejradši spáchala sebevraždu :D. Pokud máte zkušenost s jakýmkoliv výrobkem od uvedených značek, budu moc ráda, když se s nimi podělíte v komentářich. A samozřejmě si ani nemůžete nechat pro sebe výrobky, které jsem ještě neuvedla!

Užívejte šampónování!

L.















Komentáře

  1. Mě zas naopak vůbec neseděj přírodní šampony, mám po nich hrozný vlasy. Asi potřebuju tu chemii :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. záleží, jak dlouho jsi je zkoušela, páč jakmile přejdeš z chemie na přírodní, tak vlasy chytnou "absťák" na silikony a začnou se bránit ;) takže to chce nějaký čas, než si zvyknou ... ale jestli Ti sulfáty nevadí, tak není co řešit ;)

      Vymazat
  2. Na JMO jsem momentálně nasraná, páč se mi po balancing séru osypal obličej.. ale jsem člověk veskrze pozitivní (muhehe) a beru to tak, že aspoň ušetřím.. :D a ten slavný detangler jsem měla ve vzorku a jako jo, fajn kondiš, ale stejnou službu mi udělá i Alverde.. mmch, kde máš šampóny Alverde??? Ten červený je i coco sulfát free a to se cení, pane Mára :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych byla ale asi taky ráda, kdybych po Johnovi nemusela už toužit (chichi :D), páč ty ceny jsou šílené :( ... a u toho kondiše tomu věřím, nějak se mi nepozdává, že by byl zas až tak zázračný, podle mě záleží na typu vlasů, pokud je nemáš vyloženě suché a poškozené, tak Ti stačí i to Alverde (nebo nic ;) ... cháááá, tady někdo nedával pozor, co? :P o Alverde jsem psala v minulém vydání šampóňácké přehlídky, na začátku článku je na ni odkaz ;)

      Vymazat
    2. Héj, to nepla, to bylo v březnu.. to už je dávno :o)))))
      A já mám dost dorasované vlasy (blondýna, že jo :D) a stejně si myslím, že ten JMO není žádný zázrak.. a to jejich tužidlo je taky na houby, strašně mastí vlasy.. ale voní nepřekonatelně, to je fakt.. skoro bych ho brala jako parfém.. :o)))

      Vymazat
    3. aha, aha, takže vypláznout prachy za obal a za vůni a pak nic jo? :( toš to teda né, to jsme si nedomluvili, Johne! :D

      Vymazat
  3. ten Faran jsem teď testovala (http://thelittlegem.blogspot.cz/2014/05/levandulovo-melounovy-sampon-faran.html) a stojí za každou investovanou korunu! dělá mi naprosto úžasně nadýchané a lesklé vlasy, klidně vydržím i tři dny bez mytí (já, mastňák!) a fakt krásně voní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žiš, promiň, já jsem článek samozřejmě četla a chtěla jsem na něj dát odkaz, ale nějak mi to vypadlo, jak jsem toho měla v hlavě moc :( ale jako nalákat na něho umíš dost dobře, to se musí uznat! :)

      Vymazat
  4. Nevím, jaké jsi slyšela drby o Original Atok, ale já slyšela, že pan Hádek se pohádal s manželkou a svým "produktovým ředitelem", takže si rozdělili základní recepty a vznikly dvě další firmy.Jedna z nich je Original Atok :)
    Jinak mám s touhle kosmetikou výborné zkušenosti, nestalo se mi, abych se po ní osypala nebo tak, což mám někdy problém ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě já slyšela, že se tam někdo s někým rozhádal, ale nevěděla jsem kdo s kým, tak jsem nechtěla šířit fámy ;) takže díky za doplnění, ono je to asi úplně jedno, spíš mi vadí ty obaly, že jsou lehce zaměnitelné ... chci se právě na ni podívat, páč ji seženu i u nás v kamenném obchůdku, což beru jako velkou výhodu ;)

      Vymazat
  5. O některých jsem už četla nebo slyšela, ale žádný jsem ještě neozkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  6. Které ty šampony od Natura Siberica jsi zkoušela? Protože já měla od nich jeden na normální vlasy, ale vyskákaly mi po něm lupy, i když ve složení jsem žádný sulfát nenašla. A po aloe vera Urtekramu mám hlavu v pořádku, i když coco sulfate je hned na třetím nebo čtvrtém místě..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zatím žádný právě ;) ono asi záleží i na ostatních složkách a jak šampon sedne přímo Tobě, já mám zase období, kdy mi Urtekram nic nedělá a pak z ničeho nic hlava obsypaná ... si nevybereš :(

      Vymazat
  7. Aaa teď JMO miluju ještě více, když se podívám na Johna! Bože, když si koupím jeho šampón, dostanu podpis??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooo, děvče, a tos ještě neviděla toto: http://www.ecoliving.se/pub_images/original/FP-John-Masters-Organics-Nytt_427.jpg ;) já jsem si taky hned říkala, že bych prosila osobní schůzku, ani bych nemusela dostat žádný výrobek zdarma! :D

      Vymazat
  8. Ahoj Lištičko, šampóny taky dost řeším páč mám stále odpravené vlasy z mého divokého vlasového období a tak už jim dopřávám taky jen přírodní péči a snažím se vyhýbat sulfátům. Zatím si asi ještě moc nezvykly a konce jsou pořád hodně zničené, takže ve výsledku nevypadají líp než se silikonovými šampóny, ale já to nevzdávám! :o) Z Tvoji nabídky mám zkušenost akorát s mycím olejem od pana Hádka. Byl fajn, ale to umývání s ním (aby vlasy po umytí něják vypadaly) je dost časově náročné. Takže děkuju za super tipy, do budoucna se určitě budou hodit a už se moc těším až nějáký další nový šampón vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobře, že to nevzdáváš, ono to chvíli trvá, než si vlásky zvyknou, psala jsem o tom tady: http://zapisky-pro-lisku.blogspot.cz/2014/01/prechod-na-prirodni-vlasovku.html ;) ... a u toho Hádka jsem si přesně říkala to samé, že s tím bude milion práce a bůhví jaká bude spotřeba, takže se mi to potvrdilo, já nevím, nějak mě jejich kosmetika neláká ... a do konečků doporučuju hned po umytí vetřit trošku oleje, je jedno jaký, třeba ten, který máš zrovna doma (kokosový, olivový) a uvidíš, že po nějaké době budou vypadat líp ;)

      Vymazat
    2. Ale ten olej vydržel celkem dlouho (skoro půl roku!) , jen to mytí s ním je prostě náročnější. Já mám Hadka ráda, některé věci má vážně skvělé. Ani nevíš kolik olejů a všehosi už jsem na ty své vlasy vypatlala, jenže těm koncům bohužel už nepomůže nic, jen nůžky. Mohla bych psát články o tom Jak ztratit vlasy v 10 týdnech:) Takže postupně odstřihávám a čekám až dorostou nové...Jedinné po čem vypadají alespoň na chvíli líp, je henna. A vlastně ještě jedna skvělá věc, kterou jsem nedávno objevila a asi o ní brzy napíšu! ;)

      Vymazat
    3. já jsem teď zkušela mýt vlasy mýdlem a říkám si, že když jsem zvládla tohle, tak nějaký olej mě nemůže vykolejit :D ... chápu, ono zbavit se těch zničených vlásků chvilku trvá, taky jsem si musela počkat, ale výsledek za to stojí ;) ... a sem se skvělou věcí! všechny dobré rady a tipy se hodí!

      Vymazat
  9. Musim konstatovat, ze druhy diel bezsulfatovej samponovej krasojazdy ma velmi potesil :) To bude boj pri vyberani noveho samponu :) Ale k tomu dojde az za par mesiacov, pretoze najprv musim dorazit tie mega zasoby, ktore mam doma. Pozitivne vsak pre mna je, ze uz iba 2 sampony, ktore mam obsahuju SLS a ostatne "iba" coco-sulfat alebo su bezsulfatove. Snazim sa striedat vsetky 3 druhy samponov (so SLS, s coco-sulfatom a uplne bezsulfatove), aby som ten prvy "druh" nejako dopatlala.
    Z bezsulfatovych som zatial skusila Nobilis Tilia - obnovujuci sampon s arganovym olejom (2 balenia - je fakt super) a Sante - Natural balance sampon s lipou - ten pouzivam teraz a nic moc. Inak Sante sampony teraz vypredavaju u nas v DMku. Asi tam budu koncit? Skus sa pozriet, ci aj u vas v lese. Mozno nejaky ulovis :)
    Dufam, ze bude aj treti diel :) Ale bolo by skvele, keby bol aj diel o inej bezsulfatovej kozmetike.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že se najdou čtenářky pro tento typ článků, přece jen to není pro každého ;) ... a poznáš rozdíl, když používáš ten se sulfáty a ten bez? ale chápu, že vyhodit z ničeho nic veškerou sulfátovou péči je kravina, já jsem šampóny porozdávala po rodině a kamarádkách a taky pořád ještě nějaké doma mám, ale už bych se k nim nepřiblížila :D ... Nobilis mám v merku už pěkně dlouho, jenom se vždycky dostanu k něčemu jinéhu a na něj zapomenu :( ... cože? u vás prodávají Sante v DM??? já jsem u nás tuto značku nikdy neviděla! :-O ... a článek o jiné bezsulfátové kosmetice se chystá, neboj ;)

      Vymazat
    2. Kedze sampony striedam po 1-2 umytiach (momentalne takto "tocim" 3 sampony), tak negativne ucinky sulfatov nepocitujem. Podla mna by sa prejavili pri dlhodobom pouzivani. Ten sampon so SLS, ktory sa snazim dopotrebovat je Korres a ten nastastie neobsahuje ostatne "fuj" veci, takze sa celkom da. "Klasicky" drogeriovy sampon (Nivea, Garnier, Gliss Kur atd.) by som si uz na vlasy nedala, pretoze som mala z nich supinky na pokozke hlavy. Coco-sulfat mi zatial nesposobuje neplechu, takze sampony s nim si asi kupim aj v buducnosti. Ale kedze je tolko samponov uplne bez sulfatov, tak sa chcem zamerat skor tymto smerom :)
      No aspon nieco mame v DMku, co vy nie :) Inak sme tu sto rokov za opicami :(
      Tesim sa na dalsi bezsulfatovy clanok :) A velmi ocenujem, ze odpisujem na vsetky komentare. Cenim si to.

      Vymazat
    3. já se ptala ze zvědavosti, páč já když si dám na vlasy šampón se silikony a sulfáty, tak to poznám hned po prvním umytí, asi už jsem na ně hodně alergická :( a kdybych si mohla dál kupovat šampóny s kokosulfáty (má oblíbená Alterra a Alverde), tak bych byla strašně šťastná, páč zrovna u těchto značek mi přijde poměr cena/výkon úplně bezkonkurenční ;) ... já snad do toho DMka hned zítra poletím se podívat, jestli jsem náhodou něco nepřehlédla, ale moc si naděje nedávám :( náhodou, já vám závidím třeba i dekorativku Gosh a lesní limitku Alverde, která u nás nebyla a určitě by se toho našlo víc ;) ... na komentáře odepisuju ráda, protože jsem se díky nim dozvěděla už spoustu zajímavých věcí, značek a rad, navíc mi přijde neslušné, když některé blogerky neodepíšou, já beru každý koment jako odměnu a jako znamení, že mé články někoho zajímají a udělá si čas na to je nejen číst, ale i se zapojit do diskuze ;)

      Vymazat
  10. A ví někdo který jsou i bez toho přírodního koko sulfátu? Já zatím zkoušela nobilis a weledu, po obojím první aplikace ok, další mastná koudel...Po laveře vlasy krásný ale po delším užívání problém se svědivostí (je tam ten kokosulfát a číním ho za to zodpovědným..)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po cocosulfátu by tě pokožka svědit neměla, ale samo že to může mít účinky na každého jiné :) Bez coco je například Urtekram, některé Kiss My Face, I+M, ale taky práškové šampony Eliah Sahil.. chce to opravdu pročítat složení a hledat.
      <"Wonderfull Today">

      Vymazat
    2. všechny šampóny, které jsou v tomto článku, i ve článku předešlém (odkaz na začátku) jsou i bez kokosulfátů ;) složení jsem ověřila, takže by neměl být problém ;)

      Vymazat
  11. Supr článek :) od Dr. organic jsem měla 2in1 z Mrtvého moře a teď mám od Nature Siberica tu řadu na barvené vlasy a možná jsem konečně našla vhodnou vlasovou péči :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za pochvalu i za zhodnocení, nechci se vidět, až příště navštívím obchod s přírodní kosmetikou, nebudu vědět, co mám hodit do košíku dřív :D

      Vymazat
  12. jé, perfektní článek, bezsulfátových šamponů není dost :)!!! Na mým nákupním seznamu je přesně Faran, JMO (ta fotka :D) a NS. Nad Faranem "uvažuju" už hrozně dlouho - vlastně jsem na něj zapomněla :D, ale vypadá skvěle, tak se asi nechám motivovat navíc tou slevou, o které jsem samozřejmě nevěděla, takže děkuji moc za tip :)!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. toš to já jsem ráda, že jsem konečně inspirovala taky já Tebe, nejen Ty mě ;) Faran vypadá úžasně, nejen šampóny, ale celý sortiment, dívala jsem se, že tam mají ve slevě i nějaká mýdla a navíc ty oblay ... ach! :D

      Vymazat
  13. Joo, Faran, joo, 100% Pure.. jediné, co mě z tvé 'nabídky' neláká je Alva, která, ač má pěkné složení, mi přijde drahá a nezajímavá.. To si raději koupím dva Farany :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, Alva má ty obaly takové laciné, jako ze staré zapadlé drogérie, na to, kolik stojí ... my jsme marnivky, to je děs! :D

      Vymazat
  14. Ja teraz používam od Desert Essence, ale keď to domíňam, idem na Johna :D Už ho mám aj doma, len teraz neviem či dúfať, že mi konečne niečo dokonale sadne, alebo radšej nie, nech za to nemusím pravidelne vyhadzovať kopu peňazí :D
    I keď tak úplne som neodolala a zo dvakrát som si s ním umyla vlasy a čo ja viem...zatiaľ až tak ohúrená nie som, ale ešte uvidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Desert Essence se mi strašně líbí, ty obaly a vůně, jenže obsahuje kokosulfát, který já nemůžu, takže nic :( ... já se Johna úplně bojím zkoušet, jsem ráda, že se nedostanu nikde ke vzorečkům (kromě netu samozřejmě), páč dávat za něj ty prachy ... :D

      Vymazat
  15. Od minulé bezsulfátové přehlídky jsem vlasopéči trochu změnila a kvůli lupům se rozhodla to taky zkusit bez sulfátů. No... je jich míň, ale nezmizely úplně, mrchy! Za sebe jsem hodně spokojená s granátovým šamponem od Eubiony, dobře pění a je fakt příjemný.
    Pak mám od Sante tuším s hennou, zkoušela jsem ho jenom dvakrát, a zatím neohromil.
    Nimbový šampon od Khadí náádherně voní (ale asi to není pro každý nos – rozmarýn a něco jedlého, možná trocha česneku?), ale nepění, takže ho vždycky naředím s vodou, nanesu na místa, kde se tvoří lupy a nechám pár minut působit.
    Chystám se vyzkoušet i mytí lávovou zemí, jsem zvědavá, co na to vlasy řeknou :)

    No a teď ke článku; Natura Siberica má skvělý poměr cena/množství, ale značka jako taková mne příliš neláká, vůbec nemám chuť od nich nějaký šampon zkoušet. (Mohly bychom to udělat tak, že já tě navedu na jeho koupi a pak ti budu spílat, že si ho na základě tvojí recenze musím pořídit taky, co ty na to? :)
    Dr. Organic vypadá zajímavě, nejspíš ho prozkoumám blíže.
    Od JMO jsem měla ten jejich detangler a nic pěkného o něm říct nemůžu. Čekala jsem zázrak, navíc za tu cenu, no a fakt se nekonal. Štěstí, že jsem měla jen to malé balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, ono to chvilku trvá, takže vydržet! ;) na Eubionu jsem se dívala, ale bohužel obsahuje kokosulfát, možná to bude tím :( ... vidím, že ses do toho vrhla hezky po hlavně, to se mi líbí! k práškové péči jsem se ještě nedostala, ale mám to v plánu, zatím jsem zkoušela mýt mýdlem, dávám si to hezky krůček po krůčku ;)

      tak jo, s Naturou Sibericou jsme domluvené :D stejně ji dřív nebo později koupím, jak se znám, páč přesně jak píšeš poměr cena/množství je úžasný, tak co kdyby to byl nějaký zázrak a já nemusela vyhazovat peníze za JMO ;) ... takže ten detangler zas taková hitpoška nebude, jo? jsem si říkala, že je zase kravina, aby seděl všem :D

      Vymazat
    2. Nová péče zatím trvá něco přes měsíc, tak snad se výsledky ještě ukážou. Vrhla jsem se na to právě až moc, na seznamu mám spoustu šamponů a nejraději bych je vyzkoušela všechny hned :) Už se těším, až najdu ty vyhovující a začnu kupovat nový šampon teprve po spotřebování starého, při současném systému se se mnou moje peněženka odmítá bavit :) Kde jsou ty doby, kdy jsem si mohla hlavu umýt fakt čímkoliv...

      S tou Eubionou jsi mě znejistěla, musela jsem si pro ten šampon dojít. Sulfát jsem nenašla (kdyby jo, bila bych teď hlavou do zdi, před koupí jsem ho pročítala několikrát). Přepíšu ti složení, možná je tam schovaný :)
      Aqua, lauryl glucoside, urtica dioica extract, punica granatum extract, sodium cocoyl glutamate, disodium cocoyl glutamate, coco glucoside, sucrose laurate, glycerin, alcohol, sodium PCA, sodium chloride, sodium lactate, lactid acid, parfum, limonene, linaool, citronellol

      Přesně tak, za sebe nemůžu detangler doporučit, na rozdíl od většiny kondicionérů mi s vlasy nic neudělal a trochu je i vysušil. Navíc ho bylo potřeba mnohem větší množství a parfémovaný byl jako citronový Jar. Zas tě nechci úplně odrazovat, vzhledem k tomu, že pozitivní ohlasy převažují, je pravděpodobnější, že ti sedne :) Navíc se dá na zkoušku koupit to malé balení.

      Vymazat
    3. měsíc, to je ještě v pohodě, to by se mělo ustálit ;) možná raději koupit dva šampóny a ty střídat, páč když jich máš zase moc, tak to taky není dobré, než si vlásky zvyknou ;) ale chápu, že možností je tolik, že to svádí zkoušet nové a nové věci ... u té Eubiony asi záleží, jaký přesně máš, páč já se dívala na složení šamponu pro citlivou pleť a tam kokosulfát je (http://www.biooo.cz/sampon-pro-citlivou-pokozku-s-ovsem-sensitive-eubiona-p-4224.html), ale v tom Tvém ho taky nevidím, takže to asi záleží na typu ;) ... a u JMO koupím někdy v budoucnu nejdřív vzorek, přece jenom je to dražší, tak abych nebyla zklamaná třeba jako Ty ;) a já jsem ráda i za špatné zkušenosti, ne že bych to někomu přála, ale nemyslím si, že existuje výrobek, který by vyhovoval naprosto všem a nemám ráda takové to idealizování něčeho, co musí mít každý ;)

      Vymazat
    4. Ještě k té Eubioně, já čerpala z informací na jiném eshopu, kde měli šamponů pět a všechny v pohodě, proto jsem brala automaticky celou značku jako bezsulfátovou. Teď jsem prohledala odkazy na Biuuu a sulfáty má jenom ten šestý, který jsem neznala :D

      Jinak teď střídám v podstatě dva šampony (a občas ten Khadí jako takovou léčebnou kúru), spíš šlo o to, že se mi teď otevřely nové obzory a nemůžu se dočkat, až si odškrtnu další šampon ze seznamu :)

      Vymazat
    5. tak to je vtipné, já jsem klikla zrovna na ten jediný, který je obsahuje :D ale když jsem viděla, že je určený pro citlivou pokožku, tak jsem automaticky předpokládala, že bude zrovna on bez sulfátů :D ... já taky spotřebovávám šampony pomalu, pořád mám doma Urtekram a i + m Naturkosmetik a střídám je dokola, už by to taky chtělo nějakou změnu, abych měla zase o čem psát :D

      Vymazat
  16. K tomu úchvatnému kondišu od JMO by som sa konečne chcela aj ja dopracovať. Má dobré recenzie nielen u nás ale aj na zahraničných stránkach. Mne sa hrozne chlpia vlasy a zatiaľ žiadny balzam nepôsobil preventívne, tak dúfam, že tento to zvládne, keď už do neho raz investujem:) Inak som prekvapená, že Natura Siberica je taká lacná. Natrafila som na jednej sk stránke, kde 400 ml za 7,90 € mi príde naozaj málo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. radši ale kupuj první ve vzorku, páč hodně holek tady psalo, že je nic moc za ty peníze, což mě překvapilo, asi to tak úžasné s ním nebude, tak ať pak nelituješ ;) ... jj, Natura se opravdu vyplatí nejen ve vlasovce, jen vyzkoušet, jestli budou i výsledky tak dobré jako cena ;)

      Vymazat
  17. Tak ti tedy pěkně děkuji, Lištičko, Faran šampon je již na cestě :D
    Co se týče Johna, tak za sebe můžu pět jen samou chválu. Z šamponů mám ten levandulový, tavolníkový a neparfémovaný, z kodicionérů opět levandule, ten slavný detangler a jeho dvojče s mátou plus opět neparfémovaný a se všemi zmíněnými jsem nesmírně spokojená, nejen že samotné vlasy jsou v super kondici, ale především pak vlasová pokožka, která je pro mě na prvním místě, jelikož ji mám velmi citlivou. Super je taky jejich olejíček na konečky, to sérum a sprej proti padání...Zkrátka John je ne Master ale Mistr! :) Jinak super jsou taky šampony Rahua, Inteligent Nutriens a Less is More. Vůbec špatný taky nebyl šampon od Akin, ale nemůžu si vzpomenout, jaký přesně to byl. Jop a skvělé jsou šampony od Fushi. Měla jsem také Desert Essence, ale při pravidelném dlouhodobém používání mi přesušoval pokožku.
    Z těch co zmiňuješ mě nejvíce zaujal Faran, vůbec jsem tuto značku neznala a jsem moc zvědavá, až šampon dorazí...Hairwonder mám v hledáčku již delší dobu a 100%Pure jakbysmet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není za co, vždy k službám! :D ... taky mám citlivou pokožku, takže si musím dávat bacha, jen jsem z toho Johna teď trošku vykolejená, páč hodně holek tady psalo, že to není žádná hitpoška za ty prachy, tak nevím, musím objednat nejdřív vzorky a uvidíme ;) ... a děkuji za nové značky, které neznám, aspoň mám zase inspiraci pro další díl! Desert Essence má kokosulfát, takže jsem ho zavrhla rovnou :(

      Vymazat
    2. Určitě zkus nejdřív vzorky, já původně taky nejdřív skupovala vzorky na naturisimu, z kterých jsem zjistila, že paráda a doteď si kupuju vzorek toho ibiškového šamponu a kondicionéru (reconstructor=nevím jak to přeložit, aby to neznělo tak blbě :D) protože to už mi cenově i se slevou přijde šílený a navíc to používám jen párkrát do měsíce jako kůru...
      Jinak škoda té Desert Essence, taky jsem byla nadšená, měla jsem tu malinu a vonělo to parádně, dobře se s tím mylo, ale při delším používání mi presušoval pokožku...:/ Taky z toho podezřívám cocosulfát, který mi to často dělá i v sprcháčích...
      Jo a ještě mě teda mrzí, že ten Faran nedělá i kondicionéry....

      Vymazat
    3. já jsem teď v rámci šetření odolala Love Lula boxu, kde bylo právě hodně vzorků JMO v docela velkém balení, ale určitě si na ně brousím zuby a jsem zvědavá, do které skupinky zapadnu, jestli budu milovnice nebo ta zklamaná ;) ... u Desert Essence mě varovala už Mitsuuko, že jí nesedí kvůli kokosulfátům, a té já věřím, páč má stejně citlivou pokožku hlavy jako já, takže jsem tu značku ani nezkoušela, i když mě to taky mrzí, když vidím ty obaly a vůně :( ... u Faranu jsem se dívala na ofiko stránky a překvapilo mě, že dělají i dekorativku, a ty obaly jsou prostě úžasné, jsem musela raději hned vypnout tu stránku, abych neměla roupy to někde vyhledávat a objednávat :D

      Vymazat
  18. Ono těhle bezsulfátových šamponů je právě tolik, že já nikdy nevím co si vybrat. Když se v tom člověk začne trošku pitvat, tak pak nechápe nic z drogérky. Hlavně se to kolikrát víc vyplatí i cenově.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně! jak někdo tvrdí, že přírodních šampónů je málo, kór ještě těch bez kokosulfátů, tak to není vůbec pravda, já už teď nevím, co dřív a to jsem určitě nenašla všechny :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)