Mandlové čistící mléko od Weledy

Jsem zase nenápadně čmuchala v DMku a najednou jsem zahlídla ve výprodejovém stojanu růžovou krabičku. Ne, že bych zrovna tuto barvu vyhledávala, ale mezi ostatními výrobky nějak vyčnívala, navíc ta neonově oranžová slevová cedulka na ní ... Co vám budu vykládat, hned jak jsem při bližším průzkumu zmerčila Weledu, očička se mi rozzářily a pomalu jsem ani nepotřebovala vědět, k čemu vůbec výrobek slouží :D. Páč jako přírodní kosmetika ve slevě v kamenném obchodě, to se tak často nevidí.



Mandlové čistící mléko je určené pro citlivou pleť. Sametově jemná, neparfémovaná emulze bez obsahu tenzidů má povzbuzovat přirozené funkce pokožky a důkladně a zároveň šetrně čistit póry do hloubky. Jemný mandlový olej a olej ze semen švestky zase slibuje zklidnění a posílení pleti a taky ochranu před vysušením. Výtažky z květů trnky účinně podporují regeneraci, obzvlášť při výskytu alergických reakcí. Mléko je vhodné i pro vysoce citlivou pleť.



Obal se mi líbí moc, růžovo-bílá hliníková tuba stojí na plastovém zaklapávacím vršku. Ten moc dobře těsní, výrobek z něj nevytéká, ale zároveň nehrozí zničení manikúry. Docela mě zarazil obsah, jen 75 ml, říkala jsem si, to je docela málo. Naštěstí mléko vůbec neubývá, páč ho stačí maličko na celý obličej. Plná cena je 269 Kč, já ho měla ve slevě za 135 Kč. Koupíte v DM drogérii nebo na netu.



U složení nejde přehlédnout, že seznam složek je krátký, což beru jako velkou výhodu. Žádné zbytečné silikony, sulfáty a podobné fujtajbloviny. Mandlový olej hned na druhém místě, jen by někomu mohl vadit alkohol. Já jsem ho ale vůbec nepostřehla, ani z vůně, ani že by díky němu výrobek vysušoval.



Konzistence není nijak překvapující, splňuje přesně to, co byste od mléka čekaly. Má bílou barvu, není vyloženě husté jako krém, dobře se roztírá a opravdu je neparfemované. Něco z něj teda cítit je, ale spíš taková ta čistota, nevím jak bych vůni líp popsala ;).

V návodu k použití výrobce doporučuje nanášet ráno a večer jemnými krouživými  pohyby pomocí navlhčeného kosmetického tamponu nebo konečky prstů malé množství emulze na obličej. Poté omýt vodou nebo setřít navlhčeným tamponkem. Máme se vyhnout oblasti očí.

Já říkám rovnou, že nějaké balzámové metody nebo čistící gely, pěny atd. nejsou vůbec pro mě. Jasně, šetří to kosmetické tamponky, ale zase si myslím, že u toho proteče mnohem víc litrů vody než normálně. Takže z ekologického hlediska na tom nevidím žádné výhody. Navíc se mi nechce trávit v koupelně ještě další čas navíc při patlání se s odličovadly. Takže já volím raději nanést mléko na navlhčený tamponek a stáhnout s jeho pomocí líčení z obličeje. Druhou metodu jsem zkoušela jednou (kvůli vám) a výsledek byl naprosto stejný.



Musím se přiznat, že účinkům tohoto mléka jsem moc nadějí nedávala. Bála jsem se, že jako přírodní produkt moc odličovat nebude (spíš jsem ho brala na dočištění) a ještě mi bude ucpávat póry. Navíc není určeno přímo na mou mastnou pleť, ale pleť citlivou. Takže bůhví co z toho vyleze :D.

A byla jsem velice příjemně překvapená! Mléko odlíčí obličej na jedničku, stáhne v pohodě makeup a dokonce i tekuté linky. Já vím, že v návodu bylo napsané, že se mám vyhnout oblasti očí, ale jednou jsem se přehmátla a místo balzámu od Mitsuuko, který k tomu účelu používám, jsem sáhla po Weledě. A nevšimla jsem si vůbec rozdílu. Stíny, linka i řasenka byly po dvou tazích pryč, až jsem sama byla v šoku. Za mě v tomto směru úžasný výsledek a od doby prvního použití jsem mléko nedala z ruky!

Další zradu jsem čekala v ucpávání pórů. Přece jenom je to mléko, jsou v něm oleje a mně se ucpou póry, jenom když se na něco podobného podívám. A zase mi Weleda rozhodila sandál! Ničeho podobného jsem se nedočkala. Po odlíčení mlékem vždy ještě použiju tonikum, pak krém a pokožka si lebedí bez jakýchkoliv problémů.

Já vám tedy odličovací mléko můžu jenom doporučit! Za příjemnou cenu (i tu bez slevy) dostanete produkt s hezkým složením a s uměním odlíčit celý obličej jemně a šetrně. Bez komplikací a klidně i pro mastnou pleť.

Čím odličujete vy? Máte zkušenosti s pleťovou péčí od Weledy?

Užívejte!

L.





Komentáře

  1. To zní jak něco na můj ksichtík! Omrknu to. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, u nich na stránkách se dá koupit i v malém 10 ml balení na vyzkoušení, tak třeba budou mít ty mrňouse i někde v obchůdcích s přírodní kosmetikou ;)

      Vymazat
  2. Teda, to vypadá moc dobře. :) Já mám pleť teda suchou, trošku mě ten alkohol děsí, ale řekla bych že bych to mohla zvládnout. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na suchou pleť by to měl být ideál, ale samozřejmě nemůžu posoudit, každý musí vyzkoušet sám ;) já byla hodně překvapená, že jsem z toho nebyla umaštěnec obecný :D

      Vymazat
  3. Mela jsem dvakrát minibaleni a ač mi neublížilo, taky mě nenadchlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlavní je, že neublížilo a že to bylo minibelní, když se nezalíbilo, aspoň nebyla zbytečná investice ;)

      Vymazat
  4. Mmm, zní to velmi lákavě! Já se ted odličuju medíkem a to je slast, se můžu olizovat až za ušima :o) jinak řasenku odličuju kokosovým olejem. Celkem mi to vyhovuje, ale bez (pro mě neznámých) příčin se mi zbláznil obličej a tak bych vyzkoušela i něco nového. Tak třeba koktejl od kivvi, ten bych si nechala líbit. Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odličovat medem? :-O to jsem ještě neslyšela! ... teda jako něco jo, u trb, nějakým spešl drahým medem, jenže já ho nerada ani v jídle, tak mě to moc nezaujalo :D ... a kokosák mi ucpává póry, což je škoda, páč jinak odličuje taky skvěle ;) ... koktejl od kivvi už je zas tak profláknutý, že mě nechává chladnou, si počkám, až přejde to nadšení z něj a někdo se odváží napsat pořádnou reálnou recenzi :D

      Vymazat
    2. týjo... medem jsem se ještě neodličovala. asi to budu muset vyzkoušet, až budu doma. ho spíš používám jako čistící masku nebo čistící gel, na to je skvělý. a jinak jsi chtěla říct MANUKA med.

      no a kivvi nechává chladnou i mě. takže koktejl zatím nemám a ani neuvažuji o tom, že bych si ho někdy koupila. jsem k němu spíše skeptická.

      Vymazat
    3. trb, jak to děláš, že stačí napsat jen Tvou přezdívku a hned to vyčmucháš! :D přiznej se, že máš ňáké internetové špióny, páč to jinak nejde! ... jo, chtěla jsem říct manuka med, ale nechtělo se mi to hledat, ale jsem ráda, že jsme se pochopily ;)

      přesně! jak může něco mít tolik různých vlastností ... se mi zdá ňáké podezřelé! navíc jak o tom furt všichni melou, tak čmuchám podraz, to samé jak bioderma micelárka a spol. ;)

      Vymazat
    4. to je jen tím, že to tady asi čtu? nebo tak nějak. a tedy musím říct, že jsem tady zmínku o mně ani nečekala. a ještě s takovou pomluvou, že se odličuji medem.

      kivvi mi přijde, že bude maximálně micelárka. no a bioderma micelárka není nic extra ... co bych tak nějak chtěla mít doma ... takže ani kivvi mě zatím nepřesvědčilo.

      Vymazat
    5. tak to mi lichotí! :) prej s pomluvou :D tak to pardón, já jen jak se řekne med v kosmetice, tak mi okamžitě vskakuješ Ty, co nadělám :D

      Vymazat
    6. jakože med já můžu. to je zase pravda, ale pořád to vypadá, že jsem málo pokročilá... ještě jsem se tím nezkusila odlíčit.

      Vymazat
    7. tak aspoň ses tady něco dozvěděla, když už jsem Tě pomluvila s tím medem ;)

      Vymazat
  5. Tak tohle bych si taky přála potkat ve výprodejovém stojanu! Trošku Ti ho závidím, ale moc Ti přeju, že i když je určené na suchou pleť, tak Ti sedí. Sama mám mastnou pleť a hlodá ve mně teď pořádnej červík, že by mi třeba mohlo vyhovovat... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem byla sama překvapená, že jsem ve výprodeji našla takový skvost, to se podaří jednou za rok, ani ne! možná je to taky tím, že to tam chodím obhlížet docela často, už by mi tam mohli pomalu i začít tykat :D ... jak jsem psala u prvního komentáře An., zkus první koupit ve vzorečku a vyzkoušet, jestli Ti sedne, to by měla být nejlepší varianta, než brát rovnou plné balení ;)

      Vymazat
  6. Já jsem ho měla, nebylo špatné, ale na jedno odlíčení jsem spotřebovala tolik, že mi tubička vydržela ani ne měsíc, což mi přijde trošku mááálo :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? a jak jsi odličovala? na mokro nebo pomocí tamponu? mně stačí na celý obličej (kromě očí) stejné množství, jako mám tady na fotce ... taky jsem si říkala, že 75 ml je málo, ale zatím ho mám pořád tak půlku a dva měsíce už ho určitě používám ;)

      Vymazat
  7. jé, tak to je úlovek! A zní dokonce i jako něco pro mě, bez parfemace, na citlivou pleť, přírodní, značka ideál :) :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak Weledě ve slevě bych taky neodolala, i kdyby to měl být krém proti vráskám 50+ na mou dvacetiletou čumu :D Výsledky ohromující, jen škoda té běžné ceny. Já momentálně odlučuju Saloosáckým levandulovým hydrofil. olejem (hrozně se mi tahle zkratka líbí. Zní to jako označení někoho kdo je úchylný na vodu :D ) a že by to byla taková bomba jak všichni říkají, to se mi teda nezdá :( Snad si jednou na něco takového jako je Weleda našetřím ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)