Tak trochu drahý peeling

Já nevím jak vy, ale poslední dobou jsem na přírodní kosmetiku Kivvi docela alergická. Ano, mají krásné obaly, ano, složení taky, ano, posílají kupu vzorků zdarma ... Což ale zapříčinilo to, že se o ní můžete dočíst na každém druhém blogu. Jejich vitamínový koktejl už mě přímo vytáčí, a to jsem ho nikdy nezkoušela :D. Takže nákup peelingu nebyl zrovna v plánu. Jenže jednoho dne vyvěsili na FB Naturals.cz nabídku slevy 60% na poslední kusy a já ji viděla první. Moc jsem se nerozmýšlela. V akci byla verze s aróniemi (do té chvíle jsem neměla o jejich existenci páru) a se skořicí (kterou v kosmetice nemusím). Takže volba byla jasná a čekala jsem, až budu taky tak omráčená touto značkou jako všichni. Stalo se?



Kivvi Tělový peeling s aróniemi a hnědým cukrem má jemně odstranit odumřelé buňky, zjemnit povrch pokožky a zanechat ji zářivou a jemnou. Jeho základem je hnědý cukr, čisté rostlinné oleje a výtažky, díky kterým je pokožka hydratovaná, vyživená a zlepšuje se mikrocirkulace na jejím povrchu. (zdroj)



Balení je opravdu povedené, tohle Kivvi umí a jen díky nim byste chtěly vykoupit všechny výrobky, i kdybyste o nich nic jiného nevěděly. Aneb opět se potvrdilo pravidlo, že obal prodává. Kdyby se obsah všech jejich patlátek předělal do obyčejných plastových krabiček se zastaralou grafikou (jako třeba Bione), tak jejich sláva není tak velká. Ale to je jen můj názor samozřejmě ;).

Nejsem si jistá, jestli je kelímek ze skla nebo jestli je to tvrdší průhledný plast. Dala jsem na prozkoumání muži a ten taky nevěděl :D. Na materiály nás asi neužije, každopádně víčko je prý kovové. Líbí se mi, že nálepka s názvem, popisem a složením je voduvzdorná. Takže můžete peeling skladovat ve sprše nebo na vaně a pořád bude vypadat jako nový. Horší už je objem - pouhých 120 ml, což za plnou cenu 419 Kč ... posuďte samy ;).



Složení raději ještě okopíruju ze stránek prodejce, protože na mé fotce nejde celé vidět, ať to máte hezky pohromadě:

Brown sugar, Cocos nucifera (Coconut)oil, Vitis vinifera (Grape) seed oil*, Olea europaea (Olive) oil*, Aronia melanocarpa (Aronia) dried fruits, Prunus cerasus (Cherry) kernel oil*, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil*, Essential oil of Citrus sinensis (Oramge)*, Triticum vulgare (Wheat) germ oil*, Simmondsia chinensis (Jojoba) oil*, Persea gratissima (Avocado) oil*, Oenothera biennis (Evening primrose) oil*, Ribes nigrum (Blackcurrant) oil*, Actinidia chinensis (Kiwi) oil*, Vaccinium macrocarpon (Cranberry) seed oil*, Rubus idaeus (Raspberry) oil*, Angelica archangelica (Angelica) extract*, Melissa officinalis (Lemon balm) extract*, Stellaria media (Chickweed) extract*, Matricaria recutita (Chamomilla) extract*, Equeisetum hyemale (Horsetail) extract*, Passiflora incarnata (Passion flower) extract*.

* certified organic ingredient

Jak vidíte, v peelingu není nic jiného, než hnědý cukr, spoustu různých olejů (kokosový, olivový, meruňkový, pšeničný, jojobový, avokádový ...) a přírodní výtažky. Zajímalo mě, jak vypadá a co vůbec je arónie, po které je peeling nazvaný a taky by měl po ní vonět. Teta Wiki tvrdí, že se jedná o keř, který je vzdáleně příbuzný hrušni a jeřábům. Dá se také pojmenovat jako černý jeřáb a jeho plody jsou černé jedlé kuličky, které obsahují vysoký podíl vitamínů a tříslovin. Jeho použití je všestranné, můžete keřík zasadit jako okrasu na zahradu, vyrobit z plodů džem, marmeládu nebo dokonce víno nebo zužitkovat jako bohatý zdroj antioxidantů.

Zdroj


Taky jsem se dočetla, že chuť arónie je trpká a konečně jsem byla schopná určit vůni. Dala by se popsat i jako citrusová, svěží, ne sladká, pokud se sprchujete ráno, určitě dokáže nakopnout. Ale není vyloženě líbivá, já z ní do kalhotek neučůrávám, ale nevadí mi. Rozhodně je ale originální ;).

Konzistence není nijak překvapivá - velká zrníčka cukru naložená v oleji a obohacená o černé kousky arónie. Musíte před nanesením zamíchat, aby se olej spojil s cukrem, což mi připomnělo článek od Tutto, která nedávno psala o peelingu od Baley. Zas tak hrozné to s Kivvi není, žádná zatvrdlá vrstva na spodku kelímku, ale prostě musíte počítat s tím, že tyto dvě složky se nespojí jen tak samy od sebe ;).



Líbí se mi, že zrnka cukru jsou opravdu velká, takže při peelingování cítíte ten efekt přímo na pokožce. Tady záleží na každém, jakou konzistenci upřednostňuje. Někdo má rád jemnější, někdo fandí drsnější formě. U Kivvi počítejte s druhou variantou, ale ne nepříjemnou. Nesedře vám kůži z těla, ale krásně ji vyhladí a promastí. Oleje opravdu plní svůj účel a po použití už není nutné nanášet krém. Ze začátku jsem se bála, páč jsem sušenka obecná, takže jsem mazala. Pak jsem se osmělila a vynechala krémování a žádná suchá místa se nekonala. Za tohle má peeling velký plus, přistihla jsem se, že ho používám nejvíce ve dnech, kdy se mi nechce na sebe patlat krém ;).

A teď si nalijme čistého vína. Peeling od Kivvi má úžasný obal, zajímavou vůni, pokožku dokáže vyhladit a hydratovat ale ... Ta cena vzhledem k obsahu je šílená a vím naprosto jistě, že další balení za plný peníz bych si nekoupila. Do kelímku si udělám vlastní domácí peeling (stačí smíchat třtinový cukr a jakékoliv oleje) a výsledek bude stejný. Takže já dva metry do vzduchu z této značky neskáču. Možná jsem vyzkoušela špatný produkt, který mě zas až tak neoslnil a jde lehce nahradit. Nebo nedokážu zrovna peeling dostatečně ocenit (není to věc, kterou bych nutně potřebovala ani do ní chtěla vrážet nějaké vysoké sumy).

Jak jste na tom s peelingováním vy? Kupujete si peelingy nebo děláte vlastní? A jak jste na tom se značkou Kivvi?

Užívejte!

L.







Komentáře

  1. Milá Liško, arónie je skvělá. Rostla nám na zahradě, a dělali jsme z ní marmeládu. Aronie+ jablko, aronie + svěstky, sirupy. Pecka. Ale že bych musela mít keliímek peelingu za 4 kila? Právě díky soustě vzorečků zdarma se mi Kivvi přejedlo. I když jsem od nich měla před blogomasáží kampaní sprcháč a byl vážně super (i když zas ta cena).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky si říkám, že marmeláda bude určitě lepší a hlavně levnější než tento peeling! :D

      Vymazat
  2. Peeling bych si koupila snad jen proto, abych zjistila, z čeho je ten kelímek :D Jinak mi to přijde jako málo muziky za hodně peněz. Asi je to produkt, který neumím dostatečně ocenit, ale jako peeling těla mi opravdu stačí třtinový cukr a nějaký ten olej. A Kivvi mě začíná poslední dobou dost štvát, jak je všude. Ten koktejl bych si nekoupila už z principu :D Možná až opadne ta mánie, tak něco vyzkouším. Ale obdobně jsem to měla s Biodermou, blogomasáž mě nechala chladnou, ale jakmile polevila, tak jsem se jala zkoušet zelenou micelárku, abych s politováním zhodnotila, že je úplně na nic. Koupila jsem si výhodné dvojbalení, jednu flašku jsem naštěstí prodala a na druhou se mi doteď práší v koupelně. Aby to nedopadlo stejně s Kivvi, to si raději koupím něco zaručeného :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidím, že jsme na tom úplně stejně, jak s blogomasáží, tak s Biodermou :D taky jsem ji nakonec koupila (asi po roce od jejího "proslavení"), taky ve dvojitém balení a ještě teď dopotřebovávám to druhé, a to vyloženě proto, že je mi líto ji vyhodit, jinak mi přijde jako naprosto obyčejná drahá voda :D

      Vymazat
  3. Si taky myslím, že je Kivvi dost předražená sranda, ale příští týden by mi měly přijít nějaký vzorky (:D:D), tak uvidim, hlavně jsem zvědavá na ten koktejlový zázrak, čuju v tom nějakou zradu :)

    A jako 4 kila za peeling, to je mazec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to se budu těšit, co na jejich výrobky řekneš, páč u Tebe si můžu být aspoň jistá, že napíšeš svůj názor, i kdyby ostatní vynášeli jejich výrobky do nebe ;)

      Vymazat
    2. Za sebe musím říct, že se mi po koktejlu smíšená pleť jedině zhoršila a začala se více mastit..

      Vymazat
  4. No já právě Kivvi testuju a taky chystám článek, ale tak oslavně juchací jako u ostatních blogerek určitě nebude...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten si ráda přečtu, ty velejuchací mě přestávají bavit :D

      Vymazat
  5. No, Kivvi, chcela by som vyskúšať asi len preto, že som z tej značky ešte nič nemala, no najviac asi telovú marmeládu, ale nie je to nič také, po čom by som tak veľmi túžila, takže si to do najbližších nakupovacích plánov nedávam a uvidím:) Ja teraz používam peeling Alverde, je fajn, no málo škriabe :D mám radšej ostrejšie peelingy, takže by mi tento vyhovoval asi viac, no na druhej strane by som ho minula na dva krát a taká investícia sa zrovna do peelingu podľa mňa nevyplatí. Tiež si nabudúce spravím nejaký domáci cukrový :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. marmeláda by mě lákala víc jako peeling, to musím přiznat, ale ta bohužel ve slevě nebyla a zdála se mi drahá :( ... taky mám raději, když je peeling drsnější, měla jsem jeden oblíbený od Avonu z té jejich Spa řady se solí z mrtvého moře, ale už ho asi nedělají (nevím to jistě, jejich katalogy zas až tak nesleduju) a taky jsem chtěla vyzkoušet něco nového ... aspoň už do příště vím, že za peeling se mi nevyplatí utrácet, někdo to může mít samozřejmě jinak ;)

      Vymazat
  6. To je tedy řádně předražené! Navíc, když člověk vezme v potaz, že třtinový cukr a pár olejů na takovou výši v životě nevyšplhají. Ale zase ten obal je fakt skvělý! :D
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako je pravda, že kdybych měla kupovat všechny ty oleje, které jsou ve složení, tak se mi to prodraží hodně moc, ale to by byla jen počáteční investice ;) ... ale jináč fakt zbytečné, ještěže jsem ho kupovala ve slevě, ale i tak mě vyšel na 200 Kč, což je už tak na hranici, kterou bych asi nejvíc za podobnou věc dala ;)

      Vymazat
  7. Liško, jsem ráda, že máš názor jako já! Před nedávnem mi od Kivvi přišly vzorky. Peeling hezky voní, na můj vkus je ale moc jemný a na pokožce se rychle rozpustí.. a za čtyři stovky?!
    Dlouhou dobu jsem od Kivvi chtěla nejmíň půlku sortimentu, uchvátily mě ty super obaly, ale jak jsem vyzkoušela.. Koktejl nechci, tělovou marmeládu taky ne.. alespoň ušetřím! A zaměřím se na 100% Pure, muhehe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt Ti připadá jemný? já jsem zase s jeho hrubostí spokojená, ale to má asi každý jinak ;) ... tělovou marmeládu nechceš? jakto? rychle napiš, že je hrozná, ať mám klidný spánek! :D ... 100% Pure mě láká jako čert, ale taky čekám, kdy začne být moc profláklý, má k tomu už docela nakročeno ;)

      Vymazat
    2. Já mám teda ráda pořádný drbání, dřív jsem používala solný peeling z Rosmanna a ten byl podle mého gusta! Ale je klidně možné, že každá příchuť má jinou hrubost :)
      Já jsem si hlavně myslela, že marmeláda bude mít konzistenci hutného gelu, nebo tak něco. Blbec jsem si nepřečetla inci.. má to konzistenci jako Saloos balzámy, na prvních místech kokosový olej, vsakuje se do kůže pekelně pomalu a celkem lepí.. takže klidně spi! :)
      Já myslím, že 100% Pure bude další Kivvi, všichni ho budou milovat a uctívat. Osobně mě to ale moc láká, hlavně ta dekorativka!

      Vymazat
    3. o tom peelingu z Rossmanna mi ani nemluv, jednu dobu jsem na něj pořádala hon a nikdy jsem ho nesehnala :D ... tak to jsem strašně ráda, že jsem s marmeládou o nic nepřišla! ... jo a dekorativka 100% Pure, to je konečně něco! jak se všeobecně říká, že přírodní dekorativka stojí za prd, tak bych i věřila tomu, že tady to tak nebude, ale nic jsem zatím nezkoušela ;)

      Vymazat
    4. Podle mě ho už snad přestali vyrábět.. byla jsem asi v pěti drogeriích a nic! Takže mořská sůl+ olej+ éterák a je to!
      Taky sis představovala marmeládu jinak? Pro mě to teda bylo zklamání na plné čáře.. U 100% Pure bych věřila, že to bude něco extra, neobsahuje to žádné minerální pigmenty, ale jen rostlinné výtažky.. vypadá fakt zajímavě ;)

      Vymazat
  8. já kopu za tým Kivvi, neříkám, že mi sedlo všechno, ale marmeláda je úžasná a ten koktejl mi neskutečně s pletí pomohl, až dodělám tonikum od Mádary, které mi nepřijde nic moc, tak do něj jdu znova, a to je co říct, já nerada kupuju věci víckrát. ale chápu, že už je překivvováno, je to teď fakt na každém druhém blogu :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono to je těmi vzorečky zdarma, jinak by si málokdo mohl dovolit nakoupit u nich tolik výrobků na porovnání ;) já samozřejmě chápu, čeho tím chtěli dosáhnout a je to super zákaznická péče, hned tak nějaká značka takový servis nemá, ale už je toho fakt moc :(

      Vymazat
  9. Já peelingy zbožňuju!! <3 Nedávno jsem si vyrobila skvělý hydratační peeling o kterém jsem psala i na blogu a je to něco dokonalého!!! <3 <3 <3

    www.meow005.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za odkaz na návod, taky budu muset něco podobného spáchat, až dodělám Kivvi, aspoň mám už hezkou skleničku ;)

      Vymazat
  10. Nezkoušela jsem, takže neposoudím, ale popravdě mám raději, když ze sklenek a obalů jde nálepka sundat :D Ať je sebehezčí, mám na to úchylku a jakmile produkt dopotřebuji, musí to dolů! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ona určitě sloupnout půjde, tak jsem to nemyslela, spíš, že se nerozmočí jako obyčejný papír ;)

      Vymazat
  11. Hezký obal, ale cena je za ten obsah tedy dost vysoká... Já mám ráda dva peelingy, a to od oriflame se zázvorem (božsky voní, je tak akorát hrubý, po jeho použití už není potřeba se mazat, dlouho vydrží) a od alverde Zitrone Rosmarin, zejména v parných dnech je velmi osvěžující :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o tom alverdím čtu dneska už po několikáté, nejen tady v komentářích, takže se na něj budu muset jít podívat! :)

      Vymazat
  12. No jo, abych řekla pravdu, tak mně se nelíbí ani ten obal. :D
    Ale zato arónii mám moc ráda, měla jsem z nich jednou marmeládu a byla výborná. :D
    Jinak ale peeling z oleje a cukru si, marná sláva, asi umíchám raději doma. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to máš ale zase výhodu, že když se Ti nelíbí obal, tak Tě to ani tak moc neláká ;) a na tu marmošku mě teda pěkně lákáte, já jsem donedávna ani nevěděla, jak arónie vypadá a teď bych ji chtěla i jíst! :D

      Vymazat
  13. Má drahá, příště nevyhazuj prachy za krávoviny a mixni si obyč. krystal s kokosákem :o)))))) něco mi říká, že brown sugar je na odírání kůže zbytečnost.. a nebo si mixni můj vitacit.. to je jiné vzrůšo, než s nudným kivvi... :DDD
    A o arónii vím jen to, že mi kdysi v testech vyšlo, že jsem na ni alergická.. ráda jsem se s ní seznámila prostřednictvím tvého článku.. aspoň teď vím, jak vypadá.. :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím, já vím, ale když tam byla ta 60% sleva, víš? :D a to jak já vidím, tak se mi zatemňuje mozek ... a nemysli si, že jsem si na Tvůj vitacit hned nevzpomněla, mám ho hezky v záložkách a určitě na něj dojde ;) ... tak to je hezké, že jsi na něco alergická a nevíš, jak to vypadá :D takže kdybych se Tě někdy náhodou chtěla zbavit (ďábelský smích), tak Ti mám poslat tento peeling, jo? píšu si ... :D :D :D nééé, to bych samozřemě nikdy neudělala! :*

      Vymazat
    2. Já tě chápu.. :o)) dyť já dělám to samé.. vidím slevu.. zatemnění.. :D
      A šedesátiprocentní slevě se odolává echt špatně, zvlášť, když je to něco tak rozkošného, jako Kivvi :o))

      To jsem ráda!! :o))

      Vymazat
  14. Lištičko, přiznám se, že jsem trochu tuhle recenzi nepochopila...

    Napíšeš, že peeling má hezký obal, dělá všechno co má, krásně kůži vyhladí a promastí a splní svůj účel... Ale že ho ve výsledku nedokážeš ocenit? Možná jsem četla blbě a něco mi ušlo mezi řádky. Ale jako dobré ocenění mi přijde už to, že dotyčná věc je funkční. Nebo ne? :-)

    A jen tak mimochodem... Pokud je cena vzhledem k obsahu šílená... Dokázala bys tohle složení namíchat levnějc? Nemyslím tím náhražku obsahu obyčejným cukrem a olejem (dobrá kombinace, mimochodem). Myslím tím doopravdy STEJNÉ složení. Jo a nerýpu. Jen mě to fakt zajímá :-)

    Měj se hezky :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe, vůbec se nezlobím a chápu Tvůj komentář ;) mělo to vyznít tak, že prostě zrovna peeling za tolik peněz nedokážu ocenit, je mi jedno, jestli si zadek odrbu normálním cukrem a kokosákem nebo speciálním cukrem a drahými oleji, to je oč tu běží ;) prostě si nemyslím, že za peeling se vyplatí platit nějaké vyšší částky, ale každý to může mít samozřejmě jinak ... kdyby se jednalo třeba o krém, tak mluvím jinak, ale něco, co po pár minutách odpluje do odpadu mi za to nestojí, stačí to tak? :)

      a ke složení už jsem psala v předchozích komentářích, že je mi jasné, že kdybych měla koupit všechny suroviny, které jsou ve složení, tak se nedoplatím nikdy, jsem si toho vědoma ;)

      zdravím a přeju krásný den!

      Vymazat
  15. Já jako peeling používám himalájskou sůl smíchanou s mandlovým olejem + rozmarýnový éo. Dělá, co má, takže nemám potřebu kupovat jiný. Někdy zkusím verzi s hnědým cukrem. Peeling za 4 kila bych si fakt nekoupila.
    Jinak 100% pure mě láká moc, ale když jsem měla minule v košíku jejich krémy, tak jsem se nakonec rozhodla pro samovýrobu. No levněji to nevyšlo, ale zase můžu machrovat, že umím vyrobit krém:-)) ale dál uvažuju, jestli nezkusit jejich makeup (nebo dát šanci minerálnímu od EDM).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky budu příště míchat, jsem se poučila :D ... no to teda klidně machruj, páč já něco podobného pořád beru jako zázrak, když si někdo umí vyrobit vlastní kosmetiku a obdivuju to, takže jen tak dál! ;) a o jejich makeupu jsem četla samé chvály, takže ho mám v merku a někdy, až budu zase bohatá, si ho koupím! ;) ono když člověk používá delší dobu minerály, tak mu chybí ta krémová konzistence, teď mi to sice vynahrazuje BB od Alverde, ale i tak ;)

      Vymazat
  16. Pro mě je tohle o Kivvi asi třetí článek, co čtu. Za peeling bych tolik nedala ani omylem. Mám ten Balea jakože za stovku na ozkoušení proč ne. Příště si udělám vlastní, dám do něj citronovou silici a aspoň mi nebude hrozně chemicky smrdět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to buď ráda, já vídám tuhle značku snad už i ve snech :D ... já bych plnou cenu taky nedala, se slevou mě vyšel na 200 Kč i s poštovným, takže to tak hrozné nebylo ;) ... na baleácký už jsem se taky dívala, ale mám od nich citrónový v tubě, takže první musím dodělat ten, navíc mi vadí, že jsou (aspoň u toho, co mám) ve složení sulfáty :(

      Vymazat
  17. Tak každopádně sis to zkusila na vlastní kožich a navíc ještě s takovou slevou. Si představ si to koupit za plné peníze a mít z toho takové/makové pocity. K vzteku, ne? Takhle je to přínosem i pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za plné peníze bych ho ani nekoupila, leda, že bych měla úplně jinou životní úroveň a nějaké 4 stovky by pro mě byly drobné ;)

      Vymazat
  18. Ja si telový píling robím doma, za ten nie som ochotná vysoliť peniaze. Rovnako ani marmeládu by som si nekúpila, to si radšej doma vyšľahám vlastné telové maslo i keď vzorku som vyskúšala, bola som zvedavá na vôňu žltej ruže :D
    A dlho som túto kozmetiku nechcela, práve preto, že bola na každom rohu, ale nakoniec som podľahla a objednala vzorky. Doma mám teraz plné balenie práve toho vitamínového koktejlu a...páči sa mi! Zatiaľ ho mám pár týždňov, tak som ešte zvedavá aký bude mať výkon z dlhodobejšieho hľadiska (dúfam, že rovnako dobrý :) ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už sbírám znalosti a kuju plány, jaký peeling si sama vyrobím do toho hezkého kelímku, který mi po kivvi zbyde ;) a jaká ta vůně byla? ... přesně, už toho bylo najednou moc, to člověka odradí, navíc psát 150. recenzi na vzorečky mi přišlo už úplně na nic, i když doma nějaké mám (dostala jsem je zrovna k objednávce tohoto peelingu) ... do koktejlu bych bez vyzkoušení nešla, je docela drahý a přijde mi, že má těch účinků mít nějak podezřele moc a některé se jaksi vylučují, ale samozřejmě nemůžu posoudit ;) tak doufám, že bude fungovat celé balení!

      Vymazat
    2. Ja som som si naposledy spravila kokosovo - levanduľový so sušenými kvietkami levandule a ružovou soľou (tu mám recept : http://beastlovesbeauty.wordpress.com/2014/03/15/diy-levandulovy-piling-a-kupel-v-jednom-s-kokosovym-olejom/). I keď už si idem konečne robiť nový, levanduľovú vôňu zas tak nemusím - nabudúce musím pridať aj citrónový esenciálny olej :)
      Tá marmeláda žltá ruža voňala pekne, sladkasto, ale tak akurát. Nejak lepšie ju však opísať neviem :D Pekná vôňa, ale celé balenie zas mať nemusím :)
      Ja koktejl používam na dočistenie pleti, dobre funguje aj na oči a hlavne urýchľuje hojenie, čiže sa vždy ráno zobudím s krajšou pleťou, preto ho (aspoň zatiaľ) mám rada :)

      Vymazat
    3. díky za návod, ten vypadá naprosto úžasně, navíc nám začala na zahradě zrovna kvést levandule, takže plán je jasný! :) jen musím někde sehnat tu růžovou sůl, koupím ji normálně v drogérii? (na tohle jsem úplný začátečník, takže fakt nevím :D) ... tak to je jasné, kdybych se ráno budila s hezčí pletí, tak ho taky miluju! já si asi jen počkám, až opadne to davové šilenství kolem něho a pak taky vyzkouším ;)

      Vymazat
    4. Ružovú soľ som myslím v drogérii nevidela, skôr ju majú v obchodíkoch so zdravou výživou :) Ale možno ju majú aj inde, len som ju nehľadala :) Alebo ju majú aj v internetových obchodoch, ale sú dva typy, ber tú jemnejšiu.

      Vymazat
  19. Já od Kivvi nic nemám, nejspíš hlavně kvůli ceně a pak taky určitě proto, že jsem se konečně naučila si kupovat jen věci které potřebuju, a to jen tehdy, když mi dojdou. Takže jelikož už mám asi tak půl roku dost peelingů aby mi vystačily příštích pár let, asi se v nejbližší době nedostanu ani k tomuto kousku :D Ale podle mě je to, že dovede obrousit starou kůži, zjemnit ji, vyživit a hydratovat právě to, co dělá z peelingu dobrý peeling. Takže asi už záleží jen na tom jaké má kdo nároky, ale podle tvé recenze bych řekla že bohužel splňuje asi jen polovinu z mých podmínek, takže tvé nespokojení zcela chápu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)