Jarní lakýrníci II.

Je pravda, že už by se dalo říct, že začalo léto. Teploty ale zase klesly a kalendářně máme pořád jaro, takže nálož dalších lakýrníků je tu. Na první díl jste se mohly podívat tady a dneska budeme pokračovat. Jakmile po tmavé zimně vylezlo sluníčko, začalo se oteplovat a vykvetla příroda, okamžitě se mi lakovalo líp. Tolik barev, které jsem ještě ani nevyzkoušela! Kdyby se mi chtělo a nebála jsem se, že si zničím nehty, dávám nový nátěr klidně každý den. Oranžová, růžová a fialová - to jsou momentálně mé favoritky, ale třeba se najdou i výjimky ;). Pojďte se mrknout, jak mé drápky vypadaly během pár posledních týdnů.


Miss Sporty Quickdry č. 452



Přiznávám se, že oranžovou barvu jsem neměla dlouho ráda. Ještě před rokem bych o ní tvrdila, že je nejmíň oblíbená ze všech a v životě bych si na sebe nic oranžového nevzala. Jó, časy se mění! :D Když jsem se totiž začala zajímat o podtón své kůže, o typologii a hlavně o líčení, zjistila jsem, že jsem teplý typ. A že oranžová je jedna z barev, která mi sluší nejvíc. No prostě sranda. Pořád se s tímto faktem tak trochu srovnávám a sytý nebo zářivý odstín bych nezvládla, takže hledám kompromisy. A tento fešák od Miss Sporty je jedním z nich ;).



Už jsem to tu několikrát psala a pořád si stojím za tím, že laky od Miss Sporty stojí za průzkum a drží mi stejně jako mnohem dražší kolegové. Jediné, co bych mohla vytknout díky levné ceně je, že se občas nepovede štěteček. Samozřejmě záleží kus od kusu. Mám těchto laků víc a jen tento jediný má menší vadu. I na fotce jde vidět, že je zboku tak trochu opelichaný. Nebo spíš jsou štětinky nakřivo ustřižené. Pořád se s ním ale dá lakovat obstojně. Kryje hned v první vrstvě a vydrží mi s nadlakem od NYC týden bez jakékoli vady (ostatně jako všechny laky, které tady uvidíte, pokud nenapíšu jinak).





Barva vypadá v lahvičce docela nevině. Jemná tlumená oranžová, možná s kapičkou růžové. Když ji ale natřete na drápky, okamžitě se ukáže v docela zajímavém světle. Mění se na sluníčku a ve stínu, umí být výrazný i nenápadný, můžete si jej vzít na pracovní schůzku i na letní párty. Pro mě hodně využitelný a budu ho ráda lakovat dál. Kdybych neměla v plánu článek, klidně natřu i dvakrát za sebou.

Obsah: 7 ml
Odstín: 452
Cena: 30 Kč


Miss Sporty Quickdry 040



Možná už jste i díky liščímu blogu nebo FB zaznamenaly, že na laky Miss Sporty bývá v drogériích poslední dobou krásná akce 1 + 1 zdarma (momentálně opět v drogériích Teta). Takže po oranžákovi automaticky nastupuje jeho spoluhráč maliňák. Hodně velké překvapení! Brala jsem ho v podstatě jen do počtu. Na mé jarní a letní hrátky mi přišel docela tmavý. O to víc jsem byla okouzlená, když jsem ho vyzkoušela.



Štěteček se tentokrát vydařil, má přesně tvar, který vyhledávám - trochu širší, aby se dal nalakovat celý nehet jedním tahem. Nanáší se opět bez problémů, kryje krásně, konzistence tak akorát, nestéká, nepruhuje a drží. Značka ideál a za tu cenu nemám námitek.





Říkám vám rovnou, že do odstínu jsem se naprosto zamilovala! Vůbec by mi nevadilo nosit ho pořád. Krásná tmavší malinová barva s kapkou fialové, bez jakýchkoliv příkras, shimmerů, flitrů a já nevím čeho ještě. Tak málo mi stačí ke štěstí :D. Připadala jsem si, jako kdybych byla sbírat lesní ovoce, borůvky, maliny, ostružiny, brusinky ... a vrátila se s prsty obarvenými od nich. Cítíte tu vůni? A sladko kyselou chuť? Mňam!

Obsah: 7 ml
Odstín: 040
Cena: 30 Kč


Dermacol One Coat 105



Laky od Dermacolu nevyhledávám, když se podívám do své sbírky, vlastním pouze dva. Růžováka jsem ovšem dostala darem od Evelínky, takže k němu mám trošku osobnější vztah. Pořád jsem ale měla na programu jiné zástupce a tento byl pořád tak nějak v pozadí. Nakonec jsem se k němu ale dostala a výsledek byl docela šokující ...



Lak se tentokrát nanáší pomocí jednoduchého tenkého štětečku, který mi přijde na mé poměry docela dlouhý. Při troše cviku se dá ale zvyknout na všechno, takže tohle by nebyl zas až takový problém. Horší už bylo samotné lakování. Tekutina je docela řídká, lak nekryje v jedné vrstvě (hlavně, že to má být jeho největší přednost) a ještě k tomu pruhuje. Dva nátěry už byly v pohodě, ale ta výdrž! Totální katastrofa. Nikdy se mi nestalo, abych měla uprostřed nehtu díru skrz všechny čtyři vrstvy nátěru (podlak, 2x barva, nadlak). A to jsem prosím nedělala nic speciálního, žádné těžké práce, prostě každodenní klasika, kterou zvládá i obyčejný Miss Sporty, který je o víc jak polovinu levnější, bohužel. Odrbané špičky nehtů po jednom jediném dni už byly jen hřebíkem do rakve :(.





Nevím, jestli má vůbec cenu po předchozím odstavci chválit odstín. Protože i kdyby byl sebekrásnější, tento lak bych si už nikdy nekoupila. Jinak bych ho ale popsala jako princeznovskou růžovou, která je okořeněná zlatým shimmerem. Na podobné barvy mě neužije, ale nemůžu mu odepřít jistou zajímavost. Nejdříve si totiž všimnete té cukrkandlové růžové a pokud vám nic neříká, začnete odvracet zrak. Jenže pak okem zavadíte o jemný třpyt, který opět vzbudí vaši pozornost. A chcete vidět víc. Nakonec zjistíte, že díky jemným zlatým světýlkům by bylo o co stát. Kdyby lak nebyl na prd, samozřejmě :(. Takže já nedoporučuji ke koupi.

Obsah: 10 ml
Odstín: 105
Cena: 79 Kč


Rimmel 60 Seconds 605 Purple Reign



Po špatných zkušenostech s Dermacolem jsem si chtěla spravit náladu, takže jsem sáhla po osvědčené klasice - mém oblíbeném Rimmelu. Jak už jsem psala minule, s fialovýma barvama se stále sbližuju a jsou pro mě tak trochu novinkou. Je pravda, že málokterou čistokrevnou fialovou jsem si koupila sama. Tohoto vladaře jsem dostala od přítele k Vánocům (sám si na netu prý našel, které laky jsou nejlepší a díky tomu koupil Rimmel, jestli on náhodou nenašel můj blog :D).



Si nejsem jistá, jestli má ještě smysl popisovat štěteček, který mi naprosto vyhovuje svým tvarem, krytí hned v první vrstvě nebo úžasnou výdrž. Prostě pořád a pořád dokola - tyto laky jsou mými drogérkovými favority společně s L´Oreal a Miss Sporty. Jsem docela ráda, že nejsem moc náročná a mé nehty snesou všechny (četla jsem, že někomu nevydrží ani den), protože se mi otevřela docela velká škála odstínů, které ještě pořád nemám ;).





Odstín by mohl být předvídatelný a docela nudný. Prostě fialová, tečka. Ale ... on umí překvapit. Třeba svými modrými podtóny nebo lehoučkým třpytem, který se objeví až na sluníčku. Možná díky němu se mi zdá snesitelnější a vydržím ho mít na nehtech celý týden. Jasně, fialový panovník nebude jedním z mých nejoblíbenějších a na osamělý ostrov bych si ho nevzala. Ale klidně se k němu zase vrátím. Ne tak často, ale vrátím ;).

Obsah: 8 ml
Odstín: 605 Purple Reign
Cena: 50 Kč


Essence Love Letters 04 Dear Peach!



Zase jsem jednou vyplenila slevový stojan v DMku :D. Do něj nenápadně nasísám a co nevidím - Essence limitka! Tady? Co? ... Přemýšlím, váhám, obhlížím a už držím v ruce prvního zástupce ze světlejších odstínů, který byl v nabídce. Za 25 Kč, stojí za vyzkoušení, co říkáte? No prostě jsem ho brala, znáte mě ;). I když k lakům této značky nemám moc kladný vztah a nekupuju je. Ale limitka by mohl být jiný případ.



Doma zvědavě odšrubuju víčko, co že jsem si koupila za úžasnost. Hm, štěteček klasický, dlouhý a úzký, škoda. Ale lakovat se s ním dá, to zas jako ne že ne. Docela tekutý, zdá se mi ... A už začínám mít pochyby a uvažovat, jestli jsem i těch blbých 25 Kč nevyhodila kanálem. Nanesu tedy na nehet, první vrstva hodně tenká a ne plně krycí. Sakra! Druhá vrstva už kryje a já začínám měnit názor. Po týdnu, kdy drahou broskev odlakovávám bez závad a poškození už vím jistě, že jsme spolu neskončily ;).





Dear Peach je naprosto geniální odstín a nikdo mi to nevymluví! Na léto k opálené pokožce jako dělaný. Světlý, přesto ne jen bílý nebo béžový, s kapkou broskvové, ale jen malinkou. Hodí se ke všemu, k černým pouzdrovkám i k otrhaným kraťáskům a tílku. Mé nehty nevypadaly nikdy tak upraveně a přitom šťavnatě! Prostě a jednoduše ho musíte mít. A jestli mi chcete začít nadávat, že už ho nemáte jak sehnat, páč limitka atd., tak šetřete dech a utíkejte směr nejbližší DM drogérie. Ještě by ho v tom výprodejovém stojanu měli mít ;).

Obsah: 7 ml
Odstín: 04 Dear Peach!
Cena: 25 Kč ve slevě


Rimmel 60 Seconds 415 Instyle Coral



Po všech zklamáních, nových objevech i nadšeních skončíme trošku na jistotku. Protože opět Rimmel a ještě v odstínu, se kterým u mě nemůžete šlápnout vedle. Nechápu, proč jsem si ho nekoupila dřív. Nechápu, jak jsem bez něj mohla žít. I kdybych měla sto padesátý růžový nebo oranžový lak, tento prostě bude jejich králem. Mám ho na nehtech už podruhé, a to myslím mluví za vše.



Opět nemůžu nic vytknout a nechci vás nudit. Takže přejděme hned k fotkám na nehtech, ať to máme kompletní.





Instyle Coral se strašně špatně fotí. Nebo jako jo, fotogenický on je, ale pokaždé vypadá jinak. Zkoušela jsem různé úhly, různé světelné podmínky i pozadí a stejně jsem jeho úplnou krásu zachytit nedokázala. Nevadí, určitě si dokážete korálovou barvu představit. Aneb když smícháte oranžovou s růžovou, vyjde vám ideální barva pro liščí nehty. Není křiklavá, nestrhává pozornost, ale umí udělat parádu. Elegantní, přesto ne nudná. A rozhodně stylová!

Obsah: 8 ml
Odstín: 415 Instyle Coral
Cena: 50 Kč


A máme za sebou jarní lakýrníky! Že jim to ale slušelo, co říkáte? Teď už budou drápky připravovány na léto pomocí pastelových, zářivých a hodně výrazných barev. Samozřejmě se s nimi pochlubím v dalším lakovacím článku, zatím mi můžete napsat, jaký jarní odstín nejvíc okouzlil vás ;).

Užívejte nového týdne!

L.






































Komentáře

  1. Obdivuju tě, že jsi tak vytrvalá lakýrnice! :) Mě se barvičky na nehtech sice líbí, ale mnohdy se mi nechce lakovat a upravovat.. už taky z toho důvodu, že se mi většina laků začne loupat už během prvního dne. Musím s tebou ale souhlasit, že Miss Sporty je za svou pořizovací cenu bezkonkurenční a pak je taky fajn Loreal.. Vyzkoušela jsem i nějaké ty rádoby lepší značky, ale škoda mluvit, stálo to za prd.
    A Dermacol One Coat.. jednu vrstvu nedá ani náhodou. Když už jí nalakuješ, aby vypadala co k čemu, lak se do druhého dne oloupne. Nemůžu si pomoct, ale Dermacol mi poslední dobou vůbec nejde pod nos.
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, já jsem ještě tak před dvouma rokama vůbec nelakovala, nebavilo mě to a přišlo mi to jako ztráta času, ale pak jsem si zničila nehty a díky brigádě se mi odlupovala vrchní vrstva, takže jsem lakovala hlavně kvůli tomu, aby se mi radši odloupl lak jak nehet ;) a pak mi to zůstalo a strašně mě ty barvičky berou ;) ... ale je pravda, že kdyby mi lak vydržel jen dva dny, tak taky nejsem tak nadšená ... na Dermacol jsme teď měli v Rossmannovi 50% slevu, páč se stěhuje a stejně jsem si nic nekoupila, prostě mě od nich nic nebere :(

      Vymazat
  2. No jo, ale já teď zrovna vůbec žádné nové do sbírky nepotřebuju. A už mám díky tobě cukání utíkat do Dm... :D Všechny se mi líbí, jen Dermacolu se vyhnu obloukem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pardón, ale tak radost si musíme udělat často, ne? ;) a takový levný láček je ideální adept!

      Vymazat
  3. Jóó v lese se lakujééé...:-) krásné barvičky. Můžu říct Lištičko, že oranžádu jsem taky neměla dlouho ráda a teda pořád je na okraji mého zájmu, ale v létě...to je jiná, to je prostě barva na léto, veselá, pozitivní....a Tobě každopádně slušet musí! téda vybrala bych si tady u Tebe hned několik, ta misska sporty 040 je boží, jenže mě nedrží !-/, tak jsem nakonec ani nepodlehla té slevě, páč laků doma milion, že...nicméně love letters od Essence, to je mňamka..a kupodivu mě i "šedesátka" Rimmel překvapila, koupila jsem si teď nějaký super nude taupe :-DD a překvapil, moc mi totiž tahle řada nedržela, měla jsem ráda Lycru Pro tu starou....a čoveče Dermacol doma žádnej, nevím proč mě to neláká :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, eMí, máš recht, přes léto se dá i oranžák líp snést a pomalu se s ním kamárádím čím dál tím víc, ještě jak chytím trochu opálení, tak vynikne krásně ;) ... tak to je velká škoda, že Miss Sporty nedrží, zajímalo by mě, čím to je, jestli kvalitou nehtů nebo fakt nevím, Ty přece taky používáš nadlak a podlak :( ... Essence je úžasný a přemýšlím, že bych tam ještě naklusala a koupila nějaké do soutěže, když už mám ověřeno, že drží, páč to by byla škoda je tam nechat :D ... to je strašné překvápko, že sis koupila dalšího nuďáka, fakt že jo :D jsem ráda, že příjemně překvapil! a Dermacol nekupovat, přijdou mi drahé, strašně velké a ani odstín mě žádný velice nezaujal :( navíc jako ta výdrž - katastrofa!

      Vymazat
  4. Ten fialovej Rimelák je naprosto senzační. Si ho dokážu představit i v zimě. A milá liško, obdivuji jak jsi schopná takhle pěkně všechny laky včetně nehtů i pofotit. Je vidět, že tě to baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, on se hodí na všechna roční období mi přijde, takový multifunkčňák ;) ... díky za pochvalu, máš pravdu, že mě focení baví čím dál víc, nejen laků, tak všeobecně na blog ;) akorát je někdy sranda, když trdluju po zahradě, plnou náruč kosmetiky a hledám ideální místo a po půl hodině zjistím, že se na mě nevěřícně celou dobu dívá soused :D

      Vymazat
  5. Tak ten malinový sporťák musí být můj!!
    A jak ti prosím tě může lak vydržet týden?? Nechápu a závidím... :o))
    Jo a krásné fotky!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že je boží? já jsem věděla, že se Ti bude líbit :D ... já nevím, asi se prostě mým nehtům to lakování nelíbí, tak radši vydrží týden v cajku, dokud mě barva nepřestane bavit :D on by totiž vydržel i dýl, ale už jdou vidět odrosty a já chci zkoušet nový odstín ... prostě mám v tomto asi štěstí (ťuk, ťuk)! ... díky, ono se teď fotí o dost líp, když všechno kvete a příroda je sama o sobě fotogenická ;)

      Vymazat
  6. Já chci mít tak krásné nehty jako ty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, jsi hodná, ale myslím si, že je hodně blogerek, které mají nehty 100x hezčí ;) a když už jsme u toho, pořád čekám na lakovací tag! :P

      Vymazat
  7. To je vždycky fotek a laků, že nevím, kam se dřív koukat :)) Ten fialový Rimmel mám taky, měla bych ho provětrat, mám ho ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si taky říkala, že budu články dávat po jednom, ale pak mi došlo, že nejsem žádný nail artist nebo co, mé nehty nemají ideální tvar a občas taky přetáhnu, takže jenom dám článek s více laky na ukázku, ať vidíte odstíny v akci, páč občas bývají jiné, než v lahvičce ;) ... a k Tobě mi ten fialový rimmelák sedí o hodně víc, než ke mně, nevím proč :D

      Vymazat
  8. Och, je to opravdu krásná barevná nadílka. Já teď laky nakupuju i lakuju o sto šest. Asi to bude tím lakovacím tagem, ale že bych se jako blížila k jeho napsání... :(. Jinak já frčím hlavně na GS krémových. Ty asi skoupím všechny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no šak nemysli si, že si nepametám, že máš resty! a ještě jsem schválně na vás s druhou Evelí upozornila, že nebude žádné flákání a prosim, ani jedna furt nic! si na vás budu muset víc posvítit :P ... já nevím proč, ale Gábina mě vůbec neláká ... všichni ji chválí, já tomu věřím, akorát pak dycky stojím před jejich stojanem, čumím na ty barvy, žádná mě neláká nebo už ji mám od jiné značky ... :/

      Vymazat
  9. Moc hezké barvy :) Můžu se zeptat, jak to děláš, že se ti neotiskne povlečení? I když se mi večer zdá lak suchý, ráno mám vždycky vzoreček :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně vím, co myslíš, taky jsem s tím mívala problémy! stačí ale dobrý nadlak, já používám momentálně NYC, ale ten už asi nebude k sehnání, chválené jsou i ty od Essence (v černé lahvičce), Catrice nebo Gabriela Salvete, tak zkus mrknout, ale s žádným z nich nemám zkušenost, takže se nemůžu zaručit ;) každopádně by měly tento problém vyřešit a ještě prodloužit výdrž laku na nehtech ;)

      Vymazat
  10. Tak ta růžová Miss Sportovka mě dostala! Na oranžovou moc nejsem, ale tahle malinovka se jim moc povedla. S jejich laky jsem taky moc spokojená. Za tu cenu opravdu bomba :) Ze zbytku se mi moc líbila ještě ta Esencí, ale bohužel na mě tenhle typ "omítkových" laků vypadá strašně (jak jsem bledá). Ale ještě jednou se musím opakovat. Strašně ti všechny ty laky sluší! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)