Překvapivé využití BB od Alverde

Na bíbíčka mě neužije. Potřebuju krytí a potřebuju matovat. Jo, vím, že dneska už je na výběr milion druhů, které splní i tato má přání. Ale já si je radši nechám ujít, díky. Po zkušenostech se SKIN 79 jsem prostě řekla, že BB nebudou má parketa a neměla jsem ani žádnou potřebu testovat je dál. Jenže pak napsala Mitsuuko článek o novince od Alverde. A měla z něj rozporuplné pocity. Zato Kristýně z IYF nesedl vůbec a nakonec mi jej poslala na vyzkoušení. Ještě jednou jí za to děkuju, i za kupu vzorečků, které jsem s ním vybalila z obálky :). No a co na něj říkám já? Možná budete trochu překvapené ...



Tónovací BB krém s koenzimem Q10 a výtažkem z plodů aronie má dodat pokožce dlouhodobou hydrataci, vyhlazovat ji, rozjasňovat a sjednotit tón pleti. Slibuje zakrýt vrásky a drobné nedokonalosti a chránit pleť před volnými radikály. Vitamín E podporuje přirozené regenerační vlastnosti pokožky a pomáhá ji tak chránit před předčasným stárnutím.



Fotku složení nemám, páč jsem krém dostala bez krabičky, ale zvědavci mrknou k holkám (v úvodu odkazy na oba články). Já jen dodám, že neobsahuje syntetické vonné, barvící a konzervační látky, ani látky na bázi minerálních olejů. Balení už je taková alverdí klasika - plastová tuba se zaklapávacím víčkem, které drží dobře. Obsah 50 ml, cena 85 Kč, koupíte v DM drogérii.



Nejdřív musím vyzdvihnout jeho vůni, páč tohle se fakt povedlo! Jestli někdo pomlouvá levnou přírodní kosmetiku, že je cítit po citrusech, tak ať strčí čumák do alverdího BB :P. Tohle je prostě pecka ... meruňková! Kolikrát se vám stalo, že by vám dekorativka díky své vůni dokázala zlepšit ranní rutinu? Mně ani jednou. Dokud jsem se nezačala rozplývat nad meruňkovou, ne příliš sladkou, ale spíš svěží dokonalostí. Nikdy jsem o vůni nenapsala tak dlouhý odstavec, ale tento produkt si ho zaslouží ;).



Konzistence je vyloženě krémová, ale ne mastná. Musíte rychle roztírat, protože ho pokožka ihned vsákne. Na tomto faktu jsem se s holkama shodla, takže nezáleží na typu pleti, i na mé mastné rychle zasychá. Ne ale tak, abych nestihla BB aplikovat, dokážu ho rozetřít do ztracena, jen prostě mezitím nesmím dělat dalších 10 věcí ;). Na obličeji je příjemný, pleť nedráždí, nedělá mapy ani nezvýrazňuje nedokonalosti. Nelesknu se s ním a rozhodně bych nemohla říct, že nějak moc hydratuje, jak slibuje výrobce. Dávám ho normálně na denní krém. Ze začátku jsem se bála, aby to nebylo moc, ale nakonec jsem zjistila, že mi to tak vyhovuje. Takže hydrataci nečekejte. A ještě to nejdůležitější - neucpává póry.



Po vyplcnutí krému na ruku se můžete zděsit, že je odstín příliš tmavý. Ano, vypadá tak. Ale při rozetření se na obličeji ztratí, vůbec nepozoruju nějaký velký rozdíl, sám se přizpůsobí odstínu pleti. Co je jeho velkou nevýhodou (nebo aspoň by mohlo pro někoho být) - vůbec nekryje. Fakt ani trochu. Nafotila jsem několik desítek fotek "před" a "po" a ani na jedné nebylo nic vidět (mrkněte k Mistuuko, ta byla úspěšnější). Ani to tónování jsem moc nezaznamenala, leda tak s lupou. Asi bych se přiklonila k lehkému sjednocení pokožky. A teď si říkáte, že si protiřečím a jestli si jako myslím, že mi tohle sežerete, co? :D Páč já hledám krytí přece. No ... ono je to všechno trochu jinak ;).

BB krém od Alverde je totiž úplně dokonalý podklad pod minerální makeup! Na nic jiného ho ani nepoužívám. MMU se na něj lépe nanáší a hlavně - krém zvyšuje jeho schopnosti krytí. Já vím, že jsem psala v článku o Lily Lolo, že MMU kryje dostatečně. Jenže to byste prostě musely zažít :D. Tu nádheru, kterou tito dva pomocníci umí společně na obličeji vytvořit. Pleť je hladká jako z reklamní fotky, nikdy jsem nic podobného nezažila. Navíc makeup díky BB krému ještě líp drží, ozkoušeno i v neskutečných vedrech posledních dní. Žádný lesk a mastnota - zvolejte 3x sláva!

Takže tohle prostě není BB krém, ale úžasná přírodní podkladová báze. Zapomeňte na silikonový Dermacol! Pokud používáte MMU, je pro vás Alverde nutností, to mi věřte. Pokud hledáte krytí nebo bébéčko, které se vyrovná těm asijským, nechte ho raději v regálu. On totiž asi pro všechny prostě nebude. Ale to neva, ty, které ho ocení, si ho najdou ;).

Používáte bázi pod makeup? Máte zkušenost s tímto BB? Co na něj říkáte?

Užívejte!

L.





Komentáře

  1. vypadá moooc zajímavě (já jsem o něm ani nevěděla) a něco takovýho by se mi taky hodilo, pokud ještě "opráším" minerály, a jako myslím že jo :). Takže ho rozhodně zkusím, super tip!! Y.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě na Tebe jsem myslela, že jsi přesně ten pravý adept, který by ho ocenil ;) tak doufám, že udělá taky tak dobrou službu!

      Vymazat
  2. to zní dobře, já ho mám totiž doma a nevím, co s tím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že jinak je docela k prdu, to jo :D ale jako báze - úplně ideální a úžasný! takže vyzkoušej a uvidíš, třeba budeš taky nadšená ;)

      Vymazat
  3. Mě bylo hned jasné, že když sedí mě, bude sedět i tobě :o)) a používám ho úplně stejně - jako podklad pod MMU :o)) jak překvapivé.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no šak co si myslíš, moc dobře jsem viděla Tvé komentáře, že Ti sedí a bylo rozhodnuto! ;) páč jako my bysme si z fleku mohly vyměnit koupelnu a podle mě by se nic nestalo :D ... a čekala jsem, kdy napíšeš o něm článek a furt nic? :P

      Vymazat
    2. No jo, já nějak zapomněla, že bych to mohla sepsat.. :o)) teď už to nemá cenu, můžeš klidně připsat pod svůj článek, že souhlasím a podepisuji v plném rozsahu.. :DDD

      Vymazat
    3. :D jsem Ti to vyfoukla, co naděláš ...

      Vymazat
  4. Haha, tak vidím, že jsme se i na jeho využití shodly do pontíku! =D no jo, zrzavci se vždycky líp domluví ;) jo a to jsi mi připomněla, že jsme ho někam zaratila a úplně na něj zapomněla, takže ho dneska budu muset najít a zase vyzkoušet =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no šak Ty za to můžeš spolu s Enkou, že jsem ho nutně potřebovala vyzkoušet ;) takže vám patří poděkování a Ty, zrzečko, hledej! já si díky Alverde šetřím ten vzorek od Biotherm, cos mi poslala, to je takový jeho luxusní bráška ;)

      Vymazat
  5. Já se těšila, že si ho budeš patlat třeba na nohy nebo tak něco. :D
    Jinak jo, proč ne, ačkoliv na mě by to asi bylo moc hnědé...
    A přírodní levnou kosmetiku nepomlouvám, že voní po citrusech, mně to nevadí. Ale prostě když je ve složení něco, co samo o sobě nijak výrazně nevoní, tak je to navoněné citronem, no. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak proč ne, že :D bych je měla aspoň opálené ;) ... ona ta barva je hodně zavádějící, opravdu se pro rozetření přizpůsobí a nejde vůbec vidět ;) ... já jsem si teď zase všimla, že se rozmáhá vůně perel, mám takový krém od Alverde i BB od Alterry, sice si nedokážu představit, jak voní perly, ale s citrusy to nemá nic společného ;)

      Vymazat
  6. Mám ho doma, ale zcela netknutý a vůbec si netroufám ho zkoušet. Možná ho prubnu o dovče. Kdyby to se mnou nějak otřáslo, tak ať jsem mimo civilizaci :).Pod mmu mi naprosto vyhovuje pleťový olej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě se vyzkoušení nemusíš bát! klidně bych ho dala třeba o víkendu, je mi jasné, že ráno, když se člověk chystá do práce/do školy, tak se bojí, ať pak nemusí ztrácet čas s odličováním, ale on se opravdu přizpůsobí odstínu pleti a nedělá žádnnou neplechu ;)

      Vymazat
  7. Báze používám ráda, mám jednu od KORRES a dobrý, ale tohle by mohlo fungovat taky, možná i lépe a levněji. Prima tip, protože já krytí vyžaduji taky! Jen teda ale musím zase obnovit MMU, už mi došel a nějak už jsem neobnovila...uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tohle je opravdu úplně jiná cenová kategorie než Korres :D vyzkoušej a třeba ušetříš, ještě mě napadlo, že bych ho mohla vyzkoušet i pod tekutý makeup, ale nevím, jestli by to neztrácelo smysl, přece jenom pod ten minerální se hodí líp a aspoň mi nechybí patlání packama, ono se nanášení štětcem docela omrzí ... :D

      Vymazat
  8. Já jsem takový antipřírodní typ a nikdy jsem Alverde v drogérce moc nezkoumala, takže ani tohle bb mně moc nezaujalo. Jediné co by se mi na něm líbilo je asi ta meruňková vůně.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vůně je boží a klidně bych ji mohla fetovat co pět minut :D podobně voní i jejich maska na vlasy, o té jsem taky psala a bude určitě vyhovovat víc holkám, než toto BB ;)

      Vymazat
  9. A co BB od Alterry? Nemohla bys srovnat účinky? Já používám jen to a pak přepudruju (pleť to barevně sjednotí a krytí už konečně nepotřebuju). Akorát včera už bylo docela vedro, tak pudr už nestíhal. Pořád uvažuju o EDM, protože u Lily Lolo se bojím zvýraznění šupinek (jo - ať žije smíšená pleť). Asi si objednám vzorky, mají velké množství odstínů a typů. Fakt závidím pražským - skákla bych si do obchodu vybrala a odnesla. Tak je to sázka do loterie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BB od Alterry se taky musí rychle rozetřít, odstín je o hodně světlejší, takže kdo by se bál Alverde, může zkusit tento ;) jediný rozdíl, který v nich vidím je, že Alterru rozhodně nedoporučím pro mastnou pleť - má rozjasňovací etekt a já se s ní po dvou hodinách lesknu jako prasátko, pudr nepudr :( pro suchou pleť je ale podle mě úplně dokonalý, to bych dávala rovnou na předpis :D ... zatímco Alverde mi přepudrovaný vydrží celý den, akorát teda to krytí tam není skoro žádné, takže ho samotný stejně nenosím ;) ... a co se týká MMU, máš pravdu, pražačky to mají o mnoho lehčí, my musíme objednávat vzorečky domů a bojovat samy :( ale to zvládneš, určitě bych fakt zkusila první to EDM, Lily by mohla vysušovat a pokud nevíš přesně podtón svojí pleti, tak brát neutrální a je to ;)

      Vymazat
  10. Dobre vedieť, tiež používam minerálny makeup, takže by sa mi ako podklad zišiel (lebo žiaden silikón si na tvár neprosím a vlastne ani nikde inde) :)
    Už dlho som nebola v DM, takže som si tento BB ani nevšimla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tom případě jsi další z mála, která jeho účinky opravdu ocení ;) doufám, že budeš spokojená, pak dej vědět, jak jsi dopadla! :)

      Vymazat
  11. BB jako báze, to je zajímavý nápad tedy. :) mohlo by to stát za ozkoušení,báze používám..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdo by to byl řekl, co? ale tak za zkoušku nic nedáš ... ;)

      Vymazat
  12. Nevím, jak to dělám, ale tohle BB jsem snad v žádném DMku nepotkala. Nebo se blbě koukám.. nevím. Každopádně make-up nepoužívám, jen občas ten minerální, bíbíčka mě taky neuchvátily, takže u mě bydlí jen Alverde pudr.
    Jako báze je to super využití! Taky vždycky bádám, co s neoblíbeným/ nefunkčním produktem udělat, abych ho nemusela vyhodit.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. on totiž ze začátku jak byl nový a ještě za výhodnou cenu, tak nebyl v regálu Alverde, ale v takových těch akčních, co jsou umístěné po celém DMku :D taky jsem měla problém ho najít, nakonec jsem se byla ptát prodavačky, a ta mě zavedla úplně do nejzadnějšího regálu (teď tam mají třeba novinky od Baley a tonkovou sadu Alverde krém-sprcháč-krém na ruce), což mě teda hodně baví, páč kdo o tom neví, tak to tam nemůže nikdy najít :D

      Vymazat
  13. Já jsem si ho pořídila nedávno, ale bohužel na mě je stále ještě příliš tmavý :( Jsem bledule bledá a i to i po dvou letošních spáleních celého obličeje :D A to s tím vsakováním... na mou suchou pleť to je bohužel rychlé až moc. Prostě se to vsákne dřív než to stačím rozmazat a vzniknou tak mapy. Škoda, ta vůně a složení se mi taky moc zamlouvaly :-/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)