Rtěnkový tag

Nedávno mě Sabča nominovala na rtěnkový tag a já si říkám, že na sváteční večer by mohl být ideální. U nás v lese hezky svítí sluníčko, já jsem se snažila nachytat trošku bronz při sekání trávy a samozřejmě jak na potvoru se zatáhlo. A jakmile jsem zalezla do baráku, tak zase vykouklo, si ze mě dělá beztak šoufky! ;) Jinak bych si dovolila tvrdit, že tohle čtvrteční volno by mi vůbec nevadilo každý týden, jsem si na to nějak zvykla, kór, když dostanete v práci dovolenou ještě v pátek ... hmmm ... víc dnů volna než práce? Ideál! No nic, konec snění, jdeme na věc.

I když v tagu není podmínkou ukázat všechny své kousky, já jsem je nafotila podle barev i s ukázkami odstínů ve stínu a na sluníčku. Takže budu vkládat tyto fotky mezi otázky, jen abyste se nelekly, že to s nimi třeba nesouvisí ;). Pokud je u názvu rtěnky odkaz, psala jsem o ní článek a můžete ji omrknout blíže. Nějak jsem zapomněla dát na společné fotky fix od Astoru a tint od Beccy, takže si vysloužili samostatný obrázek.

1. Kolik rtěnek vlastníš?

V tomhle jsem oproti ostatním blogerkám asi trošku ostuda. Páč já začala rtěnkovat asi tak před rokem a za tu dobu jsem nestihla nastřádat moc velkou sbírku. Já bych klidně i chtěla, ale zařekla jsem se, že dokud rtěnky nezačnu pořádně používat, tak si nebudu kupovat žádné nové kousky (což samozřejmě občas poruším) a dražší značky už vůbec ne. A co myslím tím "pořádně používat"? Se totiž nartěnkuju ráno, než vylezu z baráku, dokonce si i příslušnou krasavici přibalím do kabelky a tím to končí. Nejsem schopná ji přes den obnovit. Musím s tím něco dělat. Dokonce s sebou tahám i zrcátko. A furt nic. Takže teď přísahám před svým velectěným čtenářstvem, že budu rtěnkovat řádně! ;) ... Jo a teď jsem neodpověděla na otázku, že? Ať počítám jak počítám, tak konečné číslo je 20 i s rtěnkobalzámy, tintem a fixou.



2. Jaká byla tvoje úplně první rtěnka?

Tak to si přesně nepamatuju, ale vzhledem k tomu, že na střední jsme se spolužačkama hromadně nakupovaly Avon nebo Oriflame, tak to tipuju na jednu z těchto variant. I když tenkrát se nosily lesky, rtěnky byly spíš pro naše mamky ;). Z mé pozdější éry byla první Rimmel Kate, odstín 12 Rouge Á Lévres. Což byl docela odvážný krok, když si vezmu, že předtím jsem rtěnky nenosila a hned jsem vzala docela výrazný odstín. Ale když o nich furt psala trb, no ... :D


Zleva: Rimmel Kate 12 Rouge Á Lévres, Cien 9 Neon Coral, MUA 14, Gabriella Salvete 10 Pesca, BeYu 14 Sweet Melon



3. Jaká je tvoje oblíbená značka rtěnek?

Vzhledem k tomu, že nevlastním víc rtěnek stejné značky (kromě Avonu, ale ty jsem všechny dostala), tak nemůžu tak úplně posoudit. Hodně ráda mám hydratační Dollcezu od Gábiny, kterou mají jen tak mimochodem teď ve slevě v Tetě za krásných 70 Kč ;). Kdybych nebyla v šetřícím módu, tak beru určitě další kousek do sbírky. Pak bych vyzdvihla čubík od BeYu nebo už zmiňovanou Kate od Rimmelu. Určitě mám ale v této oblasti velké mezery a mám co dohánět.


Zleva: Alverde 57 Vibrant Terra, Avon Peach Peck, Flormar 212, Avon Dazzle, Essence 03 Soft Nude



4. Jaká je tvoje nejoblíbenější rtěnka? Jakou nosíš nejvíc?

Nejvíc nosím čubíka od BeYu, páč ho mám pořád v kabelce a nemusím k nanášení používat zrcadlo. Stačí přejet poslepu, vím, že nedopadnu jako klaun a strašně se mi líbí ten oranžovo-korálový odstín. Kdybych měla vybrat vyloženě rtěnku, tak ty hodně střídám podle nálady a situace. Teď na jaro mám v oblibě Gabrielu, která má mimochodem podobný odstín (asi jste si všimly, že těch do oranžova mám nejvíc, páč si myslím, že mi nejvíc sluší) nebo třeba Essence 09 Wear Berries! Ta mě zase baví tím, že je to pro mě naprosto neobvyklá růžovo-fialová barva. Musela jsem si na ni sice zvykat, ale teď ji máznu velice ráda ;). No a tint od Beccy je asi jediný v mé sbírce z těch lepších značek a svými kvalitami tomu odpovídá, takže ho používám dost a s radostí.


Zleva: Artdeco 620, Labello Cherry, Make Up For Ever 42 Rouge Artist Intense, Yves Rocher 32 Rouge Rayonnant, Korres Wild Rose



5. Jaký druh máš nejradši (konzistence)?

U této otázky nemusím přemýšlet ani vteřinu - hydratační, čubíka nebo rtěnkobalzám. Protože nevysušují rty, ale přitom barví. Ideální kombinace ;). Já vím, že u nich je to na prd s výdrží, ale já zase hodně piju a žádná rtěnka mi moc nevydrží. Ani když je extra držící. Navíc nemám ráda, když mám zapatlané hrdlo láhve od barvy. Dobrá rtěnka by se měla dobře nanášet, nedělat neplechu, necestovat kam nemá, necuckovat, nezvýrazňovat rýhy a nedostatky a mizet s elegancí.


Zleva: Yves Rocher Raspberry, Avon Pout, Fleur de Sante Nude Pink, Essence 09 Wear Berries!



6. Jaký druh obvykle nevyhledáváš?

Jednoznačně se shimmerem a nejedu ani v třpytkách. Pokud jsou na rtech neviditelné, tak mi nevadí, ale jinak ne. Pak taky lesky na rty, díky lepivé konzistenci je nesnesu a momentálně už nevlastním ani jeden. Z odstínů nemusím ty se studeným podtónem, páč mi nesluší. Většinou to jsou růžové, fialové a nelíbí se mi ani hodně tmavé barvy. Třeba tmavě hnědá.

7. Která rtěnka je tvá nejnovější?

Jak jsem už psala, mám stopku na kupování rtěnek. Takže naposledy jsem neodolala, když měli v Lidlu kolekci jejich dekorativky Cien. Páč tu tam nemají furt, žejo. A za padesát korun, to se musí vyzkoušet! A upřímně ... stačilo jednou :D.

8. Kolik rtěnek máš momentálně ve své kabelce?

Díky tomuto tagu a Sabčí (díky!) jsem si v ní udělala pořádek, takže teď tam mám jen dvě (čubík od BeYu a rtěnkolesk od Fleur de Sante). Jináč jsem tam měla pěkný svinčík, tahala jsem malovátka ze všech možných kapsiček a přihrádek a nestačila jsem se divit. Víte jak jsem psala, že si ráno namaluju rty a rtěnku hodím do kabelky? Tak ta tam pak zůstane. Takže jich v ní bylo šest :D.


Astor Perfect Stay Transferproof Lip Tint & Care, 200 Grenadine




9. Jak skladuješ své rtěnky?

Další poděkování, na první fotce totiž vidíte proutěný košíček naplněný všemi mými poklady. Si možná říkáte, jak jsem spořádaná a jak to hezky vypadá ... ehmm ... tak to jsem udělala až kvůli focení :D. Jinak mi rtěnky stojí v knihovně. Hezky vyskládané před knížkama vedle sebe jako malí vojáčci, abych je měla pořád na očích a ráno v rychlosti viděla, po které sáhnout ;).

10. Jaké rtěnky si plánuješ pořídit?

Už dlouho mám v plánu koupit tady krasavici od Clarins (a běda vám, jestli mi ji teď někdo vyfoukne!). Chjo, teď jak se na ni zase dívám ... nemám ji rovnou koupit? Co říkáte? :D No a pak takové ty velmi chválené z drogérie, třeba musím už konečně prozkoumat hodně ukazovanou Rimmel Asia, klikací rtěnky od Dermacolu a nepohrdla bych ani dalším Essencím kouskem.

11. Kupuješ si odlišné odstíny nebo spíše podobné? Jaké odstíny preferuješ?

To už jsem tady trochu nakousla, navíc podle fotek i vidíte, jak to se mnou je ;). Nejraději mám odstíny do oranžova, korálova nebo červena. Hnědé a nude barvy mi taky vyhovují. Podle toho taky vypadá můj výběr.

12. Mění se tvá rtěnková paleta s ročními obdobími nebo spíše s příležitostí?

S obojím ;). Třeba na podzim vyloženě vyhledávám teplé hnědé odstíny, klidně i trochu do zrzava. Teď na jaro jsem zase vytáhla šťavnatější korálovky ... A příležitost je taky důležitá, když jdete třeba ke státnicím, tak si nebudete malovat pusu zářivou červenou, žeano ;). U této otázky se mi okamžitě vybavila moje Rimmelka, páč tu mám vyloženě jen k plesovým šatům, které mají mašli v podobném odstínu. Takže ji vytahuji pokaždé na plesy a společenské akce.






13. Ladíš makeup s rtěnkou? Tzn. jemnější líčení očí - výrazná rtěnka a naopak. Případně ladíš rtěnky i s outfitem či laky na nehty?

Většinou se opravdu držím toho, že má být jemnější líčení očí a výrazná rtěnka nebo naopak. Jinak mi přijde líčení moc přeplácané. Když se chci vyřádit s líčením očí, automaticky pak sahám po světlých nenápadných odstínech rtěnek. Když chci naopak zvýraznit rty, vystačím si s černou linkou na očích. Nad ladění s outfitem taky občas přemýšlím, ale není to nijak markantní. Spíš když mám na sobě zlaté doplňky, volím teplejší odstíny rtěnek, když stříbrné, tak studenější. A lak na nehty moc neřeším, i když je pravda, že některé mi k určitým rtěnkám opravdu ladí, což ale nebyl při koupi záměr ;).

14. Používáš rtěnky denně nebo jen na speciální příležitosti?

Snažím se, vždycky když se maluju a někam jdu ... a víte, že jsem vám něco slíbila, že? ;)

15. Jakou rtěnku používáš nejméně?

Asi tu od Artdeca, i když je mi to moc líto. Dostala jsem ji k testování, kterého se na jejich webu po přihlášení může zúčastnit každý, a nesedí mi odstín. Jinak je ale úžasná, hned po prvním natření rtů má sytou barvu a drží snad nejdýl ze všech kousků, které jsem kdy zkusila ;). A pak ještě Flormarku, páč mi vadí na rtech.

16. Máš nějakou vysněnou rtěnku, kterou by sis jednou chtěla koupit?

Kromě těch, které jsem jmenovala v otázce č. 10 bych nepohrdla nějakým high endem. Třeba takový Dior ... ;).

Bonusová otázka č. 1: Kolik jsi nejvíc utratila za rtěnku?

Nevlastním žádnou vyloženě drahou rtěnku, navíc si ráda počkám na slevy, takže tak do dvou stovek, ani to ne ;).

Bonusová otázka č. 2: Které obaly rtěnek se ti líbí nejvíce?

Nemám ráda, když na obalech jde vidět každý otisk nebo smítko. Takže takové ty lesklé sice dobře vypadají na první pohled, ale po pravidelném používání jsou na nic. Z toho vyplývá, že určitě matný materiál a klidně jednoduchý design. Tím se nic nezkazí ;). A vůbec není od věci, když je na obalu nějak viditelný odstín (třeba barevný proužek uprostřed) a na samotné rtěnce je vyražené třeba logo značky. Budí to ve mně luxusnější dojem, i když už tento trend převzaly i obyčejné značky.

Bonusová otázka č. 3: Je nějaká rtěnka, kterou sis koupila víckrát?

Ne, ještě jsem ani žádnou nidky nespotřebovala :D.

Jsem se rozhodla, že k tomuto tagu dám i nominace, páč mi přijde zajímavý a ráda se podívám do zásob ostatních blogerek ;). Hodně koček už tag zpracovávalo, takže budu střílet do těch vod, kde si myslím, že ještě nic podobného neproběhlo. A taky kde mě to samozřejmě hodně zajímá ;).

Nominace: Enka Quanium, Mitsuuko de Ak, Yvonne a Martina z Elegant 40

A co vy? Jaká je vaše nejoblíbenější rtěnka? Zaujala vás některá z těch mých? Kterou byste mi doporučily?

Užívejte rtěnkování!

L.


Komentáře

  1. Já mám rtěnek asi 10 a nenosím teď žádnou, jsem na to teď jakási ...ehm... zdechlá :-) A krásné fotky! To chtělo trpělivosti!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) aspoň jsem si v těch rtěnkách udělala trochu pořádek :D ... přesně - zdechlá, to je ten výraz! kdo ten nátěr má pořád obnovovat a hlídat, jestli je všechno na svém místě! ale věřím tomu, že to chce si zvyknout a pak už to půjde jako po másle ;)

      Vymazat
  2. Krásné počtení! Hezké odpovědi a ty rtěnky jsou úžasné.

    Děkuji mockrát za nominaci. Velice jsi mne potěšila, ale myslím, že tu dám jen odkaz, protože jsem již TAG plnila. Moc jsem si to užila.

    http://elegant40.blogspot.cz/2013/09/lipstick-collection-tag.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeeee, já jsem ale neschopák, jsem totiž byla zdechlá si ověřovat, kdo tag už psal, takže jsem nominovala jen tak po paměti a už je to tady :D ale aspoň si u Tebe můžu počíst hned, navíc jsme stejné barevné typy, takže se u Tebe vždycky inspiruju :) ... máš moc krásnou sbírku, hlavně ty Chanelky a YSL! a skladování v obalech od čokolády - to je úplně geniální! :)

      Vymazat
  3. V bodu 1 se poznávám :) Ráno se namaluji, rtěnku hodím do tašky a během dne si na ni vzpomenu jen výjimečně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně! už jsem přemýšlela, jestli náhodou neexistuje nějaká aplikace do telefonu, která Ti bude připomínat, že si máš nanést rtěnku :D jestli ne, tak rozjíždím podnikání! :D

      Vymazat
  4. tak jo no. jsem opět tady. jen si tedy teď nejsem jistá, jestli tohle není náhodou jenom nějaký trapný test, že jakože přiběhnu na zapískání... vypadá to, že přiběhnu.

    a jinak rtěnky boží. jen tedy náhodou jakože ty cien rtěnky mi nepřišly tak tragické. nebo vlastně jedna ze tří dobrá, další dvě dost průser... aha tak nic, tak to je míra úspěšnosti 1:2. a je tedy pravda, že letos jsem to do lidlu na rtěnky nestihla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neboj, test to není :D jen jsi mě prostě v začátcích mé "kosmetické kariéry" nejvíc ovlivnila, takže když o něčem píšu, tak si jako první vzpomenu na nějaký Tvůj článek ;)

      a na rtěnky Cien jsi mě nalákala taky Ty (jaké překvapení :D), dlouho jsem tam stála a přebírala odstíny, nakonec jsem šla na jistotu do oranžové, barva je fakt hezká, nanáší se v první vrstvě, ale bohužel cuckuje :( takže upravuji poměr na 1:3 :D

      Vymazat
  5. Super článek, najednou mám chuť promyslet si jaké rtěnky vlastně mám a jaké nutně potřebuju. Já mám ráda essence long lasting, za tu cenu jsou super a jedny z nejoblíbenějších jsou rimmel od Kate:-)
    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tom případě máš dodatečnou nominaci na rtěnkový tag! ;) páč díky němu jsem si dala dohromady všechny rtěnkové malovátka, na to on je fakt super ;)

      Vymazat
  6. Máme stejný košíček! :)
    Jinak moc pěkná sbírka. :) Fakt se mi líbí. Zase někdo, kdo nemá hromadu růžových a fialových (jako já mám :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, košíček z Ikea, kdo by ho neměl doma :D ... děkuji, vždyť Ty máš taky krásnou sbírku, ale taky jsem si všimla, že jsem trochu jiný typ než většina, páč ty oranžové korálovky vidím málokde ;) a na růžových a fialových není nic špatného, já bych je naopak nosila ráda, ale málokterá mi sedne ... u té fialové Essence jsem se inspirovala u Tebe, to bylo snad mé první vybočení ze zajetých kolejí :D

      Vymazat
  7. Téééda, to je paráda! Tenhle tag mě hrozně ba. Asi je to tím, že taky pořád bojuji s jedničkou a tohle mě hrozně motivuje. Jako lepším se, sbírku mám taky už slušnou, ale pořád to chce zapracovat na tom nošení. A říkáš, že rudé rty na státnice, ne? To nevím, co mi tam zvedne náladu :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelí, na Tebe jsem si taky vzpomněla hned, jak jsi psala, že máš stejný problém :D ale nominaci jsem si nakonec rozmyslela, páč jsem si říkala, že toho teď máš moc, tak Tě nebudu otravovat, ale kdybys chtěla, tak sem s rtěnkovým tagem! ;) ... a u nás ty státnice jsou trošku jiné než na ostatních školách, takže rudou klidně ber ;) já tam šla s růžovou plackou jednorožce pro štěstí, takže je už máloco překvapí :D

      Vymazat
  8. Krásná sbírka,já ty svoje radši nepočítala :) Rtěnky používám asi poslední dva roky a už jsem se zdokonalila i v obnovování během dne a přestala se bát výraznějších odstínů, takže úspěch...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? a je nějaký návod jak se k tomu taky dostanu? :) nebo musím čekat ten rok a přijde to samo? :D

      Vymazat
  9. pekné odtiene.chválim.ja som poslednú dobu o jednom lesku z avonu a pár balzamov.skôr si malujem oči výraznejšie a rúž by som aj tak za pár minút "pojedla"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pojedla :D taky mám občas s tím problém, že když si dám výraznou rtěnku, tak na ni myslím, abych si neolizovala rty ... ale asi to bude o zvyku ;)

      Vymazat
  10. pěkné! Hlavně ty červené odstíny, hm...:) Jinak děkuji za nominaci, ale nevím, jestli jsem zrovna na tohle ten pravý člověk, protože nejsem moc rtěnková a mám momentálně tak 5 rtěnek :D:D (takže 20 neuznávám jako málo haha :D).. Zatím! Y.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právěže jsi na to naprosto pravý člověk, páč na rozdíl od ostatních ukážeš kousky, které hned tak někdo nemá, to byl můj záměr ;) a klidně tam můžeš vecpat i balzámy na rty a ostatní patlátka a hned jich máš víc ;)

      Vymazat
    2. no tak jo :D, stejně jsem chtěla ještě pár vyhlídnutých kousků do mojí pidisbírky přidat, takže teď mám důvod :D. Tak zatím (a ty fotky jsou fakt nááádherné, závidím :) )

      Vymazat
  11. Jejda! Já a rtěnky? No, to si dámy počtete.. muhehe :D
    Tak ti děkuji za nominaci a slibuji, že to sepíšu, těš se :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasné, že se těším! jináč bych Tě přece nenominovala ;)

      Vymazat
  12. To je nádherná sbírečka Lištičko a Tvoje rtěnky bydlí ve stejném domečku jako moje !-))....některé odstíny bych teda na sebe neužila, jsi přece jen více liščí typ než já - já si na lišku občas jen hraju, ale spousta inspirace tady je a rtěnky já prostě můžu hodně
    Ale absolutně jsi mě dostala a teda klobouk dolů - nominovat Enku hahááá, moc dobře vím, jak to s rtěnkama má hihi. To je Lištičko pravý lesní majstrštyk a hezky se nám to vrátilo zpět na náš blog ten tag -páč jsem ho po dlouhé době právě oživila já, ale už je to spousta měsíců.
    Krása! Jdu se ještě kochat tvými rtěnkami, osobně bych chtěla nějakou od Catrice (tak kdybys byla v pokušení písni).....Jak bude chvilka já písnu i mail -moc děkuju za ten Tvůj krásný!!!! papa
    PS: Strašně mě mrzí, že teď nestíhám ani číst a komentovat máš tu spoustu krásných článků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vida, já jsem si říkala, že jsem ten košíček už někde zahlédla :) je pravda, že mé odstíny jsou některé docela specifické, si prostě frčím na lososové vlně, ale co nadělám, já zase nemůžu moc tu růžovou, no :( ... a nominace Enky - nebudu tvrdit, že jsem věděla, jak na tom přesně s rtěnkama je, ale tohle se fakt povedlo :D její zpracování tagu je podle mě nejoriginálnější ze všech a hlavně vtipné, jsem ráda, že jsem o to ostatní neochudila a že se tak hezky kruh uzavřel ;) ... na Catrice já raději ani nepomýšlím, páč bych zase byla v pokušení si u Tebe objednat všechno, ale musím se krotit, navíc dokud ty rtěnky nezačnu pořádně používat, tak mám prostě stopku, musím být na sebe přísná aspoň v něčem ;) ... a na mail si ráda počkám, to vůbec nespěchá, to samé s komentováním a čtením článků!

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)