Matování s Catrice

Ke kosmetice Catrice nemáme u nás v lese přístup, takže když se milá eM nabídla, že mi něco z jejich nabídky koupí a pošle, byla jsem nadšená. Sice nechápu, proč tato značka není v každém Rossmannovi, nic exkluzivního na ní nevidím a myslím si, že by ji hodně zákaznic ocenilo. Často je označována jako starší a lepší sestra Essence a já z jejich sortimentu zatím moc věcí nevyzkoušela, abych mohla soudit. Opěvovaný korektor Camouflage mi k srdci nijak nepřirostl, takže jsem vkládala své naděje do voděodolného matujícího pudru. Navíc Moora prohlásila, že se skoro vyrovná slavnému Blotu od MAC!



Matující pudr Prime and Fine voděodolný má být odolný proti vlhkosti a dodávat pleti dlouhodobý matný efekt. Jemná formule zajistí dokonalý vzhled, transparentní odstín se přizpůsobí každému tónu pleti a navíc obsahuje vitamín A a E. Díky přiloženému zrcátku je pudr ideálním společníkem i na cesty. (zdroj)



Obal je sice plastový, ale na rozdíl od NYC je bytelný a nemám o něj při každém otevření strach, že se rozpadne. Kombinace černé a stříbrných nápisů nikoho neurazí, uzavírání je zaklapávací a drží. Žádné újmy v podobě polámaných nehtů nehrozí, ale ani se pudr sám neotvírá. Vytknout můžu akorát fakt, že po pár použitích se obal trochu ošoupal. Po otevření na vás vykoukne zrcátko, které se rozprostírá přes celou plochu víčka. Nezkresluje a na překontrolování makeupu během dne slouží dobře. Hmotnost 9 g, cena 129 Kč, koupíte v drogériích Rossmann se stojanem Catrice (vyhledávání tady, zaklikněte stojan dekorativní kosmetiky Catrice).



Nejdřív bych opět chtěla připomenout, že mám mastnou pleť, která se po pár hodinách leskne jako diskokoule. Takže potřebuju opravdu matovat, a to nejlépe co nejdýl. Teď v tropických teplotách ze mě teče pot už po pár minutách, takže očekávám fixaci líčení a nějakou tu výdrž.

Ještě než jsem si pudr vůbec poprvé nanesla na tvář, byla jsem zklamaná jeho prášivostí. Jednou jsem zarejdila štětcem a už se sypal na všechny strany. Při dalších aplikacích už jsem si na to dala pozor a snažila jsem se ho tolik nevyplýtvat. Takže žádné rychlé přejetí a nanášení, bohužel. Pro úplnost ještě přidávám, že používám štětce od Marionnaud, s jinými by třeba problém nebyl.



Další průšvih nastal na pleti, tvoří mi na ní viditelnou vrstvu, zblízka vyloženě vidíte jak na ní pudr sedí. Připadám si jako posypaná nějakou moukou, moc příjemný pocit to teda není. Díky tomu mi i zvýrazňuje póry a každou nedokonalost.

Odstín je opravdu hodně světlý a bude sedět všem bledulím, Sněhurkám i ředitelkám vápenky. Na ruce vypadá skoro bíle a takovou barvu si drží i po aplikaci. Neoxiduje ani nemění odstín. Tohle bude asi jeho největší výhoda, protože v českých drogériích se málokdy něco podobného vyskytne (myslím odstínově).



Jestli je voděodolný jsem nezkoušela, nechodím se koupat namalovaná, takže to neposoudím. Matuje docela obstojně, na smíšenou nebo normální pleť bude určitě stačit. Já s mastným xichtem mám za dvě hodiny lesklý nos, ale na zimu by mi myslím stačit mohl ;).

Nakonec z něj ale nejsem tak nadšená, jak jsem čekala. Sice má krásný světlý odstín a dokáže matovat, ale celkový výsledek po nanesení je strašný. Prostě jsme si asi nesedli :(. On mi teda na obličeji sedí, to jo, ale zrovna tohle není efekt, který u pudru vyhledávám. Zvýraznění pórů je ještě horší, chodit po lese jako moučný červ s krátery na obličeji - ne, díky! Takže já ho nedoporučím a jestli Moora řekla, že se podobá MACu, tak aspoň vím, že nepotřebuju ani jeho dražší variantu ;).

Jaký matující pudr mi doporučíte? Máte v okolí stojan Catrice? Co od této značky musím nutně mít?

Užívejte!

L.





Komentáře

  1. Já jsem si teda dala vyhledávání a fakt mě baví, že taková řiťka jako Uherský Brod má stojan Catrice a krajské město má smůlu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, taky by mě zajímalo, podle čeho to vybírají, jestli si vezmou mapu ČR, zavřou oči a zabodnou prst ... já teda fakt reálně doufám, že bude v tom novém Rossmannovi a jestli ne, tak jim půjdu nadat! :D

      Vymazat
    2. Tož snad bude! Ale v tom případě si budu muset jít někam vyřídit půjčku, bo ten stojan Catrice celej vykoupím :-)

      Vymazat
    3. neboj, ony budou určitě otevírací slevy, navíc když tam půjdem spolu, tak každá koupí půlku stojanu a budem si to vyměňovat :D

      Vymazat
  2. Do pr..., on je tak bílý??? Tak to mi bude nanic.. já nejsem bledule ani náhodou.. chjo.. eMka už mi ho taky koupila.. :o(
    Mě se dost osvědčil Gabriella Salvete Matte, teda ne že by to byl zázrak, ale na mém supermastném xichtě se neslévá, což mi dělá většina pudrů..
    Stojan Catrice mi u nás zrušili, takže mám utrum s očumováním.. a myslím, že naprosto nutně nepotřebuješ nic, zas takový zázrak ta značka není.. :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, já taky nejsem žádná Sněhurka, proto asi na mně vypadá jako mouka :( ale tak třeba Ti sedne, co víš, za zkoušku nic nedáš, když už ho máš, navíc se prý má přizpůsobit každému tónu pleti :D ... pudr od Gábiny mám taky, jen nevím, jestli je to ten samý, páč mám ještě ze staré kolekce, a ten mi přijde nic moc, jaksi ho nepoužívám ráda, páč mám lepší (Bourjois) ;) ... já si tak nějak myslím, že "sláva" této značky hlavně těží z toho, že je těžko k sehnání, vsadím se, že kdyby v lese jejich stojan byl, tak ho obcházím s nezájmem :D

      Vymazat
    2. No spíš to dopadne tak, že budu taky moučný červ :D uvidím.. vyzkouším, až ho od eM převezmu a podám info.. možná, když se pak posypu bronzerem.. (budu bronzový moučný červ) :o)))
      Gábinu mám tenhle: http://www.gabriellasalvete.com/product.php?idProduct=133 jak říkám, žádný zázrak, ale už mám druhý, tak to asi o něčem svědčí :o) poměr cena/výkon slušný..
      Který Bourjois, který? Který??? :o))

      Vymazat
    3. jo tak to jsem se zas rozmýšlela a vzala ten druhý, evidentně horší :D (http://www.gabriellasalvete.com/product.php?idProduct=87) ... ale tak musím mu dát ještě párkrát šanci, páč Bourjois už dochází a asi se už neprodává či co :/ (http://www.xparfemy.cz/bourjois-Eclat-mineral-pressed-powder-14-g-04-beige-medium-mineralni-pudr-p-26644.html)

      Vymazat
    4. Já padnu, my jsme fakt ségry :o)))) přesně tenhle Bourjois mám! Já jsem ho zavrhla kvůli těm piditřpytečkám, já bláhová! Hned z něj utřu prach a začnu ho používat :o)) a teď mě napadlo, neděsily tě třpytky v tom sypkém UMA pudru? Ten Bourjois se mi zdá blýskavější, ale když ho miluješ ty, miluju ho i já, to je jasné.. :o))

      Vymazat
    5. no šak to je taky historka za všechny prachy :D kupovala jsem ho na votočvohoz za směšnou cenu, takže jsem ani nezkoumala co je zač a vesele ho používala do té doby, než jsem komentovala u Moory a chtěla ho tam doporučit, takže jsem ho našla na netu a čtu si popisek, že prý je rozjasňovací :D a já si ničeho podobného nikdy nevšimla, a to ho používám už asi půl roku ... takže asi tak :D ... mám odstín č. 003 a ty třpytky tam skoro nejdou vidět, teď jsem to kvůli Tobě zkoumala a asi si teda koupím tu UMU, když to tak pozoruju :D každopádně matuje úžasně, zatím nejlepší matující pudr, jaký jsem měla ;)

      Vymazat
  3. Tohle jde naštěstí mimo mě. Catrice mě moc nebere. Já nedám dopustit na svůj transparentní sypký pudr od Lavery. Ale zase musím říct, že co používám minerální make-up, tak pudry vůbec nepoužívám. Vlastně tak dost ušetřím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pudr od Lavery? to mě zajímá! :) já bohužel musím pudrovat i přes minerály, i když teď v létě jsou rozhodně příjemnější než tekutý makeup, ale já se asi budu lesknout vždycky :(

      Vymazat
    2. Je to toto http://www.lavera.com/lavera-fine-loose-mineral-powder-transparent.html/

      Vymazat
    3. tak pěkně děkuju, už je na seznamu :D

      Vymazat
  4. To by mi na v létě trochu smíšenější pleť asi stačilo bohatě. Ale je fakt, že nejsem moc vybíravá, co se pudrů týče. (A loni jsem z nějakého důvodu nakoupila takové zásoby pudrů, že se pořád ne a ne dobrat aspoň u nějakého ke dnu... :D)
    Hlásím, že Catrice mám. Tos nečekala, co? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. klidně Ti ho příště přivezu na ozkoušení, páč já nevím, co s ním :( kéž bych taky nemusela být vybíravá, ale tak každý máme něco ;) ... no to jsem teda doopravdy nečekala! :D ale v Olmiku není, že? nebo si to špatně pametám?

      Vymazat
    2. Pametáš si to dobře, je v Brně. No jo, stejně pořád nechápu, podle čeho to umisťují. (A proč...)

      Vymazat
    3. já taky ne, člověk by si řekl, že aspoň v tom krajském městě by nás mohli oblažit svou přítomností a pak zjistí, že v městečku vedle, které je tak 100x menší ten stojan mají :D

      Vymazat
  5. Pudry od Catrice jsem nezkoušela, vystačím si MMU. Každopádně co od nich doporučuju jsou rtěnky ultimate colour, pastelky na rty, černou tekutou linku a samozřejmě laky na nehty. Limitované edice většinou rozhodně taky stojí za to. Co nedoporučím je řasenka better than false lashes, obtiskává se. Taky se vyhni bázi pod oční stíny, sice je bez silikonů, ale nejde ji pořádně nanést na víčko a hlavně nefunguje.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kéž bych si taky vystačila s MMU! :( ... moc děkuju za doporučení, všechno jsem si zapsala a budu si to pamatovat, až nějaký stojan Catrice potkám! páč se mi stává, že když přijedu do Brna, tak u něj stojím půl hodiny a nakonec si stejně nic neodnesu, páč nevím co bych kupovala první :D

      Vymazat
  6. Tak já jsem se přestala snažit v těch vedrech dosáhnout matné pleti. U mně je to unreal. Pudr použiju ráno a přepudruju kolem druhé. To mi stačí. Vpodstatě všechny pudry mi fungovaly stejně - až na matující Astor, ten jsem musela vyhodit. Zviditelňoval mi póry a hlavně neomylně našel a zvýraznil jakékoli sušší místo mé smíšené pleti. Teď dopoužívám NYC a těším se, až se vrátím k Alverde. Nějak teď ujíždím na přírodní kosmetice (pokuď to jde a neruinuje mou peněženku).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky nejsem schopná dosáhnout matné pleti a pudruju za den jen 1x, proto očekávám, že mi aspoň chvilku ten pěkný xichtík vydrží ;) zatím jsem spokojená s Bourjois, ale co jsem se tak dívala, tak už se asi nevyrábí - klasika :D ... na Alverde se budu muset taky podívat, nejsi první, kdo o něm píše ;)

      Vymazat
    2. Jako on to žádný zázrak není, ale funguje mi jako ostatní pudry - jen má hezké složení no.

      Vymazat
    3. vyzkouším a uvidím, ono za tu cenu i kdyby nesedl ... ;)

      Vymazat
  7. Catrice jsem si chtěla pořídit, ale asi tedy ne.. Můj mastný ksicht se taky leskne, ráda teď používám kompaktní pudr od Alverde, nebo taky Stay Matte.. nedělají masku a za pořirozací cenu matují velice slušně.
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. z toho jednoznačně vyplývá, že potřebuju pudr od Alverde, díky! :D

      Vymazat
  8. Kdyz to musis nanaset houbickou cece ;) vsechny kompaktni ... pak nebudes mit ani pocit mouky, ani ti to nezvyrazni pory, naopak houbicka je pekne zatahne (rika nekdo, kdo fakt nic jinyho nez hubku a vtiskavani pudru nepestuje;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď mi chceš jako naznačit, že za celou svou "pudrovací kariéru" to dělám blbě? :D u jiných kompaktů mi to ale nedělá, tento je první, proto jsem to nikdy neřešila ;) ale toš jako zkusím to, když říkáš ...

      Vymazat
  9. no, v mém okolí není, ale prýýý bude a to ve Zlíně, jestli jo, tak ho vezmu útokem :D já si brousím ruce na stíny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? tak to budem dvě, já s tím tak trochu tajně počítám totiž ;)

      Vymazat
  10. U nás Catrice nikde poblíž bohužel nevedou, takže mám pech. budu muset zajet na návštěvu ke kamarádce, u nich ho vedou :D Ale tomuhle pudru se zřejmě vyhnu, nesnáším, když dělají viditelný poprašek na obličeji. Ačkoli je pravda, že sama jsem se s tím snad ještě nesetkala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem se s tím taky nesetkala, dokud jsem nepoužila tento pudr :D tak aspoň už vím, jak to vypadá a podruhé už ne, díky! :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)